Mr.P

Medlemmer
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Mr.P

  1. Hej :D

    Mine tre problemer som jeg håber i kan løse for mig er så ledes:

    Er mit træningsprogram optimalt, for at opbygge en stor muskelmasse?

    Indtager jeg for meget protein? er 17år, 181cm høj, og vejer 60kg.

    Er min kostplan god? og hvis ikke, hvad kan så forbedres?

    Træningsprogram

    Mandag/Torsdag

    Chin ups 10 stk

    Pull down 1*10 45kg 2*6 50kg

    One arm dumbell row 1*10 16kg 2*6 18kg

    Mavebøj 5*6 40kg 1*6 45kg

    Liggende benløft 8*15

    stående enarms 1*10 10kg 2*6 12kg

    Pull ups 10 stk

    Maskine biceps 4*6 20kg

    Pull ups 10 stk

    Lænden 2*15

    Håndled bøj 3*10 20kg

    Nederste underarm 2*10 8kg

    Øverste underarm 2*10 6kg

    Træningsprogram

    Tirsdag/Fredag

    Bænkpress 1*6 48kg 4*8 43kg

    triceps pull 10 stk

    bænk maskine 2*6 50kg

    vægte bryst 1*10 12kg 2*6 14kg

    Skulder frie vægte 2*6 12kg

    Skulder maskine 2*6 35kg

    Triceps 1*6 20kg 1*6 22.5kg 1*6 25kg

    10 min løb med 10kmt

    benpress 2*6 140kg

    Protein

    Jeg indtager 90 gram protein om dagen alene fra mit proteinpulver.

    30g om morgenen

    30g før træning

    30g efter træning

    Kostplan

    Morgene:

    stor portion havregrød

    30g proteinpulver

    et halvt glas ymer

    Skolen:

    en stor skål med massere af Kylling evt. Tun med massere af grøntsager

    1 time før træning:

    1 Banan

    ca. 4 rugbrødsmader med kødpålæg

    Inden træning:

    30g proteinpulver

    Efter træning:

    30g proteinpulver

    Aftensmad:

    typisk en masse kød med massere af grøntsager

    Formålet med min træning, er at jeg gerne vil stige i muskelmasse, og gerne MEGET!

    Jeg spiser ikke andet end sundt, ingen fastfood, eller sukker What so ever.

    jeg har nu trænet i et halvt år, og har gjort store fremskridt, jeg er meget fokuseret på mit mål, og vil gøre alt for at jeg for succes med hensyn til min træning.

    Hvis i kan hjælpe ville det være skønt =D>

    Generelt er der en del ting i dit program, som jeg mener skal rettes til. For det første ville jeg personlig nok ændre lidt ved nogen af dine gentagelser/set, fx 3x10 istedet for 2x10, men det handler selvfølgelig også om hvad du foretrækker. Noget der dog helt sikkert skal rettes, er at du udfører 10 chinups/pullups på forskellige tidspunkter i dit program? Generelt skal man køre en øvelse færdig, og så gå videre til den næste. I praksis vil det altså sige, at du udfører 3x10 i chinups og så går videre til næste øvelse.

    Jeg syntes genrelt at du har for mange øvelser, med samme bevægelses mønster, altså du udfører de samme øvelser både med frivægt og maskiner, cut maskinerne væk og smid nogen flere basis ind! Desuden er jeg i tvivl om din programopbygning? Er det et 2split med ryg den ene dag, og pres/ben den anden? I så fald er det ikke en split form nogen andre bruger!

    Mit råd er, at du skal finde dig et godt solidt program, e.v.t her på siden, for dit eget er meget mangelfuldt.

    Med hensyn til kosten, husk at du også skal bruge kulhydrater for at vokse! Og med din vægt og alder skal du ikke være alt for nervøs for at tage fedt på.

    Held og lykke med træningen!

  2. Der er ikke noget galt - ikke galt som "syg". Der er store individuelle forskelle i hvor tydelige åre kan blive - men for os hver i sær er to faktorer som er på spil også for dig her. Lavere fedtprocent og at dine muskler fylder mere og "presser" din åre mere tydeligt frem Helt ufarligt - og der er ikke noget du kan gøre ved det hvis du kke bryder dig om det... ud pver mindre træning.... der er mange BB folk der gr efter det look der...

    Netop på grund af det du skriver der, bliver jeg personligt utrolig glad hvis nogen kommentere tydelige blodårer på min arm eller lignende.

    Men der er også en anden faktor der gør sig gældende. Det er jo klart, at jo lysere ens hud er, desto tydeligere vil ens blodårer fremstå. Hvis man derfor både er relativt trænet, og har lys hud, ja så kan det hurtigt komme til at se lidt voldsomt ud. Jeg forstår godt hvis du ikke vil havde det look som pige, selvom jeg nu personligt ikke finder det grimt :laugh:

  3. Jeg låner lige tråden her, hvis det er i orden. :)

    Jeg træner 6 dage om ugen, og træner mave alle de dage. Har fået at vide, jeg bare skal træne min mave løs, da jeg har et lavt fedtprocent, og mine abs vokser ret hurtigt.

    Men er det godt for mig ? Mine venner siger, maven er den/de største muskel/muskler, og de kan godt klare det... men ved ikk ? Kan de ?

    Vi må lige slå fast, at mavemusklerne ikke tilhøre de største muskler :tongue: Pointen er ikke om du kan tillade dig, at træne dem 6 gange om ugen, men om det er nødvendigt! Og om det vil give bedre resultater end at træne dem 4 gange fx. Muskler skal havde tid til at restituere, de er i hvile perioden de vokser jo. Jeg ville personligt sige, at det er rigeligt hvis du træner din mave 4 gange om ugen.

  4. Hvornår er det længerevarende cardio ? alt over 30 min? 1 time?

    Går ud fra at træningen også skal være delt ud over forskellige dage?

    Hvis du holder din cardio under 20 min kan du være temmelig sikker på, at du ikke vil miste muskelmasses. Over 1 time er det ret sikkert, at din krop vil begynde at tære på muskeldepoterne, men det er som sagt alt sammen relativt, afhænger også af din fedtprocent, folk med en lav fedtprocent vil typisk være mere udsatte. Det sagt, skal du ikke være bange for længervarende cardio, hvis du ellers spiser nok og sundt, så vil der ikke blive tabt voldsomt meget muskelmasse.

  5. Hvor meget det vil modarbejde din muskelvækst afhænger meget af hvilken slags cardio du benytter dig af, og hvor meget selvfølgelig. Du kan sagtens dyrke cardio ved siden af din styrketræning i et vist omfang uden, at det vil skade din styrketræning nævneværdigt, og konditionstræning kan faktisk godt hjælpe dig med at flytte tungere vægte, grundet bedre ilt optagelse.

    Der kan ikke opstille 100% klare regler for hvor meget cardio du kan dyrke, men 2-3/4-5km løbeture om ugen tager du ikke skade af, det er mest ved længervarende cardio hvor kroppen til sidst vil begynde at bruge af muskeldepoterne. Spurtintervaller er rigtigt gode da træningen typisk vil være relativ kort, men meget effektiv, disse benytter jeg mig selv af. Men det er klart at du ved mere fysisk aktivitet, også skal sørge for at spise mere! Så hvis det er et problem for dig at indtage nok mad, ja så skal du nok sørge for ikke, at dyrke alt for meget cardio. :smile:

    Konklusion:

    Konditions træning er sundt, og kombineret med styrketræning er det endnu sundere! Derfor bør ingen af delene fravælges til fordel for den anden, men balanceres i forhold til den anden.

  6. Hej allesammen :smile:

    Jeg har trænet forholdsvist seriøst i et lille år nu, jeg kører pt et Stripped Down Hypertrophy, som jeg har klaret uden de store problemer, og som jeg snart er færdig med.

    Men jeg har længe gået, og leget med ideen om noget lidt mere styrkeorienteret, da min bænk er lidt skidt i forhold til min brystkasses størrelse :tongue:

    Jeg er dog også blevet meget glad for chinups, som jeg har haft en vis fremgang med, men stadig godt kunne tænke mig at stige i, da jeg syntes det er en fed øvelse. Samtidig syntes jeg det er velafbalanceret hvis jeg kører smolov jr i både en pres og en træk øvelse?

    Mine tvivl går ud på, om det bliver for hårdt at køre programmet både i chinups og bænk? Og om programmet overhovedet egner sig til chins?

    http://www.bodybuilding.dk/artikler/styrke.../smolov-jr.html.

    I denne artikel står der, at det egner sig godt til fx træk til bryst? Så chinups er vel også ok?

    Så er der selve program opsætningen, som jeg er ganske meget i tvivl om, jeg har sat det op som et fullbody, men med varierende øvelser, der alle rammer lidt forskelligt hver træning, så jeg ikke smadrer mig selv fuldstændigt.

    Til ben har jeg valgt at gøre brug af en del isolations øvelser, simpelthen for at skåne min krop, kan jeg godt tåle flere basis? Jeg har også med vilje en del fokus på dødløft i programmet, da det er en anden øvelse som jeg har det utroligt godt med, og som desuden ikke er uenig med mine knæ på samme måde som squat er det :sneaky2: Jeg har med vilje valgt ikke, at køre nogen andre øvelser, der rammer de muskler jeg bruger i Bænkpres og Chinups, da jeg tænkte dette ville være for hårdt?

    Information omkring mig selv:

    178 cm høj

    78kg (køre pt i et lille kalorie underskud)

    Bænkpres 95kg

    Chinups, har ikke sat 1RM endnu, men kan pt udføre 5x5 med kropsvægt + 4 kilo.

    Dag 1:

    Smolov bænkpres

    Smolov Chinups

    Duckfeet Deadlift

    Dumbbell Rear Laterals

    Mave træning

    Rotator Cuff træning

    Dag 2:

    Smolov bænkpres

    Smolov Chinups

    Rumænsk Dødløft

    LegExstensions

    Calf raises

    Mave træning

    Dag 3:

    Smolov bænkpres

    Smolov Chinups

    Squat

    LegCurls

    Dumbbell Rear Laterals

    Rotator Cuff træning

    Dag 4:

    Smolov bænkpres

    Smolov Chinups

    Konventionel Dødløft

    Mave træning

    Benpres

    Calf raises

    Er det helt hul i hovedet?

  7. Gik ud fra når du skrev at dødløft stimulerede hamstrings, at det overflødiggjorde anden træning af pågældende muskelgruppe, da det er det tråden handler om.

    Ja hamstrings hjælper med extension af hofteleddet. I dødløft er der bevægelse over knæ og hofte samtidigt, hvor hamstrings (bortset fra det korte hoved i biceps femoris) forlænges over det ene og forkortes over det andet i størstedelen af bevægelsen. Således bliver arbejdsformen for hovedpartens vedkommende statisk kraftfordeling.

    I quadriceps er det modsat kun rectus remoris som fungerer over begge led som kraftfordeler. Så de tre andre hoveder arbejder dynamisk over knæleddet. Derfor vil man i min optik, uden anden træning af hamstrings, ende med et ret uharmonisk forhold mellem forside og bagside af lår.

    Der hersker vist ikke længere nogen tvivl om, at du er langt mere inde i fagterminologien end jeg, men det ændre dog ikke ved at dine hamstrings bliver trænet ved dødløft og squat, jeg mener personligt at den træning de får ved de to øvelser er nok, det gør du ikke. Man kan selvfølgelig sige at siden folk laver Biceps curls, hvorfor så ikke også gå ind og lave mere specifik Hamstrings træning? Fordi det er de færreste der er ligeså interesseret i svulmende hamstrings som de er i kæmpe overarme :wink: Og så ligger der også det i det, at det bevægelse mønster man bruger i squat og dødløft er temmeligt relevant i ens dagligdag, altså man kan faktisk bruge det til noget udover en stor muskel, bevøgelse mønstret for biceps curls er faktisk også ganske relevant i dagligdagen. Jeg ser på ingen måde sammenhængen til specifik hamstrings træning, til ens dagligdag, men kan selvfølgelig være at der er det? Men at jeg bare ikke lige kan se det? Men er klart, at hvis man virkelig er interesseret i kæmpe hamstrings, ja så har du sikkert ret i, at det er godt at lave noget specifikt arbejde for dem :tongue:

  8. Hej mr P

    Rart med en lidt hyggeligere tone :blush:

    Men nej - forskellen på dødløft og sqaut ligger som sagt kun i tyngdepunktet, hvorfor deres indvirkning på hamstrings er nøjagtigt identisk.

    I sqaut bruges errector spinae også i høj grad, man læner sig jo stadig en del fremad for at kompensere for forskydningen af tyngdepunktet bagud - så ja - sqaut stimulerer også lænden. Der er en lidt større vinkel henover lænden i dødløft, hvilket betyder den er en del mere møntet på errector spinae. Men det er 100 % de eksakt samme muskler der arbejder, på nøjagtig den samme måde i de to øvelser, hvilke skulle da være med i den ene og ikke den anden? Og hvilke skulle arbejde på en anden måde?

    Det er forskellen på dynamisk og statisk der har betydning i denne sammenhæng, ikke excentrisk - errector spinae arbejder KUN statisk i de to øvelser, med mindre du krummer i ryggen.

    "vi kan vel forhelvede godt blive enige om at dødløft er en glimrende ryg øvelse, ligesom den også er glimrende for Hamstrings! Uanset hvordan fanden de arbejder"

    - Jo, dødløft er en superfed øvelse, ligesom de to andre basics! Men nej! Den er ikke at siddestille med god træning for hamstrings. Helt klart findes der store flotte fyre som ikke isolerer bagsiden, men så ser det sku heller ikke skideflot ud bagfra.. Men det kan man selvfølgelig heller ikke se i spejlet..

    Gluteuserne er inaktive i leg curl, så fordi han kører den så "isolerer han ikke sin røv i laser" :wink:

    Du får mig altså stadig ikke til, at give dig ret i, at der nærmest ikke er nogen forskel på squat og dødløft :cool: Du siger, at det er 100% de nøjagtig samme muskler, som arbejder på nøjagtig samme måde? Det er jo altså desvære noget vås, at stille det sådan op :tongue: Jeg vil til hver en tid stå fast ved, at der i dødløft (da dette er en træk bevægelse) Er mere fokus på Gluteus Maxmimus og hamstrings, hvor der ved en normal relativ tæt stående squat vil være mere fokus på quads, det bygger jeg ikke blot på hvad jeg har læst, men simpelthen på, at jeg kan mærke det :wink: Ved ikke hvordan du kører din squat? Er klart at hvis du køre den i skovskiderstilling så er der også meget fokus på gluteus maxmimus der :cool: Men basalt set ligger forskellen på dødløft og squat netop i, at dødløft er en træk bevægelse, og Squat er en press. Så måske kan vi sige... ja det er de samme muskler der arbejder, men fokus ligger forskelligt? Kan vi blive enige om det?

    http://www.exrx.net/WeightExercises/Erecto...BBDeadlift.html

    http://www.exrx.net/WeightExercises/Quadriceps/BBSquat.html

    Er det ikke korrekt hvad exrx der fortæller mig? Bare svar mig på det :cool: For det er da en nem tydelig inddeling, af hvilke muskler, som først og fremmest bliver ramt.

  9. Ved ikke hvor du har din anatomiske indsigt fra, men der er ikke nogen tvivl om hvad bagsiden af låret er :dry:

    Hvis du havde styr på dine bevægeanalyser ville du heller aldrig komme med så lam en påstand, at "hvis man sqautter dybt nok arbejder hamstrings dynamisk"! :nonono: Det er da den største omgang ævl. Den eneste funktion hamstrings har (som kan udledes ved den mindste indsigt i udspring og hæfte) er fleksion af knæleddet og en extension af hofteleddet. Hvis de skulle arbejde dynamisk i sqaut ville de rive dig ned og sidde - tværtimod er det dine quadriceps' som arbejder excentrisk for netop at forhindrer du bare går i gulvet.

    Hvis målet er at have et program som træner kroppen på en harmonisk måde, er det selvfølgelig klart at alle muskler skal stimuleres. Eller ser du også incline pres, lateral raises, back flyes, pulley træk osv. som "en værre omgang isolations fis"?

    Derudover kan jeg da lige oplyse dig om at en bevægeanalyse på sqaut og dødløft ville have oplyst dig, at de to øvelser inddrager nøjagtig de samme muskler, det er udelukkende tyngdepunktet der er rykket.

    Statisk arbejde vil aldrig resultere i samme resultater som dynamisk hvorfor det ikke "er et dårligt argument" :w00t:

    Og ja - errector spinae arbejder stort set kun statisk i normalt dødløft... Så længe der ikke er fleksion over rygsøjlen er den jo ikke i bevægelse :nonono:

    Jeg er ked af at jeg nævnte squat i den sammenhæng, men hvis du ser på hele mit indlæg, vil du nok se at det er dødløft, som jeg især mener er fin Hamstrings træning. Og siger faktisk ikke noget sted at jeg mener hamstrings arbejder dynamisk i squat :nonono: Den henvisning jeg laver igennem mit post er til dødløft! Men kan ved revision godt se, at det måske ikke fremgik tydeligt nok for nogen!

    Siden du mener at squat og dødløft rammer præcis de samme muskler, så mener du altså at squat er ligeså god træning af ryggen som dødløft? Undre jeg mig bare lidt over :wink: og du siger det jo faktisk selv, tyngdepunktet er forskelligt i de to øvelser, hvilket har en hvis indflydelse på hvilke muskler der belastes mest!

    Og så er det faktisk fuldstændig ligemeget om ryggen arbejder excentrisk eller dynamisk, vi kan vel forhelvede godt blive enige om at dødløft er en glimrende ryg øvelse, ligesom den også er glimrende for Hamstrings! Uanset hvordan fanden de arbejder!

    Min pointe var blot, at der er masser af eksempler på stærke veltrænede personer, som har store Hamstrings, der ikke laver isolations øvelser på maskiner for at få dem! Så kan du bruge det eller lade være, men det er dog fakta! Hvis du elsker at isolere så er det fint! Så giv det råd! At han skal isolere sin røv i laser! Det er ikke hvad jeg går ind for, og derfor gav jeg ham ikke det råd :cool:

  10. Hej mr P

    Gluteuserne er "for helved" ikke bagside af lår. Bagsiden af lår er hamstrings, som kun arbejder som kraftfordeler i sqaut og dødløft, altså en statisk arbejdsform. Hamstrings kan f.eks. rammes ved hase curls.

    Hej Anders :smile:

    Nu ved jeg ikke hvilket slags center du træner i, men i mange fitnesscentre hvor det er hr og fru dk, eller deres teenage knægte der kommer, vil rigtig mange af dem ikke være ordentligt inde i træning. Et af resultaterne er ofte at folk med fokus på hypertrofi tror at mere træning er bedre, og altså kører aalt for mange forskellige øvelser. Der er f.eks. ingen ide i at kører tre øvelser i biceps/triceps.

    Hvis du får lidt mere fokus på skuldrene, f.eks. ved at inddrage skulderpres, vil jeg mene dit program er ret fornuftigt... Det der er afgørende når det er FB er træningsfrekvensen, da du som oftest ikke vil have mulighed for at gå helt så meget i dybden med isolationsøvelser osv hvis ikke træningspasset skal vare en evighed.

    Nu ved jeg ikke lige om man kan sige hvad der er bagside lår, fordi..hvad fanden er det!? Men kan godt se at Hamstrings placering er "modsat quads" Men det er sku også ligemeget! Du mener altså ikke, at Hamstrings bliver trænet nok i squat og dødløft!? At træne dem mere er efter min overbevisning en værre omgang isolations fis, de bliver rigeligt trænet, i dødløft især. At sige at det arbejde kun er statisk, ja det er et dårligt argument, der findes også folk derude som påstår at erretor spinae kun arbejder statisk ved dødløft... Men vi kan vel godt blive enige om at dødløft er en "ok" rygøvelse? Hamstrings er desuden rent faktisk yderst aktive i sidste del af løftet. Er sku ingen grund til at spilde sin tid med isolation for Hamstrings :dry:

  11. Hej Anders.. Eller, godmorgen, det er satme tidligt :dry:

    Hvis dit mål er en generel styrkelse af kroppen for at afhjælpe problemer med gigtlignende sygdom synes jeg faktisk det ser ret fornuftigt ud. Det er tydeligvis fokus på de store flerledsøvelser, hvilket er en klar fordel. Det eneste jeg lige umiddelbart studser over, er at der ikke er nogen øvelse for bagside af lår, hvilket i min optik er et must når forsiden bliver stimuleret i både sqaut og dødløft.

    Derudover ser det ikke ud som om der er en øvelse møntet på bagsiden af deltoideus - den bliver også¨brugt lidt i rygøvelserne, men hvis den skulderøvelse du omtaler som "Skulder stående med håndvægte" er en forside-af-skulder-øvelse mangler der igen fokus på antagonisten. Er der en årsag til du ikke bare laver skulderpres?

    Dødløft vil jeg virkelig ikke anbefale dig at skrotte, det er en af de bedste og mest grundlæggende styrkeøvelser. Jeg forstår dog ikke hvad du mener med "Lille dødløft"? Er det en speciel udgave eller?

    Du skriver at du ikke føler du får det hele med, kan du være lidt mere specifik?

    Hvis målet ikke er hypotrofi er der ingen grund til at træne arme f.eks., da de yder en hel del i træk og skub øvelserne

    Du skriver at hans bagkæde ikke bliver stimuleret ordentligt? Undskyld hvad mener du dødløft rammer? Dødløft stimulere i min bog primært Ryggen og bagdelen, skulle mene det er rigeligt, da squat også går ind og rammer på gluteus maximus til en vis grad. Så er lidt forvirret over hvad det er for nogen muskler på "bagside af lår" som ikke bliver ramt ordentligt? Er selvfølgelig øvelser som går ind og rammer mere specifikt, men med både dødløft og squat er han da forhelvede dækket ind?

  12. Når kroppen udføre kortere hårdere fysisk arbejde, vil den primære kilde for arbejdet være kulhydrater, og hvis du ikke har indtaget mange kulhydrater inden træning bruges din krops kulhydratlagrer. Hvor kroppen ved længervarende fysisk arbejde hovedsageligt tager på fedtdepoterne direkte? (men denne balance er vist også meget individuel) Er vel disse fakta, der har skabt den berømte myte om fedtforbrændingzonen?. For resultatet af kortere varende fysisk arbejde vil være, at kroppen vil forsøge at fylde disse kulhydratlagrer, og hvis der ikke er tilstrækkelig næring til dette, ja så vil den også tage af fedtdepoterne for at fylde dem?

    Du kan benytte dig, med succes, af begge former for løb :) Så bland dem :) Men jeg ser personligt rigtigt mange fordele ved interval løb. Og nye forskningsresultater peger vist på, at det måske faktisk er det mest effektive?

    Fordelene:

    1. Ved så kort intenst arbejde, er det faktisk muligt, at du kan stimulere noget muskelvækst i dine ben, hvilket også vil resultere i et bedre stofskifte.

    2. Så vidt jeg forstår vil det tidsinterval, hvor du forbrænder fedt efter træningen, vare længere ved fx spurtintervaller end langdistanceløb (det som bliver kaldt "Afterburn?) Folk må lige rette mig hvis det ikke er korrekt.

    3. Du spare tid! :laugh:

    Ps: håber nogen kloge folk vil skrive, så jeg også kan lære noget :laugh:

  13. Jeg er bestemt ikke kvalificeret til at svare på det, men fordi ingen andre har gjort det endnu, og jeg keder mig så :tongue:

    Det er min opfattelse, at det handler om nervesystemet? Hvis man køre de samme øvelser igen og igen, bliver nervesystemet simpelthen "for godt", til at udføre bevægelsen og så fjernes det reelle pres på musklen?

  14. Det her er helt uvidenskabligt, men kan man næsten ikke altid gå udfra at fødevare i u-forarbejdet form er sundere end forarbejdede fødevare? Nu er "sundere" jo et temmelig vidt begreb, men her tænker jeg på at man får flere nærigsstoffer i forhold til Kcal.

    Jeg bruger selv den regl når jeg fx skal spise i kantinen osv, nu mere af den oprindelige fødevare der er i retten, nu mere sikre kan jeg føle mig på at jeg ikke putter unødige Kcal i min krop.

    Men som sagt- det er ikke et råd, mere et spørgsmål.....

    Det gælder i hvert fald for mange produkter, men bare ikke for alle, fordi man kan jo fx sige at skummetmælk er forarbejdet, men den proces har jo bare gjort den sundere? Så det handler vel også langt hen af vejen om den proces, som fødevaren udsættes for. Tilsættes der fx ekstra vitaminer eller sukker. Men med hensyn til mælken så har den jo faktisk rigtigt nok mistet næringstoffer, i form af, at fedtet er blevet taget fra :laugh:, men det har jo blot gjort den sundere, så konklusionen er vel at det handler om hvad for nogle næringstoffer der bliver skilt fra? Men tørrede frugter er vel et godt eksempel på det du siger der, de mister så hvidt jeg ved, vitaminer i forhold til friske?

  15. 1. Dødløft eller Squat (Ben og balder) 3 x 5 / 3 x 8 med 60 sek pause

    2. Mashine leg extension (Forlår) 3 x 8 med 60 sek pause

    3. Mashine leg curl (Baglår) 3 x 8 med 60 sek pause

    1. Det er lidt overkill, du kan jo køre dødløft/squat og så en af iso øvelserne, du behøver ikke begge, så meget er sikkert.

    2. Syntes personligt at cablefly er noget fis, men skal selvfølgelig ikke tvinge dig til at tage den ud. Men hvad med en anden brystøvelse, og så placer den længere nede i programmet? altså væk fra bænkpres så brystet lige kan få en lille pause før du smadrer det igen?

    3. Hvad med nogen Dips i stedet for armbøjninger? hvis målet er masse på triceps, vil dips helt sikkert gøre det bedre end armbøjninger.

    mere har jeg ikke lige umiddelbart :smile:

  16. Der er ikke nogen omvendt træning af overarme desvære.... eller faktisk heldigvis!. Hvor store er de da blevet? Jeg er mand, (eller i hvert fald af hankøn), og jeg syntes ikke, at det er spor grimt med en lille smule overarm hos en pige, hvis hun ellers er slank og pæn at se på :bigsmile:. Men så lad være med at træne dine overarme, ved ikke rigtigt hvad jeg ellers skal sige til dig, hvis det da kun er fordi musklen er blevet for stor, og der ikke stadig er lidt fedt tilbage? Fordi så kan du jo prøve at tabe det, og så se om det ikke bare er drøn sexy med en smule biceps, når den er flot og markeret :blush:

  17. Jeg kunne egentlig godt tænke mig at begynde på et seriøst plan. Og tjaeh, lever næsten på SU-en for tiden, men visse ting i livet er værd at punge ud til.. (er nemlig præcis som du skriver bange for at have givet næsten 3000 for de der bowflex håndvægte der ikke kan få mer end 21kg på.. Det ville være lidt trist)

    Jeg er som sagt ny indenfor styrketræning men har nu stykket et mere eller mindre effektivt program sammen:

    3x12 db squat

    3x12 db lunges

    3x12 db brystpres

    3x12 db skulderpres

    3x12 db sideløft

    3x12 db bend-over rowing

    3x12 db deadlift

    til maven laver jeg denne øvelse http://www.youtube.com/watch?v=RJocMGQGSTM...feature=channel

    og jeg supplerer også med noget fra bodyrock.tv. (der er nok at tage af, hvis jeg har brug for afveksling)

    Virker det fornuftigt nok?

    Når eksamnerne er ovre har jeg et helt sabbatår med masser af tid til at blive pro på denne front :tongue:

    Glæder mig til at komme igang, det bliver først efter mine eksamner så jeg har mulighed for at træne seriøst.

    Tak for svarene allesammen :bigsmile:

    im going for 41kg ;)

    ..og nu er det vel nok til squat og dødløft..? har ikke stået med vægtene i hånden endnu så jeg har ikke fornemmelse for det.. :blush:

    Syntes dit program ser meget fint ud :) et par små ting kun.

    1. Rækkefølgen er ok, men jeg ville måske lave den lidt om, andre må rette mig hvis i ikke mener det er optimalt, grundideen er, at du laver de øvelser som involverer flest forskellige muskler først :)

    Det er desuden for meget at du både laver Squats, lunges, og dødløft i samme træning :), skift fx mellem squat og lunges.

    Mit forslag :laugh:

    3x12 db deadlift

    3x12 db brystpres

    3x12 db squat / 3x12 db lunges

    3x12 db bend-over rowing

    3x12 db skulderpres

    3x12 db sideløft

    2. Og ja det er rigelig vægt til squat og dødløft :)

  18. Vil også give jer ret i, at hvis det er noget du vil forsætte med på et seriøst plan, så får du brug for 41kg, men det virkede bare som om det var noget du bare ville supplere lidt med? Hvad er det egentlig for nogle øvelser i tænker på, som i ikke mener at 21kg vil være nok til egentlig? kan godt se hun ikke kan squatte og dødløfte med det, men det var heller ikke min opfattelse at vi snakkede på det niveau? Og heller ikke et styrke niveau hvor hun foreksempel ikke ville havde nok vægt til at lave rows, Millitary, lunges Etc. :tongue: . Anyways er rigtigt nok at det ville være irriterende, hvis du pludselig stod og havde for lidt vægt, så hvis du ikke er i penge mangel hopper jeg også på 41kg båden :laugh: kan se at det nok også er mig der lidt har misforstået dine intentioner, du skriver jo egentlig ikke noget sted at kun er for at supplere :laugh:

  19. Jeg syntes jeg har læst en del artikler angående bentræning og øget generel muskelvækst.

    Kan ikke lige linke til noget, men mener at have læst at man havde kørt det samme overkrops træningsprogram på 2 grupper russiske værnepligtige hvor den eneste forskel på træningsprogrammerne var at den ene gruppe trænede tunge squats oven i.

    Dem der trænede squats fik 30% (Hæng mig ikke op på noget) mere muskelvækst på overkroppen.

    MEN, jeg kan ikke forstille mig at det kun er de muskelgrupper man træner samtidig der bliver påvirket af træningen. - eksempelvis hvilken dag man træner ben i et 2 split.

    Ja som du skriver der, er det også min egen personlige opfattelse, at det kan havde en temmelig god effekt, men jeg havde ikke noget konkret at bygge det på. :laugh:

  20. I din første påstand siger du det og i samme linie modsiger du dig selv.

    Den anden omgang ævl vil jeg slet ikke kommentere på.

    Undskyld at jeg prøver at hjælpe manden med hans spørgsmål, hvilket du jo åbenbart ikke har i sinde. Hvad med rent faktisk at skrive noget konstruktivt i stedet for bare at kritisere? Jeg har absolut ikke forgivet at havde nogen uddannelse indenfor træning etc. Men så må du da skrive hvad problemet er med det jeg skriver i stedet for bare at skrive "forkert", det hjælper da ikke nogen vel? Jeg kan faktisk ikke se hvor du mener at det jeg skriver er direkte forkert? Jeg udtrykker mig måske ikke klart nok, men kan altså ikke se hvad af det jeg skriver der direkte strider mod fakta? Du må da argumentere for din sag, og forsøge at hjælpe så, i stedet for bare at nedgøre.

    Med hensyn til punkt nummer 1; Så siger jeg bare at der er en vis testosteron gevinst ved at træne ben, som helt sikkert kan stimulere andre muskler til at vokse, men som sagt tror jeg ikke der er særligt mange derude der rent faktisk ligger inde med forskningsresultater for hvor meget det rent faktisk har at skulle havde sagt?

    Med hensyn til punkt nummer 2; ja det kom måske til at fremstå kludret, jeg skulle måske bare havde skrevet, "Du kan godt træne ben sammen med andre muskler"

    Men lad dog være med at poste indlæg som ikke har andet formål end at nedgøre folk.

  21. Som mange er inde på er kosten ret sparsom, selvom du spiser meget frugt. Dog godt da frugt indholder masser af gode ting.

    Hvad folk så tænder på er jo noget andet, tynd er for mig langt fra flot.

    Der skal være lidt booty osv :innocent:

    Der til kan jeg også sige hvis alt vægten sider de rigtig steder gøre det ikke noget man vejer 5-10kg for meget :w00t:

    Kvinder skal være lidt "bløde" i det efter min mening. Ummmmm Jo lo's bløde røv :wub:

    Fuldstændig enig! Der skal være noget at tage fat i! Men det skal selvfølgelig helst side de rigtige steder, altså lårene og barmen :wub: Så det så at sige fremhæver kvindeligheden, men det skal naturlighvis ikke være for meget :D, det må nemlig gerne holde sig væk fra mavsen :D

  22. 1. Ja der er en stor frigivelse af hormoner ved bentræning, og disse kan godt gå ind og hjælpe mindre muskler med at vokse, men i hvor høj grad dette er tilfældet er vist temmelig omdiskuteret såhvidt jeg ved? Der findes jo stadig splitprogrammer :wink:

    2. Bentræning belaster centralnervesystemet temmelig meget, og fx er der mange som ikke kører squat og dødløft sammen, men disse to øvelser er også ekstrem belastende på nervesystemet i forhold til andre. Du kan sagtens træne ben sammen med andre muskler, da de øvelser du vil køre for andre dele af kroppen, ofte ikke er nær så belastende på central nervesystemet. Man kan selvfølgelig sige at alle basis øvelser går ind og tærer på CNS, og derfor påvirker præstationen i andre øvelse negativt, men det er jo alt sammen relativt, da CNS dog har en vis evne til konstant at restituere sig undervejs i træningen.

    Ikke særligt fagtermisk udtrykt i know :wink: