oli24

Medlemmer
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by oli24

  1. Hej,

    Er der nogen af jer herinde, der har gode erfaringer med at indtage glutamin?

    Jeg har læst, at glutamin skulle have en god inflydelse på immunforsvaret. Jeg har gennem de sidste 3-4 år haft utrolig mange sygedage og overvejer derfor at påbegynde en glutamin "kur".

    Jeg træner cykling og styrketræning. Ca. 10-15 timer pr. uge.

    Glæder mig til at høre fra jer

    Oli

  2. Hej med jer.

    Jeg har gennem mange år dyrket styrketræning.

    I år har jeg bygget det lidt anderledes op end tidligere.

    Jeg har de sidste 2 måneder lavet udholdenheds styrketræning (20 x 3/4 sæt squad m.v.)

    Jeg skal til en vigtig konkurrence den 12. februar og havde egentligt planlagt at skifte til Max styrke den 1. februar.

    Mit spørgsmål er nu til jer om det er dumt at skifte type af styrketræning blot små 2 uger inden man skal til en vigtig konkurrence ? Kan kroppen nå at tilvende sig på en så kort periode således at man stadigvæk opnår optimal funktionel styrke ?

    på forhånd tak

    oli

  3. Hej med jer.

    Jeg har gennem mange år dyrket styrketræning.

    I år har jeg bygget det lidt anderledes op end tidligere.

    Jeg har de sidste 2 måneder lavet udholdenheds styrketræning (20 x 3/4 sæt squad m.v.)

    Jeg skal til en vigtig konkurrence den 12. februar og havde egentligt planlagt at skifte til Max styrke den 1. februar.

    Mit spørgsmål er nu til jer om det er dumt at skifte type af styrketræning blot små 2 uger inden man skal til en vigtig konkurrence ? Kan kroppen nå at tilvende sig på en så kort periode således at man stadigvæk opnår optimal funktionel styrke ?

    på forhånd tak

    oli

  4. Hey MOL brugere.

    Jeg har igennem de sidste par år dyrket intensiv styrketræning. Nu har jeg nået en størrelse hvor jeg ikke ønsker at tage på længere.

    Har tidligere kørt alt lige fra 20x5 gentagelser til 2x4 gentagelser.

    Hvad skal jeg træne nu for at måske tabe mig lidt men bibeholde styrken i benene (træner kun ben...)

    Findes der nogen artikler ??

    Glædelig jul

    Oli

  5. Hejsa,

    jeg har lige læst nedenstående arktkel:

    Eksplosiv styrke - uden at blive stor

    Af cand. scient Morten Zacho

    Når man skal øge den eksplosive styrke handler det i høj grad om at få "tunet" sit nervesystem. En forøgelse af muskelmassen kan også være et bidrag til den eksplosive styrke (specielt hvis man specifikt kan få type II fibrene til at vokse), men i mange sportsgrene ønsker man at holde kropsvægten nede.

    Nervesystemet skal helst være i stand til at skrue fuldt op for blusset instantant. Der er tre relevante måder at træne dette på:

    1. Rent funktionelt, dvs, sportsgrenens bevægelser udført så ekplosivt som muligt.

    2. Træning i at udnytte kroppens reflekser (reflekspotentiering). Typisk vil det være plyometrisk træning (forskellige spring, hink, armstrækninger med afsæt etc.)

    3. Tung styrketræning - eksplosivt

    Tung eksplosiv styrketræning

    Når man laver dette tvinger man nervesystemet på overarbejde - dvs. maksimal fyringsfrekvens til så mange motoriske enheder som muligt. En effekt der kan overføres til de funktionelle bevægelser i ens sport. I princippet kan dette også trænes med mellem-tunge vægtbelastninger. Dog er effekten sandsynligvis mindre, bl.a. fordi man ikke bliver "tvunget" til at aktivere maksimalt.

    Udførelsen af en repetition.

    Det er ikke så afgørende hvordan man sænker vægten, men i det millisekund man begynder at løfte den skal man prøve at gøre det så hurtigt man overhovedet kan - uanset hvor mange kilo der på. Dette er meget vigtigt. Fokusér på at accelerere vægten så kraftigt som overhovedet muligt.

    Antal sæt og reps.

    Få repetitioner og lange pauser mellem sættene. Dvs. 1 til 5 reps og mindst et par minutter mellem hvert sæt. Sættene skal IKKE køres til udmattelse. Glem alt om "No pain - no gain".

    Øvelser

    De fleste maskiner er ikke gode til denne slags træning. Frie vægte er at foretrække, dvs. en solid stang og evt. håndvægte. Store øvelser der involverer mange muskelgrupper i samarbejde er de bedste.

    Eksempler: squat, frivend, bend over rowing, dødløft og bænkpres. Disse øvelser kan laves i forskellige variationer, hvor man kan ændre på vinkler, bevægeudslag, anvendelse af stang eller håndvægte etc.

    Man skal sørge for at træne balanceret, så antagonister bliver trænet tilsvarende de primære muskler. Eksempelvis, hvis man træner eksplosive "fremad-bevægelser", bør man også træne bend-over rowing med stang.

    Større muskler?

    Hvis man begrænser antallet af repetioner, ikke kører til udmattelse og laver meget anden træning, kan man begrænse hypertrofi-stimuliet. Resultatet er, at man får markante neurale adaptationer og kun moderat muskelvækst. Den muskeltilvækst, der evt. bliver alligevel, vil være så "udvalgt" fra kroppens side, at det med garanti vil øge præstationsevnen.

    Principperne for træningen er stort set de samme uanset om du skal springe højere i basket, er bokser, spydkaster eller lignende.

    Nåh ja - lige en sidste ting. Inden du kaster dig over ovenstående måde at træne på anbefaler vi 6-12 mdr. med almindelig konservativ vægttræning for at opnå tilvænning til øvelserne og undgå skader.

    -------------------

    Det jeg godt vil vide er om man ikke skal inddele nogle faser i sin eksplosive træning - hvis nu man har en sæson der løber fra f.eks. maj til september ? jeg mener man kan/skal vel ikke træne med samme antal gentagelser/sæt året rundt... ????

    På forhånd tak

    Oli

  6. jeg smutter en tur til lägen i morgen !

    Har läst Allan Zachariasens bog hvor han skriver at man blot skal tage 200mg jern hver dag i 1 maned eller 2 og sa skulle problemet väre over... ikke noget med at det kan väre farligt...

    Hvad skal hämaglobin tallet ligge pa for en eliteudöver ?? blev testet for 3 ar siden hvor jeg la pa 9 ! hvilket jeg mener er for lavt... !?

    vh

    Oli

  7. Problemet er vel et eller andet sted at jeg ikke er sikker pa om jeg er i overträning eller ej... specielt fordi jeg de sidste mange uger ikke har tränet hardt !

    Min hvilepuls er ogsa rimelig stabil pa 40.

    Spiser ogsa ok - maske for lidt köd - hvori der er jern... som jeg sa ikke far - derfor har jeg overvejet at tage jern-piller !

    Maske der er nogen der kender til präparater (!!!!!!! :devil: LOVLIGE :devil: !!!!!!!!) der kan fa en op i omdrejninger igen - evt. Ginseng ?

    Pa forhand tak !

    Oli

  8. Hejsa !

    Jeg ved emnet för har väret diskuteret her pa run4fun - men jeg spörger nu alligevel.

    Har virkelig "träthed" i kroppen i öjeblikket - synes jeg spiser sa nogenlunde rigtig... träner typisk 20 timer om ugen.

    Har för taget jernpiller med ok resultat - MEN er blot bange for at tage for meget jern..

    Hvor meget bör/kan man tage !? og kan man tage hele tiden - eller skal man holde sig til "1 maneds kur" ?

    Haber i kan hjälpe

    vh

    Oli

  9. Hejsa,

    Complex träning... noget i har hört om för ?

    Skulle väre en träningsform hvor man först laver 1 sät styrketräning (f.eks. squats) efterfölgende af nogle hoppeövelser (plyometri)

    Er det noget nogen kender til ? Nogen der ved hvor jeg kan läse mere om emnet ?

    Mâlet med träningen er "hurtigere" muskler -> sprint !

    Vh

    Oli

  10. Hej,

    Jeg havde netop nået mit højeste antal kg i går (160;) da jeg fik af vide at jeg IKKE kom langt nok ned i mine squats...

    Mit mål er Eksplosiv styrke !

    Spørgsmålet er nu om man SKAL så langt ned at lårene er vandrette for at man får optimal effekt ? Eller kan man nøjes med f.eks. 10 grader fra vandret ? (Så kan man nemlig tage LANGT flere kg)

    Håber der er nogen der ved noget om det !

    På forhånd tak

    Oli

  11. Hej med jer,

    Jeg er begyndt at tænke på om man overhovedet bør "fylde" sig med kulhydrater efter træning !

    Jeg laver flere forskellige slags træning.

    Når jeg f.eks. har været på en 3 - 4 timers cykeltur har jeg en idé om at jeg bør drikke MEGET kulhydrat og ikke nødvendigvis så mange proteiner.

    Når jeg har lavet en HÅRD gang styrketræning har jeg en ide om at jeg børe drikke MEGET protein og ikke nødvendigvis så meget kulhydrat.

    Er jeg helt fra den ???

    Jeg har nemlig læst/hørt/set at man faktisk bør prioritere protein tilskuddet ret højt. omvendt har jeg også altid hørt at man efter træning bør drikken 2 dele kulhydrat blandet med 1 del protein - eller vil kroppen ikke optage det optimalt...

    Nogen der ved noget om det ???

    På forhånd tak

    Oliver

  12. Hejsa -

    Vil blot sige at jeg INTET fik ud af Glutamin tilskuddet da jeg prøvede det for ca. et år siden. Dog husker jeg ikke præcist hvor meget jeg tog.

    Hvad har i fået ud af at tage glutamin ???

    Hilsen

    Oliver