PSØ

Medlemmer
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by PSØ

  1. Jeg har netop prøvet at maale mit blodtryk da jeg er i ret god form, og derfor mente at mit blodtryk skulle vaere ret godt. Til min store overraskelse ligger mit blodtryk paa ca.136/83 og det synes jeg er ret højt da vi i min familie ellers har lavt blodtryk. Jeg 29 aar, løber marathon og har en hvilepuls paa ca.40. Jeg har en ven som intet motion dyrker og hans blodtryk var alligevel 138/70. Har jeg grund til bekymring? PS. Det var en rigtig blodtryksmaaler fra hospitalet.

    Som allerede nævnt, kan du ikke bruge et enkeltstående blodtryk til særlig meget. I noget nær 100% af blodtryksmålinger, vil det første blodtryk i en serie, være højst.

    Derudover skal der næsten ingenting til at få blodtrykket til at stige. Bare tanken om at få det målt, kan få det til at stige.

    Hvis du har mulighed for det, skal du have blodtryksapparatet stående ved siden af sengen, og så måle det når du vågner. Gør det evt. til en vane, så vil du finde ud af, at dit blodtryk vil ligge meget jævnt. Som tommelfingerregel, kan du regne med at dit blodtryk er forhøjet når diastolen (det lave tal) ligger over 80. I hvile. Der er ingen grund til alarm over det høje tal (systolen).

  2. Hmm... Tak for svaret, trods alt...

    Jeg har gennem længere tid gennemlæst dette forum og er i den forbindelse blevet klogere på mange ting. I naturlig forlængelse heraf er det rart at blive bekræftet eller få tips til forbedringer af min træning af folk som har en større erfaring end mig selv.

    Jeg er ikke stødt på tråde, som behandler en 3-dages cyklus med træning endnu.

    Så, hvis der er nogen som har forslag til min træning, ville jeg gerne høre dem :)

    PS.: Jeg mærker masser af fremgang i min træning, hvilket er rigtig fedt, men er dog lidt bange for at overse nogle muskelgrupper.

  3. Hej Alle

    Efter at være kommet i gang med de fysiske udfoldelser, nu på 4. måned, kunne jeg godt tænke mig lidt feed-back på min træningsform.

    Jeg træner primært for at blive stærkere og forhåbentlig få en nogenlunde harmonisk krop ;)

    Jeg er 28 år, 189 cm høj, vægt 92 kg

    Jeg har delt mit træningsprogram op på følgende måde, for at det passer ind i mit arbejde:

    Dag 1: Styrketræning: Bænkpres, chin ups (assisted), dips (assisted), squat, seated rows, back extensions, div. maveøvelser. Øvelserne skifter mellem 3 og 4 sæt med henholdsvis 6 og 8 reps.

    Dag 2: 5-6 km løb skiftevis interval og alm. jævnt tempo

    Dag 3: Hvil

    Og fremdeles

    Er der nogen forslag til ændringer eller forbedringer af mit program?

    På forhånd tak for responsen :)