-Anders-

Medlemmer
 • Posts

  745
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by -Anders-

 1. Det er rimelig godt underbygget at de essentielle fedtsyrer (det du kalder sunde fedtsyrer) er vigtige for optimal helse, og det giver samtidig mening at formode, at en person med optimal helse ogsaa vil bygge muskler nemmere.

  Der er ydermere en forbindelse mellem fedt indtag og testosteron niveau, saa det vil vaere fornuftigt, at faa en del af det daglige fedt indtag daekket via det "sunde fedt"
  For en mere direkte til muskelvaekst relateret effekt, saa er der undersoegelser der indikerer, at essentielle fedtsyrer kan hjaelpe med at lidt flere kalorier fra dine fritter og banana splits ryger i mullerne og ikke paa dunken.

 2. Er der nogle venlige MOL'er som vil komme med noget kritik til min teknik i de tre store?

  Der et let løft med flere gentagelser og et max løft i hver øvelse.

  Der bliver kørt low-bar squat efter Mark Rippetoe's principper.

  http://www.youtube.com/user/rasbus2

  Kritik og kommentarer modtages med kyshånd! :)

  'Rasmus'

  Din Squat og Doedloeft ser udemaerket ud. I doedleft loefter du dog hoften en anelse foer der rigtig kommer far paa stangen.Det er ikke katastrofalt meget, men der er lidt at arbejde med.

  I Baenkpres boer du have tommelfingeren rundt om stangen. Det andet er simpelthen for farligt.

 3. Nogle af gentagelserne er en anelse hoeje, men ellers ser din squat ganske fin ud.

  Hvis du gerne vil dybere og doejer med, at laenden runder, kan du udover at forbedre mobiliteten i hoften ogsaa overveje at lade dine knae komme laengere frem. Dette opnaas ved at istedet for at starte bevagelsen ved at saette dig tilbage (boeje i hoften), istedet starter bevagelsen i knaeledet og derefter saette dig tilbage. Proev det ad med en lavere vaegt. Det kraever noget oevelse, da du nemt kan faa ekstrem knae vandring hvis du overdriver.

 4. Heej alle sammen!

  Jeg er ved at være godt træt af det fedt der er på kroppen! Jeg træner Cyckling og går til MMA, jeg træner ihvertfald 5 gange om ugen mere end en time pr. gang, jeg spiser sundt, undgår helst brød, kartofler, pasta og ris. Men der sker ingenting?! er der nogen der har nogen idér til hvad søren jeg kan gøre?

  Det er i virkeligheden meget simpelt - spis mindre og/eller bevaeg dig mere!

  Har siddet og kigget på en masse midler, men jeg vil heller ikke skade min krop, ved at smide en masse kemikalier osv. i min krop, for det hjælper da heller ikke..

  Hjælp!

  Det er heller IKKE noedvendigt. Juster dit kalorieindtag/forbrug alt efter hvor hurtigt/langsomt du taber fedt.

  PS er kartofler onde?

 5. Tilføjelse:

  Spis mere kulhydrater på træningsdage og mere fedt på ikke trænings/cardio dage. På træningsdage spises de(t) største måltid(er) efter træning og på ikke træningsdage er det første måltid det største. Kulhydrater indtages primært efter træning på træningsdage og tidligt om dagen på ikke træningsdage.

  Planen er som udgangspunkt beregnet til styrketræning ca hver anden dag og ingen intensiv cardio træning overhovedet.

  Mvh Andreas

  Tilfoejelse:

  indtaget af fedt er IKKE stoerre paa offdays, men det vil udgoere en %-vis stoerre del af samlede kcal indtaget idet kulhydratindtaget er lavere :p

 6. Jeg har kun skimmet svarende, men det ser ikke ud til nogle har naevnt at ABCDE diaeten er komplet aandsvag.

  Kalorie underskudet/overskudet er er simpelthen alt for stort, saa du ender bare med at blive tyk i overfeeding fasen og tabe muskler i underskuds fasen med et tarveligt slutresultat til foelge :(

 7. Jeg har ogsaa en ordenlig negerroev. Jeg bliver faktisk spurgt af misundelige ladyboys hvordan jeg har baaret mig ad.

  For mig har det vaeret doedloeft, squat og gener, der har vaeret skyld i det. Udover at tabe dig (husk du kan ikke punktforbraende fedt), saa kan du vel, hvis det er et stort problem for dig, koere lav volumen i oevelser, der er notoriske for at saette gang i muskulaturen i bagperronen.

 8. Som Venan korrekt er inde paa, er det langt fra umuligt at opnaa den form, som manden paa billedet. Det kraever bare en lille smule muskelmasse, og saa ellers bare komme af med det meste af sit spaek.

  Heldigvis er det ganske enkelt at opnaa dette:

  - Faa nok proteiner (1,5-2,0 g pr. kg kropsvaegt)

  - Faa nok fedt, fortrinsvis fra "sunde kilder" som fisk, noedder osv.

  - Faa for lidt kalorier (et godt udgangspunkt er 20% under vedligeholdelse)

  - Loeft tunge ting og saet dem ned igen

  Gentag ovenstaaende indtil du er rippet, doed eller bliver tvangsindlagt.

 9. Hvornår skal jeg spise før og efter træningen for at få så meget fedt af kroppen som muligt

  du skal slet ikke spise, hvis maalet er at faa saa meget fedt af kroppen som muligt.

  - har hørt det ikke er godt at spise lige efter da kroppen har brug for en masse og stacker det op i fedt-depoterne og så er man lige fedt.

  Hvad kroppen goer i det korte loeb er i og for sig ikke saa vigtigt. Soerg for at vaere i kalorieunderskud set over 24+ timer og du vil tabe fedt.

  Spiser 6-7 gange om dagen men kan aldrig finde ud af hvad jeg skal der om aftenen når jeg træner cardio i hverdagene :)

  Jeg er muligvis lidt tung i det, men kan IKKE finde ud af hvad ovenstaaende betyder.

 10. Tilbage i 2004 lykkedes det mig at gaa fra en fed 105kg Mcdonald's gold card member bjoern til en 76kg knaegt med form som graesk gud ved hjaelp af en forholdvis simpel fremgangsmaade.

  Jeg spiste stort set kun kyllingefilet, fisk og frugt+groent. Styrketraenede 3-4 gange i ugen og spillede Starcraft 8-10 timer i doegnet.

  Saa udover at blive hammer god til et ligegyldigt computerspil, raslede kiloene af mig, fordi jeg var saa optaget af andet end diaeten og sulten den medfoerte.

  Havde jeg vidst lidt mere om kost mv. dengang, havde jeg nok gjort nogle ting lidt anderledes (f.eks mere sundt fedt), men en vigtig ting jeg laerte, var at det er nemmest at overholde en diaet, hvis man betragter det som bare en mindre detalje i ens dagligdag, baggrundsstoej om man vil. Mange fokuserer saa sygeligt meget paa "diaeten", at det bliver uudholdeligt og de tit ender med fingrene i kagedaasen og en medfoelgende yoyo-effekt.

 11. Hej,

  Jeg bliver nødt til at tabe mig 20-30 kg for at kunne løbetræne uden skader.

  I den forbindelse ville jeg være glad for forummets kommentarer til min kost og til mit vægttab generelt.

  Jeg prøver, at se hvor meget jeg kan tabe mig på 1-3 uger, uger ved at spise sundere. Min kost denne uge foreløbigt:

  Mandag:

  MM: 100g Havregryn

  Frokost: 100g Havregryn

  Aftensmad: Mørbrad med sovs og kartofler, grøntsager

  Natmad: 180g tun

  (Løbet 5 km)

  Tirsdag:

  MM: 3 stk. rugbrød+ 2 bananer

  Frokost: Havregryn

  Aftensmad: Laks, kartofler og grøntsager

  Natmad: Havregryn

  (Cyklet 20 km)

  Onsdag:

  MM: Ingen (dog ikke som følge af kuren)

  Frokost: 100g Havregryn

  Aftensmad: Laks, kartofler og grøntsager

  Natmad: Grøntsager

  (Løbet 2,5 km)

  (Let styrketræning 30 min.)

  Torsdag:

  MM: Havregryn

  Frokost: Kød og kartofler (ved ikke hvad endnu)

  Aftensmad: Grøntsager

  Natmad: Havregryn

  (Cyklet 20 km)

  Øvrigt:

  Som mellemmåltid har jeg spist gulerod, banan, æble og appelsin.

  Alkohol skåret ned fra 12* genstande til 0. * Studiemiljø ;)

  Kaffe med minimælk 4-5 gange dagligt.

  Drikker ellers kun vand, eventuelt danskvand.

  Planen er at spise grøntsager til frokost de dage jeg ikke har cyklet 20 km. De dage jeg cykler spiser jeg havregryn lige efter.

  Jeg vejer 95+, er 29 år og hankøn.

  Hvordan ser min kost ud? Er der for meget energi eller måske for lidt? Er det for ensidigt? Jeg vil jo nødigt blive syg.

  Andre kommentarer er velkomne.

  Hvis du tager paa, er det for meget. Hvis du taber dig, er det ikke.

  Ioevrigt ville du nok kunne drage nytte af at spise lidt flere proteiner til dine maaltider. Lidt doedt dyr eller mejeri produkter sammen med dine frugt/groentsags maaltider er en fornuftig ide. Det kan hjaelpe med maethedsfornemmels og muskelbevarelse.

  Du vil vinde rigtig mange kcal ved at skære bananen væk som mellemmåltid. Brug de andre frugter istedet. Evt også kun 1 banan til morgenmaden istedet for to.

  Desuden er havregryn til natmad vildt, der er SÅ mange kulhydrater og dermed kalorier i - helt unødvendigt når du alligevel bare skal til at sove. Det med grøntsager eller specielt tun er derimod rigtig godt at sove på.

  Hvis du med "rigtig mange" mener ca. 100kcal har du ret - det er nok naeppe der det meste af OP's tiltag skal foretages!

  PS det er i og for sig ligegyldigt om han spiser tun, havregryn eller piratos til natmad. Saa laenge han er i kalorieunderskud set over 24 timer, vil han tabe fedt. Der kan vaere aaarsager til, at man vaelger en bestemt foedevare over en anden, men at der er "mange kulhydrater" i burde IKKE vaere den primaere grund!

 12. Hvad forstår du ikke? :)

  Hvis han vil tabe fedt, så kan man ikke bare tro man udfra en ligning kan spise færre kalorier end kroppen har brug for, og så taber man fedt, uden at det er på bekostning af alt muligt andet i kroppen, som både på kort og længere sigt vil have konsekvenser.

  Har du flere gode raad fra glimrende resourcer som netdoktors sund kost forum eller fedtfattig.dk ?

 13. Hej

  Er blevet lidt i tvivl, hvad der bedst efter træning.. Om det er weight gainer eller protein pulver+2 bananer?

  Tænker på fordi Weight Gainer er der rimelig meget sukker i. Hvad har i bedste erfaringer med? Og hvad er bedst?

  Hilsen Casper

  protein pulver i maelk samt 2 mangoer, 1 banan og 4 stk grillede sticky rice er bedst!

 14. Jeg har k0rt "bumpe" stilen laenge idet jeg traener primaert for muskelmasse og saa er det vel bedre end at lade stangen ligge d0d imellem hver gentagelse? eller hvad? jeg har aldrig h0rt om at k0re helt uden at r0re gulvet - er det noget folk praktiserer?

  Men jeg kan godt se jeres pointer og mine lange staenger kommer lidt i vejen, saa jeg maa arbejde paa skyde r0ven laengere tilbage i starten af l0ftet. Det kan vaere jeg maa overveje noget udstraekning af hamstrings eller noget?

 15. Der er ikke noget der hedder "forbrændingsintervallet". Der er dog et bestemt punkt hvor du forbrænder mere fedt end ved en højere puls, men det er egentligt komplet ligegyldigt. Der er forsøg der viser at højintensitets-træning er en rigtig god idet til vægttab. Grunden er at du atid vil forbrænde kalorier, om det er fedt eller kulhydrater er ligegyldigt, da det er det totale kalorieregnskab der er vigtigt for et vægttab. Højere puls betyder højere forbrændig, og altså flere kalorier. Ergo kan 30min høj intesitet være bedre end 1 times mellem intensitet.

  Kender ikke PCO, så det tør jeg ikke sige noget om. Jeg plejer altid at foreslå folk vægtvogternes kur, da den er sund og fornuftig. Kort og godt :smile:

  jeg vil nu IKKE kalde vaegtvogterne specielt fornuftige!

  Denne og mange andre "kure" i samme kategori laerer alt andet end selvstaendighed og indsigt i kost/slankekost. Det er en iskold pengemaskine, der fastholder et slavelignende forhold, hvor den overvaegtige til sidst ikke kan slaa en prut selv, uden at ringe til vaegtvogterne for at h0re, hvor mange point tarmluften koster!

  S0ger man derimod selv en bare minimum forstaaelse for hvordan ernaering/fedttab haenger sammen (det er jo egentlig ikke saerlig kompliceret endda!), saa kan man slippe af med alle disse pengegriske slankeklubbers slavelaenker og opnaa et varigt fedttab!