Pythoner

Medlemmer
  • Posts

    52
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Pythoner

  1. Hmm, et generelt godt alternativ til squat som jeg selv har gjort brug af er walking lounges med hænderne bag nakken. Tjek evt. en video på youtube. Efterhånden kan man holde håndvægte i hænderne, men det er godt at begynde den.

    Dog er det kun et råd, og du bør måske lige få det tjekket, da det lyder som en rimelig seriøs rygskade. Men som udgangspunkt ville jeg vælge lounges af den ene eller anden art, hvis jeg ikke måtte squatte. Men få spurgt nogle mere velbevandrede gutter i dette område, da jeg ikke ved om det kunne fungere for dig :)

  2. Hmm, jeg ved ikke noget om, hvorvidt det ikke er gavnligt til lange personer. Jeg er selv 176 og derfor ikke den højeste, og det har virket fint hos mig :) Men et alternativ til pull-ups kan være en anden form for løft går jeg ud fra. Så hvis du kan finde en form for bjælke, vandret pæl eller lign., hvor du kan få et godt greb og derefter løfte kroppen, således at hænderne kommer mod brystet tror jeg det ville være en ok start.

    Ville nok køre 3x10, men det er bare mit råd :)

  3. Du må ikke hænge mig op på det, og du kan sikkert for bedre og mere uddybende svar :)

    Men alt hvad jeg har hørt peger på, at man skal opbygge sit program omkring 3 basisøvelser lignende disse: Squat - Bænkpres - Pull-ups.

    Jeg kører derfor et program af 2 træningspas.

    Pas 1:

    - Pull ups

    - Rows af den ene eller anden art

    - Squat

    - Rygbøjninger i et stativ

    Pas 2:

    - Bænkpres

    - Military Press

    - Dips med ekstra vægt

    - Ekstra brystøvelse med kabel (træk i en liggende udgave, hvor armene går fra vandret til lodret).

    Dette har foreløbigt virket godt for en kammerat og jeg. Da du ikke kan starte i et center, kan du søge efter alternativer til de øvelser, der kræver udstyr du ikke har. Ellers er det relativt simple øvelser med egen kropsvægt og hvad en vægtstang og håndvægte kan klare.

    Håber det kan gavne. Igen - der vil sikkert komme et svar fra en, som er mere velbevandret i træning end jeg. Dog ville dette være mit bedste bud.

    Held og lykke med det

  4. http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=15106

    Her er der en tråd, som jeg selv har anvendt. Brugte vist nok en af de først angivne opskrifter. Synes de blev helt okay. Ville dog tilføje en smule mere kanel, lidt flere havregryn og en anelse mere SØD (sødemiddel). Da jeg gjorde det anden gang sad de lige i skabet, og de holdt sig egentlig fra at blive tørre, så længe de stod i køleskab pakket ind i sølvpapir.

    Held og lykke med det :)

  5. Jeg har til stadighed skinnebensbetændelse da jeg ignorerede lignende smerter. Hvis de bliver ved og forværres ved tryk ville jeg med det samme skrue ned for træningen! Prøv at tryk efter under løb på den nederste del af skinnebenet på indersiden samt den forreste del af skinnebenet midt på ca. Hvis der er yderligere smerter, og hvis der evt. kan føles små "bobler" så få det tjekket ASAP inden det når at blive til en grim omgang skinnebensbetændelse.

    Jeg håber ikke det tog al løbeglæden fra dig, men hold øje med det. Har ikke kunnet løbe i omkring 5-6 måneder nu, da jeg er i gang med genoptræning. Da du nævner, at du er ny løber, kan det vel meget vel være, at dine benmuskulatur skal opbygges. Derfor så ville jeg det første stykke tid desuden starte stille ud og evt. løbe på noget blødt underlag (græsarealer eller grusstier mm.) og undgå asfalt.

    Mvh

    Christoffer

  6. Min knæskade skyldtes en uheldig tackling begået mod mig i en fodboldkamp, så det er ikke en skade i forbindelse med styrketræning. Har i mellemtiden kørt et genoptræningsprogram for at kunne styrketræne ben igen i form af squats. Var i øvrigt oppe og træne efter skole, og jeg kørte de 3x8 helt okay. Da det var længe siden sidste squattræning, begyndte jeg med 60 kilo (stang + 20 på hver side).

    Men for at vende tilbage til antallet af reps og sæt, vil det optimale så være at køre 3x8 (3 sæt à 8 reps) for at opnå styrke og så minimal ekstra størrelse (hypertrofi) som muligt? Da mine lårmuskler i forvejen er temmelig store ønsker jeg ikke at få endnu større lår :)

    Mvh

    Christoffer

  7. Hey MOL!

    Ville det give mening at træne for styrke i sine ben, hvorimod man samtidig ville træne for størrelse på resten af kroppen?

    Jeg har gået til fodbold i snart 15 år, så derfor er mine benmusklers størrelse fin, og jeg ønsker dem ikke større. Ville det så give mening at køre 3x8/5x5 i squats for at få styrke, hvor jeg samtidig kørte 4x8-10 i andre øvelser til resten af kroppen?

    Eller ville dette i bund og grund være en irrationel træningsmetode?

    Mvh Christoffer

  8. Hej MOL!

    Mit problem i øjeblikket er at smide den sidste smule fedt på kroppen og få presset fedtprocenten en anelse ned. Jeg har søgt lidt rund omkring og fundet frem til, at måde man forbrænder fedt på uden tab af muskelmasse mest optimalt er ved højintensitets intervaltræning. Inden denne intervaltræning skal man ligeledes kun have spist en smule protein 10-20 gram, og ellers køre træningen på 'tom tank'. Er dette rigtigt, eller er der tilføjelser/ændringer der ville optimere fedtforbrændingen uden tab af muskelmasse?

    Ligeledes et andet spørgsmål. Er det normalt at have en brystmuskel, der er større end den anden? Jeg er højrehåndet og derfor er jeg stærkest i højre arm - men det er min venstre brystmuskel der er størst, og tilsyneladende er det min højre brystmuskel der 'knækker' først i brystøvelser, og dermed den største - venstre - der holder længst.

    Mvh :)

  9. Jeg læste med stor interesse den linkede artikel - og tak for den :)

    Men. Jeg læste, at den bedste måde at forbrænde fedt på var igennem intensiv intervaltræning af den ene eller anden art. Men ligeledes at det gerne skulle være på tom mave. Jeg har bare før hørt, at man burde undgå hård konditionstræning på tom mave, da dette ville nedbryde muskelmasse for at skaffe energi til kroppen - thats not true or ?

  10. Okay, så hvis jeg måske spiser en smule mindre, men samtidig sørger for at holde mit proteinindtag på de 1,5-2g/kg/dag (evt. igennem proteintilskud) vil jeg overvejende gå ned i fedtprocent? Lyder måske lidt som en nybegynder, men har aldrig før været igennem cutting før :)

  11. Hey MOL!

    Jeg har i snart 8 måneder så småt bulket en hel del op og taget nogle kilo på i vægt. Jeg er ca. 174 cm. høj og vejer 81 kg. Derfor er det ved at være tid til min første cuttingfase.

    Jeg har primært trænet til muskelmasse og styrke (hypertrofi hvis jeg ikke er forkert på den) og på den måde trænet 4 sæt med 8-10 reps.

    Under min cuttingfase er det jo meningen at gå ned i vægt, primært fedt. Men jeg har læst diverse indlæg om, at folk samtidig har mistet en stor del af det, som har taget måneder at opbygge. Mit spørgsmål er bare om I har nogle gode tips til hvordan man primært taber fedt og undgår at miste en masse muskelmasse.

    Jeg tænkte at styrketræne en gang mindre hver uge og samtidig skrue lidt op for crossfit + løbeture. Samtidig vil jeg begynde at spise en smule mindre og mindre fedtholdig mad.

    Men bør man stadig fortsætte med at træne til muskelmasse eller skal man også lægge sit træningsprogram om?

    Og ellers ville jeg være meget åben for eventuelle forslag til cutting :)

    Mvh.

  12. Jeg har fået skinnebensbetændelse og skal i noget tid undgå det stød benet får under løb/spring and so on.

    Men jeg ønsker stadig at kunne forbrænde noget energi ved en alternativ sportsudøvelse. Umiddelbart tænker jeg:

    - Crosstraining maskine (Tror jeg det hedder. Ellers 'stepmaskine med håndtag')

    - Svømning

    - Roning (maskine)

    Cykling er ikke lige umiddelbart mig :)

    Hvor tror i kalorieafbrændingen er størst ?

  13. Jeg har haft en kammerat fra fodbold, der også fik en skade i lænden, der var temmelig alvorlig. Nogle af hans symptomer minder til dels om dem du beskriver, men ikke nær så slemt.

    Du har sikkert været igennem en masse former for genoptræning, men min kammerat var til en fysioterapeut på Frederiksberg (på Godthåbsvej et sted), og han fik en række øvelser, som han udførte i et stykke tid og er nu, af hvad jeg ved, klar til både løb, cykling og svømning.

    Ved godt du nævner, at du har været mange steder, men hvis intet synes at hjælpe var det måske forsøget værd. I hvert fald held og lykke med det!

  14. Jeg er lidt i samme bås som #0. Jeg synes bare at det til dels tager rigtig lang tid at skulle køre de 6-8 øvelser, givet at hver øvelser køres i 3 sæt med pause imellem. Derudover føler jeg mig rimelig tømt for energi hvis jeg f.eks. kører bænkpres, dips, military press og skrå bænk - så har ikke ligefrem overskuddet til at køre pull ups osv efter :(

  15. Hey MOL!

    Jeg fik for et par måneder siden ved løb en let smerte - eller nærmere sammentrækning af musklen i lænden i venstre side. Jeg mistænker lidt, at jeg har udført en rygøvelse forkert.

    Måden jeg træner lænden på, er ved at holde en vægtskive med krydslagte arme ved brystkassen, og i sådan et skråt ståstativ sænker du overkroppen ned og retter efterfølgende op så din krop har en ret holdning. Jeg kan umiddelbart mærke, at jeg efter et enkelt sæt i øvelsen sagtens kan mærke musklernes brug i lænden, og i de efterfølgende sæt kan jeg mærke at der virkelig arbejde (muscels are burnin').

    Hvis dette er årsagen, hvad bør jeg så gøre anderledes? Prøve at droppe vægtskiven og køre med egen kropsvægt udelukkende? Droppe øvelsen helt? Noget helt tredje?

  16. Hej MOL!

    Jeg er en dreng på 18, snart 19, der igennem en længere periode har haft, hvad min læge kalder 'indvendig skinnebensbetændelse'.

    Jeg fik at vide, at årsagen hertil er, at musklerne i skinnebenet vokser langt hurtigere en selve vævet/senerne (kan ikke nøjagtig huske) og at dette var årsagen. Tjekkede op på nettet og fandt frem til, at det også kan skyldes en høj fodbue.

    Mit spørgsmål er blot, hvad jeg umiddelbart bør gøre? Jeg har tænkt mig at få lavet en løbetest for at finde de helt korrekte løbesko. Men er der andet når det er 'indvendig skinnebensbetændelse'?

    Ligeledes styrketræner jeg og er den sidste periode begyndt at have lidt ondt (den følelse hvor musklen trækker sig sammen) i venstre side af lænden. Kan dette skyldes at jeg har overbelastet/udført en rygøvelse forkert - eller ville det ikke sætte spor under løbetræning?

    Håber nogle kan hjælpe :)

  17. Det kunne være en mulighed selvfølgelig.

    Jeg har dog prøvet et køre noget helkropsprogram før, men mit problem er bare, at hvis jeg skal træne hele kroppen med 3 sæt af HVER øvelse og de 8-12 reps (det fik jeg anbefalet at gøre), så er jeg fuldstændig tømt for energi og har svært ved at køre de sidste øvelser helt clean.

    Andre der kender til det ?

  18. Hey MOL!

    Jeg er kørt lidt træt i min træning da jeg synes nogle af resultaterne på det sidste er udeblevet.

    Jeg læste mig frem til, at kreatin ingen bivirkninger har, og at det er et 100% naturligt stof vi selv producerer.

    - Men hvorfor bruger alle det så ikke?

    Det virker som om, at jeg har 'overset' noget? Udover at det selvfølgelig er en økonomisk udgift osv. burde det vel være attraktivt for alle og enhver?

  19. Hey MOL!

    Jeg er 18 år og har efterhånden trænet i to år på ren interesseplan (dvs. ikke noget med slavisk at følge program og diæt samt træning 4 gange om ugen). Jeg er imidlertid begyndt at køre lidt død i mit program (se nedenfor) grundet at jeg ikke opnår yderligere resultater, og jeg ønsker derfor at udskifte det. Jeg træner som regel 2-3 gange om ugen hvis jeg kan motivere mig selv til det, ellers så 2 gange om ugen og lidt håndvægtsløft i hjemmet.

    Mit standardprogram ser således ud:

    Dag 1:

    - Bænkpres

    - Military Press

    - Dips

    - Skrå bænk/flyers

    Dag 2:

    - Pull ups

    - Rows

    - Rygbøjninger

    - Benpræs/squat/jumping prison squat

    Jeg har ledt rundt omkring, men jeg har svært ved at finde et komplet program, der kan erstatte mit nuværende. Nogen der evt. har lyst til at dele deres eget eller henvise til et andet?

    Jeg styrketræner i min fodboldklub, der har et relativt veludrustet fitnessrum i forhold til, at det blot er en fodboldklub.

    På forhånd tak for eventuel respons :)

  20. Hej MOL!

    Jeg har brug for a piece of advice.

    Kører et rimelig standard program for begyndere til efterhånden relativt veltrænet.

    Jeg har blot et enkelt spørgsmål vedr. en af rygøvelserne i mit program.

    Øvelsen foregår på en "maskine", i som man stiller sig op på, som gør man står strakt. Den ser nogenlunde sådan ud: _/ hvor underscore'et er der hvor fødderne står, og skråstregen er der hvor benene hviler (håber i kan se det for jer :) ). Samtidig holdes en vægtskive ind til brystet. Det jeg er i tvivl om er, hvorvidt man skal holde ryggen 100% ret når man bøjer ned og op, eller om man skal krumme sig sammen, når overkroppen er sænket.

    Håber I kan hjælpe :)