ThomasOttzen

Medlemmer
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ThomasOttzen

  1. Problemet er at du ikke ved hvad du snakker om... at sige at man ikke kan træne biceps 6 dage i ugen er nøjagtig ligeså dumt som at sige du ikke kan cykle 6 dage om ugen...

    Så nu skal vi til at svine hinanden eller hvad...? Flot...

    Jeg siger ikke, at man ikke KAN... Jeg siger, at JEG ville fraråde det. Manden stiller et spørgsmål - der vil altid være forskellige holdninger. Jeg giver min mening og du giver din. Så må han jo selv tage stilling.

    Jeg er udemærket godt klar over, at man kan køre eksempelvis bænkpres 6 gange om ugen. Og man gør det måske også, hvis man er styrkeløfter: 1 tung dag, 1 let og eksplosiv dag, 1 dag med aktiv hvile, 1 reel hviledag og forfra. Jeg er godt klar over at træning ikke er sort/hvidt - men i det her tilfælde handler det om en person, der spørger om det er en god idé at træne biceps 6 gange om ugen, hvis han ønsker muskelvækst. Det synes JEG ikke. Netop fordi man også træner forskellige træk-øvelser hvor biceps er involveret - JEG mener slet ikke det er nødvendigt, JEG mener ikke at det er den bedste eller sundeste fremgangsmåde... Og MIN holdning er, at muskler (også små muskelgrupper...) har behov for restitution.

    Som du selv siger, så træner man sjældent tungt og med få reps når man træner de små muskelgrupper, derfor er det også noget sværere at veksle træningen mht biceps...

    Jeg nævner faktisk tidligere i posten, at det jo handler lidt om, hvor hurtigt man restituerer og hvordan man opbygger sin træning. Er du eliteudøver (bulgarsk styrkeløfter) så kan du selvfølgelig godt træne de samme øvelser 6 gange om ugen, ja... Fordi din krop er vant til den type træning, og dine muskler restituerer hurtigere end en person der træner i sin fritid. Tillige får en eliteudøver kyndig vejledning fra en proffesionel træner, som strukturerer hans program, og så har han den erfaring som en eliteudøver nu engang har.

    Jeg foreslår også tidligere i posten, at Kasper kan køre det program som han beskriver, i en kortere periode for at chokere sine muskler og dermed provokere dem til vækst. JEG mener igen bare, at han skal holde det til en kort periode og at han skal lytte til sin krop...

    Hvis du kan træne 3 sæt biceps 6 gange om ugen og det virker for dig - så er det da godt for dig. God fornøjelse...

    Og hvis du så har planer om at svine mig mere til og kalde mig dum, så kan du jo skrive en personlig besked til mig. Jeg synes ikke rigtigt at mudderkastning hører til på et forum som det hér...

    /Thomas

  2. Ugh Togoth:

    Lige præcis hvad er det der er bombet 5 år tilbage???

    Der er ingen der på noget tidspunkt har kritiseret ISO-øvelser. Isolationsøvelser er fremragende til bestemte former for træning - især hvis man er BB'er - og der er da heller ikke noget galt i at have en decideret "arm-dag"... Fint med mig, men personligt gider jeg ikke have sådan én...

    Spørgsmålet hér var om det er ok at træne biceps, hver eneste træningsdag når man træner 6 dage om ugen...! Til det er mit svar: Nej, det er det ikke... Man dør nok ikke, men det er sgu ikke sundt!

    Jeg har givet flere eksempler tidligere i posten på, hvor der i nyere træningslitteratur står, at det er nødvendigt at restituere. Det kan der vel ikke herske nogen tvivl om? Hvis der gør, så vil jeg gerne være endnu mere specifik og hive direkte citater fra artikler frem.

    /Thomas

  3. Træning er meget individuelt, så det er ikke til at vide, hvad der virker bedst for dig/hvad du synes er sjovest. Jeg kender ikke Navy Seal programmet - men det jeg sendte en link til er i hvert fald nemt at lave derhjemme - og så er det overskueligt for en begynder. Prøv begge programmer i en uges tid, find ud af hvad der passer bedst til dig og dit niveau...

    /Thomas

  4. Hej Kasper og velbekomme :wink:

    Efter 10 år, så må du jo ha dannet dig en sund idé om, hvad din krop kan klare og hvor hurtigt du restituerer... Hvis du spørger om min mening til det, så holder jeg mig til det jeg har sagt - JEG synes det er for meget at træne biceps hver dag. JEG tror du ender med overtræning... JEG ville ikke gøre det... Mine begrundelser er de samme som jeg har skrevet tidligere i posten.

    Om du er enig med mig eller andre er helt op til dig selv - med den evige "lyt til din krop" in mente.

    Lasse B: Hvad der menes med funktionel styrke er vel lidt individuelt... For mig er det en styrke som jeg kan bruge i forhold til min sport og i forhold til min hverdag. Jeg træner meget core og mange flerleds-øvelser og træner kun meget sjældet ISO-øvelser...

    /Thomas

  5. Rommel og ZooLander: det er så jeres mening - og det er helt fint.

    Jeg siger heller ikke, at det på ingen måde kan lade sig gøre. Jeg siger, at JEG aldrig ville anbefale det til nogen. Jeg siger også, at medmindre du er eliteudøver eller rigtig rigtig erfaren, så ville jeg ikke kaste mig ud i et program, hvor jeg træner samme muskelgruppe hver dag.

    Dertil skal det så siges, at mit mål ikke er BB, men "blot" en sund og stærk krop. Jeg går efter funktionel styrke og ikke størrelse, så måske vores mål - og dermed vores opfattelse af træning er forskellige.

    Jeres teorier lyder slutteligt rigtigt spændende, og jeg kunne godt tænke mig at læse noget mere om det I siger - hvor kan jeg finde nogle artikler?

    Dysp:

    Jeg tror vi snakker forbi hinanden. Ingen grund til at spilde mere krudt på det.

    /Thomas

  6. Det er ligemeget hvordan overtræning er 'i din verden' når den i al gængs træningslitteratur er beskrevet anderledes.

    Hvilken litteratur er det? For jeg har læst det modsatte:

    - Girewiks magazine, masser af artikler der siger det modsatte.

    - DGI's "målrettet træning", der bliver brugt til uddannelse af instruktører i danske centre - siger det modsatte.

    - Mens Health - velrennomeret internationalt træningsmagasin - siger det modsatte...

    Så "min verden" er også ret mange andres verden.

    /Thomas

  7. Hej Brickie.

    Mit svar:

    Jeg arbejder som instruktør i et lille fitnesscenter og får ofte stort set det samme spørgsmål fra drengene dernede. Til dem siger jeg, at det er en dårlig idé at træne den samme muskelgruppe hver eneste dag!

    I min verden, så har du forstået overtræning fuldstændig korrekt. Hvis du træner dine biceps mandag, så har de behov for lidt tid til at restituere (tirsdag - og måske endda onsdag, hvis du er i dårlig form) - hvis ikke du giver dem tid til at restituere, så vil du opnå det modsatte af hvad du håber på. Grunden til det ér, at når du træner en bestemt muskel hårdt, så bliver musklen nedbrudt og umiddelbart efter træningen er den faktisk svagere end den var før træningen - den har så behov for hvile imens den bygger sig op for at kunne klare en større belastning næste gang du tager ned og træner.

    Det er ganske rigtigt ikke noget der sker på en uge, men hvis du træner dine guns hver dag i en længere periode, så vil du med stor sandsynlighed opleve, at du rent faktisk bliver svagere frem for stærkere...

    Der ER selvfølgelig nogle mennesker, som er i sindssygt god kondition og er utroligt hurtige til at restituere, men medmindre du er elite-sportsmand eller tager krudt, så vil jeg ikke anbefale at træne samme muskel hver dag.

    Noget helt andet er, at du nok godt kan gøre det for en kort bemærkning for at give dine biceps et chok - men hold efter en kort periode.

    Det er så min personlige mening. Brug det til hvad du vil ;o)

    /Thomas

  8. Træning torsdag d. 12. juni 2008

    Det blev til crossfit istedet for weng chun...

    Opvarmning: Dobbelt "Tabatha" = hindu dives/power squats - arbejde 40 sek. / hvil i 20 sek.

    Træning: "Fight Gone Bad"= power squats/box jump/KB push press/gun show/pushups "affe style" - arbejde 1 minut i alle øvelser, hurtigt skift, 1 minuts pause til slut.

    Core: 2 x 25 V-situps/25 reaktionsøvelser/25 thai-pushups/1 minut front bridge m. knæ til bryst.

    Udstrækning... Og så var jeg færdig :4thumbup:

    Rigtig hård træning - er helt udkørt.

    /Thomas

  9. Hej igen, jeg starter lige med lidt ekstra trænings-info om mig selv:

    Jeg har bokset fra jeg var 10 til jeg var 19 år gammel - er 27 år nu. Da jeg stoppede med boksning trænede jeg ikke i de næste mange år, begyndte faktisk først da jeg flyttede til København som 23-årig. På det tidspunkt fik jeg blod på tanden! Jeg vejede dengang ca. 60-65 kg og begyndte at styrketræne og løbe 3-7 gange ugentligt - jeg har siden da taget ca. 20 kg på - jeg anslår at omkring 13-15kg er muskler, så helt skidt er det ikke.

    Min træning toppede omkring jul/nytår '07, hvor jeg maxede i stort set alt hvad der havde med styrke at gøre. Det føltes fantastisk :bigsmile: - men efter nytår kom jeg aldrig rigtig i gang, og det er jeg faktisk ikke kommet endnu :unhappy:

    Det har været sporadisk, grænsende til stillestående og jeg føler mig fed og svag - nogen af jer kender det sikkert godt. Værst af alt ér, at når jeg sidder i bussen kan jeg rent faktisk mærke flæsket på min mave bevæge sig :crazy:

    Jeg var i dag ude at løbe for første gang siden slutningen af marts måned i år og til min store overraskelse er jeg i MEGET bedre kondition end jeg regnede med! Jeg målte en rute op her på siden = 5120 meter. Den blev løbet på 23,29 minutter... En glædelig overraskelse, men det gør mig stadig ikke tilfreds med min kvabsede mave...

    Jeg holder mig til de enkle mål som jeg beskrev i min første post, men ændrer dog mit mål for 5km til at jeg skal nå ned på 20 minutter.

    Nu vil jeg spise mig noget tomatsalat og en god bøf.

    /Thomas

  10. Hej med jer.

    Jeg er ny på MOL, hedder Thomas og er 27 år gammel.

    I en længere periode har jeg været lidt nede på min træning. Moralen har været lav og jeg har ikke rigtig kunne hive mig selv op fra sofaen og ned i træningslokalet... Det skal der selvfølgelig ændres på!!!

    Nu har jeg besluttet mig for at starte fra bunden - jeg har sat mig nogle overskuelige mål, som jeg har givet mig selv 6 måneder til at nå, der er fokus på forbedring af kondition og vægttab:

    1: Være i stand til at løbe 5km på under 25min.

    2: Kunne løbe 10km uden at det gør ondt i benene hele næste uge.

    3: Få en flad mave - ikke sixpack, bare af med flæsket...

    4: Holde min styrke på et acceptabelt niveau!

    Måden jeg vil opnå det på er ved at dyrke Weng Chun, crossfitting og løb. Jeg har ikke sat mig noget mål om, hvor mange gange om ugen jeg skal træne, men har været nede i en klub, hvor jeg har leget med disse former for træning - det virker som noget der vil være i stand til at få mig op i gear igen :blush:

    Derudover vil jeg forsøge at holde op med at fest-ryge (forsøge!), og jeg vil skære ned på mit cola-forbrug og skifte det ud med vand...

    Nåh, men til en start så var det bare en lille præsentation af mig selv - i morgen skulle der meget gerne komme et lille træningsindlæg fra min side.

    Ser frem til en god tid på MOL og håber, at I kan presse mig lidt, så jeg får motivationen igen ;o)

    Thomas