thefrog

Medlemmer
  • Posts

    77
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by thefrog

  1. Hej MOL!

    Jeg har tidligere dyrket eksplosive sportsgrene og har en stor koncentration af eksplosive muskelfibre. Jeg har været et år i USA som udvekslingsstudent, hvor jeg løb omkring 40 km om ugen i to måneder, hvilket fik min normale 5 km tid ned på omkring 22 minutter (bedste tid 21:35). Tidligere var min 5 km tid på omkring 25 minutter.

    Selvom jeg har en stor koncentration af eksplosive muskelfibre nu, vil jeg, med rette træning, kunne løbe 10 km på 40 minutter (eller tæt på)? Vil det være muligt for mig at omlægge min træning, således at jeg går fra at være eksplosiv til at være udholden? Hvis ja, hvor lang tid vil det tage?

    Mit problem er ikke, jeg er i dårlig form, men snarere jeg er i en anden slags form, end jeg vil være i.

    Et andet spørgsmål jeg har er, at jeg har taget 10 kg muskler på over det seneste år (også fra sport og vægtløftning i USA) - hvor negativ effekt vil det have på min udholdenhed/tid på længere distancer løb?

    Håber I kan hjælpe mig - på forhånd tak!

  2. Jeg har også overvejet at blive medlem af en svømmeklub, men min ugeplan er ret presset, og oftest er dagene fra 0800-1600, så det bliver vist ikke aktuelt.

    Længere distancer bliver (højst sandsynligt) ikke aktuelt - det er udelukkende denne prøve, der skal bestås.

    3500m er satme langt - så kommer jeg til at være i svømmehallen hele dagen jo :D Det er helt nede på kravle niveau, skal jeg stadig sigte efter de 3500?

    Derudover kan jeg altså ikke svømme 600m ud i en køre, ihvertfald ikke i skrivende stund...

    Christanspoer:

    Dit program lyder lidt mere "muligt" for mig, det vil jeg kigge nærmere på!

    Jeg siger mange tak for jeres input, det er skide godt!

    Du burde kunne svoemme 3500 meter paa omkring eller under to timer naar du er kommet i gang. Ideen med laengere intervaller er at det traener din udholdenhed rigtigt meget. Hvis du faar styr paa teknik burde det vaere realistisk. Ellers kan du tage private svoemmelektioner!

  3. Enig her, men man skal også se det i forhold til hvad man skal opnå. 300m på 8:30min er ikke noget der kræver super teknik. Her gælder det bare om at få styr på brystsvømningen og få et godt tag og glid i vandet.

    Mener du helt seriøst, at en, der ikke svømmer fast i en klub på et godt hold til dagligt, ville kunne være i stand til at svømme 300m på under 3:30min?!

    Jeg har svømmet 200m på 2:29min og var på det tidspunkt blandt de 10-15 bedste brystsvømmere i DK... Jeg ville have haft ALVORLIGT svært ved at svømme 300m på 3:30min. Min granfætter, Morten Klarskov hvis du ved hvem det er, ville ikke kunne gøre det i dag, og han er en markant bedre svømmer end mig og en af DK's bedre svømmere...

    Jeg tror du glemmer målet på 300m bryst på 8:30min. 3500m er LANGT. Det vil for de fleste tage lang tid og være meget hårdt i en længere periode, hvis man ikke tager svømningen seriøst!

    Mit bud på en træning:

    200m, opvarmning

    300m, ok tempo, men ikke så du er for træt til resten

    3 gange 100m, lidt højere tempo, hold pause på ca. 20sek, eller så du har fået vejret nogenlunde

    2 gange 200m, fokuser på at få et godt glid og tag i vandet, så du lærer at svømme længere med lidt færre kræfter

    3 gange 400m, for at prøve at svømme lidt længere

    300m udsvømning, en form for aktiv restitution

    2500m total

    Hov, ja. Fik ikke laest min post igennem. 3:30 er vildt hurtigt, ja. Jeg ved ikke hvordan brystsvoemning er paa laengere distancer, men ved at en tid paa 4:00 er er relativt realistisk for 300 meter med crawl.

    En anden god ting ved at melde sig ind i en svoemmeklub er at du bliver sat ind i hvordan programmer er opbygget, hvordan man tager tid paa intervaller osv..

    Ja, 3500 meter er langt. Men saadan er svoemmetraening. Naar han skal svoemme 300 meter er det vigtigt at han faar opbygget udholdenhed, og det kommer bedst med lange, vedvarende traeninger eller intervaller.

  4. Det bedste du kan goere er at melde dig ind i en svoemmeklub og faa bedre teknik. Stoerstedelen af svoemning er teknik. Svoemning er mere teknik end de fleste folk tror.

    Naar du skal svoemme 300 meter skal du svoemme blandede intervaller. Jeg ville foreslaa at du traener til at blive god til laengere distancer, da det er det du kommer til at bruge senere. Hvis du traener dig op til langdistance svoemning kan du nemt faa en god tid paa 300 meter. Du burde vaere i stand til at faa en tid paa under 3:30 med lidt traening. Du skal svoemme intervaller af 100, 150, 200, 300, 400, 500 og eventuelt 600 meter. Proev at faa en samlet distance paa omkring 3500 meter per traening.

    En traening kunne for eksempel vaere:

    200 meter opvarmning

    5 gange 100 meter

    300 meter

    5 gange 200 meter

    2 gange 600

    300 nedvarmning

  5. Traen haardt, men ikke saa hardt at du bliver skadet. Jeg har selv traenet paa et rigtigt serioest hold - fem til seks gange om ugen. Vi loeb en laengere tur ca. to gange om ugen (tur paa omkring 10 km) og saa loeb vi intervaller de andre dage. Vi loeb 400, 600, 800, 1000, 1200 og 1600 meter intervaller. Og samlet distance for intervallerne var paa mellem 5-10 km. Fx. vi loeb 20 gange 400 meter intervaller en dag.

  6. Det her er ikke simpel kritik, slet ikke konstruktiv. Hvis du havde haft lyst til at ændre noget, havde du sat dig ned og skrevet et konstruktivt brev med en posivitiv attitude til Fitness World. De ville sandsynligvis have svaret og du kunne muligvis have ændret noget hvis du var seriøs nok. Men det her? Det virker nærmere som en besættelse af at fornærme et firma, som gør noget så uskyldigt som at give folk muligheden for at komme i form.

  7. Jeg ville drikke det meste af proteindrikken efter styrketræning(før cardio) og sådan en lille smule af bananen. Og så drikke resten af proteindrikken og resten af bananen efter cardio.

    Det er vigtigst med protein efter styrketræning, men protein er også godt for at restituere efter cardio. Det er godt med lidt sukker fra bananen efter styrketræning(gør restitutionen endnu mere effektiv end protein alene) og så resten af bananen efter cardio, så bliver du ikke lige så træt efter cardio.

  8. En god idé er at træne to-dags split, hvis man kan kalde det det.

    Den første dag løber du dit interval, som er hårdt på grund af intensitet og ikke længde.

    Dag to løber du så en længere tur, som er hård på grund af længden og ikke intensiteten.

    Når du løber på den her måde opnår du at træne to forskellige slags muskelfibre, hvilket giver en god allround-form. Hvis du kun havde trænet dine intervaller, ville du være god til sprint, men ville hurtigt gå død på længere distancer. Når du har dage med længere løb, træner du også de to slags muskelfibre som gør dig bedre i mellem- og langdistance løb.

  9. Tab dig. Det vil gøre dine mavemuskler mere markerede lige meget hvad.

    Træn ikke dine mavemuskler hver dag - træn dem hver anden. Det vil virke bedre i længden.

    En god idé til mavetræning er at lave mange forskellige slags øvelser. På den måde rammer du mavemusklerne på forskellige måder og træner dermed flere muskelfibre hvilket giver en ganske effektiv træning.

    Når jeg træner mave, laver jeg tre runder af fem forskellige øvelser. Jeg kører 25 gentagelser af hver uden pause imellem hvert sæt. Jeg tager normalt en pause på 30 sekunder efter jeg har lavet en hel runde af de fem øvelser.

    Det er vigtigt at din træning indeholder øvelser der rammer både lige og skrå mavemuskler, da det vil give det bedste resultat.

    En ting jeg personligt godt kan lide, er ikke at tage pause før man er færdig med alle fem øvelser(runde et). Tilpas gentagelser af øvelserne så du kan gøre det uden at stoppe.

    Jeg starter altid op med en øvelse som flutter kicks eller scissor kicks(for at gøre mavemusklerne ømme fra starten), for så at lave de fire andre øvelser. Det skal siges at øvelser som flutter-/scissor kicks laves på tid. Lav øvelsen i 30 sekunder til et minut alt efter hvor stærke dine mavemuskler er.

    Flutter kicks: http://www.youtube.com/watch?v=UbT96ks-WP8

    Scissor kicks:

    Abs: http://www.youtube.com/watch?v=Ctv19SekEaQ

    Abs:

    Og den her er super:

    Så start ud med scissor-/flutter kicks, gå direkte videre og lav 15-25 reps af hver af de fire andre øvelser. Derefter tag en evt. en lille pause, og gør det så igen(optimalt tre runder af dem fem sæt)

    Håber det er hjælp!

  10. Dr. Mengele, jeg tror det ville være en god idé for dig, hvis du gerne vil blive taget seriøst, i det mindste at oplyse dit navn. Jeg tror du vil taget mere seriøst af en del folk, hvis de ved at de i det mindste snakker med en (rigtigt) person.

    Læg mærke til Fitness World's navn. Deres navn er ikke Bodybuilder World, eller Weightlifter World. Det er fitness de er ude på at sælge. Fitness er for de fleste en blanding af mange forskellige slags fysiske træninger. Og derfor ikke begrænset til vægtløftning. Dvs. at størstedelen i Fitness World sandsynligvis ikke er ude på at løfte vægte alene, men også at komme i god form i en blanding af cardiovascular fitness, vægtløftning, smidighed og hurtighed(eller enkelte af disse) - og for en stor del, vægttab!

    Hvis vi går ud fra at omkring 10% af kunderne i Fitness World ville have glæde af større dumbbells end der allerede er, ville det ikke være en fornuftig forretning for Fitness World at investere i tungere vægte. Dig, Dr. Mengele, samt de andre 10% der ville have glæde af større dumbbells, betaler det samme som normale kunder. Forskellen er, at I sandsynligvis kommer oftere, slider mere på udstyret per gang end den gennemsnitslige Fitness World kunde. Hvis Fitness World derudover skulle investere i specielt udstyr til en minoritet i deres kundegruppe, ville de sandsynligvis ikke tjene penge på jer mere. Og jeg tror nu ikke at det er fordi de elsker dig så meget, at de vil tabe penge på dig.

    Hvis du, Dr. Mengele, var så seriøs som du virker som om du er, ville der ikke være nogle problemer for dig. Competitiveness is the ability to perform no matter conditions :)

  11. Fitness world er ikke dårlige. Deres målgruppe er bare en anden end dig(og folk som bruger over 36 kg. DB's). Det er ikke fordi de er dårlige til at skabe en oplevelse omkring det at træne, men fordi det ikke er dig de er interesseret i at have dig som kunde! De er interesseret i folk med en anden træningsbaggrund end dig, hvilket ikke er et tegn på dårlig kvalitet. At skabe muligheder for folk der har lyst til at starte op med at træne, synes jeg selv er mere sejt, end folk der har en solid træningsbaggrund(da de nok skal få trænet på en eller anden måde).

    De folk som har lavet Fitness World of Fitness DK vil rimlig sikkert have en større viden om træning (eller have folk bag sig som har) end du sandsynligvis har. Så det er ikke fordi de har lavet Fitnes World på baggrund af dårlig viden, men på grund af lyst. Jeg kender selv Fitness DK, og de har en række tilbud og muligheder for folk som gerne vil starte med at træne og komme i god form. Deres service er ikke dårlig, bare ikke den rette for dig.

    Så køb dine egne dumbbells og dine egne 20-kilos stænger. Det ville nok være det bedste for dig :) Håber du kan bruge hjælpen!

    Btw. hvis det får folk til at synes at de ser bedre ud i et spejl at af spilde 90% af deres tid i et træningscenter, hvad er problemet med det så? Det er da super fedt at folk så kan få det bedre med sig selv uden at træne seriøst. Eller tager jeg fejl?

  12. Det kommer an på hvor hårdt du presser dig selv. Da det er dit max du træner på, presser du dig selv, dvs. du nedbryder muskler. Du burde træne armstrækninger på samme dag(optimalt i samme træningspas) som du træner bryst og triceps. Hvis du træner armstrækninger dagen efter en dag med vægtløftning (og armstrækninger) nedbryder du dine muskler igen før de er fuldt opbygget, hvilket nedsætter hastigheden du ellers ville nå resultater på (du skal have 48 timers pause mellem træning af samme muskelgrupper).

    - Så lav armstrækninger hver anden dag. Du vil få mere fremgang i både armstrækninger og andre bryst/triceps øvelser på den måde.

  13. Mener du tid per uge? Hvad er din træningsbaggrund, hvor meget vægtab ønsker du? Samt hvad er din højde/vægt.

    Prøv at tjeck det her: http://www.motion-online.dk/konditionstrae..._for_begyndere/ Det er et løbeprogram for begyndere. Hvis du er i bedre form end starten af programmet, kan du altid starte lidt længere inde i programmet. Ved ikke med de andre ting som du vil træne.

    Med spinning vil det nok være en nem og god idé at starte på et spinninghold i dit fitnesscenter.

  14. Jeg ville tage larsen123's program uden tvivl, da Mastertrainers program kører på de samme muskler to dage i træk. Fx træner man i det program mandag bryst(som også træner triceps) og træner triceps tirsdag, hvilket gør du ikke får nok tid til at restituere.

  15. Hvis du gerne vil have en flad mave, vil det være en god idé at lave noget konditionstræning, da du taber vægt samt kommer i bedre form.

    - Løb er super godt, da du forbrænder rigtigt mange kalorier samt kommer i god form hurtigere.

    - Svømning vil være godt da du træner musklerne uden at have risiko for at overanstrenge musklerne, hvilket er godt hvis du skal til at starte med vægtløftning. Svømning vil træne din ryg rigtigt godt, hvilket vil hjælpe til en rankere holdning = du skyder brystkassen mere frem.

    - Roning er rigtigt godt og super sundt for ryg, hvilket vil hjælpe dig med at få en mere rank holdning.

    Hvis du gerne vil styrketræne, ville det være super for dig at træne bænkpres(træner brystmusklen samt triceps, hvilket giver en større brystkasse + arme), close grip lat pull(træner vingemusklen, men også den midterste del af ryggen, hvilket hjælper til en god holdning = du skyder brystkassen mere frem). Noget som du ikke nævner, men som vil være rigtigt sundt, er squats(for ben) og dødløft(for nedre ryg). Til de to sidste øvelser skal du have en til at spotte dig, meget gerne en med god forstand på styrketræning, da de to sidst nævnte øvelser ellers kan gøre rigtigt meget skade på din ryg og dine knæ(kun hvis de ikke er udført korrekt). Prøv kør en træning som er 3 sæt af 8 repetitioner, eller 3 sæt af 10 repetitioner af de overnævnte øvelser.

    Til mave kan du lave normale og skrå mavebøjninger, og du kan lave fx tre sæt af 20-30 repetitioner hver.

    Vacuum mave øvelser er til folk hvis mave buler ud, ikke pga. fedt, men pga. andre ting. Vacuum maveøvelser hjælper dig ikke hvis din mave buler ud pga. fedt.

    Hvis du stadig er en lille smule overvægtig og gerne vil tabe vægt, er aerobiske sporter som svømning og løb rigtigt gode. Hvis du kun er ude på at tabe fedt + få en krop med mere muskuløst udseende, ville jeg vælge aerobiske sporter fremfor sporte som tennis. Tennis er spændende, men mere teknisk betonet end aerobiske sporte(dermed ikke sagt du ikke skal være i god form for at spille tennis) hvilket gør tennis mindre attraktiv i forhold til vægtab udlukkende.

    Håber det er hjælp!

  16. De er forskellige. Jægerskorpset er ikke så meget svømning, men mere løb, march og rigtigt meget overlevelse i naturen. Frømandskorpset er en lille smule mindre af de ting og lidt mere svømning og dykning. Men dog er frømandskorpset stadig rigtigt meget løb, march, overlevelse osv..

  17. Har du været i et planlagt genoptræningsforløb med dit knæ og skinneben?

    Det er dumt at løbe og øge din træningsmængde hvis du ikke har super meget forstand på det. Brug evt. knæbånd når du løber

    Det er rigtigt dumt af dig at løbe hver dag, som du gør nu. Det virker sandsynligvis fint for dig lige nu, men det lyder ikke særligt smart når du lige har haft skader? Så har du en rigtigt stor risiko for at dine gamle skader kommer frem igen, og de kan så muligvis blive værre igen.

    Og du kan sagtens svømme selvom du har problemer med dine knæ. I crawl og rygcrawl bruger man ikke knæene, da man holder benene stive!