lecheff

Medlemmer
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by lecheff

  1. Ja det er sandt ! Faktisk laver de store skiver helt ned til 2,5 kg...de er bare ikke stærke nok til at man kan smide dem....men virker fint .

    De passer til de olympiske stænger - den typiske 20kg stang.

    Du kan jo også vælge at smidde nogle brædder under vægtskiverne på stangen så setuppet kommer højere op ...nem løsning

  2. du misforstår, du skriver han bare skal under 90 grader og dette er LANGT fra ass to the grass
    Læs nu hvad jeg har skrevet !!!

    FØRST under 90 DEREFTER ass to the grass !!!

    hvis man ikke kan squatte overhovedet, starter man jo heller ikke med ass to the grass :blink:

  3. Det er ikke forfærdeligt det du skriver, men jeg er uenig i at teknik kan være en hemsko for at gå helt ned, hvis der er noget galt er det dårlig balance eller smidighed. Hvis det skal fattes i korthed skal man sørge for at holde sig på en vægt, der tillader samme dybde som den man er i stand til ubelastet. Det skulle nødigt blive en sovepude at manglende dybde kan tilskrives teknik.

    Enig med hensyn til vægt ! Forestil dig en person som godt kan gå ned under 90, men personens knæ falder ind hver gang han gør det. Det kan godt tilskrives dårlig smidighed men det er også fordi teknikken ikke er helt på plads. det jeg siger er at : lær ordenligt squat uden vægt først , arbejd med smidighed og flexibilliteten derefter put kilo på. smidighed/balance/flexibillitet/mobilitet har jo meget at gøre med hinanden, og er en forudsætning for at teknikken kan blive ordenlig med tiden.

    Nu er det egentlig heller ikke for at diskutere det her, da det jo var råd omkring squat som der blev efterspurgt, og ikke en diskution om vores forskellige syn på sagen :bigsmile:

  4. Torsdags wo:

    opv Burgener WU, 3 runder 10 OH squat@20, 8 strict pullups, 10 dips, 10 crunches

    WOD

    30 Clean & Jerks, nogle var dog mere power cleans. All @ 60 kg.

    Svært at udføre i nærmest totalt mørke i carporten :blink:

    ellers god wo

    Hey, fedt at se du giver den gas og følger WOD fra com.

    I "Grace" er det tilladt at cleane som du vil, og jerke som du vil. Eneste krav er skiverne rør gulvet før hver rep, og at arme og ben er strakte i toppen.

  5. nu skriver du full range of motion og ass to the grass og så samtidig under 90 grader, det er så langt fra det samme.

    under 90 grader først, derefter ass to the grass.

    Fuld udstrakt hofte i toppen , ass to the grass i bunden = Full range of motion. Med mindre man kan presse røven ned mellem gulvbræderne for mere ROM. :laugh:

  6. Mine retningslinier ved squat er:

    -Ret ryg, brystet oppe, kig ned i gulvet ca. 3 meter foran ("neutral" hovedposition)

    -Hold vægt på hele foden med fokus på ydersiden og hælen

    -Gå så langt ned som muligt uden at runde i lænden

    Helt enig.

    tænk evt knæene "ud" når du squatter og går op, hvis du har tendens til at komme på indersiden af foden.

    Hvor langt du skal ned afhænger selvfølgelig også af din teknik/smidighed. Lad vær med at gå længere ned end teknikken kan holde til, men arbejd på at komme under 90 grader med tiden. "Ass to the grass"

    angående om knæene må komme ud over tæerne, så er det som Søren siger, ikke så relevant, det vigtige er om dine knæ er linære med dine fødder i bunden af squatten, så du ikke opnår vrid i ledene. det andet er en typisk fitness dk sætning, for folk der laver halve squats. Fuld "range of motion" er til en hver tid at foretrække , så både styrke og smidighed/flexibillitet trænes.

  7. Jamen så må du da lige få lavet en log, så jeg også kan følge med i din træning :smile:

    Ja men jeg blogger ikke jævnligt, men jeg lægger da lidt stats ud på www.puddercykel.dk engang imellem :laugh:

    Jeg træner i Crossfit Copenhagen dog ikke sammen med holdene, men ofte sammen med Cronfeld , som du måske ved hvem er .

  8. Det er satme også super fedt at træne. Nu tager jeg bare 3 uger til USA i næste uge, men satser på at holde det lidt ved lige der over. :smile:

    Helt sikkert . Der er så mange ting du kan lave på et hotel værelse....Air squats-atomic situps-handstands-handstand pushups.pushups-L-sits på gulvet-burpees- osv

    Hotel WOD`s kan virkelig smadre en :laugh:

    Go tur derovre :w00t:

  9. Jeg formoder du taler om min kommentar til VL-delen i opvarmningen, så jeg har tilladt mig at misbruge mine MOD-evner til at indsætte den relevante del i din quote. :smile:

    Nu har jeg jo leget lidt med VL i en periode for ikke så længe siden, så jeg vil mene jeg har bare nogenlunde styr på den bevægelse.

    Din instruktion var sådan set fin og meget pædagogisk, og jeg vil naturligvis ikke forstyrre/forsinke træningen unødigt, blot fordi jeg måtte være uenig i måden at lære en øvelse på.

    Med mindre jeg mener det du underviser er decideret farligt naturligvis, men det kan jeg ikke forestille mig ville ske. :wink:

    Men det der nu egentlig var problemet i øvelsen efter min mening, det er at det er absurd svært at øve sådan en bevægelse når stangen vejer 0kg - det er det for mig i hvert fald.

    Der er naturligvis forskellige syn på sagen, og nogen mener sikkert man skal kunne udføre enhver bevægelse med minimal belastning før man sætter mere på. I hiv-delen af clean/snatch skal man lære ikke at trække med armene, og når belastningen er en træpind er der ingen straf for at gøre det forkert så at sige. Derfor er det også umådelig svært at mærke om man får moment i stangen det rigtige sted fra. Jeg medgiver dog gerne at der da nok kan være en idé i at starte helt fra bunden for at få bare en lille fornemmelse af bevægelsen, inden man går over til at have reel vægt på.

    Det er helt bevidst, da der er mange (de fleste af vores kunder), der aldrig har prøvet disse løft. Det er min opgave som træner at undervise uden at folk kommer til skade+sørge for korrekt teknik. Det er klart at har man(ligesom i dit tilfælde) løftet oly før, så er en træpind måske ikke det man ville vælge først.- Dog skal det siges at den træner jeg har min viden fra, mener at kan man ikke lave korrekt teknik med en pind, kan man heller ikke med vægt på.- det kan der være forskellige meninger om.

    Da det jo ikke er løft man lærer på en dag eller en uge, bruger jeg det som opvarmning, sådan så teknikken ikke forekommer vores kunder helt sort, den dag vi rent faktisk giver dem en vægtstang.

    En anden lille bitte ting er om man skal op på tæerne eller ej. Øver man udelukkende hivet mener jeg det var ok at komme op på tæer, men det var mere et resultat af hivets første del mere end et egentligt ønske om at komme op på hælene.

    Mener du tæerne ?

    Skal man lave et fuldt clean (eller bare hangclean), så vil man ikke op på tæer, da det forringer muligheden for kraftoverførsel.

    Det er klart, men hvis du ser billeder af olympiske vægt løftere, trækker de så meget, at deres fødder er helt stakte i fodledet, og \\\\\\\"løftet\\\\\\\" fra gulvet.

    Det er med andre ord ikke for at sige at man skal stå på tæer i trækket, men for at lære at strække ud i fødder og hofte når trækket udføres.

    Jeg er altid klar på at lære mest muligt , og hvis du har en masse viden omkring oly du gerne vil diskutere, er du meget velkommen.

    Fedt at få feedback, og velkommen i centeret til dig og konen :bigsmile: Jeg tror i bliver nogle maskiner hernede.

    Venlig hilsen

    Fred

    PS. jeg stinker åbenbart til at bruge quote når jeg svarer, så hvis du kan rette det er du velkommen. :laugh:

  10. Dagens WOD stod på:

    Michael:

    Three rounds for time of:

    Run 800 meters

    50 Back Extensions

    50 Sit-ups

    Det var sku hårdt, gjorde det på 31min. Især Back Extensions, brugte så også den der bænk til det eller hvad man lige kalder den for.

    Super workout

    Rock on! :devil:

    Fedt at læse du giver den gas med CrossFit . Klø på mester, du bliver en maskine.... :devil:

  11. Crossfitteri

    ...

    Først lidt opvarmning i form af sjip og lidt VL-teknik træning. Det var fedt at få sjippet lidt igen, og selvom teknikken haltede når der skulle laves flere Double Unders i træk, så gik det ok med DU-singles og sjipningen generelt. VL-teknik (hang-clean fra scratch basalt set) med træpind var ikke det store hit, men jeg opfører mig naturligvis pænt og leger med. innocent.gif

    ...

    Det er jeg da ked af at høre..Håber det bare var fordi du kan det i forvejen, og ikke at det var dårligt forklaret / udført.

    Der er jo mange forskellige niveauer at tage hensyn til, men gi endelig feedback på det . :bigsmile:

  12. Ja - men lad os nu lige se om jeg når det :laugh:

    Denne gang Norfolk, Virginia. Der har jeg været i centeret. Det er ikke specielt godt, men ligger kun 50m fra mit hotel. Sent i september skal jeg til Seattle og San Francisco - specielt SF har jeg flere gange forsøgt (uden held) at tage mig sammen til...

    kan stærkt anbefale SF CrossFit.

    Var der i juni og træne med Bozman, cool lille trænings sted med view til golden gate bridge

  13. Jeg kiggede lidt rundt herinde, og kunne ikke undgå at følge lidt med i hvad der er blevet skrevet.

    - og nu får jeg lyst til at blande mig lidt.

    Jeg ser at jeg er blevet citeret fra min blog side puddercykel.dk

    Det jeg har skrevet er udelukkende min egen oplevelse med mødet med CrossFit. Det er på ingen måde CrossfitCopenhagens mening, ej heller HQ.

    For mig virker den form for træning på flere planer, og det er IKKE kun fordi det er hårdt, det er bare en nødvendighed på vejen til et fit legme.

    Jeg forstår ikke rigtigt det, nærmest had der florerer imellem de mange forskellige trænings former herinde. Det må være på tide vi holder op med at snakke om "dem" og "os" .

    Alle der træner gør det for at opnå et eller andet mål, hvordan man definerer målet og vejen dertil er op til den enkelte.

    Mange der træner CF har prøvet den mere traditionelle træning før de startede, og for dem har der været et eller andet de manglede, det har de fundet i CF, og det er da bare fedt.

    Hvis andre ikke vil prøve CF er det jo ikke noget problem. Hvis de er tilfredse med de resultater de opnår, og deres fysiske form, er det jo det vigtigste !!!

    Hilsen Fred B

    - Og jo flere der dyrker CF, jo kortere ventetid er der på maskinerne til de andre. WIN WIN for alle.