Emilg

Medlemmer
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Emilg

  1. Maskiner er ofte fikserede øvelser, altså maskinen bestemmer den præcise arbejdsvej.

    Frivægte aktivere flere/bedre hjælpemuskler.

    CNS bliver aktiveret mere underfrivægt.

    Mange basis øvelser mister deres gode øvelsesværdi, da fx stabelisering unødvendiggøres i maskinen

    Man kan ikke sige det ene er bedre end det andet, det afhænger af udgangspunkt og mål.

    Men for alm. fysisk sunde mennesker vil jeg personligt mene at frivægt altid er at fortrække.

  2. Du kigger på varedeklarationen på samtlige tilsatte vare. og så lægger du hele mulivitten sammen og så har du det samlede energi i produktet.

    Vej evt for at finde ud af hvor meget du har, lad os antage 500 gr. så dividere du samlet mængde energi i med 5 og så har du per 100 gr.

    Det samme gør sig gældende for makronæringsstofferne.

  3. Det er en individuel sag om man mener det er overdrevet.

    IMO syntes jeg ikke det er overdrevent, vejer selv min mad hver dag og syntes ikke det er besværligt.

    Jeg holder selv øje med mit daglige kcal indtag. Kører dog ikke efter fast plan, men spiser sundt og ofte og sørger for at få alle makro næringsstoffer i en passende mængde i hvert måltid og det kører bare på rutinen.

  4. Jeg spiser hver ca. hver anden time, ofte mindre måltider som rugbrød med fedtfattigt pålægt + grønt, så ligger mellem 7-10 måltider om dagen.

    Laver det meste mad dagen før, eller laver mad til to dage. så ingen stress over det.

  5. Min ex kæreste havde også problemer med strækmærker, hun brugte bare noget alm. fugtigheds lotion og så sådan en skrubbe svamp der kradser. hendes synede en del hen over en 3-4 måneder.

    Om det skyldtes lotion og skrubbe svamp ved jeg ikke, det påstår hun.

    Held og lykke med det.

  6. Har aldrig hørt om, at det skulle give leverproblemer :cry: , at drikke en shake under træning. :laugh::laugh:

    Så vidt jeg har forstået, er kroppen, under træning, i katanolsk fase altså nedbrydende. Så derfor er det efter træning, at shaken har bedste effekt, da den med shaken hurtigere går over i opbyggende fase. (correct me if i'm wrong)

  7. Jeg vil umiddelbart mene, uden at jeg på nogen måde er sikker, eller har et grundlag for min påstnad, at man i slutningen eller lige efter endt loading periodel ville kunne mærke kreatinens forskel. Dette er taget i den betragtning, at lagrene er ved at være fyldt her,

    Hvis man ikke kører loading, vil jeg tro der kan gå 2-3 uger.

  8. det er ikke et spørgsmål om biceps og latissimus dorsi (vingen).

    For at få maksimalt ud af vingen bør du holde således, at du har den længste bevægbane for ryggen.

    Om du holder over eller underhånd, kan ikke betyde noget for ryggen, da du en rotation i håndledet.

    Dog kan man sige, hvis der er styrke forskel på de muskler, der er indvolveret i henholdsvis over og under håndgrebet, så kan det ene greb være bedre end det andet.

  9. Nå...ved sq ikke om det r blevet nævnt før i denen tråd..den er jo lidt lang efterhånden....

    Men har fået et svar fra fitnessworld om hvorfor du kun har op til 36kg vægte....

    Det er noget Anti Doping Danmark og Dansk Fitness & Helse Organisation har pålagt dem.

    Hvis de vil have deres certificeringer og godkendelse, må de ikke have vægte over 36kg.

    Ved det lyder tåbeligt, hvilket de fleste instruktører også gør. Men det er nu engang den pris man må betale, hvis man vil have det offentliges stempel for at man er et "godt" center....

    Det kan jeg næppe tro.

    Har Spurgt en af højere chefer i FW, hvem der bestemmer hvor meget og hvor lidt i forhold til udbudet af udstyr, og det er ledelsen der bestemmer det.

    Iøvrigt er nogel fitnessworldcentre udstyret med mere end 36 kg.

    Kravet for at være medlem af ADD er at der reklameres med ADD kampangner og at der gives adgang til at kontrollere medlemmerne.

  10. Jeg mener, uden du må hænge mig op på det, at mælks protein fordeling er ca. 80 % kasseinprotein (langsomt optageligt) og 20 % valleprotein (hurtigt optageligt).

    Om de samme regler gælder for ost, skal jeg ikke kunne svare på, men umiddelbart ville jeg tro protein fordelingen lignede.

  11. Nu da det med håndvægtene bliver nævnt igen så kan jeg ikke lade være med at tænke om det virkelig er så dyrt at købe nogle få tungere (over 36 kg) eller hvad de nu går til. Og nej - det er ikke kun de "kæmpestore" mænd der har brug for dem. Nu bruges DB´s jo til andet end curls, og 36 kg er for lidt til veltrænede mænd på fx 70-80 kg i en øvelse som db rows. (jeg har selv valgt ikke at træne i centre hvor jeg ikke synes udstyret er i orden, men jeg undrer mig blot lidt over at så mange giver udtryk for at de kun er "kæmpestore bodybuildere der har brug for db's over 36 kg!)

    Jeg vil tro et sæt håndvægte koster 2000 kr hvis du skal være over 36 kg. hvis du så bare skal have til 40 kg. så er det mindst 4000 pr center. der er pt 39 FW centre så det er 156000 på en målgruppe man alligevel ikke ønsker i FW.

    Vi er enige om at den alm. dansker godt kan bruge +36 i db. Men nu har man bare valgt at sige stop der fra FW side.

    TIl det med uddannelse af instruktøre, så er det et firma der hedder leading education der uddanner deres ansatte. Så vidt jeg ved er det ret kompetente mennesker, og jeg har været glad for deres uddannelse, men jeg er jo også bare en dum instruktør.

  12. Det handler slet ikke om sundhed eller noget andet for dem: ene og alene PENGE. Det er alt det er. De kunne servicere "eliten" ved blot at opstille nogle powerracks, ordentlige bænke og skiver, og tunge håndvægte. Ligesom de er i deres gode ret til at tjene penge er folk i deres gode ret til at kritisere deres latterlige fitness centre aka Kaffeklubber.

    Fitness World er indbegrebet af dårlig, ineffektiv og tidsspildende træning. Elendigt udstyr, elendige instruktører, elendig atmosfære.

    Har du overvejet om fitnessworld overhovedt er interesset i eliten, for det tror jeg ikke de er. Nu træner jeg der selv og har ikke noget problem med at dødløfte eller squatte. Og jeg kunne personligt godt bruge mere end 36 kg Db. men nu betaler jeg jo kun 200 om måneden, så man kan heller ikke stille de store krav til udstyret, men der er rent og pænt og en behagelig omgangstone. Og det er for mig lige så vigtigt som udstyret. Og hvis du er så utilfreds med fitnessworld, så kan du jo bare vælge et andet sted, for de fleste mennesker er udstyret mere end rigeligt.

  13. Hej Eagle

    Rygskader er noget lort. intet mindre. Det er derfor vigtigt du går til din læge og spørger efter en henvisning til en specialist.

    Ryggen er svær at have med at gøre også for fagfolk, så få en rygspecialist på.

    Den skade har varet alt alt for længe.

    Tag en pause fra squats, og når du laver rygbøjninger så sørg for ikke at få for meget svaj i ryggen.

    Når/ hvis du laver mavebøjninger, skal du lade være med at gå helt op, men blive med hele den nederste del af ryggen i underlaget.

    Løft ikke tunge genstande, og skal du, så brug benene og hold vægten tæt til kroppen uden at svaje bagud i ryggen.

    Hold pause fra fodbolden, og andre aktiviteter der provokerer skaden.

    Gå til din læge, bed om at komme til en specialist. Det er det der er at sige til dig.

    mvh

    Peter Voigt