SuneJ

Medlemmer
  • Posts

    2,210
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by SuneJ

  1. Jeg har aldrig brudt mig om "må ikke" "reglerne". De fleste - hvis ikke alle, ved at man skal skære ned på junk food, raffineret sukker og hvis man i øvrigt spiser dette skal man ikke spise for meget, hvilket gør den sidste regel redundant.

    I samme åndedrag er jeg ikke enig i, at man "ikke skal spise for meget". Det siger vel sig selv og er definitionen af "for meget". Hvis man derimod spiser "nok" og meget af de sunde ting vil man være godt mæt, men med god samvittighed, da man ved man har fyldt kroppen med god næring. Forklaringen for rådet er jo ganske udmærket.

    Det er vel lidt sørgeligt, at man skal sigte efter laveste fællesnævner?

    Og hvad med som maxpower siger, kilder til proteiner, hvad med timing af kulhydrater? (gerne om morgenen og inden træning).

    Hvorfor skal man spise fuldkorn? Handler det om reelle kostråd, eller at opnå compliance ved ikke at pille for meget ved folks verdensopfattelse af brød? :smile:

    Hvorfor ikke sigte efter laveste fællesnævner? Det er jo netop de svageste, man prøver at nå med kostrådene og ikke "eliten". Timing af kulhydrater mener jeg også er irrelevant for hr og fru jensen, og folk, der træner mere eller mindre seriøst, søger jo selv deres viden. Kostrådene skal være simple, det er deres styrke. Som MZ nævner, så er proteinmangel heller ikke noget problem for langt størstedelen. Alt i alt synes jeg disse kostråd er gode efter KISS-princippet.

  2. Hej. :)

    Jeg skal til at begynde med at træne op til Copenhagen Marathon. Det betyder, at min styrketræning bliver neddroslet en hel del. Men jeg vil gerne beholde den muskelmasse i min overkrop, som jeg har opbygget. Hvordan klarer jeg det? Vil det fungere, hvis jeg træner en gang om ugen?

    Det skal siges, at jeg har styrketrænet 3 gange om ugen førhen.

    På forhånd tak.

    Hvis du kun træner overkrop, så burde du nok kunne overkomme at træne mere end 1 gang om ugen selv om du løbetræner meget.

  3. Cykling 95 minutter (intervaller 5x5 min)

    Kcal 2650

    Protein 23%

    Kulhydrat 62%

    Fedt 15%

    - slet ingen andre der vil byde ind???

    Meget lavt fedtindtag du har. Er der nogen speciel grund til det?

    Jeg tæller ikke kalorier for tiden, så jeg kan ikke rigtig byde ind.

  4. En læge ved navn Campbell har lavet undersøgelser, der viser, at rotter som indtager kassein ud over deres nødvendige proteinindtag har meget højere risiko for at få kræft, men han drog også mange andre konklusioner, der er noget mere omdiskuterede. Det er faktisk ganske spændende at læse om. Her fx

  5. Der er et par ting jeg undrer mig lidt over.

    BMI: Her angives ikke %, men det kunne da være meget interessant at se hvilket tal korresponderer til ens BMI i testen. Jeg forstår heller ikke lige at jeg med et BMI på 30 kan få pilen op i det grønne område.

    Smidighed: "Lavt. Du er mindre smidig end gennemsnittet for din alder.". Alligevel scorer jeg 85%. Skal det forstås sådan at man kun scorer lavt hvis man er totalt stiv i kroppen?

    Blodtryk: "Dit blodtryk er moderat forhøjet, men dog nok til, at det udgør en væsentlig risikofaktor.". Jeg håber der mangler et "ikke" i den sætning. I det hele taget kunne de genererede kommentar godt trænge til en omgang korrekturlæsning :smile:

  6. Nips, jeg synes du skal præsentere os for denne 25 kr/dagen i snit kostplan. Jeg gad godt se blot nok dage til at det giver mening for os alle, og med det minimale fødevareindtag du må have kan det ikke være noget problem.

    Præcis. I stedet for at sidde og spekulere og komme med underlige teorier og "beskylde" (selv om jeg ikke tror det var meningen) hende for alverdens ting. Lad hende i stedet selv komme ud med en specificeret plan over madindkøb så vi andre kan lære :smile:

  7. Vejning 23/3-09

    Vægt: 90,5 kg (+1,4 kg)

    BF%: 28,0% (-0,5%)

    Jeg carbede godt op i weekenden og har ikke været så flink ved min krop den sidste uge :innocent: men jeg tror heller ikke jeg i realiteten har gainet noget. Denne uge bliver bedre selv om jeg skal arbejde meget.

  8. Vejning 27/2-09

    Vægt: 91,5 kg (0,0 kg)

    BF%: 28,7% (-0,5%)

    Den lavere bf% plejer at betyde, at jeg har tabt mig lidt, men har mere vand i kroppen end normalt. Jeg kan heller ikke forestille mig andet, da jeg har løbet næsten 30 km og cyklet 40 km og ikke spist særlig meget i den forgangne uge.

  9. Vejning 20/2-09

    Vægt: 91,5 kg (+0,4 kg)

    BF%: 29,2% (-0,2%)

    Jeg har ikke lige fået logget mine sidste træninger, men vægten skal stadig lige skribles ned. Det blev til en lille stigning, men da jeg ikke helt tror på mit store vægttab fra sidste uge, så er det helt fint i denne uge :smile:

  10. Løb 12/2:

    Distance: 6 km

    Tid: 41m08s

    Fart: ~8,8 km/t

    Snitpuls: 158 bpm

    Maxpuls: 173 bpm

    Så kom jeg i gang med at løbe igen efter min lille ferie. Som altid er mine muskler hurtige til at vænne sig til at lave ingenting og knapt så hurtige til at komme i gang igen. Jeg havde heller ikke sat mig noget rekordforsøg i hovedet og det var godt bare at komme i gang igen.

  11. Så var det løbetid igen. Jeg følte mig nogenlunde restituret efter i onsdags, men jeg valgte at lægge langsomt ud for ikke at "løbe" ind i de samme problemer som sidst. Det lykkedes nogenlunde og jeg satte farten op. Faktisk kunne jeg nok have sat endnu mere fart på da jeg havde overraskende meget energi til slutspurten, men det må vente til næste gang! Da jeg tager på en uges ferie i næste uge og skal arbejde i weekenden, går der nok et stykke tid før jeg løber igen.

    Løb 30/1:

    Distance: 6 km

    Tid: 39m17s

    Fart: ~9,2 km/t

    Snitpuls: 166 bpm

    Maxpuls: 189 bpm

    Der er desværre også dårligt nyt. Mit pulsur vil ikke kommunikere med Polars program, så der kommer ingen kurver :unhappy:

  12. Hej

    Jeg har også brugt winfood på skolen og vil nu downloade det herhjemme, men har mødt et problem, da computeren skriver at programmet ikke er installeret og forkert parameter og da jeg ikke er en ørn til computer håber jeg der er en der kan hjælpe mig. Jeg har windows vista og ved ikke om det skulle have nogen betydning, håber snart at høre fra en, min mail er [email protected]

    Vh. Tina :crazy:

    Halvgammel tråd, men nu jeg har svaret alligevel... :smile:

    Du skal have en special version for at det vil køre på Vista og den får du ved at sende en mail til kosttabelforlaget. De sender så et link til version 4.0 beta som virker på Vista samt en ny registreringskode.

  13. Løb 28/1:

    Distance: 6 km

    Tid: 39m42s

    Fart: ~9,1 km/t

    Snitpuls: 165 bpm

    Maxpuls: 180 bpm

    Ganske tæt på en ny bedste tid på trods af, at jeg ikke følte jeg var så godt restitueret. Jeg satte også lidt for hurtigt i gang og fik ondt i skinnebenene hvilket også tog lidt af farten. Jeg føler at en ny rekord snart er på vej under optimale omstændigheder :smile:

  14. Da min møgcykel gik i stykker da jeg skulle på arbejde i weekenden, fik jeg den skøre idé at løbe derud. Desværre var mine ben slet ikke på min side, men det lykkedes mig at komme hele vejen og det er det længste stræk jeg har løbet i træk selv om jeg næsten kravlede noget af vejen. Min vejrtrækning var heller ikke optimal og jeg kunne ikke få pulsen op. På trods af alt det, en fantastisk tur!

    Distance: 9,5 km

    Tid: 1t07m43s

    Fart: ~8,4 km/t

    Snitpuls: 159 bpm

    Maxpuls: 169 bpm

    Vejning 26/1-09

    Vægt: 93,9 kg (-0,3 kg)

    BF%: 29,5% (-0,8%)

    Det er godt nok kun 4 dage siden sidste vejning, men jeg er gået over til mandagsvejning som i de gode, gamle dage :bigsmile:

  15. Vejning 22/1-09

    Vægt: 94,2 kg (-0,6 kg)

    BF%: 30,3% (+0,3%)

    Jeg glemte at veje mig i går, men det fik jeg så klaret i dag. Jeg har ellers levet rimelig usundt den sidste uges tid, så det er lidt overraskende, men vægten har det jo med at gå lidt op og ned.

  16. Jeg er sgu kommet lidt bagud med loggen, men her er det så. Jeg har skruet ned for styrketræningen og op for løbet og en "ven" har overtalt mig til at deltage i kvartmarathon (han prøvede med halvmarathon, men det er jeg ikke klar på... endnu).

    Løb 14/1:

    Distance: 6 km

    Tid: 39m34s

    Fart: ~9,1 km/t

    Snitpuls: 166 bpm

    Maxpuls: 187 bpm

    Der blev skåret en del af tidligere bedste tid her. En kombination af, at jeg har vænnet mig til at løbe og at jeg ikke har styrketrænet dagen før.

    Løb 17/1:

    Distance: 6 km

    Tid: 39m35s

    Fart: ~9,1 km/t

    Snitpuls: 169 bpm

    Maxpuls: 186 bpm

    Et sekund langsommere end sidste gang. Provokerende :tongue:

    Løb 22/1:

    Distance: 6 km

    Tid: 40m36s

    Fart: ~8,9 km/t

    Snitpuls: 169 bpm

    Maxpuls: 190 bpm

    Jeg prøvede at tage længere skridt end jeg plejer, men den taktik viste sig ikke at være alt for god. I hvert fald mistede jeg et minut selv om jeg gav mig lidt mere end ekstra.

  17. Vejning 14/1-09

    Vægt: 94,8 kg (+0,2 kg)

    BF%: 30,1% (+0,1%)

    Pga skoleopgave, har jeg ikke trænet så meget som jeg kunne ønske, men jeg har til gengæld spist pænt. Det vil forhåbentlig vise sig i næste uge, at det bare var et tilfælde, at vægten gik opad.

  18. Dagens (nattens (morgenens)) løb:

    Distance: 6 km

    Tid: 42m22s

    Fart: ~8,5 km/t

    Snitpuls: 161 bpm

    Maxpuls: Ikke målt, da mit ur gik amok og viste 198 midt på turen.

    Jeg fik ordnet min pulssender, så den ikke faldt ned, så det var det positive. Det negative var, at jeg ikke var restitueret så godt, så det tog lidt af farten, men jeg synes turen gik rimelig godt, især til sidst hvor jeg næsten følte at jeg løb "rigtigt" :smile: