Mullekrulle

Medlemmer
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Mullekrulle

  1. Undskyld, men jeg kan ikke lade være med at tænke på brugeren mig2009, der kom med lignende indlæg. Måske vedkomne har fundet et nyt navn?? Det er vel ikke meningen at mol skal bruges til at få råd og vejledning til at leve et sygt liv??? Det er jo dybt foruroligende at man indtager så lidt føde..... :nonono:

    Løvinden kom mig i forkøbet.

    Det gælder også emnet om hvorvidt ærter slanker....

  2. Hej folkens..

    Jeg skriver da jeg lige har færdiggjort min uddannelse som professionsbachelor i ernæring og sundhed.. Jeg vil gerne øve mig lidt på kostvejledning og ku derfor godt bruge nogle "forsøgskaniner" der ønsker at få en kostplan lagt og med fokus på et vægttab..

    Håber på at høre fra nogen..

    Mvh Love

    Hej Love

    Du må da godt forsøge dig på mig såfremt det kan gøres over nettet (og i PM) self..

  3. Ja, som beskrivelsen af emnet antyder: Hvad spiser I på jeres havregrød?

    Har normalt aldrig været super fan af havregrød, men er begyndt at overveje det i og med der skal en del værre gryn til at opnå samme mæthed i forhold til hvis man bare hælder mælk på.

    Jeg har i skrivende stund lige fortæret 40 gram gryn, 200 gram mælk, lavet til grød og så blandet ca. 15-20 gram chokoladeprotein i og det smagte udemærket (man skal nok lige vænne sig til det).

    Men har I andre ideer?

    Derudover.. helt off topic.. så får man tit når man spiser brunch i byen en meget tyk slags yoghurt med sirup og evt. müsli/frugt.

    Ved I om det 'yoghurt' er kvark/skyr der bliver serveret eller hvad det er? :o)

    Mvh

  4. Til alle

    Jeg tror desværre mange har misforstået tråden lidt..

    Jeg er ikke først lige begyndt at dyrke motion inden for de sidste par uger - jeg har løbet, cyklet, spinnet, styrketrænet, svømmet osv. i flere år (hvorfor mine glykogendepoter forhåbentlig har nået den størrelse de skal :o) )

    Jeg er derudover godt klar over at jeg ikke kan tabe mig udelukkende ved at motionere og så æde som et svin (hvilket jeg heller ikke prøver på). Ligesom at jeg ikke kan dyrke f.eks. halvanden times spinning og så hoppe på vægten og forvente jeg har tabt flere kilo fedt! (da vægttabet vil være vand).

    Alt dette er jeg godt klar over :o)

    Min pointe/erfaring var bare ligesom Gregers, at hvis jeg f.eks. en uge har givet den gas med træning (både styrketræning og andet) og render rundt som quasimodo pga. ømme muskler, så føler jeg ikke altid vægten afspejler den indsats før end man har haft et par restitutionsdage og musklerne er kommet på toppen igen!

    ... og så ville jeg bare vide om der lå noget bag, eller om det er noget jeg bilder mig selv ind :o)

  5. Hej MOL

    Jeg mener at have læst/hørt/set whatever, at ømme muskler binder væske hvorfor et evt. vægttab/fedttab ikke altid kan ses ved første øjekast pga. øget væske i kroppen hvis man har givet den gas med træningen.

    Jeg ved ikke om det er helt ude i skoven eller om der er noget om snakken?

    Mvh Mette

  6. Hej MOL'ere

    Jeg er i tvivl om, om jeg har placeret dette spørgsmål korrekt - ellers er nogen velkommen til at flytte det.

    Jeg har fået et balancebræt i julegave efter ønske, som jeg ønsker at træne på. Jeg har ingen skader, men ønsker at forebygge og ønsker at optimere min balance og mine ankler - både i forhold til løb - men også i forhold til den skiferie jeg skal på til påsken.

    Mit spørgsmål lyder - skal der restitueres ligesom ved anden træning/motion således at jeg kan bruge balancebrættet hver anden dag eller kan jeg med fordel træne på det hver dag?

    Glædelig bagjul og godt nytår.

  7. Ja, det smager fabelfantastisk!!

    Jeg kan kun anbefale det..

    Fik det anbefalet af en kammerat, som også selv synes det er lige i øjet, og jeg kan kun give ham ret!

    Jeg har kun smagt deres jordbær, men de andre skulle også være gode :)

  8. Hej

    Jeg er selv lige læst en bog af Dr. Phil der hedder "Aldrig mere vægtproblemer". Han kommer med mange god råd samt konkrete ting man kan gøre for at bibeholde en sund indre dialog. Bogen kan hjælpe dig til at erkende hvordan du ødelægger dig selv mentalt og hvordan du holder op og gør det bedste for dig selv.

    Ud fra din beskrivelse tror jeg at bogen kan hjælpe dig meget. Den kan lånes på biblioteket :)

    Held og lykke

  9. Personligt synes jeg, at det er markant hårdere at løbe :) Både pga. evt. vindmodstand når du løber i naturen, men også fordi benene kommer på en hel anden slags arbejde end de gør på crosstraineren. Min erfaring er dog, at energiforbruget er næsten det samme (en smule højere for løB).

    Derudover synes jeg, at en løbetur booster humøret og motivationen på en hel anden måde end crosstraineren gør - den bliver meget hurtig kedelig og ensformig.

    Men det er jo forskelligt fra menneske til menneske. :)

  10. Nu er det ikke noget videre videnskabeligt svar jeg kan komme med, men du kan jo også vende den om, og sige, at du via motionen, hjælper kroppen på vej til at forbrænde alkohollen?..

    Nej. Alkohol bliver forbrændt i leveren og det foregår med en konstant hastighed uanset hvor meget man så bevæger sig.

  11. Den skanning hun fik lavet tror jeg var en MR skanning. Den kan vise fedt, muskler, sener, brusk osv. seperat. Hun har 44 kg muskelmasse + xx kg fedt + xx kg knogler, samlet set giver alle disse faktorer hendes reele kropsvægt. Så det er rigtig nok at hun har 44 kg muskelmasse. Hvis hun vejede 60 kg og havde 44 kg muskelmasse og 16 kg fedt ville det betyde at hun havde en fedtprocent på næsten 37 % hvilket hun absolut ikke har.

    Hmm ja. Du har fat i noget. Men foregår en MR-scanning ikke normalt i sådan et hvidt rør man bliver kørt ind igennem? For her lå hun fladt på ryggen på sådan en sort 'madras'?

    Men jeg får nu hendes fedt% til 26,6% ved et fedtmasse på 16 kg og en kropsvægt på 60 kg: 16/60*100

  12. Hej MOL

    Jeg håber jeg har placeret emnet rigtigt. Jeg ved i hvert fald ikke lige hvor jeg ellers skulle placere det.

    Jeg så TV's sundhedsprogram 'Praksis' i går den 9. februar. Afsnittet handlede om den ellers aktive vært Cecilie Beck skulle holde sig inaktiv i 14 dage og så ville man undersøge, hvad dette betød for hendes krop og sundhed: http://nyhederne.tv2.dk/sundhed/article.php/id-20201629.html

    I programmet får vi at vide, at på baggrund af en måling af fedt% har Cecilie 44 kg muskler da forsøget starter og efter de 14 dage har hun tabt 2,4 kg muskler?? Det er her jeg falder af.

    Mon ikke vi snakker om at hun har 44 kg FFM - hendes kropsvægt uden fedt? Jeg mener, hun er jo en normal slank person, sikkert ca. 60 kg og så skulle 16 kg fedt jo være rimeligt og det giver en FFM på 44 kg. Efter forsøget er det jo så logisk, at hun har taget lidt fedt på, mistet noget vand og evt. kulhydratdeporter og mistet lidt muskler, så hun har mistet 2,4 kg af sin fedtfri-masse, men ikke 2,4 kg rent muskelmasse..

    At hun skulle have 44 kg ren muskelmasse i sin krop log miste 2,4 kg muskler på 14 dage lyder helt hen i vejret i mine ører.

    Afsnittet kan evt. ses på www.sputnik.dk - det koster dog penge.

    Har jeg ret? Eller er det virkelig sandt?

    Mvh Mette

  13. jeg er ikke helt sikker på hvad du mener, men hvorfor skriver du at "den er uendværlig, for dit projekt"?? Mener du at der er nødvendigt for få et vægttab, at der skal styrketrænes??

    hvorfor træner du vægttræning? hvad er målet?

    hvor længe har du trænet efter dette program? siden du er gået død i det?

    Hvorfor er du gået død i det? - det behøver jo ikke at være programmets skyld! men en anden faktor der spilder ind på din motivation.

    hvorfor træner du mest med løse vægte?

    mange maskiner giver god effekt, selv for den krævne bruger.

    Nej, jeg mener, at jeg for at få et fornuftigt vægttab/fedttab er nødt til at vedligeholde min styrketræning for at bibeholde det meste af min muskelmasse i processen.

    Jeg vægttræner for at bibeholde min muskelmasse mens jeg taber mig.

    Jeg har trænet disse øvelser siden juni 2008 (sådan intensivt).. har småtrænet lidt før da, men ikke noget seriøst.

    Jeg ved ikke hvorfor jeg er gået død, men ja, det kan sagtens være andre faktorer såsom, at jeg synes spinning og svømning er en hel del mere interessant for tiden. Ellers kan et bud være manglende fremgang.

    Jeg træner med frie vægte fordi du i maskinerne bruger 1 muskel intensivt hvor du med de frie vægte får gavn af en masse 'hjælpemuskler' i øvelsen = flere muskler i bevægelse.

  14. Hej MOL'ere

    Jeg er pige, 18 år, lige knap 80 kg, 166 cm, fedt% 35,2.

    Jeg har været igang med et vægttabsprojekt og er stadig igang. Har tabt mig lidt over 4 kg.

    Under mit vægttab har jeg selvfølgelig styrketrænet og jeg har formået at bibeholde det meste af min styrke, som jeg opnåede før jeg startede på at tabe mig.

    I den forbindelse er jeg nu gået død i mit eget hjemmelavede program. Jeg mangler motivation og jeg mangler inspiration til noget nyt.

    Mit styrkeprogram ser sådan ud:

    - Squat

    - Lunges

    - Maveøvelse: Ved ikke hvad den hedder. Man støtter kun på r*ven, med knæene trukket op til brystet -> strækker benene og læner sig bagud, stadig kun med røven i gulvet -> Trækker kræene op til brystet igen.

    - Maveøvelse: "Planken"

    - Side laterals

    - Ryg på samme 'bænk'/'maskine' som jeg laver side laterals på. Kender desværre ikke navnet.

    - Bænkpress med frie vægte

    - Biceps curl

    - Triceps med 1 vægt over hovedet, siddende.

    Jeg laver 3x10 eller 2x10 afhængig af hvor meget tid jeg har.

    Jeg er ikke interesseret i at bruge oceaner af tid på styrketræningen, da jeg har interesser andre steder pt. (spinning, svømning, løB), men om ikke andet, så ved jeg, at den er uundværlig for mit projekt (vægttab).

    Så jeg er interesseret i nogle øvelser der giver samme udbytte, kræver ca. samme tidsforbrug og som jeg kan lave uden de store forklaringer. Jeg er vant til at træne, så det meste skulle være muligt.

    Det er med garanti ikke alle øvelser der kan skiftes ud eller piftes lidt op - da squat og lunges næsten også er uundværlige.

    Men bare lidt nyt input ville gøre underværker :) Jeg har kigget på MOL's eget splitprogram under styrketræning-> Øvelser/programmer, men det har jeg opgivet, da jeg ser det har fået en del kritik, samt at det indeholder en del øvelser i stationære maskiner, og jeg træner helst med frie vægte.

    Jeg takker for jeres hjælp.

  15. Hej MOL'ere

    For mit vedkommende bliver det til 3*60 min. effektiv træning i fitnesscentret - blandet styrke og cardio.

    Derudover 1000meters svømning på tid én gang om ugen (ca. 30 min) :)

    og så lige en times spinning oveni..

    og det er egentlig ganske dejligt :) Man fortryder at man ikke er kommet igang noget før...