LarsBj

Medlemmer
  • Posts

    258
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by LarsBj

  1. Nok en af danmarks bedste løbere gennem tiden på bla marathon distancen.

    Han anbefaler at dele den ugentlig træning så meget ud som muligt, feks er hans marathon træning 10-14 ture af 6-8km længde.

    (Og det er Peder Troldborg, der er er tale om).

    Det lyder jo tillokkende, hvis man altså kan afse tid til så mange træningspas på en uge. Der er ikke noget med at gå sent i seng!!!!!

    Men virker det på andre, eller er han begunstiget, så det specielt virker for ham?

    Betyder 14 træningspas, at han aldrig holder hviledag?

    Men hvis man nu ikke skal være Danmarksmester, kan man vel klare sig med færre gange (end 14) og stadig få gode resultater, eller hvad?

    mvh

    LarsBj

    PS! Han har selvfølgelig sin egen hjemmeside, så jeg tror, jeg læser den,

  2. Det er så ikke alle der er enige i dette, bla er det lige præcis det modsatte at feks Peder Troldborg anbefaler og har stor succes med.

    Og hvad anbefaler han? Og hvem er han?

    Og til trådstarter; så er der jo altså også MOLs eget begynderprogram, som du kan studere for at få inspiration. Det er ikke så indviklet: Man kan løbe med pauser for at bygge formen op, og når man efter nogle måneder har en god grundstyrke kan man starte på intervaltræning, hvis målet er høj kondition. Bemærk, at MOL anbefaler løb ca. hver anden dag.

    Hvis målet er at brænde kalorier af, skal man "blot" løbe længere og længere. Men jeg forstår ikke, hvorfor du vil det med din vægt og højde?

    mvh

    LarsBj

  3. Nu er det ikke for at hi jacke posten, men hvordan fanden løber man i et tempo hvor man kan holde en samtale igang? jeg er så dårlig til at løbe langsomt (faktisk også dårlig til at løbe hurtigt hmmm) men hvis jeg tager en rolig tur på en time eller mere ligger min puls på ca 150, hvis den kommer laver ned, tror jeg, jeg falser i søvn...

    Jeg kan altså sagtens føre en samtale med en puls på 150, men det er jo individuelt. Men du har ret i, at det kræver disciplin at lægge langsomt ud. Det kan hjælpe at løbe i en løbe/motionsklub, hvor man er flere sammen og under en træners pisk.

    Men kan du løbe en time eller mere uafbrudt, kan du sikkert løbe langsomt nok! Du har vel ikke 150 /min under hele turen???

    mvh

    LarsBj

  4. Man kan ikke tåle at løbe intervalløb 4-5 gange om ugen i længden, så løb 1 gang interval (f.eks opvarmning + 4*4 min med 2 min roligt løb imellem + afjogging, hvis du er i form til det), 1 gang kortere tempoløb og så resten i lange distancer (det dobbelte af tempoløbet f.eks.) i roligt tempo, dvs. så man kan føre en samtale, så det er sjovt og hyggeligt.

    Hvorfor skal du tabe dig? Nu er det vel ikke bare noget, du bilder dig ind?

    mvh

    LarsBj

    I øvrigt så forbrænder man ret konstant 1 kcal per kilometer, man løber, per kilo, man vejer. Dvs du ganger løbedistancen i km med din kropsvægt, så har du det direkte forbrugte antal kilocalorier under motionen. (SI-freaks skal derpå gange tallet med 4.18 for at få energiomsætningen i kiloJoule).

    Det betyder, at du skal vælge den løbeform, hvor du kan løbe flest kilometer per uge (dvs. relativt langsomt løB), hvis målet fortrinsvist er vægttab. Men du skal nøje overveje, om du virkelig har brug for at tabe dig. Man ser jo ofte sig selv i et mere negativt lys end nødvendigt!

    mvh

    LarsBj

  5. Hej jeg er en frisk sports pige på de 18 år :)

    Jeg løber rigtig meget - ca. 4-5 gange om ugen.

    Gør det mest for at holde min form men også for at tabe de sidste utilfredse kg'er.

    Men hvilken løb er bedst for at tabe sig?

    - Interval løb (eller hurtig løB)

    - Ellers er det sådan noget lunte løb, men alligvel med tempo?

    Hilsen Lykke.

    og tak til jer der kommer med idé'er eller forslag :bigsmile:

    Man kan ikke tåle at løbe intervalløb 4-5 gange om ugen i længden, så løb 1 gang interval (f.eks opvarmning + 4*4 min med 2 min roligt løb imellem + afjogging, hvis du er i form til det), 1 gang kortere tempoløb og så resten i lange distancer (det dobbelte af tempoløbet f.eks.) i roligt tempo, dvs. så man kan føre en samtale, så det er sjovt og hyggeligt. (Edit: Altså med intensitet på max ca. 80% af pulsreserven, som udregnes sådan: 80% arbejdspuls = 0.8*(maxpuls-hvilepuls)+hvilepuls eller her:).

    Hvorfor skal du tabe dig? Nu er det vel ikke bare noget, du bilder dig ind?

    mvh

    LarsBj

  6. Jeg har for få dage siden modtaget mit Garmin forerunner 405 pulsur og tænkte jeg lige ville måle min hvilepuls. Derfor tog jeg brystsendern på i nat og startede uret. Imorges da jeg vågende uploadede jeg min data på nettet og kunne se at den laveste puls der var målt på mig og derved min hvilepuls var 35bpm. Jeg synes det resultat lyder lige voldsomt nok. Jeg har bestemt ikke en kondition der er værd at prale af. Løber 6km på knap 33 minutter og ryger til daglig 3-5 smøger. Det må da være en fejl, ikke? Jeg gjorde godt nok de sencorer på brystsenderen våde som man skal, men idet jeg ikke rigtig sveder om natten kan det måske have spillet ind, ved ikke hvor vigtigt det er. Måske er det bedst jeg bare prøver igen. Jeg kunne forestille mig det rigtige resultat ville være omkring de 48-50bpm.

    Men det er måske forkert af mig at måle den om natten når jeg sover?

    Ja, prøv igen. Men hvilepulsen skal tages, når man er vågen. Hvad var den om morgenen, da du var helt vågen og rolig, men inden du begyndte på fysiske aktiviteter?

    mvh

    LarsBj

  7. Jeg er klar over at jeg skal gå stille frem, men er der nogen der har nogle mere konkrete ideer?
    Hvis du skal vække dine søvnige fødder, skal du nok ikke gå STILLE frem. Prøv i stedet at trampe lidt! Det skulle nok kunne ruske op i dem.

    (Undskyld, men kunne ikke dy mig)

  8. Hvordan vil de lande et skridt med høj fart på hele foden.. Iøvrigt bør du ikke koncentrere dig meget omkring din skridtlængde, da meget tyder på, at det mest økonomiske er den "naturlige" skridtlængde for dig...

    Hastighed øges i en kombination af længere skridt og frekvens.., og det kommer meget naturligt for de fleste løbere.

    Men det kunne da være meget sjovt at høre dine træneres argumenter!!

    Ja, jeg har også hørt, at løbeteknikken er individuel og for langdistanceløberes vedkommende stort set utrænelig, fordi den kommer automatisk, som du siger.

    Argumenter? Tja, jeg kommer til at spørge igen, for jeg var lidt flad på den del af turen, og kunne ikke helt koncentrere mig. ;-)

    Men det kunne være sjovt, hvis en eller anden med adgang til forskningen kunne skrive et par kloge ord?

    mvh

    LarsBj

  9. Det er jeg.. Er 19 % for lavt?

    Nej, 19% er vist lige inde i normalområdet. Det er meget vigtigt, at piger har en vis mængde depotfedt for, at deres hormonbalance er i orden.

    Hvad siger spejlet?

    mvh

    LarsBj

  10. Jeg hører forskellige råd fra de løbetrænere, jeg løber med: Nogle siger lange skridt, andre siger korte. Og nogen siger, at man skal sætte hælen i jorden først, andre, at man skal sætte hele foden i jorden samtidigt.

    Hvad er den sidste nye viden på dette område, og hvor enige er idrætsfysiologierne?

    Det drejer sig om distancer på 10-12 km.

    mvh

    LarsBj

  11. og ja, frugten vil også prøve at komme ned :)

    Og GRØNTSAGERNE!

    Du har fået dårlige vaner, og det tager tid at komme af med dem. Med grøntsager får du en langsom afgivelse af kulhydrat, og du får et væskedepot i maven. Det hindrer dig dels i pludselig sultfornemmelse, dels i tørstfornemmelse. Begge dele giver sukkertrang. Og dermed er glidebanen, som du er inde på, i gang.

    Held og lykke. Skriv igen om en uge, hvordan det går og føles.

    mvh

    LarsBj

  12. Jeg er en dreng på 14 (snart 15, yay) som synes jeg vejer for meget. Jeg vil i hvert fald gerne af med 5-7 kilo. Jeg synes selv jeg har en forholdsvis rund mave?

    Jeg prøver at tænke over det med slik, kager og sodavand.

    ....

    Så nu ville jeg lige høre.. er der håb forude? Hvordan skal jeg forholde mig til det her?

    Grøntsager, frugt og rugbrød!

    Du skal altid have æbler, bananer, rugbrød og gulerødder med dig i skole. Du skal spise lidt i hvert frikvarter og inden du overhovedet får tanken om at æde fede skodpizzaer. HVIS du går med de andre, så spis dine madder på vejen!

    Til hverdag skal du ligeledes sørge for at gå i køkkenet og snuppe lidt frugt & grønt FØR du får sukkertrang, altså mens du ikke er sulten.

    Til hovedmåltider starter du med grønt, før du spiser noget andet.

    Får du morgenmad? Ellers tag en ordentlig portion havregryn med LIDT sukker og fedtfattig mælk + en banan eller lignende!

    Prøv det 1 uge, og meld tilbage!

    mvh

    LarsBj

  13. Sådan som en helt generel betragtning, så synes jeg nogen gange, der går lidt rigeligt kalorietælling i det her på MOL. Jeg har selv været i gang med det helt store kalorietællingscirkus, men medmindre man i forvejen har helt styr på kosten, så er det måske bedre at bruge sin energi på fx at følge de 8 kostråd Fødevarestyrelsen anbefaler.

    Kosten skal selvfølgelig følge kostrådene og fordele måltiderne ud over dagen, men derudover vil jeg mene, at kalorietælling er noget af det fornuftigste, man kan gøre, hvis man igennem længere tid har døjet med overvægt, og nu er motiveret for varig forbedring. For mit eget vedkommende mistede jeg fornemmelsen for, hvor meget jeg spiste og af hvad. Kalorietælling skar maden ned til det nødvendige og viste, at der var plads til lidt pjank&pjat alligevel.

    Desuden gav det, sammen med motion, bedre appetitregulering og en langt, langt bedre fornemmelse for, hvad der giver mæthed, og hvor meget af en given fødevare, der skal til at repræsentere f.eks 100 kcal .

    Jeg mener, at det er vejen væk fra slankekure med efterfølgende genoptagelse af dårlige vaner og henimod varig vægtkontrol.

    mvh

    LarsBj

  14. Ja, nu skal det være ... har selv fundet motivationen til at gøre noget ved det nu.

    Jeg kigger jævnligt på denne side: Effektiv slankekur - hvor der er nogle interessante artikler og god inspiration til at komme igang. JUST DO IT !

    Fint nok! Men der er altså også megen hjælp at hente i dette forum. Jeg synes, man kan få rigtig mange fornuftige vinkler og råd fra rigtig mange dygtige debattører med god indsigt, så bladr bare lidt rundt på MOL.

    Alene her i "vægttabs"forummet formelig vælter der det ene gode indlæg ind efter det andet. Se blot i de seneste tråde!

    mvh

    LarsBj

  15. Hej alle sammen.. Jeg har spillet badminton på meget højt niveau i mine ungdomsår indtil jeg blev 19. Dengang var jeg toptrimmet, men efter jeg stoppede og byturene tog over, er jeg blevet mere slasket i det.. og nu har jeg igen super meget motivation til at gøre noget ved det..

    Mit mål er en trimmet krop til sommer, dvs ca 6 måneder..

    Jeg vejer 89-91 kg, og er ca 188 høj..

    .....

    Kunne forestille mig at jeg skulle tabe mig omkring 10 kg, de første 3-4 måneder, for derefter at køre en intens styrketræningsperiode de sidste 2-3 måneder..

    10 kg!!!!! Sig mig! Er et sugerør din drøm om en trimmet krop?

    Mon ikke, du skal fokusere på træning og måske 4-5 kg ned i vægt?

    Man skulle da helst veje lidt mere som 22-årig end som 18-årig. Men selvfølgelig på grund af øget muskelmasse, så mon ikke det er der, fokus skal være?

    mvh

    LarsBj

  16. Hej Alle....

    Jeg har i gennem det sidste halve år tabt mig 11 kg og er nede på 79 (er mand). Før i tiden var mit fokus på vægten, men nu vil jeg gerne til at ionddrage min fedtprocent, og se om den også bliver mindre.

    Jeg har kunne læse mig frem til at der findes flere forskellige metoder til at måle fedtprocenten på.

    1. impedans måler....ligesom en badevægt, som fortæller mig min fedtprocent (kan man stole på det)????

    2. Fedt tang.....måle 3 gange 3 bestemte steder på kroppen, og tage gennemsnittet heraf, indsæt i formel og beregn. (er det præcis nok. Jeg kan jo ikke gøre det alene, skal bruge en der kan hjælpe med det)

    Hvad anbefaler i. Kan jeg købe en impedans vægt og brge den. Hvad gør i andre.........hjælppppppppp

    Hvis du er ung, er fedttangen ret nøjagtig, og der findes gode tabeller til at finde fedtprocenten.

    Bioimpedansmåleren giver på mig gode relative resultater. Dvs fedtprocenten går ned med vægttab, og den afspejler væskemængden i kroppen (går vandmængden op, går fedtprocenten ned).

    På mig giver BIA lavere fedtprocenter end fedttangen. Badevægten giver igen lidt mere end en håndholdt OMRON, som ligger lidt under fedttangsmålingen.

    Så vil du følge dit vægttab, kan du sagtens gøre det med en badevægt med BIA. Det er ikke nøjagtigt men har en god præcision.

    Den sande fedtprocent er svær at bestemme, men man har vel altid en ide om, hvornår man er slank. Så spejlet er også en god vejleder!

    mvh

    LarsBj

  17. Hej alle,

    Jeg er på en stram kostplan, og dyrker cardio omkring en time om dagen. Men her i julen er det svært pga. de sociale situationer altid at være lige sund. Derfor tænkte jeg på om man sommetider kan overgive sig, og tage en æbleskive eller juleslik, hvis man holder øje med kalorieindtaget, og dagen efter træner ekstra, så det passer med forbrændingen?

    Eller spiller der skjulte faktorer ind, som jeg ikke kender til?

    Glædelig jul

    Berømt citat:

    "Det er ikke tiden mellem jul og nytår, der er vigtig, men tiden mellem nytår og jul"

    mvh

    LarsBj

  18. Hvor har du rent antropologisk, ideen fra, med at vores forfædre, dagligt løb 10 km i naturen, især i et huk af gangen, for at overleve? :blink:

    Ud fra alt jeg har læst, logik osv, er det langt mere tænkeligt, at der blev gået, og spurtet en hel masse ... i hvilken relation forestillede du dig dagligt distance LØB, nødvendigt i naturen? - Jeg har svært ved at forestille mig et menneske jage en gazelle 10 km eller sådan noget :)

    Godt spørgsmål!

    Jeg vil også tro, at enhver god jagtstrategi drejer sig om at spare på kræfterne: lokke dyret i fælder, baghold o.l. frem for at stæse af sted dag ud og dag ind. Jeg tror på, at mange af de mosefund, vi har af urokser mm, er resultatet af mislykkede baghold/fælder, hvor dyret ikke blev hængende i mosen, men kom fri og druknede.

    Det kræver jo også ekstra gevinst i form af føde i den anden ende, hvis man skal løbe sig til maden. Mennesker har nok snarere GÅET en del i urtiden.

    mvh

    LarsBj

  19. Hej, jeg ønsker mig at tabe mig inden mit bryllup..

    Jeg er pga mit studie hjemme hele dagen, jeg har en såkaldt motions cykel hjemme, og mit spørgsmål er hvor lang tid jeg skal sidde på den for at tabe mig.

    Og hvilken kost i vil anbefale mig..

    Jeg har en del salat liggende, som jeg fakisk godt kan leve på ene og alene.. Ellers har jeg tænkt på tun.. Er der andre forslag.. Op til jul er det jo også begrænset hvormeget man kan få købt ind..

    Jeg skal lige sige, jeg er 22år, vejer 89 og er 168cm høj.. Det er en lidt trist situation jeg er i, men jeg må kæmpe mig frem. Vil gerne ned på omkring de 50kg..

    Mit bryllup er d. 8 feb 2009..

    På forhånd tak

    Den fatter jeg ikke. Du skal giftes? Mon ikke din forlovede allerede har set dig? Er det ikke det, han har set, som han er forelsket i? Så i stedet for at danse af lykke og glæde, vil du til at leve som en kz-fange den næste 1½ måned????!!!!!

    Mit råd:

    Tænk 10 år frem i stedet for 2 måneder! Fokuser på at leve sundt men i balance.

    Motioner hver dag på cyklen. Start med 15 min, mens du ser fjernsyn, hvor du blot lige får varme i kinderne.. Begynd at gå ture. Start med en 20-30 min, hvor du benytter tiden til at tænke over et eller andet problem fra dit studie. Jeg har selv fået knaldgode ideer på sådanne ture!

    Spise magert, varieret og rart! Fokuser på ikke at tage mere (fedt) på. Hvis du VIL tabe dig, nøjes da med max ½ kg om ugen.

    Glæd dig over din dejlige tilkommende og fokuser på alt den lykke, der er tilsmilet dig.

    HVIS du efterhånden kommer til at motionere mere, så sæt belastningen op på cyklen og sæt tiden lidt op. Men man kan sagtens se en serie på tv3 imens. Efterhånden kan det være nødvendigt at skifte tøj og have et håndklæde parat til at tørre sved med. Gå lidt længere ture.

    Nyd dog for pokker livet, og sats på, at du om 10 år vejer din idealvægt.

    Og er 50 kg ikke LIIIIGE lidt nok?

    mvh

    LarsBj

  20. Hej.

    jeg kan spise mindst muligt mad, vil faktisk helst ikke have noget. er der nogen der kan hjælpe mig?

    Du får ikke noget godt ud af at lade være med spise. Du vil bare tære på muskler og derved får du lettere ved at tage på igen. Fortsæt med et højt aktivitetsniveau og spis afbalanceret i henhold til kostrådene, men hold dig lidt under din ligevægtsgrænse, ca 500 kcal om dagen.

    På den måde kan du måske nå at tabe 1½ kg.

    Spis ofte, så du undgår at blive sulten.

    Så kan du bagefter fortsætte med samme kost men blot øge portionerne lidt.

    Hvor meget skal du veje ved normal vægt?

    mvh

    LarsBj

  21. Jeg er en 24 årig kvinde, 170 cm med en vægt på 64 kg. I forhold til en god bikini krop (bor i Australien) er det lige 4 kg for meget. Jeg har sat mig for at jeg gerne vil komme i god form og har derfor valgt den "sikre" træning og fornuftigt mad. Det startede for 3 måneder siden hvor jeg begyndte at træne tre gange om ugen, dvs styrketræne. Men efter jeg erfarede at jeg rent cm mæssigt ikke fik noget ud af det begyndte jeg at gå lidt hårdere til værks. De sidste fire uger har jeg sløjfet alt der hedder kulhydrater - næsten får pasta 1-2 gange om ugen. Men ellers hedder den for det meste kød, salat og grøntsager´, samtidig er jeg begydt at løbe.

    Beskrivelse af mine sidste fire ugers træning:

    1 uge 3 x 5 km + 2 x styrketræning

    2 uge 2 x 5 km + 3x styrketræning

    3 uge 2 x5 km + 2 x stryketræning

    4 uge 3 x 5 km + 3 x styrketræning

    Til trods for at jeg laver pænt meget mere end jeg gjorde tidligere ( der lavede jeg ingenting) kan jeg rent cm mæssigt ikke se nogen forskel - målte mig inden og efter de her fire uger. Hvad gør jeg forkert?

    mvh mette

    Bliv ved, men lad være med at sløjfe kulhydraterne. Dem skal du bruge. Ellers bruger du muskelmasse som brændstof, og det ønsker du ikke. Spis sundt i henhold til anbefalingerne og undgå at overspise. Det vigtigste er ikke at tabe de 4 kg nu, men at du ikke vejer mere om 10 år!

    Kure er dårligt for vægten. De fleste får ingen effekt og nogle gør det endda værre. Så tænk langt og sørg først og fremmest for ikke ar blivere overvægtig. De 4 kg skal nok fordele sig anderledes med tiden.

    mvh

    LarsBj

    PS! Hvordan kan man løbetræne (udendørs?) i Australien om sommeren, altså nu? Er det ikke en zillion grad varmt?

  22. Undskyld hvis emnet er postet forkert.

    Jeg vil gerne vide hvor meget man ca forbrænder på en ministepper?

    Jeg har indtil videre regnet med 200 kcal pr. halve time, altså ca. 6,6 kcal i minuttet. Kan det passe?

    Knus Cris.

    Du har også et indlæg om vægttab, ikke? Og du fik et råd om at tage den situation op sammen med en kyndig person (din læge helst). Det vil være passende at inddrage din motion og aktivitet i samråd med denne også.

    Det skal nok passe, at du forbrænder ca 400-600 kcal i timen, hvis du kører nogenlunde hårdt på.

    Men du skal ikke styre det her helt alene med din historie i mente! Du vil have alt for nemt ved at blive for ambitiøs og lade det glide ud af hænde.

    mvh

    LarsBj