xtr

Medlemmer
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by xtr

  1. Efter nogle HST'er, havde jeg tænkt nu at lege lidt med et andet program. Jeg er faldet over følgende, da lidt maxtræning ville passe mig fint pt.

    6 Ugers maxtræning 6-8 reps (vægtøgning ved 8 reps)

    2 Ugers deload (10% ned og kun 6 reps) / 1 Uges dekonditionering

    http://www.bodyzone.dk/forum/viewtopic.php?t=290 (link til programbeskrivelsen, fullbody version af interesse)

    Har folk nogle kommentarer til det program?

    Og hvad anbefaler i, dekonditionering, eller 2 ugers deload. Jeg hælder mest til deload..

  2. Jeg har trænet nogle HST cyclusser, og er ret godt tilfreds med programmet. I visse øvelser, har jeg dog bedre resultater med at træne uden HST principperne (med 15-10-5 rep, kontinuerlig vægtprogression osv.) - Jeg hentede et program her fra tråden med excelprogrammer, og så en som kun hst'ede i nogle øvelser.

    Mit spørgsmål er så bare om det vil ødelægge noget fra HST, hvis jeg fx kører Bænk, Dødløft, Squat, Millitary og meget andet som HST, men fx. kører mave og Lateral Raise som ikke-hst i min næste cyclius.

    Derved vil visse muskelgrupper (fx. mave) slet ikke med HST, mens fx. skulderen jo både rammes ved millitary (hst) og laterals (ikke hst).

    Kan denne kombination laves, eller "ødelægger" det noget af HST progressionen, at fx. skulderen både rammes med HST og ikke-hst.

  3. Tak for jeres svar. Jeg mener nu heller ik som så at min krop var overtrænet. Det begrænser sig også til triceps / biseps.

    Men hvis det gør decideret ondt for hver gang, og man kan mærke det bliver endnu værre næste gang, er det vel bedst at give den specifikke muskel en lille pause til den er klar igen..?

  4. Jeg træner pt. HST og er fint tilfreds med det. Jeg har nu dog flere gange røget ind i et overtræningsproblem, selv i begyndelserne af cyclusserne, hvor der køres med ret lav vægt, stille og roligt.

    Problemet er helt konkret at min triceps og denne gang biseps simpelthen har en klassisk overtræningstræthed, altså er ømme når jeg træner (især hvis jeg isolerer). Det gør simpelthen lidt ondt, og jeg kan mærke det ikke er godt at træne dem, da de ikke er restitueret.

    Nogle der har nogle forslag til hvad man kan gøre?, det er jo ikke fordi de bliver belastet med 10 triceps/bispes øvelser hver gang, men det ser atlså ud til at de nogle gange har svært ved at restituere på 48 timer.

    Det skal nævnes jeg ikke har haft nogle problemer i fx. ben og andre store muskelgrupper! På forhånd tusind tak! :thumbwink:

  5. Tak for svar :)

    Findes der et mere "videnskabeligt" argument for disse ting? - Jeg mener HST bygger jo på en løbende progression overfor musklen. Derfor kan det virke underligt på mig, at det er okay:

    1) At træne fx. 20 reps mave (og derved påvirke musklen), når man i forvejen er midt i fx. en 5 rep cyclus med løbende progression overfor musklen

    2) At fx. tage 2x5 reps i en baglårsmaskine, når man i Squat er midt i en 15 reps cyclus?

    Håber nogle har nogle svar :pumpin:

  6. Jeg træner pt. HST og er fint nok tilfreds.

    Dog syntes jeg ikke jeg får baglår særlig godt med, i forhold til tidl. programmer.

    Er det okay at tage et par sæt i baglårsmaskinen når jeg orker, eller "ødelægger" det noget i HST'en (hvis jeg fx. tager 10-12 reps i en 5-rep cyclus)

    Lignende med mave, er det okay at tage 20-30 situps på mavevægten, selvom man er midt i en 5-rep cyclus, hvis man nogle dage har energien til det?

  7. Tak for dit svar Jarvig. Jeg var klar over iltoptagelsen var særdeles stor fordel ved cardio, men mente bare at have læst til hjerte/blodåre fordele ved cardio sådan set allerede var dækket ved styrketrænigen (?)

    Hvilke mentale ting skulle løbetræning gi..??

    Men generelt er det vel en god sund kombination, hvis man tager forholdsregler og kun løber 5-6 km..?

  8. hmm, jeg har sådan set søgt, men jeg fandt ikke præcis hvad jeg søgte. :cries:

    Ved jeg skal holde kalorieindtaget i top, og at der findes visse forhold (fibretyper, restitution osv.), der gør at løbetrænings restitution og styrketrænings restitution ikke er 100% (her taler vi cons)

    Det kan jeg så leve med, især fordi løb vil være begrænset til 5-6 km 2-3 gange ugentligt, og naturligvis ligge på dage hvor jeg ikke træner i centret. :jester:

    Det jeg helt konkret spørger om, er hvilke sundhedsmæssige fordele der er dækket ved styrketræningen, og hvilke ekstra sundhedsmæssige fordele løbetræningen vil give mig (her taler vi så pros, det er dem jeg forsøge at få konkretiseret)?

  9. Hejsa :-)

    Har trænet styrketræning i et par år, hvilket jeg bliver ved med, men da jeg desværre ikke dyrker så meget andet sport pt, overvejer jeg at begynde et løbetræningsprogram 2-3 gange ugentligt.

    Hvilke positive og negative effekter har løbetræningen på min styrketræning ?? (foudsat kalorieoverskud holdes)

    Hvilke sunhedsmæssige fordele for jeg ved løb, og hvilke er derimod allerede "dækket ind" ved styrketræningen (det skal siges jeg ikke har ambitioner om vægttab) ??

    Er der øvrigt vigtige forhold som bør bemærkes..?

    :banana:

    takker på forhånd

    :banana:

  10. Hey, ved det godt, er bare lige ved at være færdig med en alm. HST-SD, så havde lidt travlt med at få et svar, det vil ikke gentage sig ;>)

    Det er klart at det optimale er de 8 uger, ellers ville programmet vel ikke være skruet sådant sammen, men på 3 uger, er det så det mest optimale med 15-10-5, hvis jeg lige har kørt en HST-SD igennem?

  11. Skal køre en HST på 3 uger, da jeg dernæst har en pæn dekonditioneringsperiode. Kan det lade sig gøre.

    Havde tænkt mig:

    Uge 1 - 15 reps

    Uge 2 - 10 reps

    Uge 3 - 5 reps

    Eller er det helt i skoven når jeg kun har det halve antal træninger i hver?

  12. okay cilius, nu bliver jeg lidt i tvivl. jeg havde nemlig ikke nogen større problemer med at tage 15 reps i første sæt i nogen øvelser, det var kun enkelte øvelser hvor jeg havde lidt prob. i 2.sæt

    skal jeg forsætte som hidtil, og så nøjes med 12-13 reps i din 2 sæt hvor jeg ikke orker mere (dvs. 1-2 sæt fra failure)

  13. Efter en god gang dekonditionering, havde jeg så min første HST træning (15 reps) i går. Og puha, det var godt nok hårdt, både det at træne full-body, og selve øvelserne, faktisk så hårdt at jeg i visse af øvelsernes 2.sæt måtte nøjes med 12-14 reps.

    I dag, især efter bænk og squat, kan jeg fandme knap nok gå, er i hvertfald kæmpe øm! Mine spørgsmål:

    Ka' jeg stadig godt træne imorgen, hvor jeg jo har mit 2. hst træningspas, vil jo sikkert stadig vær lidt øm efter Squat/Bænk ??

    Var det dekonditioneringen der gjorde træningen så hård, og ka' jeg derfor forvente det blir lidt lettere fremover (på trods af en lille stigning i antal kilo på stangen) ??