tomcat

Medlemmer
  • Posts

    80
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by tomcat

  1. Lignende tråde har sikkert været postet, men jeg mangler et par søgeord (og naturligvis også gerne besvarelse).

    Jeg har pt. primært fokus på kalorieunderskud og kredsløbstræning, men vil være meget ked af at miste styrke. Hvilke træningsprogrammer er optimale til styrkevedligeholdelse/øgning under kalorieunderskud? (evt. gerne nogle programmer, hvor der kun trænes 2 gange ugenligt).

    På forhånd tak!

    /TCat

    N.B: Er der nogen der kort kan ridse forholdet op mellem styrke og muskelmasse? (neurale tilpasninger ændres vel næppe ved øget muskelmasse...men, er det MUs der øges?)

  2. Det kan godt være at det er mig der har fået lidt forkert fat i det, men er programmer som sheiko og hatfield osv ikke bedre egnede til styrketrænede der har nået en vist grundform og et vist styrkeniveau??

    Jeg ville helst klart foreslå dig at sætte alle de lidt mere avancerede programmer på pause og så køre et mere fundamentalt program a la bill starr eller TJ's fundamental program ovre på getstor.dk hvor du kører de store øvelser jævnligt og ikke så meget andet, så du bare fokuserer på at få kilo på i dem..!

    Kan godt være at det er mig der oversimplificerer det, men kan ikke forestille mig at det er nogen fordel at køre så avancerede programmer med alle mulige hjælpeøvelser, når man ikke har nået et relativt højere niveau på selve basis løftene..!  :smile:

    Men igen, det er kun min mening..  Ved ikke hvor mange der deler den. hehe..  :tongue:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jeg er principielt enig. Hvis ikke fundamentet er på plads virker det overflødigt at kigge langt efter alle mulige forskellige avancerede programmer.

    Jeg har kørt TJs fundament i over et år, men desværre med ret lange pauser og resultaterne er naturligvis derefter :dry: Til trods for lave vægte vil jeg derfor mene teknik og fundament er på plads.

    Faktisk synes jeg man kan hente meget motivation ved at variere ens program (og motivation er temmelig vigtigt når det kommer til stykket). Sheiko cyklus fastsættes jo efter ens 1RM og må jo netop derfor passe relativt til ens styrke.

    Anyway, tråden er vist røget lidt OT. Spørgsmålet var igrunden bare om det er helt tåbeligt at forsøge og gætte 1RM når man er sikker på, at den 1RM i max var alt for lav grundet....well, bare en lorte dag i bænk.

    /TCat

  3. Ikke fordi jeg vil tale dig fra sheiko, men hvad med at overveje et andet program??

    hvis du har haft dårlig fremgang er det da ikke just opmuntrende til kommende cyklus. og som du selv siger, så syntes jeg bestemt heler ikke 2½kg er tilfredsstillende i den ende af skalaen.

    Det er jo ikke alle der reagerer ens på de forskellige programmer.

    Så jeg ville bare forslå dig at prøve noget nyt  :smile:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hmm, interessant perspektiv. Det har jeg faktisk slet ikke tænkt over. Jeg har været glad for at køre programmet (hvilket netop er godt for motivationen). Samtidig har jeg været ret godt tilfreds med resultaterne i dødløft og squat.

    Planen er under alle omstændigheder at skifte program efter næste Sheiko cyklus (så jeg tror jeg nupper de 4 uger mere og ser om ikke det bliver anderledes).

    Lidt af det jeg dog stadig savner svar på er om det er hul i hovedet, at gå ind og sætte et højere 1RM end jeg rent faktisk har løftet? (blot ud fra tesen om jeg at jeg mener jeg kunne have løftet mere). Her tænker jeg i forhold til overreached niveau, måske endda overtræning?

    Tind>> Ja, jeg maxede i alle 3 samme dag...

    /TCat

  4. Jeg har fået sat nye 1RM og vil igang med endnu en cyklus af Sheiko beginner 1. Jeg har dog en enkelt overvejelse omkring mit 1RM i bænkpres.

    Jeg har kun haft en øgning på 2,5kg i bænk (og vi snakker vel at mærke helt nede i 70kg til 72,5kg, hvilket er ALT for lidt IMO). Selv efter deload følte jeg mig overreached i bænk den dag jeg maxede (i død og squat var der ingen problemer).

    Derfor føler jeg at det er for lidt at fastsætte min nye 1RM efter kun 2,5kgs øgning i en ny omgang Sheiko. Istedet havde jeg forestillet mig et sted mellem +5-10kg mere, da jeg er sikker på, at den ringe nye 1RM skyldes jeg er overreached eller bare havde en dårlig dag. Virker det fuldstændig idiotisk? bør jeg køre efter 1RM på 72,5kg? (og vil sandsynligvis få noget ud af det alligevel?).

    Bemærk: Selvom der ikke køres over 80% af 1RM i Sheiko er jeg klar over, at effekten af de mange sets dræner utrolig meget. Selv med den betragtning virker mit nye 1RM for lav til en ny cyklus.

    Thanks!

    /TCat

  5. Heysan!

    Jeg har gennemført den sidste dag i Sheiko beginner 1 og står nu overfor en deload periode. Hertil et par spørgsmål:

    - Netop fordi Sheiko er baseret på concentrated loading bør man så ikke være overreached ved programmets udgang? (dvs. betyder det man ikke har fået maximalt udbytte, hvis man ikke er overreached?).

    - Som jeg forstår det sker superkompensationen altså under deload?

    - Kan man umiddelbart efter deload og max sætte nye 1RMs og køre endnu en Sheiko cyklus igennem? (eller er det ikke anbefalelsesværdigt?).

    Et forslag på deload jeg har fundet ser således ud:

    Uge 5:

    Mandag

    Squat 5 sæt x 2 reps med 75 % af 1RM

    Bænkpres 5 sæt x 2 reps med 75 % af 1RM

    + et par hjælpeøvelser

    Onsdag

    Dødløft 5 sæt x 2 reps med 70 % af 1RM

    + et par hjælpeøvelser

    Fredag

    Squat 5 sæt x 2 reps med 65 % af 1RM

    Bænkpres 5 sæt x 2 reps med 65 % af 1RM

    + ingen hjælpeøvelser idag

    Uge 6

    Mandag

    Maxforsøg i de 3 store

    Det er samtidig slupperet med overvejelser om i hvilket omfang man bør deload iforhold til sit overreached niveau. Min situation er, at jeg ikke føler mig overreached overhovedet (tværtimod næsten). Hvad bør jeg gøre i denne situation? (droppe deload? i så fald hvornår bør jeg så maxe; nøjes med een uges deload?; andet?).

    På forhånd tak!

    /TCat

  6. I det Sheiko beginner jeg benytter, udregner regnearket det er skrevet i, hvilken vægt der skal benyttes i forskellige øvelser udfra angivet 1RM.

    Der er en række øvelser, hvor der (naturligvis) ikke er mulighed for at angive 1RM (og det giver igrunden heller ikke ret meget mening). Det er bl.a. lunges, goodmornings, french press m.m. Eksempelvis lunges, hvor der skal laves 5x5, hvilken vægt bør vælges? Præcis den, hvor man kan gennemføre 5x5 uden failure eller er det ment som en "lettere" øvelse indlejret blandt de store øvelser?

    Faktisk udspringer spørgsmålet af, at jeg for første gang lavede lunges og gik ret kold i denne øvelse (efter en mængde dødløft). Under alle omstændigheder bliver jeg nød til at lave øvelsen(erne) væsentlig lettere næste gang for at kunne gennemføre (og så er det ovenkøbet kun we(e)ak ;-) 1 jeg er ved!)

    /TCat

  7. Der er ikke noget at sige til, at det er forvirrende. Der nævnes både deadlift, deadlift from boxes, deadlift standing on boxes og deadlift off boxes i henholdsvis CMS og beginner 1-2.

    Men hvis det er beginner 1-2 du kører, så er det stangen hævet til ca. knæhøjde med enten kasser eller skiver, altså det man også kalder rackpulls.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jeg takker og bukker Baardi :smile:

    /TCat

  8. Well, i beginner (se her) er der faktisk ingen løft der er over 85% af 1RM. Her er procenterne for første træningsdag med "deadlift from boxes" :

    1RM = 95kg

    1x5@50% 47,5kg

    2x5@60% 57,5kg

    2x4@70% 67,5kg

    4x3@80% 75,0kg

    Der er ingen rack pulls. Til gengæld er der "deadlift to knees".

    /TCat

  9. Jeg har kastet mig over Sheiko beginner, hvori der findes øvelsen 'Deadlift from boxes'. Først og fremmest, denne øvelse udføres ved at forhøje vægtstangen fra gulvet således den er placeret lige under knæene, er det korrekt?

    Mit center har desværre ikke nogen "boxes". Er der nogen der har erfaring med hvad man kan benytte til at hæve vægtstangen? (ølkasser (nok for høje), træklodser, andet). Helst noget, hvor der ikke kræves at skulle i værkstedet og tømre :tongue:

    /TCat

  10. Ja jeg har læst og læst og læst.

    Jeg er jo godt klar over at jeg kan tage på af at starte træning, men nu er der gået længere tid end 2 uger  og der burde ske ting istedetfor vægten bliver ved med at blive højere.

    Jeg gider ikke lige skrive mere nu, vender tilbage i min log når jeg har fundet en mulig løsning. Træt af at der aldrig sker noget, og dagen i dag er gået med for det vildeste at trøstespise..mmmm pizza.  :dry:

    Flere gode råd eller erfaringer er stadig velkomne.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jeg vil altså råde dig til at lade være med at droppe motionen og gå ned på 1500kcal. Prøv istedet at reduceret til eksempelvis 1600kcal (du er sikker på du har regnet rigtigt kaloriemæssigt?). Hvis du kvitter motionen kan det bidrage til, at dit ligevægtsindtag falder yderligere.

    Så gi' det nu en chance i 14 dage. 1600kcal (kvalitetskalorier) og samme motionsmængde...så skal du se, så skal der nok ske noget... :wink:

    /TCat

  11. Er der nogen der kan give mig noget opbakning? Eller nogle gode råd?

    Fortvivlelse fortvivlelse!

    :hmmm:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hvad siger spejlet? (det er ikke altid forskellen kommer til udtryk i vægt som du netop også er inde på).

    Men ellers er der sgu kun een vej. Enten sænke kalorieindtaget yderligere eller øge forbrændingen ved at øge træningsintervallet/intensiteten.

    Gi' det en chance lidt endnu, hvis ikke der sker noget, så prøv at justere på en parametrene nævnt ovenfor.

    Held og lykke...

    /TCat

  12. Her har Thomas Jagd skrevet lidt om Sheiko beginners 2. Der er et regneark nederst på siden.

    Jeg har selv kørt det, med gode resultater specielt i squat.

    Rommel

    <{POST_SNAPBACK}>

    Rommel, hvordan har dine resultater været rent masseopbygningsmæssigt? (hvis det altså også har været dit formål). Egner Sheiko sig godt til masseopbygning også?

    /TCat

  13. Det er jo det der er blevet sørgeligt, at være blevet jaget vildt. Selvfølgelig finder jeg et andet sted at træne. Det er jo ikke bare at tisse i en kop, men tisse under overvågelse.

    For mig representere det en nedgørelse. Mange følger jo bare strømmen, men jeg siger bare stop.

    Når fru Hansen på 55 bliver bedt om slige tror jeg hun stopper sin træning omgående. Hun har jo i forvejen svært ved at overvinde sig selv til at komme i centret. Faktisk  finder hun ud af at hun er dopet. HUN TAGER INSULIN og har ikke som ADD foreskriver gennem sin egen læge ansøgt ADD læge om tilladelse om at benytte sin livsvigtige midicin. Jeg går ud fra at ADD regler for atleter også gælder i motionscentret.ADD skal teste for det hele eller der testes måske kun for visse stoffer hos visse typer.

    Jaget vildt synes jeg nok er en dramatisk udlægning (det er dog muligt det er tilfældet i dit center).

    Vi kan sætte mange senarier op, men hånden på hjertet BIGPUMP, er det ikke mere sandsynligt, at en stor BBer er AS misbruger end fru Hansen på 55? Ergo giver det altså mere mening at checke BBeren.

    Jeg vil gerne høre et mere konstruktivt forslag til at komme AS til livs i centrene end at begynde med at teste dem der (igen statistisk) ligger i sandsynlighedsgruppen.

    /TCat

  14. Den med diskoteket holder jo ikke. Det er jo ikke tilfældet du ikke må træne, hvis du er BBer, men blot at det er mere sandsynligt du bliver testet. Ergo må det i dit eksempel svare til, at indvandrere bliver kropsvisiteret (men ikke afvist) inden de kan komme ind på diskoteket.

    /TCat

    Og hvilken reaktion tror du det ville medføre?? Synes bare at det er for dårligt, at blive mistænkeliggjort pga. ens udseende.

    Personligt har jeg ikke noget imod at blive testet da jeg stiller op i sævner, men jeg ville ikke bryde mig om, at blive mistænkeliggjort bare fordi jeg fylder mere end andre i det pågældende center

    Puma, al respekt for din indsats på styrkeområdet. Og principielt kan jeg godt forstå dig. Men faktum er altså stadig, at det er mere sandsynlig, at een med et "bredt" udseende er AS bruger end en motionist på 70 år. Stigende mediefokus bridrager til at store personer yderligere mistænkeligegøres.

    Derfor forstår jeg heller ikke modvilligheden fra en person som dig. Den eneste måde at komme fordomme til livs på er da at imødekomme dem. Du bidrager da endnu mere til at fordommene forstærkes ved at vise modvillig på at blive testet, fordi du er en stor person.

    Det må da være i din interesse at uheldige elementer afsløres, så et bredt/stort udseende måske igen (som før AS' indtog) ikke behøver at være tynget af umiddelbare AS anklager og fordomme.

    /TCat

  15. Mig bekendt er der forskel på at ville træne i fred og ro og nyde sin træning og så være indblandet i en forbrydelse eller mulig spritkørsel. Kan ikke helt se koblingen og argumenterne.

    Her taler så om hvor grov karakteren af forbrydelsen er. Det må være et holdningsspørgsmål, så det vil jeg ikke kommentere yderligere, andet end besiddelse/brug af AS er ulovligt og spritkørsel også er ulovligt, og begge dele staffes i henhold til loven.

    Mine eksempler var blot for at tage udgangspunkt i situationer, hvor man kan risikere at blive checket, selvom man er komplet uskyldig. Det er mit indtryk at de fleste ikke har noget problem med det, hvorimod det forager meget, at blive checket for AS.

    Intentionerne kan være fuldstændig ligegyldige i den sammenhæng. Hvis dit center har en anti-AS politik og checker de individer de finder mistænkelige (udfra hvad der statistisk er mest sandsynligt er misbrugergruppen), så kan det da være ligegodt om du træner i fred og ro eller ej.

    /TCat

  16. Vil sammenligne det med et andet kendt diskriminations problem........ Er du indvandrer kan du ikke komme ind på diskotekerne for "sådan" nogen laver ballade, eller i Equinox tilfældet er du BB skal du ud, fordi "sådan" nogen tager AS. Det holder jo ikke vand vel, går helt klart ind for at mennesker er uskyldige indtil andet er bevist

    I hate to say it, men det er vel temmelig alment kendt at mange pro BBere tager AS? Hvorfor så ikke checke den gruppe der er mest sandsynlig? (det giver da ikke mening at starte med den der er mindst sandsynlig). Det er naturligvis uheldigt, at ASerne ødelægger rygtet for de AS fri, men kalder det ikke netop på, at der burde være mere kontrol så for at rydde ud i rækkerne?

    Den med diskoteket holder jo ikke. Det er jo ikke tilfældet du ikke må træne, hvis du er BBer, men blot at det er mere sandsynligt du bliver testet. Ergo må det i dit eksempel svare til, at indvandrere bliver kropsvisiteret (men ikke afvist) inden de kan komme ind på diskoteket.

    /TCat

  17. Jeg ville da også gå amok hvis jeg skulle DNA testes for en forbrydelse jeg intet aner om eller havde med at gøre, pga mit udseene..

    Og det er altså dig alene der skal tage den afgørelse, tiltrods for du matcher signalementet på den person der eftersøges? Skulle man istedet udtage DNA prøve fra en tilfældig pensionist der ikke matcher den eftersøgte?

    Her vil jeg gerne understrege, at jeg heletiden har talt om statistisk sandsynlighed og ikke fordomme (uheldigvis er der jo en sammenhæng, ellers havde der næppe opstået en fordom). Det er statistisk mere sandsynligt, at en veltrænet person er dopet end en 70 årig motionist.

    Hvis jeg matchede et signalement i en eftersøgning ville jeg da ikke "gå amok" over at skulle afhøres (specielt ikke når jeg ved jeg er uskyldig).

    Præcis hvad vil du foreslå istedet...at den 70 årige motionist tjekkes? (alternativet ville være at checke alle, men det er sandsynligvis alt for omstændigt, og spild af tid).

    /TCat

  18. Jeg syntes bare grænsen er nået. Selvfølgelig kunne jeg bare tisse og få det overstået og træne glad uden yderligere vrøvl. Lidt stolthed har jeg i livet. Min grænse er ligesom nået. Jeg er snart 50 og vil bare have lov at være i fred, uden en for mig nedværdigende handling, som dopingkontrol er. Jeg skal jo ikke stille op eller konkurrere på nogen måde. Jeg elsker bare min træning.

    - Synes du også grænsen er nået, hvis politiet kropsvisiterer dig for våben eller narkotika?

    - Hvis du skal blæse i en ballon for at lade dig alkohol-teste?

    - Hvis din DNA-profil skal testes i forbindelse med en forbrydelse?

    - Hvis tolden checker din taske for spritus og cigaretter?

    Doping er ULOVLIGT, og der testes for det. Specielt hvis man er i den gruppe der statistisk set oftest kendetegner AS misbrugere. Get over it....

    Hvis jeg var dig ville jeg da være mega stolt over at være stor BBer og blive testet negativ (og i det hele taget være stolt af, at være en del af et samfund der (forsøger at) tage® hånd om problemerne.

    /TCat

  19. Måske skulle tilbagebetalingen foregå lidt hurtigere end 2-3 måneder (svensk konto eller ej). Jeg har også haft det samme tovtrækkeri med et par online shops.

    "Vi bytter med et smil" princippet er nu at foretrække (og det inkluderer også korrekt informering om tilbagebetaling), one way or the other...

    /TCat

  20. Jeg oplever også jævnligt en nærmest træthed (forbundet med lidt smerte, men heller ikke noget jeg vil kalde en skade) efter træning (og dagen efter - til trods for relativ lav vægt endda).

    Jeg har besluttet at tage til kiropraktor og få det checket ud. Præcis som Unclebully har jeg været tilbøjelig til at tænke det nok går i sig selv (no pain no gain osv.). Under alle omstændigheder synes jeg det er en billig pris (forhåbentlig) for at få det checket ud om det er piveri eller der rent faktisk er noget knas med lænden.

    Iøvrigt er det overvejende i højre side for mit vedkommende. hvis jeg trykker på hofteskålen lige over min balle kan jeg mærke noget bruskdannelse, som ikke er i venstre side. Irritationen/trætheden udspringer ofte derfra og kan ståle ned i iskias også. Underligt nok er det ofte mere dagen efter træning (ofte hvis jeg har stået op et stykke tid).

    Anyway, held og lykke med det.....og få det checket ud, hvis det bekymrer dig!

    /TCat

  21. Jeg mener at decideret laktoseintolerance kommer til udtryk enten ved kvalme¸ uren hud¸ sløvhed¸ overdreven slimproduktion osv. Men nogen her på boardet lider måske af det og kan uddybe lidt mere?

    Laktoseintolerance kommer til udtryk ved diarre og masser af luft i maven, hvis du indtager laktose (reaktion afhænger af mængden der indtages).

    Med det indtag af mælkprodukter der her er tale om (4 liter mælk dagligt) kan jeg dog roligt forsikre dig om, at du ikke er laktoseintolerant :lol: (det ville kræve uanede antal toiletbesøg).

    Iøvrigt skal det lige tilføjes, at laktoseintolerans ikke kan opstå (men det skal nok komme til udtryk hvis du er det) ved overdrevet indtag af mælkeprodukter.

  22. Hvis jeg har fået dækket mit energibehov og jeg alligevel indtager yderliger 100 gram, hvor meget tager jeg da på, hvis det henholdsvis er 100 gram kartofler og 100 gram chokolade?

    Jeg er bevidst om energiforskellen i de to produkter, men har det betydning når mit energibehov på forhånd er dækket?

    Netop som du nævner er der stor kaloriemæssig forskel mellem de to produkter. Ud af de 100g kartoffel vil en forholdsvis lille procent af mængden være næringsstoffer (resten er vand m.m.)

    Hvis vi ser lidt firkantet på det. Du har nået ligevægtsindtaget og antager derfor alt efterfølgende energioverskud sætter sig som fedt/muskelmasse (det antages der ikke forbruges energi på lagring). Så er det jo bare kigge på hvor mange gram af de respektive næringsstoffer der er i produktet. Jeg har desværre ikke lige tallene ved hånden men det kunne eksempelvis være:

    100g kartoffel: 11g kulhydrat, 2g protein, 0,5g fedt.

    100g chokolade: 53g kulhydrat, 4g protein, 25g fedt.

    Igen med meget firkantet udregning (og teoretisk antagelser) vil du altså tage 12,5g på ved at spise 100g kartoffel og 82g ved at spise 100g chokolade.

    /TCat

  23. Tomcat: Okay, har ellers aldrig haft problemer før i tiden med at spise mælkeprodukter, hvilket jeg altid har gjort i store mængder da jeg elsker cereals og yoghurt. Nu efter jeg er begyndt at træne, så spiser jeg det dog i endnu større mængder.

    Jeg har dog lagt mærke til at det er typisk når jeg er i skole at det opstår. Der spiser jeg 3 x rugklapper med salat og kylling i. 2 x gulerødder og 2 x banan plus jeg drikker vand.

    Jeg fik det også på samme måde da jeg fik pastasalat med.

    Spiser jeg f.eks. 0,5ltr yoghurt som det sidste mellemmåltid så oplever jeg ingen problemer.

    Det er sq lidt mystisk :)

    Ok, så lyder det ikke så sandsynligt for dit vedkommende. Det er også en procentvis lille del af den europæiske befolkning der rammes af laktoseintolerans (det er dog ikke nogen garanti, at man ikke rammes fordi man har haft et højt indtag af mælkeprodukter - det har jeg selv tidligere haft).

    Anywayz, der er næsten ikke andet at gøre end at gå lidt systematisk til værks så. Prøve at udelade nogle af de komponenter du nærer mistanke til.

    /TCat

  24. Hey!

    Efter jeg er begyndt at træne og forsøger at spise fornuftigt, så oplever jeg godt nok mange "problemer" med maven, hvilket faktisk kan være ret så belastende.

    Typisk går jeg nu på WC 3-4 gange om dagen for at gøre det store, og massen på afføringen er ikke ligefrem fast.

    Desuden så er jeg også begyndt at have ENORMT meget luft i maven hele tiden. Kan sq næsten prutte på kommando. Hehe :)

    Hvad kan det skyldes?

    På forhånd tak.

    Jeg har til tider samme problem, men har reduceret luftmængden betragteligt efter jeg fik konstateret jeg er laktoseintolerant.

    Som følge af en sundere kost indgik også mælk i min kostplan, hvilket netop giver luft og i nogen tilfælde diarre. Det er hurtigt at afgøre om det muligvis kunne være laktoseintolerans. Prøv i blot en dag eller to at skære mælk og mælkeprodukter ud af kostplanen og se om luftmængden reduceres (løser det noget af problemet vil jeg anbefale du går til din læge og beder om at få lavet en laktosebelastningstest)

    /TCat