Eagle

Medlemmer
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Eagle

  1. Hej MOL!

    Jeg er 19 år, vejer 76 kilo og er 173-174 høj. Jeg har trænet i godt og vel et års tid, og jeg har fået en række fine resultater. Dog er jeg kommet til et punkt, hvor min grundform og 'størrelse' er fint, og derfor ønsker jeg at skrue en tand ekstra op. Jeg har stor respekt for alle, som kan følge et skemalagt program inden for både træning, kost osv. Dog går jeg stadig i gym og derfor kan det være svært at indrette sin livsstil 100% efter det mest optimale.

    Men hvad synes i umiddelbart om denne sammensætning af livsstil i forhold til styrketræning. Mit ønske er heller ikke at gå til det yderste inden for træningsverdenen, men i den grad længere end til hvad der blot er lidt interesse :)

    Jeg kører et 2-splitprogram, der er opbygget således:

    Træningspas 1:

    - Squat

    - Pull-ups / Chin-ups (skifter lidt mellem om håndefladerne peger væk eller ind mod én)

    - Rygbøjninger m. vægtskive i et stativ beregnet hertil

    - Rows af den ene eller anden art (skifter lidt mellem dumbell-rows, cable rows og hvad jeg selv kalde 'ro-rows', der er den samme bevægelse som når man ror, blot med vægt på)

    - Calf-raises

    - Curls med håndvægte (tror det hedder curls - men hvis ikke er det bicepstræning med håndvægte)

    - Hvis overskuddet er til det mavetræning, hvor jeg hænger i samme stativ som til pull/chin-ups. Jeg hænger lodret strakt, hvorefter benene løftes op, således de danner en 90-gradersvinkel med overkroppen.

    Træningspas 2:

    - Bænkpres

    - Military Press

    - Dips m. vægtbælte og ekstra vægt

    - En eventuel ekstra brystøvelser i form af noget kabel-træk eller lign.

    - Calf-raises

    - Curls

    Kost

    Jeg følger ikke en decideret kostplan, hvor alt er skemalagt, men en normal dag kunne se således ud:

    Morgenmad (7.30) - Havregryn med skummetmælk, banan og eventuelt en protein shake

    Frokost (12.00) - Rugbrødsmadder m. kyllingepålæg, mager leverpostej og laks samt broccoli og agurk.

    Aftensmad (19.00) - Magert kød (kylling, fisk, oksekød eller lign) m. salat og groft pasta/ris

    Mellemmåltider (de ligger mellem hovedmåltiderne) - Proteinshake, rugbrødsmadder med magert og proteinholdigt pålæg, æg, tun på dåse, banan, broccoli eller andre grønne grøntsager, håndfuld nødder og lign, mælk eller andre magre mejeriprodukter.

    Som nævnt ligger disse mellemmåltider imellem de tre hovedmåltider, og de indtages rimelig jævnt fordelt.

    Afhængigt af om jeg bulker/cutter justeres der primært på kulhydraterne og den generelle mængde af mad. Dog overholder jeg de ca. 2g protein / kg kropsvægt.

    Kosttilskud

    Jeg tager multivitamin kosttilskud samt proteinpulver

    Jeg har fravalgt kreatin, da jeg aldrig har haft problemer med at opbygge muskelmasse for alvor. Jeg fik under en bulkeperiode nogle strækmærker med armhulerne samt inderlårene, så igen - at blive 'større' er ikke et direkte problem :)

    Søvn

    I hverdage 7-8½ timer

    Weekender 8-9½ timer

    Alkohol og byen mm.

    Da jeg som nævnt går i gym. er der ofte byture mm, hvilket jeg ikke har lyst til at vælge fra. Dog søger jeg at mindske kaloriefyldt alkoholindtag og fokusere på drikkevarer med mindre kalorier så vidt muligt. Jeg ved der er en del kalorier i alkohol, men derudover, har alkohol så hæmmende effekter på træning? Andre end man kan være uoplagt?

    Jeg styrketræner ca. 3 gange om ugen, og jeg supplerer med crosstraining/løb de mellemliggende dage således at jeg holder en hviledag mellem hver styrketræning. Det er så på denne hviledag jeg konditionstræner.

    Hvordan er helhedsbilledet af min træning, når målet ikke er at opbygge min livsstil omkring styrketræning, men derimod have det som en seriøs interesse og et projekt?

    Jeg henvender mig i håbet om, at I, som har mere erfaring end jeg, måske kan se hvor achilleshælen i min plan er og hvor der skal laves ændringer :)

    Mvh!

  2. Men :)

    Hvorfor skal jeg evt. tage en pause fra squat? Jeg laver den der hedder "Dumbell-squat", med to håndvægte à 7kg ;) Altså 14 kg i alt. Og med rygbøjninger, skal jeg så kun løfte til navlen ca. eller bare sådan 15 cm over jorden?

    Og tror I man kan træne den muskel der er synderen i alt det her? :)

  3. Nu ved jeg godt I ikke er læger osv, men hvor lang tids pause tror I ville være realistisk? Snakker vi nogle måneder eller helt op til et halvt år?

    Og i givet fald i pausen, kan jeg så styrketræne? Fordi styrketræner det meste af kroppen med håndvægte og med kropsvægt i hjemmet.

    Mit ryg program er:

    3 x 15-20 rygbøjninger

    3 x 8-12 seesaw rows med 5kg på hver vægt. Det er "dumbell" eller hvad det nu hedder når det er med to vægte ;)

    3 x 8 Rear laterals med lav vægt da jeg lige er startet på den øvelse

    desuden laver jeg også squat som også træner ryggen lidt. Og så ellers træner jeg ben, mave og arme/bryst og så ryggen.

    Vil jeg kunne blive ved med det i pausen?

  4. Når jeg nu fx. bare står på gulvet og så bevæger kroppen idt rundt osv, kan jeg godt mærke det, men ikke sådan hvor det gør "ondt" ligefrem. Men i givet fald hvis det er hvad andres har skrevet det kunne være, går det væk igen? af sig selv? og hvad kan man selv gøre?

  5. Hej MOL!

    Jeg er en dreng på 15 (snart 16).

    For ca. et år siden spillede mine venner og jeg fodbold hver søndag. Det var nok lidt før jul at det skete, men der fik jeg så bolden og skød på mål, og jeg tror jeg kom fra en lidt skæv vinkel, fordi under/efter skuddet gjorde det skide hamrende ondt for at sige det rent ud, lige oven over højre balde eller nederst til højre i ryggen. Der gik nok omkring 1½ måned før jeg kunne spille fodbold helt rigtigt igen osv uden at mærke smerte når jeg skød til en bold fx :( Men så lige siden har det kommet sådan igen fx. under fodboldkampe i en glidende takling, når jeg har sprintet maksimal og skudt (på samme tid) og ellers bare skudt til en bold. Nogle af gangene er det sket hvor jeg ikke har varmet op, men det er i hvert fald også sket nogle gange hvor jeg har været varm osv. Så her i onsdags til træning inden vi startede skulle jeg jo lige se om jeg kunne ramme kassen inden løbetræning og der skete det igen.

    Nu er jeg bare så træt af det fordi der går lidt tid hver gang det sker før jeg kan være 100% med igen. Hvad tror I det kan være? Har spurgt min træner og han siger at det umiddelbart nok har været en fibersprængning i starten? :(

    Og evt. hvad kan man gøre ved det?

    Jeg håber virkelig I kan hjælpe mig ! :) På forhånd tak!

  6. Hey MOL!

    Well.. så er det tilbage til motion/styrketræning igen efter en periode med kyssesyge!

    Derfor er jeg kommer tilbage til fodbold, og vil nu igang igen med at styrketræne. Jeg kan først blive medlem til fitnessworld igen om 1½ måned ca.

    Derfor er jeg gået stille i gang med et lille program jeg selv har lavet.

    Starter stille ud med lav vægt.

    Men sådan her ser det ud:

    BEN

    Dumbbell-squat (10 kg i alt, 5 kg i hver hånd)

    Dumbbell steup-up (kommer også til at være 10 kg i alt, men har ikke udført endnu)

    Løb til fodbold

    RYG

    Klassiske mavebøjning. 3 x 20 laver jeg to gange, så det er vel 2 x 3 x 20 :D hehe

    Dumbbell Seesaw rows (5 kg i hver hånd)

    Det er sådan set det jeg laver til ryggen, derfor leder jeg efter noget mere. Har ikke rigtig kunnet finde mere, men ville blive glad hvis i havde noget jeg evt. kunne tilføje. Jeg laver det hele i hjemmet, så der er kun kropsvægt og håndvægte :(

    ARME/SKULDRE/BRYSTKASSE

    Arme:

    Biceps: Curls (5 kg i hver hånd).

    Triceps: Kick-backs (3 kg i hver hånd)

    Armbøjninger: 3 x 20 (57kg hehe)

    Skuldre: Skulderpres (5 kg i hver hånd), evt sideløft; har dog ikke prøvet endnu men ville nok starte stille ud med 3 kg i hver hånd

    Brystkasse: Floorpress (træner dog også skuldre og arme, men er med 5kg i hver hånd = 10kg samlet), Floorflyers (5kg i hver hånd).

    MAVE

    Klassiske mavebøjning, den med benene i 90 graders bøjning; 3 x 15, igen normal mavebøjning bare til siderne, den hvor man holder i en ribbe/seng og løfter benene op til lodret stilling og ned til 10 cm over jorden; 3 x 30

    Serratus-crunches (har ikke udført endnu, men bliver med 5 kg i hver hånd), Saxon Bends ( har ikke udført endnu, men bliver med lav vægt eftersom jeg aldrig har prøvet den før)

    Det er mere eller mindre det.. heh, læser de der aktiv træning blade og finder lidt herinde, så der er nok noget som ikke er taget med.

    Men det jeg søger er lidt til ryggen og maven. Igen, det udføres pt. i hjemmet, så det bliver kun med kropsvægt og med håndvægte. Jeg håber I kan hjælpe med et par øvelser og evt. andre forslag til hvad jeg allerede laver nu.

    Træner hver anden dag, og skifter mellem ovenstående i rækkefølgen: Ben, arme, ryg og mave, og så om igen hehe :)

    På forhånd tak!

  7. Jeg vil prøve at lave en ny 30-seks video igen på lørdag, og så vil jeg meget gerne høre om jeg er ved at have teknikken rigtigt :)

    Er lidt ny til styrketræning, så det er helt kanon med sådan en her hjemmeside..

    Er dog lidt ked af at folk muligvis tror jeg bare skal have hjælp og smutter igen, men ville gerne hjælpe jer andre med forslag osv men kan desværre ikke :D hehe.. det kommer vel..

  8. Hej MOL!

    Jeg går til fodbold 2 gange om ugen, og 1 kamp. = 3 gange.

    Jeg har dog det problem, at jeg tit føler mig udmattet og træt ret hurtigt, hvilket nok hænger sammen med hvad jeg spiser/drikker inden træning.

    Så ville lige høre hvad I ville anbefale man kunne spise inden fodbold, og hvor lang tid inden?

    Jeg plejer med noget knækbrød og lidt juice? Ved ikke om det dur hehe :P

    Men jeg håber i vil komme med nogle forslag, så jeg kan få løst mit problem! :)

    På forhånd tak!

  9. Altså det kender jeg kun alt for godt.. i løbet af sommerferien voksede jeg ca. 10 cm hvilket er ret meget på 6 ugers tid.. jeg havde også tit ondt i ryggen og benene i den periode, uden at styrketræne..

  10. Hej MOL! Har brug for jeres hjælp igen! :/

    Altså, nu i et par dage har jeg trænet lidt. Måske har jeg gået lidt hårdt til den, hvilket har medført jeg har haft ondt i ryggen i et par dage.

    Derfor kunne jeg ikke være med til idræt. Da jeg kom derover spurgte drengene mig jo så "hvorfor kan du ikke være med", og svarede "fordi jeg har f***ing ondt i ryggen efter styrketræning".. det hørte min lærer så, og siger til mig at jeg slet ikke må styrketræne i min alder.

    Jeg er 170 høj, er stadig lige 10 cm lavere end min far. Jeg er vel normalt bygget.

    Har læst lidt på nettet om "myten" der siger at styrketræning hos børn (hvilket jeg jo er, 15 år), kan hæmme deres vækst. Så nu sidder jeg jo her i frygter alt muligt!

    Men ville lige høre jer, som jo træner en del og ved meget om det, om det altså er sandt, og om jeg skal stoppe med træningen?

    På forhånd tak!

  11. Okay!

    Så det jeg skal gøre for at lave den rigtigt er :

    - Fasthold hælene i gulvet. Men kan øvelsen også laves med sko på? Altså sådan nogle løbe/indendørs sko? =)

    - Når man sænker kroppen skal jeg gøre det mere i 'røven' og ikke så meget i knæene?

    - Ikke gå længere ned hvis jeg ikke kan holde hælene i gulvet

    Men ville også lige høre, hvilke muskler træner den egentlig? I må gerne svare i nybegyndersprog så i f.eks. siger nedre rygmuskler osv, i stedet for på "muskelsprog/latin" eller hvad man kalder det? :P

    På forhånd tak! - Tror lige jeg så laver en ny video og hører om jeg har fået teknikken :) Kan dog først gøres lørdag :(

  12. Hej MOL!

    Jeg har læst lidt om den øvelse der hedder Squat. Jeg har fået at vide at den kunne udføres med håndvægte, så det ville jeg prøve.

    Har givet et link til en video jeg uploadede på YouTube, for lige at høre om:

    Gør jeg det rigtigt?

    Noget jeg skal gøre anderledes?

    Jeg ved godt det er nogle mini-håndvægte, men ville starte med nogle 3 kg's, indtil jeg har den rigtige teknik! :)

    Nå, men her er linket, håber i kan se det tydeligt!

  13. Hej MOL!

    Jeg er en dreng på 14 år som soger lidt hjælp til nogle maveøvelser.

    Jeg har lavet en aftale med mine venner om, at starte i fittness-venter når vi er 15, men desværrebliver jeg først det i februar!

    Derfor ville jeg høre nogle der ved mere end jeg gør om muskler og træning. Det jeg leder efter er generelt bare maveøvelser, men især til de skrå og de nedre muskler.

    I øjeblikket laver jeg to forskellige. Den ene er den hvor man har hovedet under en ribbe/en seng, og holder fast med armene, og så løfter man benene så højt op som muligt, og ned til ~5-10 cm over jorden. Det gentages en del gange.

    Den anden er lidt svær at beskrive, men kan dog prøve at gøre det i en tegning (haha)..

    ......................................................

    ___________..................................

    ..................|..................................

    ..................|..................................

    ..................|.................................

    ..................|_________________0 <--- lille hoved, men håber i kan se det. Så løfer man sig op til sine knæ. Den træner især de øvre..

    Nå, men det jeg så leder efter er mest til de nedre og til de skrå, men bliver da også glad hvis i foreslår øvelser til resten af maven. Det skal kunne udføres i hjemmet. Har dog en ribbe, nogle gode håndvægte med en hel del vægtskiver.

    Jeg har selv ledt lidt men der er ikke ret meget jeg forstår fordi det ikke er oversat fra træningssprog til dansk :P hehe..

    Nå, men på forhånd tusind tak!

  14. Men jeg kan bare ikke se hvorfor jeg så skulle have det sådan her ? :S Altså, jeg er aldrig syg.. i hele 8 klasse havde jeg 4 sygedage (1 var pjæk godt nok) men altså, 3 dage hvor jeg var syg på et HELT år.. der er ikke ret meget?

    Men altså, lytte til min krop? Fx når det gør nas så stop? Stop når man er træt osv osv?

    =)

  15. Hej MOL!

    Ja.. jeg tror desværre jeg har fået kyssesyge. Skal til læge her om 2 timer og få taget en blodprøve.

    Lørdag d. 30 august kyssede jeg en pige med kyssesyge (ja for satan det var dumt). Men normalt går det lang tid fra man er smittet til man er syg. Men altså, dagen efter, og så indtil i dag (ca. 2 uger efter), har jeg haft det skidt.

    Jeg har følt:

    Utilpashed

    Let kvalme

    Ikke "ondt" i halsen, men jo lidt sådan.. i ved :b

    Svimmelhed

    Og ikke mindst TRÆTHED!

    Det er en del af de symptomer på kyssesyge.

    Nå, men det jeg egentlig ville høre om var, at jeg havde hørt, at hvis man har kyssesyge, skal man ikke træne fordi man kan spræge milten og beskadige leveren hvis man drikker osv..

    Altså, jeg er 15 år, og har ikke lyst til at dø pga. en sprængt milt, så derfor ville jeg høre om hvor vidt I tror man kan styrketræne og tage til fodboldtræning? Fordi til fodbold træner jeg 3 gange om ugen, og styrketræner 1 gang om ugen. Skal jeg stoppe med det, eller bare skrue ned for det?

    Og, når man er i den alder hvor man begnder at tage til fester, skal jeg så lade være med at drikke pga kyssesyge?

    Men altså, det er jo ikke sikkert at jeg har det, men det er bare et "worst case scenario".. :b

    På forånd tak!