Profitt

Medlemmer
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Profitt

  1. Når man løber på trapper, bør jeg så tage et eller to trin af gangen?

    Umiddelbart føler jeg det mest naturligt med min benlængde og med trinenes højde at tage to trin pr. skridt, men kan der være fordele ved kun at tage et skridt af gangen? Her tænker jeg primært skadespotentiale.

  2. Dertil er sjipning mere skånsomt for knæene end løb.

    Plus man kan lettere lave interval træning med et sjippetov end med løbeskoene når det er holdundervisning.

  3. Ja, jeg spekulerede netop på, om kun en smule styrketræning ville have nogen effekt med al den øvrige træning, eller om det ville være spildt arbejde.

    Der hvor jeg føler jeg mangler decideret styrke er biceps og ryggen, som bruges i forbindelse med bryde-delen af thai-boksning. Jeg ved godt at men bliver god til det man træner (og at an deror skal træne det man vil være god til), så stryketræningen skulle sådan set også kun være et supplement.

    Men hvis biceps og ryggen er problemet skulle jeg måske bare blive lidt mere aktiv chin-ups efter træning og vente med yderligere styrketræning til jeg kan køre med kcal.-overskud?

  4. Incognito:

    >>Hvis du har besluttet at træne så meget og endvidere at du ikke ønsker at tage tage, skal du måske ...........

    Tage tage=tage på???? Det antager jeg.

    Nej, jeg ønsker ikke at tage på, heller ikke i form af muskel masse, da boksning jo kører efter vægtklasser. Når jeg har tabt nok fedt (mangler ca. 5 kg) vil jeg begynde at træne for at få lidt større muskler, men stadig holde mig under vægtgrænsen.

    Så det er altså mere et spørgsmål om neurale tilpasninger jeg ønsker at opnå.

    Jeg tror også jeg tør vove at påstå at min cardiomængde (30 km løb, 150-200 km cykling, 8 timers boksning om ugen) skulle være mer eend rigeligt till, at jeg ikke behøver at vægttræne for at øge forbrændingen. Men måske tager jeg fejl??

  5. Hej Jarvig

    Tak for svaret. Det du mener er, at jeg i højere grad skal fokusrer på enting af gangen, ikke? Altså enten cardio, udholdenhed eller styrke??

    Mit problem er bare at boksetræningen varierer fra gang til gang i intensitet og det kan derfor være svært.

    Men når det er sagt, så er vægttab mit primære mål nu, så det vil sige at jeg dårligt kan nedprioritere cardio. Og udholdenhed er også vigtigere end egentlig styrke, hvilket jo også er årsagen til, at styrketræning ikke er indarbejdet i mit træningsprogram endnu.

  6. Jeg kører for tiden et temmelig hårdt træningsprogram (synes jeg selv), med kampsport (boksning/thaiboksning) 6 dage om ugen og løb/cykling ved siden af.

    Til boksetræningen er styrketræningen mere udholdenhedspræget i form af mange gentagelser af armbøjninger, rygbøjninger m.v. De dage hvor jeg træner har jeg ikke energi til at styrketræne ved siden af, men føler godt at jeg kan magte det den 7. dag (ved godt jeg skal passe på overtræning). Vil jeg have noget ud af at styrketræne kun 1 gang ugentligt??? Det skall siges jeg træner ikke for hypertrofi (da jeg samtidigt kører med energiunderskud for at komme af med dunken), men udelukkende for at blive stærkere.

    Så kort: Vil styrketræning 1 gang ugentligt have nogen effekt?

  7. Hej alle

    Nu nærmer cykelsæsonen sig jo med stormskridt, og jeg husker alt for tydeligt fra sidste år, hvor øm jeg blev i lænden af at sidde foroverbøjet i sadlen i timevis. Det skal siges at det er første år jeg har kørt på en racercykel og derved siddet forpverbøjet). Kan det betale sig for mig at lave noget decideret træning for lænden?? Og i så fald hvilke øvelser?? Eller er det blot et spørgsmål om tilvænning?

  8. Hej BBC

    Som udgangspunkt mener jeg ikke der er noget galt i at benytte måltidserstatninger, som fx. NUPO, når blot det gøres BEGRÆNSET og MED OMTANKE.

    Ulempen ved udelukkende at køre pulvershakes ned og intet rigtigt mad er først og fremmest at du sansynligvis vil komme til at mangle vitaminer, mineraler m.v. Indrømmet, kender ikke den komplette varedeklaration på NUPO, men har stadig til gode at opleve pulver der kan erstatte rigtig mad 100%.

    Derudover ser jeg især faren for, at du går død i det. 3 uger er lang tid, og hvis man først bliver bare lidt træt af disse shakes, og savner fornemmelsen af at tygge noget, er det desværre uhyggeligt nærliggende at forgribe sig på en pose vingummier eller lign.

    Jeg vil derfor også helt klart anbefale, at max. erstatte et måltid dagligt med NUPO (afhængigt af antallet og størrelsen af daglige måltider) og så spise korrekt, lødig kost for resten.

    Det er også svært at holde energien oppe i en træningssituation, hvis du udelukkende lever af pulvershakes.

  9. Jarvig: Det jeg mener er, at fordi man i mange bokse- og brydeklubber træner med ekstra tøj i håb om at forbrænde mere, er det jo ikke det samme som at det virker.

    Jeg ved godt at man gør det mange steder, men det er vel et udtryk for, at folk ikke ved bedre?

    Men kan der være noget belæg for, at ønske at tabe mere end nødvendigt væske under en træningssession? Og det ekstra tøj derfor ikke nødvendigvis har med en ønsket kamp-vægt at gøre?

  10. Ja, det er lige præcis de ting i skriver som jeg også selv mente.

    Og ja, stort væsketab er en hurtig løsning på et krav om vægttab (ikke fedttab). Men udover at det er dumt at nedbringe vægt gennem væsketab, er det jo helt hen i vejret at fremprovokere et væsketab nu, når konkurrencen først er næste weekend.

    Men flere af de argumenter der kom frem gik på, at "sådan gjorde man i mange bokse- og bryderklubber". Desværre betyder det jo ikke, at det derved er rigtigt.

  11. På Martialarts.dk kører dre i øjeblikket en debat, startet af en person er gerne vil tabe et stort antal kg. på få dage op til et kampsports-stævne.

    Han er så blevet anbefalet at træne i ekstra meget tøj i form af hue, sweatshirts, ski-undertøj,sågar regntøj, blot for at øge svedproduktionen. Jeg mener dog, at blot fordi man sveder mere forbrænder man ikke mere energi. Det er i stedet blot træningens intensitet, varighed m.v. der bestemmer energiforbruget.

    Selvfølgelig giver den øgede svedproduktion et væsketab (og derved vægttab) men anbefalingen gik på, at AL træning op til stævnet skulle være på denne måde, og ikke blot lige op til indvejningen (hvilket dog som bekendt også er en tåbelig ide grundet dehydrering).

    Er der nogen, der kan be-/afkræfte hvorvidt der kan være en fedttabs-fordel i at træne med mer tøj end nødvendigt??

  12. Hvis du føler dig uoplagt på dine træningsdage, ville jeg helt klart øge mængden af mad de pågældende dage.

    Vægttabet vil måske ikke gå helt ligeså hurtigt, men omvendt får du mere ud af din træning, og du forbrænder også mere (ved at træne højintensivt og ikke holde pauser).

    Hvis man begynder at føle sig træt og uoplagt får man pludselig meget nemmere ved at falde tilbage til de gamle vaner med junk-food, fordi det er nemt. Spis hellere lidt ekstra god og sund mad. Så skal vægttabet nok fortsætte.

  13. Som 13-årig vil jeg ikke mene, at der er det store behov for at hun skal følge en egentlig kostplan. Bliver hendes rigtige kost -IKKE slik, kager m.v. - holdt begrænset og hun derfor føler hun ikke får sin sult stillet, er det så meget sværere at holde sig fra de søde sager.

    Jeg er helt enig i, at er hun overvægtig er det en god ide at tabe sig, men ikke på bekostning af helbred og humør. Du skriver til at starte med, at hun føler sig træt og uoplagt - for mig lyder det som, at hun ikke får nok kvalitetsmad at spise. Så derfor skru lidt op for mængden af gode kostemner (grøntsager, kartofler, fjerkræ m.v.), så burde den øgede mæthedsfornemmelse også dæmpe hendes trang til slik, samt øge hendes generelle energiniveau.

    Men et langt stykke af vejen er det et spørgsmål om hun virkelig GERNE VIL tabe sig, altså er villig til at gøre indsatsen, eller om det mere er den klassiske danske holdning "jeg vil gerne smide nogle kilo, men jeg skal da liiiige have lidt chokolade. Et enkelt (eller syv) stykker skader nok ikke. Men måske kan nedrykningen på basket-holdet sætte ekstra skub i det. Jeg synes bare det er en farlig strategi træneren kører - han kunne jo risikere at hun i stedet tænker "så kan det sgu også være lige meget".

  14. Da Stykers programmer kørte, hørte jeg en af mine kolleger udtale, at var FE%>30 tog man på, 20<30 ingen vægtændring og <20 vægttab. Dvs. der blev UDELUKKENDE fokuseret på fedtindholdet. Selv kantinepersonalet udtalte en dag omkring en af deres desserter "der er ikke noget fedt i, kun sukker, så det tager du ikke på af".

    Så jo, folk tror desværre at blot det er fedtfattigt kan man spise helt som man lyster.

  15. Set med de helt store briller på, og mht. en samlet sund kost og levevis så er fedtenergi% ikke helt irrelevant. Men i vægt(fedt)tabssammenhæng er det helt ligegyldigt. Der er det et spørgsmål om kalorier ind og kalorier ud.

    I light produkterne er FE% netop ofte lav fordi fedt-indholdet er meget lavt. Dog er kulhydratindholdet ofte markant højere end ikke light-varianterne og hiver derfor det samlede kcal-indhold op igen. Dermed ikke sagt at light-produkter er ubruglige - de er dog ikke så fantastiske som FE%'en måske angiver.

  16. STOP STOP STOP!!!!!!

    Nu er vi ved at bevæge os ud i fedtforbrændingszoner og gustne formler, der skulle fortælle, hvor meget man forbrænder pr. dag.

    Ang. motion, så lav det der nu synes overkommeligt. Er 30 min. hang på grænsen til hvad man magter dagligt, så gør det. Synes man, man har tid til 1½ times motion dagligt så gør det. Glem alt om puls, bare sørg for at holde dig aktiv og tag som tidligere nævnt imod de gratis tilbud om motion (trappe i stedet for elevator, cykel i stedet for bil m.v.)

  17. Ja, det var jeg også bange for. Og det gør det svært at kontrollere ens energibalance. Selvfølgelig kan man altid lige gå/løbe en kilometer mere for at være på den sikre side, men det siges jo også at kcal-underskuddet ikke må være for stort, da det ellers vil gå ud over muskelmassen.

    Mange regner med at når man løber bruge man 1 kcal/kg/km, dvs en 75 kg's mand bruger 75 kcal på at løbe en km (uden hensyntagen til bakker, vind m.v.). Er der nogle der kan anslå energiforbruget ved gang?? Det er vel alt andet lige lavere end ved løb, da man jo ikke har nogen svævefase, og derfor ikke arbejder så hårdt imod tyngdekraften?

  18. Jeg synes tidligere jeg så nogle formler, hvor man ud fra vægt, hastighed samt enten distance eller tidsforbrug (med dte ene kan du altid udregne det andet) kunne estimere kcalforbruget.

    Det der var interessant var, at kcal-forbruget steg relativt mere end en evt. hastighedsforøgelse. Eksempelvis fra 25 km/t til 30 km/t (20% øgning) steg kcal-forbruget måske 30% (tallene er blot eksempler).

    Er der nogen der ligger inde med sådanne formler??

    Energiforbruget fra run4fun.dk er ud fra en 75 kgs person, i hvert fald hvad angår løb.

    Et andet (lettere relateret) spørgsmål:

    Hvor præcise er de kcal-angivelser som løbebånd angiver? Kan man bruge det til noget når man skal udregne sit energiforbrug eller er det primørt som motivationsfaktor at se tallet bevæge sig opad??

  19. Jeg går og døjer med smerte i knoen ved højre langemand. Jeg tror skaden r opstået ved boksning på sandsæk med et par handsker dre var godt udslidte (meget lidt polstring). Jeg har derfor i nu 3 uger helt undladt sandsæktræning for at give knoen ro. Onsdag kom jeg også is på hånden, da jeg alligeve havde ispoen fremme i forbindelse med anden skade.

    Nu fredag morgen er det blevet værre. det føles som om, at en sene skurrer hen over knogleleddet, når jeg bukker og strækker fingeren, og når jeg bukker fingeren helt sammen er det næsten som om at senen er for kort, og skal lige strækkes en ekstra gang.

    Er der nogle der har forslag til hvad det kan være?? Skal jeg fortsætte med is?