primetime

Medlemmer
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by primetime

  1. Tak for svar.

    Der er som sådan ingen der har sagt til mig, at jeg har en dårlig holdning. En gang eller to har folk bemærket, at det ikke ser helt naturligt ud når jeg holder armene ned langs siden, men det er så det. Jeg har dog tidligere haft problemer med lænden og mistænker at mit svaj i rykken er medvirkende hertil (eller måske er det fordi min mave er en del stærkere end min lænd?). Angående skuldrene så er det blot noget jeg selv mener når jeg kigger i spejlet. Jeg tror således ikke min kropsholdning er et reelt problem, men af forebyggende og æstetiske grunde vil jeg gerne prøve at komme tættere "idealet" :).

    Facepulls vil jeg tage med i mit program, German Hangs vil jeg forsøge mig på og første crossfitt time bookes i næste uge - så håber jeg deres instruktører kan indføre mig i kb swing teknikken.

  2. Hej MOL,

    Jeg har styrketrænet relativt seriøst, 4-5 gange ugentligt, i omkring 11 måneder og har set fornuftige fremskridt. Nu er jeg dog kommet til et punkt hvor jeg er blevet bevidst om at min kropsholdning ikke er helt naturlig og symmetrisk. En del af grunden hertil er nok at jeg altid har dyrket meget ketcher sport, hvorfor min højre side er en del større/stærkere end min venstre.

    Af de ting jeg har bemærket, og som jeg gerne vil udligne er følgende:

    1. (Særligt denne) Biceps er hele tiden lidt "stramte" (når jeg står med armene langs siden peger armene fremad og ikke nedad mod jorden)

    2. Ryggen svajer lidt for meget (formoder det er en mindre 'Anterior pelvic tilt')

    3. Skuldrene peger lidt for meget fremad

    Indtilhvidere har jeg gjort følgende for at rette op på ovenstående:

    1. Biceps: Fokus på triceps, når der trænes isoleret biceps er det med frivægte og skråbænk (så jeg kan få biceps'ene fuldt udstrakt). + Massere af udstrækning (stående med armen op ad væggen, hvorefter siden roteres så der kommer stræk i bryst og biceps).

    2. Ryggen: Udstrækning af hofte bøjeren

    3. Skuldrene: Fokus på ryg træningen.

    Er dette fornuftigt?

    Jeg har læst tidligere indlæg om emnet herinde, hvor der bl.a. henvises til artiklen "Neanderthal No More", men skal være ærlig og sige jeg ikke har kunnet koge denne ned til praktisk tiltag som jeg føler at kunne indlemme i min træning. Er der nogle der har erfaringer med denne?

    På forhånd tak for hjælpen.

  3. Det lyder som om billig studenterspise stadigvæk er okay, sådan.

    Jeg overvejer lidt at droppe majsene og erstatte med brocolli eller noget i den stil, da en smule af kulhydraterne er fra majsene. Derudover må jeg hellere passe på med ikke at overspise alt for meget, og sprede måltidet lidt over aftenen.

    Tak for hjælpen.

  4. Hej alle,

    Som studerende er jeg faldet lidt for den billige og lette ret, fuldkornspasta med skinkestrimler og majs, tilsat lidt af den lette mornaysauce.

    Nu er jeg dog kommet lidt i tvivl om hvor sund og hensigtsmæssig denne ret er til at opbygge muskelmasse, som er mit mål lige pt. Jeg er 23 år, mand, 82kg, og ønsker som sagt at blive lidt stærkere og opbygge lidt muskelmasse, hvorfor jeg styrketræner 4-5 gange om ugen.

    Efter at havde kigget på varedeklarationerne er jeg kommet frem til at måltidet ca. vil bestå af:

    Energi 4.303 kJ (1.015 kcal)

    Protein 62 g

    Kulhydrat 145 g

    Fedt 10 g

    Spørgsmål:

    * Er dette måltid "sundt"?

    * Er dette måltid hensigtsmæssigt som aftensmad i henhold til mit forsøg på at opbygge muskelmasse?

    * Kan kroppen virkelig optage 62gram protein fra et enkelt måltid? Eller bliver det man ikke optager omdannet til fedt i stedet? Og i så fald - er dette ok, måltidet består jo i forvejen kun af 10g fedt?

    Jeg bør muligvis nævne at jeg på ingen måde er kostfanatiker. Jeg spiser havregrød, vitaminpille og fiskeolie hver morgen, hvor det til middag og aftensmad bliver til en del rygbrød med pålæg, pasta med diverse og hvad der ellers laves i kantinen.

  5. For god orden skyld ville jeg lige fortælle hvordan det gik i dag til CPH Marathon.

    Jeg lagde ud med at lægge mig lidt bag 3:45t fartholderen, men havde godt med overskud, så valgte efter omkring 12k at løbe fra denne. De sidste 11-10k var ret hårde, hvor det gjorde nas i knæ, hofte, for og baglår, men kom i mål i en fin tid på 3:35t, så det var fedt:D.

  6. Lyder som en god plan at have ekstra depoter med, tror måske jeg tager et par ekstra gels med, for en sikkerheds skyld.

    Hvis ikke det var fordi jeg aldrig har prøvet løbebælte/rygsæk før, kunne jeg godt fristes til at prøve. For ”panik” ved vandposterne, som du skriver, er netop lige ordet til at beskrive mine oplevelser fra forrige år omkring posterne.

  7. Tak for input mauchenberg.

    Godt at høre man ikke skal løbe alene på søndag :bigsmile:

    Jeg har faktisk tidligere kigget på McMillan’s kalkulatoren, men føler mig stadig lidt i tvivl, da jeg får så stor spredning på mine tider. Ved min 10k tid på 43, hvor jeg havde pænt med overskud til sidst, forudsiger den således en sluttid på 3:21, og ved mit ½maraton forudsiger den omkring 3:49 som du siger. Jeg er dog fuldstændig enig i at man burde tage udgangspunkt i de længere ture. Problemet er bare at alle mine længere ture har været meget stille og rolige da jeg har løbet dem med et par kammerater, som desværre er i lidt dårligere form end jeg, hvorfor jeg har haft godt med overskud på disse ture og ikke fået testet langture formen.

    Da jeg løb sidste år blev jeg revet med af stemningen og løb vidst nok første ½maraton på 1:45, mens det andet blev kæmpet igennem på 2:05, hvorfor jeg tror jeg ville kunne havde sluttet lidt hurtigere end 3:51, hvis jeg havde holdt hovedet. I år føler jeg så at være i lidt bedre form end sidst og min 10k tid er skåret med 1½min fra forrige års’. Så tror jeg holder mig tæt til 3:45 holderen og håber på gode ben.

    Tak for huskereglerne, de er alle sammen guldkorn, omend jeg (herre) faktisk ikke brugte vaseline forrige år og ingen problemer havde med det overhoved.

    En ting jeg husker fra sidste år som jeg ikke havde tænkt på, er at have et varmt løstsiddende sæt joggingtøj med afslappende sko ventende på målstregen. Det havde jeg ikke tænkt på, men det havde min bror, NØJ hvor var jeg glad for det.

    Mht. gels bæltet har du nok ret i at det er lidt dumt at eksperimentere med nye ting. Jeg kunne bare umiddelbart ikke komme på en anden måde at transportere gels’ene. Jeg kunne nok få min bror til at stå her og der, men så skal han vente flere forskellige steder og måske endda forgæves hvis nu jeg missede ham.

    For resten, du siger du vil indtage 1 gel pr. 5km. Nu er jeg ikke så forfærdeligt belæst i fysiologi, men kan huske en diskussion herinde omkring dette emne, hvor der var en, som virkede belæst, som sagde at menneskers maver ikke kan fordøje sådanne forfærdeligt hurtigt, hvorfor han kun indtog 5 stykker til et maraton. Jeg har ligeledes kun tænkt mig at tage 4-5 med + 2 salttabletter.

  8. Hej alle,

    Jeg er i den heldige situation at jeg skal løbe Copenhagen Marathon for anden gang på søndag (sidste år løb jeg på 3:51). Jeg føler mig nogenlunde klar (i hvertfald i forhold til sidste år :bigsmile: ) og har fået løbet 300k de sidste 3mnd. Hertil har jeg dog ikke løbet så mange lange ture (1 på 25k, 1 på 21k, 1 på 19 og 3 på 16), og ingen med fuld knald, hvorfor jeg er lidt i tvivl om hvilket tempo jeg skal følge.

    Indenfor de sidste 3mnd har jeg løbet:

    10k - 42:39, tempo 4:16k/min (Dette var i uge 5 af 3mnd programmet, hvor jeg gav alt (personlig rekord) og var træt et par dage efter. Dog skal siges at jeg i uge 9 løb 10k på 43:00 uden at føle mig voldsomt presset).

    12,84k - 55:08, tempo 4:18k/min (Første gang med løbeklub, hvor jeg gav alt og var meget presset)

    16k - 1:15:00, tempo 4:41k/min (Ok, ikke voldsomt presset)

    21,3k - 1:50:00, tempo 5:10k/min (Ok, ikke voldsomt presset)

    25,7k - 2:21:03, tempo 5:29k/min (Social tur med drengene, godt med overskud)

    I forlængelse af ovennævnte tider, er min plan hele tiden at kunne se 3:45t fartholderen og så måske give gas på sidste 10k, hvis der er noget som helst tilbage. Synes i det er en fornuftig plan?

    Yderligere har jeg tænkt mig at købe et løbebælte, udelukkende til mine gels, på messen dagen før løbet. Nogen der har gjort sig erfaringer med sådanne? Irriterer de eller giver gnidesår og kan disse forhindres?

  9. Jeg må sige denne tråd har været interessent læsning. Både pga. det faktiske emne, men så sandelig også pga. den sidesprungne debat som Modstrid har fremskyndet. Hertil vil jeg gerne sige tak til KåreS for en ualmindelig cool og reel optræden, hver gang den modstridende Fru/Frøken Modstrid, (enten overlagt eller efter megen træning) har misforstået og tillagt KåreS meninger, som jeg må sige, jeg overhovedet heller ikke kan genkende ud fra KåreS's indlæg. Syntes virkelig denne debat har mange facetter i sig, mange liggende gemt under overfladen.

    Jeg går ind for at mænd og kvinder skal være ligestillede - i alt hvad det indebærer, men jeg må indrømme at det irriterer mig når nogle kvinder taler lidt for meget om hvor hårdt kvinder har det og hvor slemme vi mænd er imod dem, hvilket er hvordan jeg tolker mange af Fru/Frøken Modstrids kommentarer. Som jeg (og udelukkende jeg) vurderer det, leder Fru/Frøken Modstrid decideret efter at KåreS skal ”lave en fejl” som kan drejes og bruges til en fortælling om hvor kvindeundertrykkende KåreS og vi mænd (for jo – du generaliserer altså også Fru/Frøken Modstrid :wink: ) egentlig er.

    Kvinder er dejlige, og jeg syntes det er synd hvis nogle kvinder selv muligvis går meget op i netop deres vægt. Såfremt de selv ønsker at se bedre ud/være sundere eller hvordan man nu skal sige det (for lige meget hvilken som helst grund), så syntes jeg KåreS har ret i at vægten ikke kan bruges til så forfærdelig meget positivt. Vægten fortæller ingenting om muskel vs. fedt fordeling, hvorved jeg er enig i KåreS, i at absolut ingen (uanset køn) burde kigge forfærdeligt meget på deres vægt (selvfølgelig med mindre de dyrker vægtklasse sportsgren som f.eks. boksning). Bag denne konklusion ligger at jeg, antager at denne person, med ønske om at komme i bedre form (eller hvad grunden nu er), anser det for attraktivt at være slank og trænet, hvilket jeg føler er en udmærket generalisering. Ikke alle føler sådan, jeg selv er en af disse, jeg syntes bestemt det er rart med en kvinde med mere fedt på kroppen end jeg selv, selvom mine 13,8 % nu heller ikke er så meget :bigsmile: .

  10. Først, mange tak for svar..

    Havregrød lyder som en rigtig god ide, alt for at få det nemmere ned :bigsmile: . De grovboller du nævner, er det nogle fra bageren eller hvordan (er studerende så pris er en betydelig faktor desværre)?

    Angående mit træningsprogram, holder jeg det med vilje lidt åbent for, at kunne justere i forhold til dagsformen. Herved varierer min distance også, idet jeg løbende vil optrappe programmet, men lige pt. ser det sådan ud:

    1. Tur – Tempotur, mellem 7-10km (som ikke skal optrappes) – på så høj en intensitet jeg kan holde over hele turen (normalt bliver dette ca. 85-90% af min makspuls)

    2. Tur – Tempo/fartleg, denne er meget fri, men holdes normalt omkring 6-10km, hvor jeg bl.a. løber 1km hurtigt (hurtigere end 4:00min/km) og derefter 1km langsom (ikke langsommere end 5:30min/km). Intensiteten i denne tur forsøger jeg at holde således at den hurtige km presser mig omkring 95%, mens den langsomme ligger omkring 75% af min makspuls.

    3. Tur – Lang og langsomt, lige pt. omkring de 12-14 (men skal optrappes til 20-26km hen mod slutningen af programmet). Intensiteten vil jeg forsøge at holde omkring 75-80% af min makspuls.

    Med hensyn til den ene dag jeg spinner, gør jeg dette dagen før min tempotur, idet jeg normalt ikke føler mig smadret dagen efter spinning (er jeg nogle gange når jeg har løbet hårdt, derfor jeg holder mindst 1 dags hvile imellem løB). Til spinning skal det siges at jeg normalt ikke kan få min puls højere end 70-75% som gennemsnit og også udelukkende går til det for, at få lidt mere styrke i mine lårmuskler, men er det overhovedet fornuftigt?

  11. Hej MOL

    Som titlen siger søger jeg råd omkring hvilken kost er hensigtsmæssig, idet jeg ønsker at optimere min træning henmod CPH Marathon d. 23/5 2010.

    Jeg gennemførte forrige år marathonet i 3:50, er 22år, 188cm høj og vejer godt 82kg (og jo, selvfølgelig er det først og fremmest træningen der skal hjælpe mig på vej;-), men spørger alligevel).

    Mine nuværende madvaner er desværre ikke helt super (formoder jeg), en normal dag kunne se sådan ud for mig:

    Morgenmad - 2 spejlæg på hvidt brød + 1 glas mælk + 1 banan, clementin eller æble + vitaminpille

    Frokost - 2 stykker hvidt brød med pålæg + 1 banan, clementin eller æble

    Middagsmad - 2 stykker rugbrød brød med pålæg

    Aftensmad - Pasta med skinke og mornaysauce/pasta med kødsauce/ frikadeller m. kartoffelmos/ hvidt brød med pålæg igen;)

    Mit træningsprgram:

    Jge spinner 1 gang om ugen, styrker 1 (mest ben, men også lidt arme og bryst i maskiner) og løber 3 (1 lang og langsom tur, 1 tempotur og 1 tempo/fartlegstur).

    Efter træning spiser jeg normalt 2 stykker rugbrød, med henholdsvis skinke og makrel i tomat som pålæg + en banan.

    Indtilhvidere er min plan at fortsætte nogenlunde i samme dur, dog måske at forsøge mig med noget havregryn om morgenen (selvom jeg hader stadset) og erstatte en del af det hvide brød med rugbrød? Derudover kunne jeg godt tænke mig at tabe et par kg (fedt) optil løbet (jeg har hørt en gammel skrøne om at hvert kg fedt man taber, forbedrer ens km-tid med 3sekunder:D, ville være rart når jeg skal løbe marathon).

    Jeg håber der er nogle af jer, som har lyst til at dele af jeres viden.

    På forhånd tak...