debski

Medlemmer
  • Posts

    56
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by debski

  1. Hej alle,

    ville høre om det er muligt at tage på i muskel mens man taber sig med efedrin-slankepiller samtidigt?

    Jeg ved godt man skal være i kalorie overskud, men det er jo en FEDTFORBRÆNDNINGSPILLE så blev i tvivl om den forbrænder fedt direkte eller om den forbrænder kalorier?

    Håber i forstår mit spørgsmål...

  2. Hvis dit primære mål er vægttab(at blive hakket), så ser din træning fornuftig ud. Kost og konditionstræning skaber vægttab og at man så kombinere det med styrketræning skulle gerne gøre, at du bliver strandklar.... :-) At du konditionstræner før styrketræning er fint, fordi undersøgelser viser, at den træning man først laver, er den man opnår størst fremgang i. Det betyder, at du får en fremgang i konditionen, hvilket betyder du på sigt taber dig mere. Så omvendt hvis dit primære mål er at blive stor som et hus, så er det styrketræning først og fremmest.

    Når du har konditionstrænet har du brændt en masse kulhydrater af, hvorfor det er kulhydrater du skal have fyldt på kroppen igen. Spis et æble og en banan efter træning, og så efterfølgende en kost hvor du indtager de langsomme kulhydrater.

    Når du har styrketrænet, så skal der fyldes proteiner på - de bruges til at genopbygge musklen igen, men husk at indtage lidt kulhydrat sammen med proteinen for at opnå bedst resultat.

    Har du både konditionstrænet og styrketrænet i samme træningspas skal du indtage begge dele ligeligt.

    Tænk over hvad du bruger som energikilde når du træner, det du bruger skal der fyldes op på igen efter træningen.

    Håber du er blevet lidt klogere ellers kigger vi på det igen... :superman:

    Hey Alstott40,

    Tak for dit fremragende svar. Har dog stadig nogle spørgsmål.

    Hvad sker der hvis man ikke får kulhydraterne efter træningen - mister man så muskelmasse eller hvordan? Og man skal vel også passe på med ikke at spise for mange af dem i det efterfølgende måltid, da man vel på den måde udligner sin forbrændning fra træningen, og altså ikke opnår et kalorie-underkud? Eller hvad?... så har træningen jo været lige meget.

    Og når du siger jeg skal indtage ligeligt med protein og kulhydrater efter træning pga. at jeg både styrketræner og løber, er det så tilstrækkeligt med en ½ liter Mathilde Skummet... har jeg læst nogle steder nemlig ;)

    Og lige en sidste ting - hvis jeg nu tager protein pulver skal jeg vel også passe på at jeg ikke tager for meget efter en sådan træning - hvordan er det protein og kalorier hænger sammen?

    På forhånd tak.

    Mvh

    Emil

  3. Hey people...

    Nu er sommeren jo på vej, og jeg vil meget gerne trappe lidt ned på min fedtprocent inden. Samtidigt vil jeg gerne træne lidt med vægtene efter min daglige konditions/fedt forbrændings træning... MEN kan det overhovedet betale sig - har hørt rygter om at man ikke kan tage på i muskelmasse hvis man samtidigt taber sig (løber cykler osv).

    Jeg var oppe i centret og løbe en halv time i dag og cyklede efterfølgende 10 minutter. Fik forbrændt 600 kalorier alt i alt på de to ting.

    Efterfølgende trænede jeg bryst og arme...

    Spørgsmålet er så om jeg skal tage hjem og fylde mig med en proteinshake? Eller er der så mange kalorier at min cardio træning var nyttesløs?

    Forstår det ikke helt. Priotere fedtforbrændingen højere end muskelopbygningen, men ville meget gerne øge muskelmassen lidt eller i hvert fald beholde min nuværende masse - men kan det lade sig gøre ved siden af cardio? Og hvordan....

    Håber på svar ;)

  4. Ville lige høre om i vidste noget om hvilke faktore der spiller ind udover at træne sine mavemuskler og have en lav fedtprocent... Har hørt fra min kæreste som går til speciel mavetræning 2 gange ugentligt at de der lære at træne deres "indre" mavemuskler som får maven til at se mere flad ud..en slags opstramende korset? Er der hold i det eller er det bare fis og humbug.

    Hun har beskrevet et par af øvelserne, noget hvor man skal suge maven til sig o.l. Hvis denne indre-mave træning virkelig hjælper på vej med en flad mave, ville jeg da gerne have nogle fif fra folk med erfaringer, omk. rutiner, gode øvelser osv...

  5. Jeg tror nu ikke 5x5 primært er til styrkeløftere. Faktisk ville det undre mig en del hvis særlig mange styrkeløftere bruger det
    MaxP har ret, der er ikke mange styrkeløftere der kører 5x5

    Læs hvad han skriver...

    "Det samme gælder fx. også for 5X5 program. 5 reps henvender sig jo også primært til styrkeløftere".

    Hvor står der 5X5 henvender sig til styrkeløftere i den sætning???

    Han mener vel at et lavt antal reps (her 5) primært henvender sig til folk der ønsker at forøge deres styrke.. nævner intet m at de fleste af dem køre 5X5...

  6. (...forudsat det er RM vi snakker om)
    Denne udtalelse tyder på der er noget du har misforstået.. Eller er du helt tosset med at træne til failure?

    Tilføjede det sådan set mere for at pointere at de 4X6 skulle køres med tungere vægt end 4X8... ellers ville det vel være mest sandsynligt at de 4X8 ville give bedre end de 4X6, hvis begge blev udført med samme vægt.

  7. Buc hvad mener du med det ikke er max sæt? Hvis jeg tager 12 gentagelser med en vægt jeg præcis kan tage 12 gange er det da et er MAX 12 rep sæt...?

    og da slet ikke på den måde du skriver det der.....
    Hvad skal det betyde?

    Og jeg synes ikke rigtigt der bliver svaret på mine spørgsmål... kun fra chono´s side af???....

    debski: du har spurgt meget efter nogle helt basale ting... Det ville være en god ide at du begyndte at træne et helt program for hele kroppen og så lod det virke og glemte alt om intensiveringsteknikker og MAX sæt. Så skulle du begynde at føre log, så du kunne få nogle input til din træning.

    incognito: Nu er det sådan jeg har surfet og surfet og surfet rundt på MOL... og mit program tager udgangspunkt i MOL´s eget fundamentprogram, så kan ikke se der er så meget galt med det??? Det kan være du kan være lidt mere specifik?

  8. Nu ved jeg det er meget individuelt hvad der virker bedst for folk osv... Men der må vel være en af følgene løsninger som generelt vil øge muskelmassen mere end den anden. Lige pt. tager jeg stort set alle mine øvelser på følgene måde:

    1X6 (ca. 65% vægt af min MAX 6 rep) Bare som opvarming.

    1X6 (100% MAX 6 rep)

    1X6 (100% MAX 6 rep)

    1X12 (100% MAX 12 rep)

    1X12 (100% MAX 12 rep)

    Men havde tænkt mig at lave det om til følgende:

    1X6 (ca. 65% vægt af min MAX 6 rep) Bare som opvarming.

    1X6 (100% MAX 6 rep)

    1X6 (100% MAX 6 rep)

    1X6 (100% MAX 6 rep)

    1X12 (100% MAX 12 rep)

    Altså tilføjer jeg et af de "stærke sæt" da jeg ved (har læst) at tung vægt giver masse. Men vil det resultere i overtræning eller hvad? Føler nemlig ikke at de 2 stærke sæt er nok... kan i hvert fald godt tage et til uden at skade mig selv...

    Men er det bedre med 3 stærke sæt, og så et langt sæt til sidst hvor jeg kører mig selv helt ud?

    Og giver to af de "lange sæt" til sidst mere end et enkelt "langt sæt" andet end måske forøget ømhed/træthed?

    Håber på nogle konstruktive svar...

    Emil

  9. Jamen ok, jeg køre så ikke helt til failure... det er ikke sådan jeg er helt færdig efter de 12 reps, men ikke langt fra.

    Ville det være fornuftigt / give mere hvis jeg addede endnu et 12 reps sæt for ænden af programmet? Hvad siger i?

  10. Hey people,

    Ville lige høre hvad i måtte have af kommentare til min brysttræning her:

    ------------------------------------------------------------------

    Bænkpres: 1X12 opvarming (50 % af min max 1 RM)

    1X8 (Ca 70%)

    1X6 (Så tungt jeg kan køre det uden at miste kontrolen)

    1X6 (Så tungt jeg kan køre det uden at miste kontrolen)

    1X10-12 (Kører til total udmattelse. Ca. 85%)

    ------------------------------------------------------------------

    Skrå DB: 1X12 opvarming (50 % af min max 1 RM)

    1X8 (Ca 70%)

    1X6 (Så tungt jeg kan køre det uden at miste kontrolen)

    1X6 (Så tungt jeg kan køre det uden at miste kontrolen)

    1X10-12 (Kører til total udmattelse. Ca. 85%)

    ------------------------------------------------------------------

    Flyers/flad: 1X12 opvarming (50 % af min max 1 RM)

    1X8 (Ca 70%)

    1X6 (Så tungt jeg kan køre det uden at miste kontrolen)

    1X6 (Så tungt jeg kan køre det uden at miste kontrolen)

    1X10-12 (Kører til total udmattelse. Ca. 85%)

    ------------------------------------------------------------------

    Dips: 1X6

    1X6

    1X6

    ------------------------------------------------------------------

    Vil dette give mig et flot bryst (både nedre, midter og øvre regioner) eller syntes i der mangler nogle øvelser / reps nogle steder?

    Har taget udgangspunkt i MOL´s artikel:

    http://www.motion-online.dk/styrketraening...eningsprogram./

    Har bare smidt et ekstra "tungt" sæt ind (6 reps). Har tænkt meget på om jeg skulle smide endnu et "udmattelsessæt" i til sidst så jeg har 2.... eller burde det være nok med det ene...? Kan ikk helt finde ud af det.

    Håber i har nogle meninger...

  11. Du træner f.eks. 9 sæt med følgende reps. 1-2-3-4-5-4-3-2-1

    Skod i forhold til Pavel's ladder træning. 

    - Kajakroer

    Jamen så har Teddy da heller ikke ret når han siger min træning er baseret på pyramide princippet... jeg køre jo ikke 6,8,10,12,10,8,6 - men bare 12,10,8,6 og så ikk mere. Er det pyramide?

    Og den artikel du linker til kajakroer, den beskriver også hvordan man skal starte med 2 opvarmingssæt og så det første effektive sæt med 3-6 reps (tung vægt) og bagefter 8-12 reps med lettere vægt... netop det jeg spurgte om i starten? Hvorfor starte med den tunge vægt først, og så gå ned...virker meget ulogisk for mig?!

  12. Jeg køre et 3 splits program med en dags pause i mellem. Alle øvelser tager jeg i 4 sæt af hendoldsvis 12,10,8,6 reps.

    MEN:

    Skal jeg starte med de tunge vægte (6 reps) og øge op til 8 reps næste sæt, bare med mindre vægt, øge derefter til 10 reps med endnu mindre vægt og til sidst tage de 12 reps med endnu mindre vægt - eller skal jeg som jeg gør nu, lægge ud med 12 reps "let" vægt, herefter 10 reps med forøgetvægt osv. osv.?

    Har rækkefølgen noget at sige? Hvad er bedst...er lidt på bar bund?!

  13. Ved ikk om jeg spørg dumt, men har læst mange indlæg omkring mathilde som proteindrik efter træning... men de fleste omtaler det somom kakaoen skal drikkes rent, uden tilsætning af proteinpulver?

    Kan det passe... man skal vel blande det sammen med sit proteinpulver som man altid har gjort med mælk/vand/whatever...... eller?!

  14. Jeg skal til at starte med at styrketræne - har trænet lidt for 1½ år siden i en periode på 3 måneder, plus at jeg her for 2 måneder siden trænede hårdt i gennem i en lille uges tid og var meget øm herefter...

    Har lagt et relativt hårdt program, og ville høre om jeg bare skal kaste mig ud i det med det samme, eller om jeg skal tage en opvarmningsperiode med på en uges tid før jeg begynder på programmet?

    Hvad er mest fornuftigt?