Lindrup

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Lindrup

  1. Tak for jeres svar:)

    @Søren: Jeg skulle nok have været mere præcis i min formulering, min kondi regner jeg med at holde ved lige både ved skiløb, styrketræning og svømning, så det var ikke det jeg tænkte på.

    Nybegynderløbeprogrammer er jo formet så de roligt tilvænner muskler og led til at løbe, og det er det jeg ønsker at vedligholde så jeg når jeg kommer hjem kan løbe 5km istedet for at vente 16 uger med det:)

  2. Hejsa.

    Jeg skal kort før jul til Østrig og være skibums resten af sæsonen og ville i den forbindelse høre hvor meget træning det er nødvendigt at lave for at holde min løbetræning vedlige.

    Jeg regner med at jeg på afrejse tidspunktet netop har afsluttet MoL's 16 ugers begynder program og jeg derfor kan løbe 5-6km, 3-4 måneders inaktivitet i forhold til det at løbe vil så nok betyder at jeg skal starte forfra, hvad jeg helst vil undgå). Derfor: Hvor meget træning skal jeg som minimum lave for at holde det ved lige? Jeg regner med al træningen kommer til at foregå på på løbebånd, derfor 'ønsket' om at træne så lidt som muligt:)

  3. Jeg spiser også havregryn, min variant er tilsat nødder og proteinpulver med cacaosmag samt en lille håndfuld Choco Rice, de er usunde, men tilgengæl kan 3-4 stykker får en mundfuld havregryn til at smage godt, både pga. smagen og deres knasen.

  4. Mht. Pumpe hvad bruger i så?

    Jeg har både en lille handy og en større/bedre med trykmåler. Problemet med begge er at der ikke kommer nok tryk i dækket, den lille er praktisk taget ubrugelig mens den med trykmåler kan pumpe luft nok i til jeg kan køre(men heller ikke mere).

    Mvh. Lindrup

  5. Hej.

    Jeg er 19 år, 174 cm høj og vejer omkring 73 kg, lige for tiden er jeg i gang med de allersidste dage af 3.g, hvilket også er grunden til jeg skriver det her indlæg. Efter sommerferien tager jeg et smut på højskole, hvorefter jeg kort før jul tager til Østrig hvorfra jeg først returnerer når sneen er smeltet. Jeg er i tvivl om hvorvidt min fysiske formåen giver mig mulighed for at stå på ski i 3-4 måneder, og derfor vil jeg gerne i bedre form, bl.a. så jeg undgår at skulle bruge den første måned eller to på at komme i form.

    Jeg har i de sidste 3 måneder kørt program med både fodbold, styrke og svømning, det har set sådan her ud:

    Mandag: Fodbold + Styrke

    Tirsdag: Svømning

    Onsdag: Fodbold + Styrke

    Fredag: Idræt på skolen

    Lørdag: Styrke

    Her om 2 uger bliver jeg så færdig med skolen hvilket betyder at jeg ikke længere dyrker 'idræt' om fredagen, derudover så er fodbold sæsonen lige gået igang hvilket betyder at jeg enten lørdag eller søndag spiller 90 min, hvorfor jeg ikke har energi til også at styrke i weekenden.

    Mandag: Fodbold + Styrke

    Tirsdag: Svømning

    Onsdag Fodbold + Styrke

    Fredag: Styrke(Let ben)

    Weekend: Kamp

    Det program vil jeg så køre i ca. 1½ måneder midten af juni hvor både fodbold og svømning slutter, herefter har jeg så ca. 6 måneder til at kommer i superform til min ski'ferie'. Jeg kender endnu ikke mit program på højskolen men jeg ved at der er et træningsrum, så der er mulighed for at træne, derudover vil jeg gerne have noget løb indover, der er også en svømmehal 15 min gang fra min højskole.

    Her følger så lidt baggrundviden om hvorfor jeg træner hvad, og hvilket niveau det foregår på:

    Fodbold:

    Fordi det er sjovt og den eneste rigtige sport der kan dyrkes i DK;) Derudover giver det en dejlig adspredelse og god træning af konditionen med intervalløb. Jeg er langt fra god og spiller på vores 2. hold i serie 5..

    Styrke:

    Træner jeg for at kommer i form. Har haft stor fokus på ben og ryg/mave da jeg tidligere har haft problemer med ondt i ryggen(Hvilket nok skyldes at jeg intet lavede for bare 1½-2 år siden). Derudover kan jeg når jeg er kommet afsted ligeså godt træne lidt overkrop også.

    Mit træningsprogram består af flg. øvelser

    Udfaldssquat(Ved ikke om det er det korrekte navn, men ham der vidste mig den kaldte den det, den minder om lunges bortset fra du træder baglæns også skiftevis træder bagud til højre, lige bagud, bagud til venstre, osv., han anbefalede den især til skiløbere), Kører 3x12

    Baglåret, træner jeg i maskine, kan ikke lige finde andre måder? kører 3x12

    Ryg og mave, træner jeg i stativ(ikke maskine) m. vægt. kører kører 3x15 ryg, og 2x15 skrå mave og 2x15 lige mave.

    Træk til Bryst til den øvre del af ryggen,

    Bænkpres

    Triceps og Biceps, kører en biceps øvelse der(ifølge ham fra udfaldssquat kaldte den det) hedder telefon curl

    Skulderøvelse endnu en øvelse anbefalet af den samme, noget med tre øvelser i en.

    Svømning:

    Jeg svømmer fordi det er rart med afveksling og fordi det skulle give en god overkrop;), derudover forbrænder man ret meget energi ved at svømme.

    Også lidt om mig selv:

    I første halvdel af 2008 var min vægt helt oppe og runde 78-79 kg(Husker det ikke præcist, men den var deroppe), grunden til dette var at jeg fysisk var så inaktiv som man kunne være, det tætteste jeg kom på motion var det 10-15 min jeg brugte på at cykle til og fra skole hver dag. Derudover spiste jeg alt for meget pizza, det gør jeg så desværre stadig.

    Jeg havde 2 år tidligere(da jeg blev 16) forsøgt at begynde at spille fodbold, men da mit hold blev lukket pga. for få spillere stoppede jeg igen, da jeg ikke bare gad at træne. Ca. samtidig med at min vægt toppede blev holdet startet op igen og jeg indså selv at jeg var for fed hvorfor jeg også stoppede med at drikke en ½ liter sodavand til frokost hverdag, i løbet af efteråret begyndte jeg så også at svømme, og vupti d. 22 december 2008 var jeg nede på 66,6 kg også gik det ellers op ad igen.

    Nu vejer jeg så 73 kg og ville egentlig gerne ned på 70 eller lige der under igen, 66 kg var klart for lidt og 2-3 af de kilo jeg har taget op er forhåbentlig også muskelmasse.

    Jeg har prøvet at beskrive min situation så udførligt som muligt, håber der er nogle derude der gider læse det igennem og komme med forslag til hvordan et træningsprogram op til en skitur som min bør se ud, evt nogle der selv har været afsted?

    Men skriv løs:)

  6. Det største problem ved at træne på denne måde er for mig at jeg ikke kan tillade mig at bruge 4-5 maskiner samtidigt i mit motionscenter. Folk venter til tider på at komme til at bruge de forskellige maskiner og vægte og hvis man så oven i købet bruger flere maskiner af gangen er det ikke særligt hensynsfuldt overfor de andre.

    Med venlig hilsen

    Lars Hoffmann

    Har du overvejet at parre øvelserne 2 og 2 i stedet for at køre 4-5 stykker på samme tid?

    -J-