Condemned

Medlemmer
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Condemned

  1. Hvis du virkelig vil gå op i din kost og krop, så skal du prøve nøje at tilrettelægge dagens måltider og evt. benytte dig af DIET PlANNER, som du kan finde her på hjemmesiden. Der kan du med milimeter nøjagtighed regulere dit kcal-indtag fra måltid til måltid og hele tiden være bevidst om, hvor meget du har indtaget i løbet af dagen.

    Hvad angår mælk, kød frugt mm. så er mit foreslag, at du holder dig fra mælk (bortset fra morgenmaden, hvis du spiser havregryn:) ) - Dels fordi det er overflødige "flydende" kalorier, som du kunne være foruden (læs: drik vand) og dels fordi det ingen nævneværdig mæthedsgrad har!

    Din vægt og dit krops-udseende vil først ændre sig, når du begynder systematisk at planlægge dine træninger. Her mener jeg, at du bør sige hver 2. dag cardio og hver 2. dag styrketræning. Ved styrketræning bør du ligeledes optimere dit energiforbrug ved at køre såkaldte "supersets" - altså 2 øvelser ad gangen med et minimum af pause. De 2 forskellige øvelser skal selvfølgelig være muskel-antagonister, som du træner. Ellers kører du for hurtigt død.

    Mht. Cardio: Afhængig af hvor trænet du er, start langsomt ud de første par uger (se evt. vejledning for begyndere på hjemmesiden her) og øg derefter antal kilometer samt intensitet. Du kan med fordel løbe interval træning over de samme distancer, da dette både forbrænder flere kcal samtidig med, at du kommer i bedre form end ved kontinuert løb.

    Afslutningsvis vil jeg påpege, at det at tabe sig og opnå en "tilfredsstillende" krop både er en lang og tærende process, men resultatet i sidste ende er virkelig nice :) - Så når du tænker på at spise den kage, der står foran dig - Don't ! Du bliver glad for det i det lange løb !

    /Condemned

  2. Det kan lyde lidt som et springerknæ for mig. Som bekendt hæfter quadriceps femoris (din lårmuskel) med en sene lige under knæet, og manglende udstrækning af denne muskel kan resultere i, at denne bliver strammere. Det samme er gældende for dens hæfte-sene, som derved kan forårsage let irritation. Der er selvfølgelig forskellige grader af dette - og i dit tilfælde lyder det ikke til at være noget super alvorligt. Prøv med udstrækning af lårmusklen samt hasemusklerne (har ikke lige fået kigget på dit link i skrivende stund)

    / Condemned

  3. Hej Mol-brugere!

    Jeg havde i dag en diskussion i min læsegruppe om, hvorvidt man afbrænder flere kalorier ved hjernegymnastik, altså eksempelvis det at løse opgaver, memorere ting osv. Vi blev tildels enige om, at der selvfølgelig må ske en forøgning i kalorieafbrænding ved hjernegymnastik, men i hvilken grad var der uenighed om.

    Personligt er jeg af den opfattelse, at hjernegymnastik på ingen måder øger dit stofskifte / kalorieafbrænding i nævneværdig grad - og da slet ikke set i forhold til en fysisk aktivitet som ex. løb, hvor hjernen mere eller mindre er på standby hvad angår intellektuelle opgaver og andre mental-krævende opgaver.

    Derfor vil jeg høre, om nogen af jer evt. ligger inde med dokumenterede artikler, der kan belyse denne problemstilling? Hvor meget forbrænder man ekstra ved hjernegymnastik, og kan det på nogen måde sammenlignes med fysisk aktivitet? Har hørt en skrøne om, at skakspillere forøger deres stofskifte betragteligt under turneringer - kan nogen be- eller afkræfte det?

    Mvh. Condemned

  4. Kære MOL-brugere

    Inden jeg bliver overfuset med kommentarer om, at der allerede er lavet 100 posts omkring opskrifter i cutting-periode, vil jeg til mit forsvar sige, at det vil tage mig et år at læse alle de forskellige posts i emnet "opskrifter" igennem, før jeg finder, hvad jeg søger!

    Som overskriften indikerer, håber jeg, at nogle af jer ligger inde med geniale opskrifter, som er skræddersyet til en cutting-periode. - Altså lavt fedtindhold, godt med proteiner og relativt mange kulhydrater, jvnf. grænsen på de 700 kcal. Hvis I (ligesom jeg selv) benytter jer af DIET-PLANNER, må I gerne kopiere de forskellige ingrediensers kcal-indhold over i jeres post - så slipper jeg for at finde dem selv :)

    Håber på at høre fra nogen af jer! - eller på at få div. links til gode opskrifter, som forhåbentlig opfylder mine kriterier!

    Love - Condemned!

  5. Kære Mol-brugere!

    Pr. 1 februar har jeg af flere grunde besluttet mig for at begynde en cutting-periode. Har læst en del om lige netop cutting her på sitet og på diverse andre sites, men har dog stadig en del huller i min viden, som jeg håber, I vil være mig behjælpelige med at få udfyldt :)

    F.eks. proteinpulver - 1) Har læst mig til, at det skulle være en god idé at benytte sig af dette under en cutting-periode! - Men hvorfor?! Så vidt jeg ved, findes der forholdsvis mange kcal, foruden de mange proteiner, i netop dette pulver, og i mine øjne er det altså unødvendige kcal, som på ingen måder har en mættende effekt. Man ville altså for ca. samme antal kcal opnå 100 % større mætningsgrad og ca samme antal proteiner i form af en dåse tun med tilhørende rugbrød el.l.

    Bispørgsmål til ovenstående: Præcis HVOR mange kcal. findes der i proteinpulver?

    2) Desuden har jeg ladet mig fortælle, at man bør holde sit kcal-indtag i en cutting-periode på ca 500kcal under anbefalet amount, right? Da jeg er ca. 180 og vejer 74 kg., vil det altså svare til, at jeg skal indtage 2000 kcal om dagen (anbefalet er 2500 kcal). Correct me, if I'm wrong :)

    3) Vil det være spild af tid at begynde at beregne kcal-indtag for grøntsager og frugt i et kostprogram? eller burde man ikke kunne spise disse i uanede mængder, uden at tænke på kcal? I så fald kunne man dække de sultne tider med det?

    4) Hvad svarer en liter mælk til i gram :)? - Mærkeligt spørgsmål, men spontant kom jeg lige i tvivl. 1000 ikke ?

    - Condemned

  6. Hey mate!

    Idrætsmedicin(-erforeningen) er en forening for medicinstuderende, som går meget op i idræt!

    De prøver ihærdigt at få "idrætsmedicin" som et valgfag, men hidtil er det ikke lykkedes!

    Udover det, arrangerer netop denne forening et hav af sportslige events for os medicinere, såsom fodboldturneringer, ture til diverse maratonløb, mini-triatlon osv. Så i virkeligheden er det bare en slags sportsforening, som af og til kommer med gode tilbud til forskellige sportsaktiviteter - og fester for den sags skyld :)

    Håber det gav lidt..

  7. Wow.. Dysp

    Overvej lige den tid, du sætter af til at kaste med mudder herinde MIDT i eksamenslæsningen? ... :D

    Du burde hellere sidde med næsen i bøgerne lige nu, tjene nogle penge i dit sabbatår og finde et ordentligt studie - og hermed fik jeg lige sagt alt det, du IKKE ville høre :)

    Just a thought ....

  8. Tak for alle svarene; jeg synes dog stadig ikke, at jeg har fået svar på mit spørgsmål! Der må da ligge noget om det somewhere, selvom jeg ihærdigt har søgt ufattelig mange steder om det!

    Og til Keld, en klasse er ikke ensbetydende med en klasse i folkeskolen - Det kunne jo være gymnasiet? Men det lader ikke til, at du har gået der, så hvorfor skulle du også vide det ?..... tsk tsk tsk - My bad!

    Regards,

  9. Hej! Jeg kunne godt tænke mig at få svar på, om man opnår SYNLIGE visuelle resultater mht. muskelopbygning, hvis man tager steroider UDEN at træne? Vil de stadig vokse, og bliver man således stærkere uden at røre en finger? Det har været under heftig debat i min klasse, og jeg bliver simpelthen nødt til at høre svaret :)

    Regards,