Farmer

Medlemmer
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Farmer

  1. Tak for hjælpen! Det var nogenlunde som jeg havde forestillet mig det. Nu er det jo bare at komme igang med træningen :-)

    Udholdenhed er bestemt ikke relevant for mig som målmand, da jeg jo har hvile halvdelen af kampen. Men du har ret i det er godt at vide, Hephey, tak for din udforlige post!

  2. Hey

    Nu har jeg efterhånden styrketrænet i et par år. Ikke kontinuert, men måske i gennemsnit 1 gang om ugen og så 2-3 mdr om året, hvor jeg har styrketrænet 3 gange om ugen. Udover stryketræning træner jeg håndbold 2-3 gange om ugen (plus en kamp). Netop derfor bliver det ikke til flere styrketræninger om ugen. Jeg er målmand, hvilket indebærer, at jeg hovedsagligt skal være smidig og hurtigt. Hurtigheden skal både komme i form af hurtig opfattelsesevne, men også i form af reflekserne.

    Jeg har altid gået og tænkt over om man kunne optimere sin hurtighed igennem styrketræningen. Er det noget med at lave de klassiske øvelser (squat, dødløft, bænk, rows osv) eksplosivt? Er det bedre at træne med lille vægt og gøre øvelsen ekstremt tempofyldt eller er det bedst at træne tungt og så accelerer så meget man nu kan?

    Eller er det bare alm. "kedelig" træning i et ensartet tempo hele øvelsen igennem?

    Lige et par ord om en målmands bevægelser:

    En målmand skal altid have brystet mod bold og modstander, og derfra reagerer han. Det vil altså sige, at både hans arme og ben bevæger sig ud til siden (logisk nok) når han skal rede bolden. En arm-redning er lige til. Det drejer dig jo bare om at bevæge armen ud til siden og alt efter, hvor bolden kommer op eller ned. Dog kræves ofte et afsæt af modsatte ben. Mere om dette senere.

    En redning med benet kan variere. Enten redes bolden i hvad man kalder mellemhøjde (hoftehøjde), hvor knæet løftes op til hoften og derefter sparkes underbenet ud så benet er strukket (se video nedenfor). Hvordan kunne man træne denne reaktion så den kunne udføres hurtigere? Selve sparket er vel mest underlåret, mens løftet op til hoftehøjde er lidt mere tricky.

    Den anden form for benredning vil være en redning langt nede, som man så smuk siger. Det er altså en redning, hvor målmanden sætter af med modsatte ben (fx. venstre) og derefter sætter han foden, hvor bolden nu engang kommer (fx. højre side). Denne redning er altså et lille men meget eksplosivt afsæt på det ene ben. Dette er vel mest læg? Afsættet man bruger her benyttes også, hvis bolden kommer oppe og man dermed skal redde med sine arme.

    Så efter denne smørre er spørgsmålet bare, hvordan man træner sin eksplosivitet, og om der er nogen, der kender øvelser, der ville være specielt egnet til de bevægelser beskrevet ovenfor?

    Hoftespark: (1:43 inde)

    Redning langt nede: (1:27 inde)

    http://www.hollysport.com/reviews-150.html