mr j

Medlemmer
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mr j

  1. Grunden til, at jeg skriver, at du ikke motionerer nok, er fordi at populærmedierne efterhånden har fået indprintet i pøblen, at "motion" er noget man ordner på 20 minutter og helst med gå-tur-tempo.

    3-5 km er absolut ingenting og løber du det på mere end 30 minutter, så er det i et så lavt tempo, at det næsten er ligegyldigt i det overordnede billed.

    Når du løber 15 km på en fornuftig tid; når du træner meget tungt eller intensivt styrketræning og når du begynder at få følelsen af, at motion er en uundværlig del af hverdagen - på det tidspunkt motionerer du tilstrækkeligt. Det tager dig nok en måneds tid eller to at komme dertil, men først da har motionen en markant indflydelse på dit kalorieforbrug.

    At løbe 3-5 km i et røvlangsomt tempo forbrænder nok 300 kalorier, e.lign. (Hvilket svarer til 50 gram chips)

    Ser af og til i fitness centeret folk som cykler, mens de læser et ugeblad eller en avis. Det forstår jeg så bare simpelthen ikke. Omvendt skal du også passe på med ikke at presse dig selv så meget, at du mister lysten og motivationen.

    For mig er det vigtigt, at jeg kan nyde min træning. Nogen dage kan jeg så træne hårdt mens andre dage træner jeg bare. jeg har opgivet at bruge udstyrets display som indikator for hvormeget jeg forbrænder.

    Du skal gøre/træne på den måde som passer bedst på dig i den situatio som du er i lige nu.

    mr j

  2. Videnskabeligt set er der vidst undersøgelser, der viser både det ene og det andet mht. fedtforbrændingszonen. I praksis tror jeg du skal glemme ALT om fedtforbrændingszoner. Når du arbejder forbrænder du kalorier, og hvis dit samlede kalorieforbrug (naturligt + motion) er højere end dit kalorieindtag, så taber du dig. Ordet fedtforbrændingszone, giver folk et forkert indtryk, da folk tror at kroppen forbrænder fedt ved en bestemt puls, hvilket jeg tør sige er noget ævl. Og det er selvom jeg ikke har undersøgt det videre. Kroppen tømmer først glykogendepoterne, og det er ligemeget om du løber 100km/t så går kroppen ikke direkte over til at forbrænde fedt.

    Hvis du vil tabe dig så sørg for at røre dig ofte og sørg for at nyde det, så du har lyst til at gøre det tit. På den måde bliver du både, sund, tynd og glad. Hvis du ikke allerede er det ender du helt sikkert med at være dybt afhængig af den ugentlige træning. Kunne i hvert fald ikke undvære den i mit liv. Fedtforbrændingszone er sådan et powerord, som alle de forbandede motionsblade ynder at bruge. På den måde kan de ENDNU engang skrive præcis det samme i deres blade under nye ord. SPIS SUNDT, DYRK MOTION OG DRIK VAND NÅR DU ER TØRSTIG.

    VH :D

    Hej, og tak for svar.

    Det er bare så frustrerende når man så får afvide fra div. eksperter at interval træning er det som der skal til, hvis man gerne vil ned i fedtprocent. Hvem skal man lytte til. Jeg er nemlig gået i stå med mit fedtprocent tab, og ved ikke om det er mig der gør noget galt.

  3. Hej. Jeg er også meget forvirret omkring hvor høj ens puls skal komme, hvis man gerne vil fedtforbrænde. Der hvpr jeg træner er der en indikator på udstyret (f.eks Cykel), at med min alder, så skal jeg have en puld på omkring 150, for at fedtforbrænde. Men passer det. Kan man forholde sig til det. Jeg har da altid troet, at jo højere puls, og mere arbejde skal der til. Mere arbejde betyder så også energi, og det får kroppen ved at forbærnde fedt....er et korrekt tænkt, eller skal jeg følge det som der står på maskinen.

    vh

    Mr J

  4. Når det sagt, så skal du også tænke på, at hvis man træner alene, så kan du ikke presse dig selv så meget, som du kan med maskinen. Jeg har selv den udfordring når min træningmakker ikke er der, så kan jeg ikke presse de sidste ekstra kilo på vægtene. Specielt bænkpres.

    En anden ting er at risikoen for at lave øvelsen forkert med fri vægt er større, og dermed kan du skade mere end du gavner. jeg vil sige, at det skal være en fornuftig fordeling. Jeg har også set gode resultater med maskiner, og jeg har også set det med fri vægt. Det vigtige er bar at man får presset sig selv og træner.

  5. Hej

    Jeg har ledt lidt på forum men ikke kunne finde et svar på et ellers meget almindeligt spørgsmål. Hvad er forskellen imellem at træne med tung vægte og 8-10 reps (3-4 sæt) fremfor at trænemed mellemvægt, og træne med mange reps 30 - 35 og så 2 sæt.

    Hvordan vil det påvirke min krop? vil jeg opnå samme resultat?. Jeg fisker lidt efter at jeg gerne vil ned i fedprocent og vægt. Det er svært hvis jeg træner med tunge vægt, da muskler vejer mere end fedt.

    tak

    vh

    Mr J

  6. Hvis du har mulighed for at træne 6 gange om ugen, vil 3x styrketræning og 3x kredsløbstræning, om ugen nok ikke være helt galt.

    Tak for svar. Men vil i ikke også hjælpe mig med hvilke øvelser jeg bør lave. Den største udfordring er hjemme, hvor jeg ikke har alt det til rådighed som fides i et fitness center....

    Deesuden hvilken måde skal jeg træne efter. 3 set * 10 eller 4 * 8. En helt tredie er 1 * 30 - 40 (ikke med max belastning)

  7. Styrketræning og en masse hård cardio vil altid hjælpe.

    Hvordan ser din træning ud nu?

    Lige nu træner jeg en blanding af cardio og styrketræning. Min cardiotræning består primært af at Cykle 45 - 60 min med en puls omkring 160 - 170. efterfulgt af lidt styrketræning...

    Det gør jeg 3 gange om ugen.

    De tre andre dage om ugen hvor jeg er hjemme, laver jeg øvelse som armbøjninger, mavebøjninger, englehop samt bicep/tricep....

    jeg forsøger at spise minimal af sukker. Cola og andet sodavand drikker jeg meget lidt af, -hvis jeg drikker det så er det altid light. Morgen mad er primær havregryn med minimælk, ogmin frokost er rugbrød med salat.

    Jeg er meget i tvivel om fordelingen imellem cardio og styrketrænngen. Hvad skal der være mest af....når jeg gerne vil ned i fedtprocenten men samtidig beholde muskelmasse

    Tak

  8. Hej Alle

    Jeg er fra 1 jan.09 gået over til at have fokus på fedtprocenten istedet for kg på vægten.

    Jeg er 33 Mand 175 og vejer 79. Jeg vil naturligvis gerne mere ned i vægt, men vigtigere er det at jeg har mindre fedt procent.

    Jeg er begyndt at træne 6 gange om ugen. Pga. arbejde og familietid bliver et 3 x fintness center og 3 x hjemme.

    Jeg vil derfor gerne bede alle jer kloge mennesker om anbefalinger til hvilke øvelser jeg bør lave, for at opnå en lavere fedtprocent?

    Hvis der manger infomation så skriv og jeg vil supplere.....

    tak

  9. Hej og tak for jeres svar

    jeg har bare det problem med styrketræningen, at jeg ikke sveder mens jeg på kondicykel nærmest bader i mit eget sved. Det er dejlig fornemmelse, for så ved man at man har ydet en indsats.

    Hvis jeg ikke sveder uner styrketræningen, betyder det så at jeg ikke træner intensivt nok?

    Jeg plejer at træne supersets....dvs. f.eks Bænkpress direkte efterfulgt af mavebøjninger.....så 20 sek pause.....bænkpress set 2 direkte efterfulgt af mavebøjninger.

    Jeg ved at vægten ikke kun ska være det afgørende, og mit mål er også helt andet, det er at få en sixpack.....men jeg har lærtat jeg skal tage et skridt ad gange, og at ´Rom ikke blev bygget på en dag.

    i må gerne komme med flere gode forslag...

  10. Hej Alle

    Der er ingen tvivel om at en af minemotivations faktore er når jeg ser min vægt er faldet på badevægten. Det er et kick for mig. Men samtidig kan jeg læse at man ikke bør miste muskelmasse.

    jeg træner primært på motion cykel, er mand 33 år 175 og vejer 79.

    Jeg vil gerne fotsat tabe mig mere i vægt....delmål 75....

    men jeg har oplevet at når jeg begynder at styrketræne samtidig med at jeg cykler, så holder mig vægt sig hvor den er..eller stiger en lille smule.

    Hvordan skal jeg træne, så jeg fortsat taber vægt, og heller ikke mister muskelmasse.....

    tak

  11. Hej Alle....

    Jeg har i gennem det sidste halve år tabt mig 11 kg og er nede på 79 (er mand). Før i tiden var mit fokus på vægten, men nu vil jeg gerne til at ionddrage min fedtprocent, og se om den også bliver mindre.

    Jeg har kunne læse mig frem til at der findes flere forskellige metoder til at måle fedtprocenten på.

    1. impedans måler....ligesom en badevægt, som fortæller mig min fedtprocent (kan man stole på det)????

    2. Fedt tang.....måle 3 gange 3 bestemte steder på kroppen, og tage gennemsnittet heraf, indsæt i formel og beregn. (er det præcis nok. Jeg kan jo ikke gøre det alene, skal bruge en der kan hjælpe med det)

    Hvad anbefaler i. Kan jeg købe en impedans vægt og brge den. Hvad gør i andre.........hjælppppppppp

  12. Hej Alle.

    Når jeg dyrker cardiotræning, så bruger jeg ofte en motion cykel i fitness centeret. Jeg cykler i en halv time, hvor jeg vælger et program "Bjerg Rute" (Weight loss). Den starter med at gå op af en høj bakke, aftager og så op af en bakke igen, og afsluttes med nedkørsel.

    Jeg plejer at kører programmet på level 6. Jeg kan så konstant følge hvormange kalorier jeg brænder af. på den rute brænder jeg mellem 400 og 450. (KCAL). Jeg træner uden pulsur, ognår jeg stater angiver jeg ikke vægt / højde eller noget andet.

    Mit spørgsmål er så. Kan jeg stole på at jeg virkelig har brændt 400 Kcal når jeg ikke angiver nogen data om mig selv? Hvor troværdigt er det ?

    tak

    vh

    MR J

  13. Hej

    din historie ligner meget min. jeg er 174 og vejede i juni månned ca 92 kg. hvilket er meget overvægtig.

    Jeg begyndte så med motion. Nogen dage løb jeg bare og andre dage var det en kombination af løb og cykel.

    jeg er så i dag nede på 80 kg.

    Men jeg vil give ret i at kosten har meget at sige. Det er ikke fordi jeg har lavet meget om på min kost. Men prøv bare en dag og skriv ned hvad du spiser, og ved dagen ende så sortere det for det der var "vigtigt" at spise og det der var "for sjov" spise. Desuden så bare skær 1/3 væk. Det hjælper utroligt meget.

    Jeg har en sund tand, og spiser engang imellem det "usunde", men på længere sigt skal jeg kunne se at jeg bevæger mig i den rigtige retning.

    vh

    mr j

  14. Hej

    Tak for de mange positive svar.

    Hvis jeg skal opsummere på det, så råder i mig til at jeg skal tabe mig, men at 77 kg måske ikke er nok. Det er og ok fordi 77 kg er kun første delmål.

    I forslår at jeg skal fortsætte mit vægttab til jeg når en passende fedtprocent masse, og derfra opbygge. Samtidig forelår i, at jeg skal træne både cardio og styrketræning. Er det korrekt forstået ?

    Men jeg forstår ikke, hvorfor skal jeg vægttræne og dyrke cardio samtidig, hvis vægtræningen ikke giver mig mere styrke/større muskel. Vil det ikke bare være bedst og fortsætte med cardio, hvor jeg træner cykel/løb og spiller fodbold.

    Som beskrevet spiser jeg orientals mad meget indisk, som er møg svær at mål indtag. Hvis der er nogen som har erfaringmed det, må i meget gerne give mig et lille råd med på vejen.

    Jeg linkede ikke til øvelserne fordi jeg ikke var klar over at det er tilladt, men her kommer der et link til "sixpack in 16 weeks"

    http://www.iwantsixpackabs.com/my_video_tips.html

    tak

    vh

    mr j

  15. Hej alle.

    Det er mit første indlæg i dette forum, men håber på masser af hjælp fra alle der nu vil hjælpe. Først lidt data om mig selv.

    Jeg er hankøn 33 år, 174 cm og vejer 80,5 kg. Jeg er Asiat og spiser primært indisk mad.

    1. juni 2008 vejede jeg 92 kg, og det var jeg meget utilfreds med. Jeg bestemte mig for et vægttab, som skulle opnås igennem motion og bedre kost. Jeg tæller ikke kalorier, og ved faktisk ikke hvormange kcal jeg indtager daglit.

    I dag tirsdag d 21 okt. 2008 vejer jeg 80,5 kg. Det er primært nået medmotion (cykel,løb og fodbold). Det er så megetgodt, men jeg vil gerne ned på 77 kg. Men jeg har så i løbet af denne process fået lyst til at opbygge en mere markeret overkrop. Her dukker så spørgsmålene op:

    1. Skal jeg fortsætte med mit vægtab til 77 kg, og derfra opbygge muskler.

    2. Hvis jeg skal fortsættemit vægttab hvordan skal jeg så gøre, for jo nærmere jeg kommer min idealvægt jo sværre er det...nogle gode tips der.

    3. Skal jeg bare sige 80 kg er ok og så droppe cardio træningen og bruge mere tid på styrke træning.

    4. jeg har stadivæk fedt på maven, fedtprocent ca 19, kan jeg forbrænde mavefedt (ikke punktforbræning) ved kun at durke styrke træning.

    5. Jeg har set en hjemmeside hvor der en som har 16 ugers program for atopbygge sixpacks. Ikke fordi jeg vil opbygge sixpacks, men hans øvelser hvad synes i om dem.

    lidt om min kost.

    på hverdage er min morgenmad primær solgryn med minimælk eller rugfras suppleret med 1/2 glas appelsinjuice.

    min frokost består af rugbrød med divserse salat. ialt 4 skiver. uden smør eller dressing + et glas mælk

    min atensmad er primært indisk mad, og her kommer jeg så til kort, for jeg ved ikke vordan jeg skal udregne KCal for det.

    jeg spiser mellemmåltider som primært er frugt.

    puhaa det var mange spørgsmål. Jeg har surfet meget rundt på ette forum, men har ikke kunne dine direkte svar på mine spørgsmål, så jeg håber i vil hjælpe mig.

    hvis i har brug for flere informationer så skriv, så vil jeg prøve at oplyse dem.

    tak

    vh

    mr j