ayaaya

Medlemmer
  • Posts

    64
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ayaaya

  1. De modsatte muskler af brystmusklerne var dem som jeg skrev, og de sidder på ryggen, mellem skulderbladene. (De fleste ihvertfald) Skulderbladene er to flade knogler..

    Så - lav øvelser som beskrevet ovenfor, så går du ikke helt galt i byen.. Du kunne også gå ind på exrc.net og studere lidt anatomi, for lettere at forstå kroppens funktion.

    øhh er det bare www. exrx.net ??? :unsure:

  2. De modsatte muskler af brystmusklerne var dem som jeg skrev, og de sidder på ryggen, mellem skulderbladene. (De fleste ihvertfald) Skulderbladene er to flade knogler..

    Så - lav øvelser som beskrevet ovenfor, så går du ikke helt galt i byen.. Du kunne også gå ind på exrc.net og studere lidt anatomi, for lettere at forstå kroppens funktion.

    1000 tak for det!! :) :)

  3. 1) Det er primært mm. Rhomboideii og de vandrette fibre af trapezius som trækker skulderbladene tilbage.. Nedaf er det de nederste fibre af trapezius og la. dorsi som virker..

    Du spurgte om muskelgruppe, ved ikke om dette var det rigtige svar??

    2) Du skal som hovedregel ikke undgå nogen øvelser, men sørge for at der er balance i styrken af musklerne på begge sider af kroppen.. Men det er brystmusklerne som trækker skuldrene frem.

    3) Den eneste måde du kan undgå "kantede" muskler, er ved at have et fedtlag udenpå.. B)

    Som jeg skrev: jeg forstår ikke alle de fine ord I bruge - kan du ikke oversætte til noget mere forståeligt for os (mig) der ikke kommer i bodybuilderkredse ?? (undskyld besværligheden).

    Hvilke muskler er de modsatte til brystmusklerne ? skudrene ? skuldrebladene? (hjææælp jeg føler mig dum)

    Det med det firkantede, har jeg så ikke forklaret rigtigt: Os kvinder der ikke er spinkelt bygget, kan få et firkantet hofteparti ved at bruge musklerne på een bestemt måde og modvirke det ved at bruge dem på en anden måde (det har ikke noget med fedt at gøre - jeg har masser af fedt der dækker mine muskler, min fedtprocent er nemlig usædvanlig høj, taget i betragtning af at jeg er så tynd). Step skulle modvirke det (men jeg HADER step - og tænkte om der ikke var nogle øvelser istedet) og aerobic og alm. joggin skulle forværre det. Undskyld at jeg ikke kan forklare det bedre, måske andre ved hvad jeg mener ?

    AYA

  4. Tak for alle jeres svar - desværre forstår jeg altså ikke alle jeres fine ord for øvelserne.

    Der er noget jeg ikke helt har fået fat i, er der nogen der vil skære det ud i pap for mig ?:

    1)Hvilke muskelgruppe skal jeg primært træne for at få skuldrene "tilbage og ned" ? (altså udover den i tårnet og så de øvelser SAS sendte)

    2)Hvilke muskelgrupper skal jeg UNDGÅ at træne for at udgå skuldrenes "trækken fremad" ??

    og så lige tillægsspørgsmålet, som I måske også kan svare på, når nu I er her ;)

    3) hvordan undgår jeg at hofter og lår bliver firkantede at se på ? jeg dyrker en del aerobic - for det elsker jeg - men jeg har hørt (jeg høre så meget) at det kan være derfor at jeg er blevet så firkantet at se på omkring hofterne

    Venligst Aya

  5. Jeg er ikke helt enig i at man ikke taber sig ved styrketræning - der er rent faktisk en ganske god effekt.. Samtidigt giver mere muskelmasse højere hvileforbrænding.. :)

    Til at forbedre holdningen, vil jeg anbefale "strakt arms nedtræk": Du står ved kabeltårnet, sætter LAV vægt på, trækker grebet ned fra brysthøjde til lårene, og samler så skulderbladene på ryggen.. Stå med let spredte ben, og svaj i ryggen. 3 x 30 gentagelser indtil øvelsen sidder! :rolleyes:

    Hov jeg glemte lige at spørge:

    Er kabeltårnet det samme som Ercolina/poliercolina ???

  6. I og med at brystmusklerne ligger inden under dine fedtdepoter :boobs: vil brystøvelserne muligvis kunne give din barm et løft. Du taber dig ikke mere på brysterne af at køre brystøvelser end hvad du gør ved at træne ryg: du taber dig nemlig overhovedet ikke ved styrketræning - der skal konditionstræning til.

    Brystøvelserne vil dog være med til at forværre det med at dine skuldre runder.

    Forstår jeg det rigtigt:

    Hvis jeg laver brystøvelser, er det "negativt" idet mine skuldre så vil "blive fremme"? :blink:

    Til Watts: er dødløft ikke for mere seriøse bodybuildere ? Jeg er en tøs på ca 50-55 kg, jeg kan måske løfte 5 max 10 kg - er dødløft ikke lidt voldsomt til mig ?? :unsure:

    Venlig hilsen AYA

  7. Til SAS :TAK !!! :)

    Til Maxpower:

    øh jeg ved ikke hvad alle de øvelser jeg laver hedder (?) - det er også forskelligt - men bl.a. den nederste på SAS´s billede (BackHyperextension/lænd) og Vertical traction (træk til nakke) og Delta (skulder).

    Jeg laver ikke særlig meget for brystmusklerne (jeg har hørt at hvis man laver mange brystmuskeløvelser, er der chance for at man taber sig mere over barmen - der taber jeg mig altid meget i forvejen - og jeg har altså ikke særlig meget barm)

    Venlig hilsen AYA

  8. Næh alle kan da ikke teoretisk set få en lav fedtprocent ?!? Jeg er meget tynd, men jeg "er skabt til" at skulle have en høj fedtprocent - mine mavemuskler vil aldrig blive synlige og jeg vil altid have en lille topmave - lige gyldigt hvor meget /hårdt jeg træner maven, hvor meget konditionstræning jeg dyrker og hvor sundt og balanceret jeg spiser. Det er noget rigtig ØV, men det er der jo ikke noget at gøre ved.

    AYA

  9. konditionen er vel dårligere når pulsen er 10-20 slag mindre end den plejer at være, når jeg hopper derudad alt hva jeg kan ?

    Jeg ER totalt frisk efter træning.

    Jeg har hørt at man max bør træne konditionstræning med fuld knald på 1 gang om ugen hvorfor? bliver formen dårligere af at træne fuld knald på hver dag 6 gange om ugen??

    aya

  10. Ethan> Nu roder du vist lidt rundt i det hele, og gør det meget mere forvirrende end det egentligt er. For det første hedder det katabolsk tilstand, hvis man er i energiunderskud.

    Derudover er den formel heller ikke særligt præcis. Det er langt bedre at veje sig løbende i en uge, samt alt det mad man spiser, derved kan man finde ens ligevægtsindtag. Hvis man så vil tabe sig, skal man bare spise mindre end ligevægtindtaget. Her kommer du dog ind på noget rigtigt, mht. at man skal sørge for et så lavt underskud som muligt, da man derved bedst fastholder ens muskelmasse.

    Katrine> Det ser meget fornuftigt ud, det du har gang i, og BMI tager slet ikke højde for ens kropsbygning eller muskelmasse, så hvis du er spinkelt bygget, kan man sagtens have for meget fedt på maven og stadig være undervægtig (Har selv været der :( ). Men hvis du ikke taber dig nu, så må du prøve at skære lidt ned i din kost, men som skrevet ovenfor, det er langt sundere at tabe sig langsomt! Sultekure kan ikke bruges til noget, for hvis energiunderskuddet bliver for stort, vil kroppen tære på musklerne og nedsætte din hvileforbrænding.

    1000 tak for dit svar.

    Jeg har tabt mig ca. 200 gram på 14 dage , så jeg må indrømme at det går meget langsomt, selvom jeg er standhaftig - om nu render jeg ind i en periode hvor jeg skal spise meget ude (fødselsdage, bowlingture o.lign).. Men jeg er meget glad for jeres svar - rigtig mange tak

    Katrine :)

  11. Med 1,60 er 50,5 kg jo en BMI på bare 19,7 (54 kg. giver 21).

    Jeg er lidt i tvivl om du overhovedet skal længere ned. Jeg hører udemærket dit problem med "deller". Jeg tror du har brug for at få noget muskelmasse på kroppen før du taber dig mere.

    Der er ikke noget der tyder på at du lider af den forestilling - men bare lige for at være sikker. Punktforbrænding eksistere ikke. Så hvis du skal af med dellen er dit løb (som du jo laver en hel del af) den rigtige måde. Noget mavetræning er også godt, - men ikke til at fjerne dellen.

    Hvordan er dit styrketræningsprogram? (Hvilke øvelser laver du, hvor længe bruger du på det m.m.)

    Hvordan er dit cardio program? (Hvor hurtigt, hvor længe, er det på løbebånd eller ude)?

    Derudover synes jeg da det lyder som om du har fat i den lange ende - en god mængde træning, fornuftig kost.

    Det kan godt være at du er enig med eksperterne om at jeg ikke SKAL længere ned, men som jeg startede med at skrive, så VIL jeg gerne ned under min idealvægt - som mange af jer også skriver, så siger jeres BMI at I er dødeligt overvægtige, men det er I i virkeligheden ikke - mit BMI siger at jeg er normalvægtig på grænsen til undervægtig - men det er jeg IKKE - jeg har en masse deller - dellen på ryggen under bh´en er TYDELIG - jeg kan ikke gå i en bluse der bare strammer lidt - og bikini/badedragt er udelukket.

    Jeg ved godt at punktforbrænding ikke eksistere - desværre, hvor ville det være meget lettere, for mange af os.

    Jeg løber ude - ca 6-8 km pr. gang

    Jeg har ikke styr på hvad mine vægt øvelser hedder - det er med løse vægte og bodybarre og det er for hele kroppen.

    Katrine

  12. Til DaDane:

    Jeg har motioneret i flere år - og også prøvet at tabe mig - men det er først inden for det sidste halve år at jeg gør det på den rigtige måde (engang troede jeg at bare man lavede ½ times motion om dagen, så kunne man spise løs af alt også chokolade, og alligevel tabe mig. Og det med grønsager har heller aldrig været mig, men det er det nu. i teenage årende sneg min vægt sig op på 55 kg. For 5 år siden var jeg en kort overgang nede på 50 kg, men hurtigt oppe på 55 kg. igen. siden holdt jeg op med at ryge, og tog på (5 kg), men tabte mig igen ned til min 55 kg. For ca. 2 år siden var jeg nede på 49 kg, men nu svinger det mellem 50,5 og 54 kg. Og jeg har bl.a. en delle i taljen som jeg ikke havde for 5 år siden og den vil bare ikke væk og den delle havde jeg ikke for 5 år siden, hvor jeg var nede på 50 kg. Var det mere forvirring end hjælp?

    Til Hippo: Jeg er 160 cm høj vejer 50,5-54 kg. Jeg løber 5 gange om ugen - vekslende fedtforbrændingszone (2 dage) og fuld knald (3) dage. Jeg styrketræner hele kroppen 2 gange om ugen. Jeg spiser hovedsagligt grønsager, bønner, magert kød og pålæg, frugt, æg, mager ost og youghurt, havregrød, hirsegrød og fuldkornsbrød (ingen smør). Drikker vand, kaffe og the (nogle gange ½ liter light sodavand)

    Tak fordi I prøver at hjælpe mig.

    Katrine

  13. Da jeg - uvist af hvilken grund - ikke selv kan få lov til at komme med et nyt emne (jeg ER ellers registreret som bruger) har jeg fået lov at bruge min veninde Aya´s password, jeg håber I vil hjælpe mig alligevel:

    HVIS nu jeg gerne vil NED UNDER min idealvægt hvordan gør jeg så ?

    Mit problem er at jeg HAR min idealvægt, min BMI er nemlig 22 som høre under normalen (18-25) - men alligevel har jeg nogle deller og det ser ganske Uskønt ud i bikini/badedragt

    Jeg er fuldstændig ligeglad med hvad vægten siger - det eneste jeg kigger på er om jeg er tilfreds med mit spejlbillede - og det er jeg IKKE (selvom jeg ifølge eksperterne har min idealvægt)

    P.s jeg har læst mange af jeres andre indlæg og jeg følger alle kunstens regler - jeg spiser MINDRE end jeg indtager i kcal, jeg dyrker konditions- og styrketræning o.s.v.

    Katrine

  14. Et meget ydmygt forslag fra en amatør. Kunne det ikke tænkes at

    a) de svækkede mavemuskler ikke holder "maven" så godt inde som før?

    eller

    B) alle de dejlige bønneproteiner giver luft i maven?

    Jeg kan ikke lige forestille mig problemet - men jeg ville også kunne tro at de svækkede mavemuskler ikke holder "maven" så godt inde som før - man skulle jo efter sigende få en fladere mave af at lave maveøvelser, så får man vel også en tykkere mave hvis man holder op ??

    AYA

  15. Jeg vil bare lige komme med en lille kommentar til følgende svar fra Nexus: citat "Derudover kan jeg ikke umiddelbart se, at det skulle være formålstjeneligt for dig at tabe 10 kg fra din nuværende position.

    Hvorfor ikke sætte målet lidt lavere - der er da intet i vejen for at kvinder ligner kvinder (dvs. at de har lidt hofter og br***).

    Min eks. målte 180 cm. og vejede 77 kg. (hun trænede en del), og var/er (beats me) ganske able-bodied skulle jeg hilse at sige"! citat slut.

    Din x-kæreste er måske lidt heldigere end andre - jeg kender f.eks. 2 kvinder der vejer næsten det samme og er næsten lige høje, der er ingen af dem der er specielt slanke - men fra naturens side har den ene fået fordelt fedtet noget bedre end den anden. F.eks har den ene en stor barm og timeglas formet talje og den anden har en lille barm og al fedtet siddende på maven.

    Jeg har en veninde der er 10 cm højere end mig selv hun vejer kun 3 kg. mindre alligevel er hun RADMAGER (ligner anorexi) - og jeg selv ville sagtens kunne tabe 3 kg uden at jeg ville stadig væk have noget fedt at tabe af.

    AYA

  16. Du siger din kondition er blevet dårligere!? Hvordan ved du det? Der er da ikke noget i teksten som skulle indikere dette. :blink: OK - du siger - at din maksløbepuls ikke vil over 160 i øjeblikket :retard: - men dette er sig selv jo ikke et tegn på dårligere kondition.

    Har du nogen målinger, der siger andet?

    Jeg bruger pulsur - og pludselig kan min puls ikke komme højere end 160 - selvom jeg knokler med lige så stor intensitet som jeg plejer :(

    Og så er min krop lige som "tungere" - det er sværere at komme op i high impact end det ellers har været - og jeg bliver lettere forpustet. Det er noget der er sket næsten fra dag til dag - i sidste uge gik det hele legende let, og i denne uge har jeg ikke kunne få pulsen op.

    Aya

  17. Hej

    Min kondition er blevet dårligere tiltrods for at jeg dyrker konditionstræning 4-6 gange om ugen. Jeg har hørt at der er 3 forskellige zoner: fedtforbrændingszonen, konditionsforbrændingszonen og syregrænsezonen.

    Jeg synes det er alt for kedeligt at træne i fedtforbrændingszonen - som for mig normalt er 140-150 pulsslag pr. minut, og træner derfor nærmere med 170-180 pulsslag pr. minut. (min hvilepulse er 60 og min max puls er 196).

    Men nu har jeg hørt at konditionen kan blive dårligere hvis man træner for meget med for meget knald på.

    Og for tiden vil min puls ikke op på mere end 160, selvom jeg træner i det samme høje tempo.

    Mit primære mål med at træne er at få smidt et par kg. - og jeg føler ikke der sker noget i min fedtforbrændingszone - og jeg har hørt at man skal træne med så høj intensitet så muligt når man ikke er utrænet og jeg har trænet i flere år (og at grunden til at utrænet skal bruge fedtforbrændingszonen er at de ikke kan holde et højt tempo i længere tid) Jeg ville lige høre om der er nogen der kender noget til dette

    Aya

    :confused3:

  18. Det er en øvelse til maveregionen.

    "Her er en kraftfuld men ofte overset øvelse til maveregionen

    Stå oprejst med fødderne let spredt, ca 50cm.

    Bøj forover og ræk armene ind mellem dine ben så langt tilbage du overhovedet kan.

    Og så stræk lidt længere.

    Rejs dig op igen og gentag indtil du er godt træt! :D

    Det er også en glimrende øvelse til at fjerne spændinger hvis du har problemer med at falde i søvn"

    Meget speciel øvelse, men jeg synes godt jeg kunne mærke den gjorde godt

    1 million tak! :D

    Hilsen Aya

  19. Jeg er ikke særlig god til engelsk, så jeg håber der er nogen der vil oversætte denne øvelse for mig. :bigsmile:

    Hvilke muskelgruppe styrkes af denne øvelse ?

    Standing Push-Thrus

    Here's a powerful but often overlooked exercise for the midsection.

    Standing with legs a couple of feet apart, bend over and reach with your arms between your legs as far back behind yourself as possible. When you have reached as far back as humanly possible, make an effort to reach back even farther. Feel the tension powerfully in your midsection. Repeat until thoroughly tired.

    This is also an excellent exercise to release tension when you have difficulty falling asleep.

    Venlig hilsen Aya

  20. Jeg tror ikke det er en muskel - hvor mange riller laver dit MELLEMGULV når du sætter dig ned ? (min kæreste er meget slank - for tynd faktisk - hans mellemgulv riller pænt når han sætter sig - en 6-7 små snitter - mit mellemgulv laver en stor) - det er heller ikke sådan at jeg bliver slankere nede ved navlen, jeg kan f.eks IKKE gå i en bluse der stumper 1 cm over navlen og så se flad mavet ud (og læst nu der står at jeg IKKE kan have sådan en bluse på - jo det kan jeg godt men det ser bare ikke pænt ud). Jeg ved ikke hvorfor jeg ser så mærkelig ud :(  måske skulle jeg have været et monster

    Rolig nu, monstre har vi ingen af undtagen under sengen. ;)

    Mit mellemgulv laver ingen riller, der er også bare en bule, lige nu er det muskel dækket af fedt, men jeg har altid "bule" ved solar plexus og det er muskel.

    Kan du spænde din bule, er den hård eller blød?

    'Pyt

    Når jeg spænder "min bule" bliver den flad (som jeg gerne ville have den skulle se ud) - og man kan se den lige "rille" der opdeler mavemusklerne lodret ned til navlen

    AYA

  21. Hmm, må indrømme jeg er stået lidt af, fordi jeg mangler råd :)

    For mig at se er det enten din naturlige kropsbygning eller også oppustet mave gr. kosten (i så fald ville området virke udspilet, og give en trommelyd når du dunker let på maven med fingrene)...

    Fedt er det ikke, øvre abdomen er ikke et naturligt samlingssted for fedt.

    Der ER altså noget fedt - jeg har været hos en konsulent, som siger at der sidder et fedtlag der, selvom jeg er slank - så selvom det ikke er et naturligt opsamlingssted for fedt på dig, så er det altså åbenbart på mig.

  22. Yeps. Det var nemlig af lutter godt hjerte han skrev det. Det tror jeg også  :D

    :lol:

    Kun for sjov pyt. Selvfølgelig skal der også være plads til komplimenter/hjælpende kommentarer til pigerne. Det lød bare lidt sjovt.

    :beerchug:

    jaja selvfølgelig var det kun for sjov - jeg er sikker på at du ikke mente noget ondt med det - jeg kunne da heller ikke lade være at grine lidt af jer og jeg håber da også det var sådan ´Pyt opfattede det, jeg kunne bare ikke lide at I var så mange mod 1, så jeg måtte lige forsvare lidt, så han ikke følte sig helt alene...

    AYA

  23. vi piger snyder med alt hvad vi kan - make-up, push-up bh (for større og bedre siddende bryster), push-up strømpebukser (for pænere fastere røv), bælter, underbukser og korsetter til at trække maven ind, afblegning og farvning af hår, barbering af ben, bikini-linier og under armenen samt plukning af bryn

    Ja, i gør sgu ting ved jer selv som en brugvognsforhandler ville komme i kachotten for.

    Ej, seriøst jeg har sgu været sammen med en del forskellige piger (ikke 2 er jo i reglen ens <_< ), og det er ikke ubetinget de flotteste der er sjovest at være sammen med :rolleyes: ;)

    Min nuværende kærste *kigger sig til begge side* har da lidt brede hofter - men hey, hvad gør det bare hun laver knibeøvelser :devil:

    Jeg har lige en kommentar til denne besked, selvom beskeden er lidt gammel:

    Det er da klart at vi snyder - de piger på billederne herinde, ser garenteret ikke sådan ud i virkeligheden - hende den lyshårede de fleste af jer er så vilde med, har i virkeligheden appelsinhud, hænge-baller, topmave, ingen barm, helt hvid hud, fregner eller er rødhåret (måske er det derfor de ikke smiler - haha)- bodypaintere kan lave de utroligste ting - piger uden barm, kan få en kavalergang enhver push-up bh vil misunde dem - hvis der var nogen der gad retuchere et billede af mig, kunne jeg da også sagtens komme til at se sådan ud - Rene Toft Simonsen er vist heller ikke så billedskøn uden make-up. :hehe: