Poples

Medlemmer
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Poples

  1. jeg har haft nogle symptomer i forbindelse med løb som minder meget om det du beskriver. Jeg brugte udstrækning at de foreste lår muskler, før jeg løb, under løbe turen og efter løbeturen, efter 1,5 uge var det væk. Nu strækker jeg ud stort set hver gang jeg har trænet og det holderdet helt væk.

  2. Tjah, jeg kan sagtens spænde op i maven efter behov, men som jeg skriver kan jeg ikke associere det til følelsen af at trække navlen ind mod rygsøjlen. Mindre kyndige, uden at udråbe mig selv til ekspert, kan meget nemt misforstå og begynde at stå og trække maven ind, og det er vel næppe ønskeligt.

    nej på ingen måde da det i de fleste tilfælde vil resultere i at åndedræts musklen ikke trækkes sammen og derved ikke noget bugtryk.

  3. Bemærk at jeg ingen steder udelukkende skriver om udspiling af maven, men samtidig med opspænding af mavemusklerne. Følelsen af at "trække navlen ind mod rygsøjlen" kan jeg slet ikke genkende, og jeg kan kun fremkalde den ved decideret at trække maven ind.

    [/quotlige

    lige præsis det jeg mener. mange kan ikke fremkalde spændingen. og bruger den kun spontant.

    den er vist ved at være lidt ligegyldig den her diskusion, tror ikke vi kommer nærmere en enighed. men ellers en meget spændene debat

  4. Problemet er bare, at jeg mener det direkte bør frarådes at trække maven/navlen ind i et forsøg på at stabilisere, det har den helt modsatte effekt. ALLE, der squatter/dødløfter nævneværdige kg vil sige det samme. At bruge din "status" som fysioterapeut studerende, instruktør og personlig træner tæller nul i den sammenhæng, faktisk synes jeg bare det er synd du lærer folk teknik der direkte kan være skadesfremkaldende.

    Prøv at se ham her, man kan lige så fint se hvordan han arbejder med maven, empiri > teori

    som sagt siger jeg ikke maven skal trækkes ind, men at det er den føelse det giver når korset musklerne spændes, og derved stabilisere lænden. Måden som du omtaler med at fylde maven mewd luft stabilisere også lænden, dette er bare en anden måde høre bugtrykket. men giver ikke samme stabilitet hvis korsetet ikke spændes og kun udspiles.

    Beskrivelsen var til hjælp til trådstarteren som havde problem med et formodet øget lændesvej, og her er det hyppigt at folk ikke kender til denne spænding, og derfor laver hyperextension, derfor beskrivelsen af hvordan spændingen føles.

    Kan sagens se at ham på videoen suger luft ind, for at øge bugtrykket, men kan garentere dig at han også spænder i korsetet musklerne. ang. længede spændings kurven for de omtalte muskler skal jeg ikke kunne sige, om den er væsentligt bedre med en øget aktivitet i m diaphagma og derved mere udspilet.

  5. Popples - Om trådstarter optager luft i maven og holder spændingen, eller han trækker navlen ind mod rygsøjlen, burde ikke ændrer på lændens position.

    er helt ening, min beskrivelse af teknikken var for at trådstarteren selv kunne gøre så erfaringer med den rigtige spænding, da mange, især mænd, har svært ved at finde den, og ikke mindst holde den gennem hele øvelsen.

  6. Jeg er ked af at sige det, det lyder alt sammen meget fint teoretisk, men i praksis fungerer det ikke, spørg alle der squatter/dødløfter bare nogenlunde vægte. Har du praktisk erfaring med det du "prædiker"?

    PS: Jeg kan i øvrigt sagtens "puste maven op" og samtidig spænde mine mavemuskler, og gør det hver gang jeg squatter/dødløfter.

    ja jeg har praktisk erfaring både fra squat, dødløft og ikke mindste frivend. Derudover er jeg fys stud. og arbejder som styrke instruktør samt personlig træner.

    Der ud over skal der siges jeg ikke forsøge at "prædike" noget overfor nogen. folk kan bruge det eller lade være. Måske du spænder mens du puster maven op, og du har du har sikkert også gode erfaringer med det, da det tilsamme skaber er stort bugtryk og derved stabiliser lænden.

    linket blev oprettet af en som nævnte et stort lænde svej, og manglende spædning i maven kan være en blandt flere faktore som spiller ind. At puste maven op med luft hjæper ikke!!!

  7. Jeg er stadig uenig desværre, der skal masser af luft ind, maven skal spiles ud og gøres hård. Det er i øvrigt ret svært at trække navlen ind mod rygsøjlen uden samtidig at trække maven ind...

    er på ingen måde enig, i at maven skal spændes ud. Der skal ske en aktivering af de skrå mave muskler og transversus for stabilisere segmenterne i lænden. når en muskel aktiveres trækkes den sammen.

  8. Mavemusklernes støtte er helt essentiel i løft som squat, dødløft og deres varianter, når du trækker maven ind forsvinder en meget stor del af den støtte. Har du nogensinde prøvet at trække maven ind mens du squatter/dødløfter? Det har jeg og alt i kroppen skriger, at det er helt forkert. Det er fint nok at træne det selvstændigt, men skæg og snot for sig, når man squatter/dødløfter har man brug for støtten, det er det forkerte tidspunkt at træne mave på.

    jeg siger/ mener ikke at man skal suge mave ind. At trække navlen ind mod rygsøjlen er en beskrivelse af hvordan man opnår en spænding i m. transversus som blandt flere støtter ryggen. Det er mange som ikke kender til denne spænding og mange flere som slet ikke kna aktivere den rigtigt.

    altså maven skal ikke SUGES ind, den skal spændes op!!!!

  9. Hejsa:) jeg har fået min mor til at hjælpe mig med kosten nu. så nu taber jeg ca 500 G om ugen. og så holder jeg bare fast i Styrketræningen så kroppen bibeholder så meget muskelmasse som muligt. ja det må du da. jeg er 188 cm høj og vejer 82.8 kilo. med en fedtprocent på 12.4 nyeligt målt. vil gerne ned på en fedtprocent på 8-9 styker og så vægt der passer.

    endelig en link hvor folk faktisk har styr på tingene, og siger noget som passer.

    ang. fedtprocent og styrketræning: hvis du øger din muskelmasse og bibeholder den samme mængde fedt, vil din fedt procent også falde. Som det også bliver nævnt længere oppe arbejde konditions træning og styrke lidt i mod hinanden, men så længe du holde din løbe træning under en time vil du ikke ændre i den muskel masse. da det ca. tager en time før kroppen udskille en specielt stor mængde homoner som er muskel nedbrydende.

    ang. at du tager 10 reps. er stimulere det netto til muskel vækst, hvis det med en belastning på 10 RM. enten skal du ned og køre med max. 5 RM eller over 15 RM.

  10. Hver ting til sin tid, ved udførelse af squat, dødløft mv. er det en ret dårlig idé at trække maven ind.

    du må du forklare noget mere om for at du kan overbevise mig om det.

    når du laver denne spænding spænder du musklen M. Transversus abdominis som har hæfte på tværtappene omme på rygsøjlen. Derved øger man stabilieten mellem rygsøjlens led, og derved gerne skulle undgå lænde problemer. denne spænding kan yderlige hjælpes af de 2 skrå mave muskler ( m. obliquus externus abdominis og m obliquus internus abdominis).

    Til en kommentar længere oppe i debatten, så kan man ikke ligge specielt vægt på de nedre mave muskler, da der ikke findes npgle muskler som kun er i den nederste del.

  11. Hej alle Mol'ere

    Jeg har i de seneste par måneder fokuseret på de store styrkeøvelser; dødløft, squat, osv..... men jeg bemærket at jeg generelt svajer meget i ryggen under udførelsen af øvelserne!

    Generelt har jeg ret meget svaj i ryggen, også når jeg bare stå almindeligt oprejst, og jeg er derfor i tvivl om jeg bør fortsætte som jeg gør nu (har ikke problemer med øvelserne og har ikke haft problemer med rygsmerter, men frygter at det kunne komme senere)!? Jeg spænder selvfølgelig godt op i kroppen ved udførelsen af øvelsen, men jeg vil ikke sige at min ryg er ret.

    Vil en intens træning af mavemusklerne og lænden kunne afhjælpe svajet eller er den en form for smidighedstræning der skal til?

    Håber i har nogle gode ideer :)

    Lassetim

    Hey.

    Nu er det ret svært at kommenter på dit lændesvej, da det kan skyldes flere ting.

    Når du kører disse øveser er det vigtigt at spænde op, som du også selv er inde på, men denne opspænding skal/må ikke resultere i et forøget lænde svej. Når du spænder op skal du føle at du trækker navlen ind mod rygsøjlen( lidt lige som den spænding som kommer når man klæmmer strålen over når man pisser :-) )

    Ang. træning af mave og lænd. er det helt sikkert vigtigt, men vil højeste sandsynligt ikke gøre noget ved dit svej. Det kunne skuldes en række stramme og spændte muskeler som påvirker bækkenes hældning. Du kunne evt. søge hjælp hos en fys, som som gerne skulle kunne fortælle dig noget om din bækken stilling og hvad du kan gøre ved den. ( det formentligt din bækkenstiling som giver dig et øget lænde svej).

    Jeg forslå at træne mave på en bold, og så i en masse forskellig vinkler, så du kommer alle musklerne igennem, og har en god kontakt til dem. disse øvelser skal selvf. også laves med den rigtigt spænding( som jeg omtalte højere oppe.)

    håber det hjælper og god træning. Poples

  12. hej alle!

    Jeg skal bruge lidt hjælp til nogle øvelser, så jeg er helt sikker på om det er optimalt det jeg gør. jeg har søgt lidt rundt på mol, men kunne ikke rigtigt finde noget

    Det drejer sig om lunges. jeg tager 3x8, men er i tvivl hvornår man har taget 1 rep. pt kører jeg sådan at jeg tager det ene ben frem, så tilbage, og så det andet ben frem, og så tilbage. dette er 1 rep, er det rigtigt lavet, eller skal man kun køre med det ene ben, og derefter med det andet?

    så er der også øvelse calf raise, hvor jeg bruger en vægtstang og løfter med tæerne fra gulvet af. men hvis man skal lave det korrekt, skal man så tage fx sådan en step ting, eller anden ting man står halv på med føderne og så løfter sig op? hvis ja, så virker det umiddelbart lidt halvfarligt, da man umiddelbart nem kan miste balancen og falde bagud med vægtstangen.

    håber i kan svare på mine simple spørgsmål.. på forhånd tak

    Hej

    Ang. Lunges vil jeg ikke mene at det gør den helt store forskel, udover at du måske kan træne med lidt flere kilo i øvelsen hvor du skifter ben, en hvor du ikke gør. Personligt har jeg kørt begge dele, og synes øvelsen er en super øvelse.

    Ang. Calf raise. er det rigtigt at det stiller store krav til balancen at køre den som 100 % frivægt på en "step bænk", du kan evt. køre den i en Leg pres maskine, eller i et multi stativ. Men rent funktionelt er det klart at fortrække at køre den som frivægt, som styrke vil du opleve den største sikkerhed i en maskine, og derved kunnne presse dig mere, og få en bedre styrke effekt.

    god træning. poples

  13. Jeg følger et nøje planlagt løbe program 5-6 dage om ugen. Turene er aldrig over en time af gangen og de består af let løb,tempoture og intervaltræning. Programmet har jeg fuldt siden nytår. Mit mål er Broløbet (½Maraton) d.31 Maj og især HCA Marathon d.21 September. Da jeg selv synes jeg var kommet i rimelig god form ville jeg teste mig selv med mit første ½ maraton for 1 ½ uge siden. Det var et ekstremt kuperet terræn og jeg gik noget ned de sidste 3-4 Km. Det resulterede i at jeg fik et meget ømt venstre knæ. Det er en klassisk overbelastnigsskade, (tror jeg), fordi det det gør ikke ondt når jeg bare går rundt, men først når jeg har løbet i en 25-30 min., men så bliver det også gradvist værre. Det føles lige som om at en sene sidder og "gnubber" uden på knæskallen, på inder og oversiden. Jeg holdte pause nogle dage og min første tur derefter gik rimelig godt. Jeg ville så dagen efter prøve at genoptage mit intervaltræning og straks kom problemet igen :unhappy:

    Så spørgsmålet er:

    1) Hvad kan jeg gøre for at det går over?

    2) Og hvordan skal jeg nogensinde kunne løbe 42 km. når jeg pt. ikke engang kan løbe 7-8 km.

    Hey

    Det kunne tyde på at en eller flere af dine knæ strækkere er lidt stive i det, det kan resultere i at at knæskallen kommer til at "trykke" mere ind mod selve knæet. Prøve at udstrække dine foreste lår muskler 2 * 45 sek på hvert ben. Vigtigt at strækøvelsen holdes min 45 sek, samt at du lave et kip i bækkenet bagud (spænder maven, og udretter dit lændesvej). Måske skubbe hoften en lille smule fremad samttidigt.

    Du kan evt. strække dem ud før din løbe tur, halvvejs og når du er kommet hjem. Hvis det hjælper, kan du gøre det i en periode, og så langsomt begynde at løbe længere og længere, uden udstrækning halvvejs.

    håber det hjælper. Poples