Solitude

Medlemmer
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Solitude

  1. Hvad med bare at spise 2100 kalorier hver dag og så dyrke 500 kaloriers motion ? 30-40 min. styrketræning eller konditionstræning 4-5 gange om ugen hvis du skal lave så meget som du siger.

    Men nej, du skal nok ikke regne med at kunne tabe dig så meget. Og hvis du gør så kommer det ikke til at være sundt for dig i det lange løb.

  2. Allerførst fedt initiativ, det er altid super når nogen gør noget i stedet for bare at have ideen i hovedet :)

    dog så feedback sjældent kun positiv, og de kritiske briller må komme på :) ... har smidt feedback herunder, glæder mig til at se hvad du finder på.

    1. Funktionelt

    Du mangler kontroller i indtastningsfelterne, som andre også har nævnt. Dette kan hjælpe med færre fejl udregneren men også bruges til at advare folk om at de evt. er i for stort underskud/overskud og give dem råd til hvordan der kan rettes op på dette.

    Ud fra de resultater jeg fik ved at indtaste 1500 indtaget/500 forbrugt ved motion så gav den mig 2620 i forbrug pr. dag og sagde jeg var 1120 kcal i underskud dagligt. I min verden burde motionen tilføje til underskuddet (dette kan være en effekt af dine udregninger men dem kan jeg ikke se) så jeg burde være 1620 i underskud i det scenarie?

    Det virker lidt somom siden er lavet for folk der allerede ved dette stof. Måske skal du tænke mere over hvem siden henvender sig til. F.eks. så hvis jeg spørger de fleste af mine venner om hvor meget de brugte på motion sidst så ville de bare sige at det ved de ikke, de løb bare så og så langt.

    At lave den omvendte udregning om hvor meget en person skal være i underskud/dyrke motion for at nå en vægt til en given dato kan også være en fed tilføjelse da det er min opfattelse at lige så mange sætter sig et dato mål de skal have tabt sig inden.

    2. Æstetisk

    Opsætningen af siden giver ikke det store overblik. F.eks. virker det som om den er tilrettet transportable enheder (mobiler/tablets) da den bruger et meget lodret udseende. Når siden loades burde du foretage et tjek omkring f.eks. opløsning/styresystem så siden kunne få det udseende den har nu hvis det er en android/ios enhed. Og så til gengæld udnytte den brede skærm på windows/osx enheder. Så man ikke skal scrolle ned for at få sine resultater, men at de bare popper frem i den modsatte side af skærmen.

    Når jeg havde fået min info så var der ikke meget mere i det. At tænke på ting som hvad gør jeg herfra, måske noget med at overføre målet til en kalender med remindere om at veje sig selv på bestemte tidspunkter så man kan se om man holder tidsplanen kunne være en ide. Der er masser af gode muligheder, men efter man får resultaterne så er det bare "det" og det giver en lidt lad fornemmelse. De fleste brugere tænker i mig, mig og mig. Alle ting der kan det mere personligt at være på siden og gøre det til en mere individuel oplevelse ville være fantastisk.

    3. Hvorfor?

    Der er mange andre sider derude som giver en meget ens information lig denne. Du bør gøre dig tanker om hvad der skal gøre din side speciel. Skal den være gratis for brugerne? Og hvordan vil du holde den det hvis du laver noget populært? Skal den hjælpe brugerne når det kommer til vægttab med lavkaloriediæter (siden du tager højde for muskelsvind)? Hvad er det som skal gøre din side unik i forhold til at hjælpe folk med at have mål/holde motivationen? Der er igen stort potentiale, men du er nød til at gøre det klart overfor dig selv om du vil noget med siden eller bare har lagt et "excelark" som du er begejstret for på nettet.

  3. Dengang jeg startede med at gøre noget seriøst med mit vægttab var jeg rimelig tung. Det billede jeg har hvor jeg er størst vejer jeg 137 kg, det er dog 3 år siden nu, og jeg begynder at nærme mig de 90 kg.

    Meget simplificeret kan det sættes op sådan her.

    1. Spis 2000 kalorier om dagen

    Prøv at tælle dem i lidt tid, du kan sagtens tage på mcd og spise chili cheese tops (ca. 260 kcal pr. pose såvidt jeg husker) men så bruger du dine kalorier hurtigere. Når man har brugt de første 1840 kcal på en stor big tasty bacon menu med 2 poser chili cheese tops så er der ikke meget tilbage til resten af dagen. I takt med at du opdager hvad maden indeholder i energisammensætning så kommer der mere på som vigtigt, men at styre mængden er skridt nummer et. Det handler bare om ikke at gå over det. Men tja, må da tilstå at tanken om at 2 bakker cart'e'dor vanilje er ca. 2000 kalorier nogen gange virker meget lokkende.

    2. Dyrk 3500 kalorier motion hver uge. Om det er en 80 km. cykeltur i solen eller 30 min. løb 4 gange om ugen er ligegyldigt, bare bevæg dig og brug et pulsur til at føre regnskab. Det er ikke altid præcist, men det giver en god indikation om du er på rette vej.

    3. Falder man i så sig fuck det og kom tilbage på hesten dagen efter.

    4. Søg information. Hvis du ved mere om hvordan kroppen bruger enrgien du indtager og hvilken effekt det har på den hvad du smider i den. Jo bedre kan du se muligheder og ulemper. Wikipedia og dette forum er din ven i denne henseende.

    Jeg er begyndt at tænke meget på om min mave folder sig helt sammen når jeg kommer længere ned i vægt, da den er begyndt at hænge lidt. Men personlig vælger jeg at komme ned på mit mål (79 kg) og så tage den derfra. et problem ad gangen.

    Jeg har været lang tid om mit vægtab og det kan gøres langt hurtigere, jeg falder nogen gange i og andre gange dropper jeg det i nogen måneder hvis der er andet vigtigt. Dog har jeg fundet noget som virker super godt for mig, men det handler om at finde sin egen vej.

    De 4 ting jeg nævnte ment som et udgangspunkt. Med tiden, hvis man vælger at tælle sig slank, vil du lære mere og selv kunne rette ind.

    Min metode er kalorietælning og P90/P90X (træningsprogram beskrevet på siden her). Til at starte med kunne jeg ikke P90X så jeg tog 150 dage med P90 (mindre version) og er begyndt på P90X nu, hvor jeg ser mærkeligt men dejligt fremskridt. Kunne ikke lave en ordentlig armbøjning i november, nu laver jeg 15-20 i streg. Venter bare på det samme sker med Pullups, men det er fandme hårdt. :)

  4. Nu har jeg selv brugt kalorietælleri med stor succes, både med og uden motion ved siden af.

    Det du har stykket sammen ser ganske fornuftigt ud, men skulle man tage den kritiske hat på så kan jeg da godt det... :)

    1. drop målet med de 20 kg.

    - sæt delmål så du får nogen sejre, f.eks. at nå 70 kg på 6 de uger.

    - når du rammer ca. 65-70 kg så drop vægten, og gåover til at bruge spejl og målebånd i stedet.

    2. få mere protein i din kost

    - du får ca. 60% af din energi fra kulhydrater, og kun omkring 10-15% fra protein i den plan.

    og en løsning med 15% fedt, 40% kulhydrat og 45% protein ville nok virke bedre.

    en udskiftning af morgenmaden til noget meget proteintungt ville hjælpe her.

    3. få styr på kosten først

    - i stedet for at ændre både kost og motion fra dag til dag så gør en ting først.

    få styr på kosten først (da den alene vil resultere i et vægttab på omkring 0,5-0,7 kg om ugen)

    - Nå du vil motionerer så meget ved siden af så overvej at spise omkring 1500-1800 kcal om dagen,

    det vil stadig give dig et ganske fornuftigt vægttab (ca. 1 kg om ugen)

    1800 kcal indtag - 2000 kcal bmr - 1200 kcal motion = 1400 kcal underskud = ca. 1,2 kg vægttab pr. uge

    Det virker som sagt overordnet godt det du har gang i, men bare lad være med at bide over for meget, 1200 kcal mad om dagen kan man sagtens, men det er ikke altid lige sjovt, og du bør måske indse at nogen dage så er der noget alkohol, mcd og andre ting der er sværere at styre som kommer ind, så måske at ligge på 1200 kcal mandag-torsdag og så hæve forbruget til 2000 kcal fredag-søndag. Hver realistisk, livet skal også leves. :)

  5. Der var en artikel her på motiononline med et hjemmetræningsprogram ... P90X (90 dage) ... prøv at kigge på den.

    Jeg har ikke selv prøvet det, da jeg ikke var i god nok form til at gå igang med det. Men om 60 dage går startskudet for mig.

    Jeg har leget lidt med lillebroren Power 90 i de sidste 114 dage og det har givet mig store forbedringer.

    Jeg ville tro at du nok sagten kunne komme ned på 75-76, kommer an på hvor meget muskelmasse du tager på i samme periode.

  6. Nu har jeg kørt med ca. det samme i et stykke tid på madlog. er gået fra omkring 1700 kalorier til 1526 pr. dag i hvad jeg må få ... men jeg har fundet en løsning du måske kan bruge til noget.

    Jeg indser at maden i weekenden er sværere at styre end den mandag til torsdag. Så jeg sørger for at være i ekstra underskud der.

    f.eks. en stor æggehvideomelet m. kylling, cheddar og spinat til morgenmad (5 æggehvider, 1 blomme, 50 gr. kylling, 20 gr. cheddar og 5 gr. frisk spinat)

    f.eks. to stykker rugbrød med leverpostej og agurk til frokost. (2 skiver rugbrød, 60 gr. leverpostej, 100 gr. agurk)

    f.eks. Kylling m. mozzarella, soltørrede tomater og spinat en papilotte til aftensmad (140 gr. kylling, 63 gr. frisk mozzarella, 40 gr. soltørrede tomater, 40 gr. spinat)

    Dette holder ca. 1100 kalorier, så jeg kan "tåle" at komme op på 2200-2500 hvis det skulle gå helt galt op til 2 af dagene i weekenden.

    Du kan egentligt ikke helt tænke på det som en opsparing i det korte løb, da din vægt i så fald vil komme til at svinge meget. Men i det lange løb holder det.

    http://www.madlog.dk/private/BVF3CZ4XYS46 <-- du kan jo kigge der og se hvordan det går mig

  7. Jeg vil sige at det kommer lidt an på hvor lang tid du har til det. Svømning er nok det mest skånsomme, men nok også der du forbrænder mindst. Så hvis du har tid nok så kan sådan et par friske timer i svømmehallen være skønne.

    Crosstraineren er den jeg ville vælge, da den også er meget skånsom og du kan forbrænde en helvedes masse kalorier på 1 time på sådan en. Om man gør det i intervaller eller ud i en køre har jeg ikke begreb om, men det er i min verden bare at slå hjernen fra og så bare derudaf.

    Romaskinen ville jeg sige er bedst som opvarming, da jeg ville mene at den lægger det størst pres på ben/knæ og kræver mest øvelse for at kunne blive ved i længere tid. 2000 meter (ca. 8-10 min) som opvarmning tror jeg dog ville være perfekt.

  8. "et par" kilo :D

    Der menes mellem 15-25 kilo - da jeg ikke helt selv ved hvad min ideal vægt er..

    Jeg vil sige at jeg er grovt bygget og har lidt muskulatur inde under fedtet også - men det svinder lige så langsomt ind når man ikke rigtigt laver andet end at arbejde og lave ingen ting..

    Jeg er 188cm høj, og vjer mellem 115-117kg og det er for meget - vil gerne ned på 90-95kg til at starte med, selvfølgelig hvis jeg begynder at træne muskulaturen op igen, så er det nok maks 100kg jeg vil op på..

    Men tror jeg vil gøre lige som du snakkede om - normal morgen mad og så erstatte Frokost og aftensmad og snack om aftene med nupo.

    Hvordan smager det stas egentlig?

    M.V.H Andersn

    Hvordan det smager? ... Tja, nu synes vi alle jo om forskellige ting ... Jeg var ikke begejstret for smagen, eller konsistensen for sags skyld... Mælken gør det dog en del bedre synes jeg, men hele ideen med Nupo er at det holder dig i et stramt kalorieunderskud der svare til at spise 2 parisertoast om dagen og intet andet...

    Der er ingen tvivl om at Nupo vil give dig vægttab, det er sikkert ... Men det er ikke en rar ting at gøre, så det er kun pga. tabet man holder sig motiveret ... Og det er så hyper vigtigt at styre maden bagefter så man ikke tager det på igen...

    Der er andre og bedre måder at tabe sig på, men Nupo mente jeg selv var en god kickstarter :)

  9. Planen:

    Jeg vil starte med at bruge Nupo i 1mdr, hvor jeg samtidig vil starte ud med at gå i motions center, hvor der skal roes, cykles og træne grund muskelaturen op i kroppen.

    Jeg ved godt Nupo for nogen næsten er et skælds ord, men det virker som det jeg skal bruge for ligesom at kick starte mig igang, let og hurtig måde at få minimums ernæring til at starte med.

    Men hvor meget energi har man når man vælger at drikke Nupo, som fuld kost tillæg?

    Jeg prøvede at tage en måned på Nupo for ca. 2 år siden, og havde lidt de samme planer som dig med at træne ved siden af.

    Det gav mig et vægttab på omkring 12 kg. på 3 uger, jeg kunne ikke holde den fulde måned ud. Træning ved siden af kunne jeg godt glemme alt om, for med 6 nupo shakes om dagen på hver 100 kcal så var der ikke energi til de store udfoldelser som jeg havde tænkt mig. Jeg fik ikke trænet, og ca. 4 af de tabte kilo røg på igen umildelbart bagefter da jeg begyndte at spise rigtig mad igen, selvom jeg forsøgte at spise i moderate portioner.

    Hvis jeg skulle forsøge mig med Nupo den dag idag så ville jeg gøre nogen ting helt anderledes end sidst.

    F.eks. så ville jeg ikke udskifte morgenmåltidet med Nupo, det er simpelthen dumt set i bakspejlet for det gav mig nogen meget kedelige morgener når pulveret hang mig langt ud af halsen og det gav ikke den start på dagen som kunne have hjulpet mig til vægttab eller en god hverdag.

    Lige nu så går jeg selv og leger med tanken om at drikke en nuposhake til frokost (jeg spiser normalt ikke frokost) for jeg tror min krop ville have godt af det ekstra indtag på 100 kcal som nemt kan presses ind i et kaloribudget. Jeg ville nok vælge at bruge 3 dl letmælk i stedet for vand. Det forøger kcal indholdet fra ca. 100 kcal til ca. 250 kcal i den færdige shake, men det smager bare så meget bedre, specielt når det er iskoldt.

    Jeg ville nok anbefale dig at du først danner dig et billede over hvad du indtager af mad rent energimæssigt og samtidigt finder ud af hvad din krop skal bruge. Der findes flere hjemmesider der kan hjælpe med at holde styr på energiindtaget og her på MOL kan du finde nogen gode beregnere til at bedømme dit energiforbrug i løbet af dagen.

    Og så kunne du jo evt. starte blødt med at udskifte aftensmaden med sådan 1 shake bare lavet på mælk ... eller måske udskifte frokost og aftensmad med 3 shakes der indtages med nok tid imellem sig til at du ikke føler den store sult ...

    og tro mig, du vil føle sult ... meget ... og det er faktisk noget af det sværeste at indse at det ikke er sult i virkeligheden men bare din krop der brokker sig fordi den får mindre en den er vant til, sådan oplevede jeg det ihvertfald ... når den har vænnet sig til de mindre portioner og mange shakes så vil den ikke brokke sig så meget :) ...

    Med en god morgenmad så burde der være energi nok til at træne ... selv er jeg blevet meget glad for en dobbelt portion havregrød med honning og frosne bær ... selvom jeg i modsætning til næsten alle jeg har læst herinde mener skal laves på komfur og ikke i mikroen. Men det er simpelt og godt, og stadig kaloriefattigt.

    Men lige en lille note ... hvis du med "et par kilo" mener at du skal tabe 2-5 kilo så kan jeg kun sige ... drop nupo og alt det andet og bare motioner lortet væk og hold samtidigt styr på dit madindtag ... du bør pr. min mening kun overveje en løsning som nupo hvis du kigger på et vægttab i størrelsesordnen +20 kg ... for sådan en måned med pulver er bestemt ikke sjovt og noget du kommer til at hade, og bestemt ikke noget man gør for at tabe få kilo der kan smides "let" ved andre og bedre metoder :)

  10. Hey alle sammen...

    Info:

    19 år

    Mand

    100 kg

    1,85m

    Nu skal det være! Jeg vil ned i vægt og gerne få lidt større muskler.

    Jeg begyndte tirsdag i sidste uge sammen med 2 venner, og har besluttet mig for, at træne man-tors evt søn eller lør i et fitness center og badminton 1 time om fredagen.

    Jeg regner med at træne udelukkende kondi / motion mandag og tirsdag da musklerne gerne skulle kunne restituere sig?. 'Her regner jeg med 10 min på enter ro maskine (ca. 1km) eller 10min løb på den der underlige maskine hvor man både løber samt bruger armene, aner ikke hvad den hedder ;). Derudover vil jeg så cykle i ca. 30min

    Tirsdag og torsdag samt evt en dag i weekenden havde jeg så tænkt mig, at det skulle være styrketrænning.

    Jeg vil så træne kondi / motion i 20-30 min opvarming og 10-20 min alt efter hvad jeg orker efter styrketræning.

    Jeg styrketræner så godt som jeg nu kan i 1-1½ time men sammen med 2 andre så der er pauser når vi skifter.

    Lyder dette hen i vejret? (Skal siges at jeg ikke har job pt. og er i gang med en forholdsvis nem og ikke så krævende uddannelse så jeg har tiden ;) )

    Kost:

    Morgen 2-3 skiver rugbrød uden smør med enten banan eller fedt fattigt pålæg.

    Formiddag 1-2 stykker frugt

    Middag 1 styk frugt eller et par gulerødder samt enten en hjemmelavet bolle med pålæg, ost, salat, agurker etc.

    Eftermiddag 2-3 stykker frugt og / eller en skive rugbrød med fedt fattigt pålæg

    Aften 200-300g salat / grøntsager m. fedt fattigt dressing samt lidt kød og kartofler, ris eller pasta.

    Aften, frugt

    Kort sagt så er mit mål at komme ned på 80-85kg og få en del større arm og ben musker samt flad mave, ikke six-pack og eller lignende bare så jeg ser en smule trænet ud.

    Hvordan syntes i ovenstående lyder? Har i evt foreslag til forbedringer eller til hvordan der skal styrketrænes? Med hensyn til styrketræning er jeg især blank og snupper bare lidt forskellige maskiner hver gang af 3x8 3x10 eller 3x12 gentagelser og vel en 6-8 forskellige maskiner i alt, det hedder sæt?

    Jeg har så tager så mange kg jeg kan klare uden det er for let.

    Med hensyn til restitution ved jeg ikke hvor lang tid musklerne skal have? bare til de ikke er ømme mere eller 1 dag?.

    Det blev godt nok til en del men håber i kommer igennem ;)

    Mvh Michael

    Hej Michael

    Nu er jeg selv lige begyndt (3 uger siden) med at smide noget træning ind i mit projekt med at komme ned i vægt. Og vi er vist lige omkring samme punkt.

    Jeg gik også rundt de første par uger og prøvede maskinerne, fandt dem jeg kunne lide og dem jeg holdt mig fra. Men det er faktisk først efter jeg snakkede med en instruktør at jeg kunne mærke jeg gjorde noget målrettet.

    Det eneste jeg altid gjorde var at starte med 30 min cykling. Hvilket jeg nu har fundet ud af var bedre at gøre til sidst. Synes faktisk det er lettere også på den måde ... og så kan jeg køre mig selv så træt som jeg har lyst til.

    Mit program ligger således at jeg starter med 10 min på romaskine (hvilket er ca. 2 km og ikke 1), derefter kører jeg mit program igennem og til sidst slutter jeg så af med cykling, crosstrainer eller hvad jeg nu har lyst til af kondimaskiner (som regel den hvor der er den kønneste udsigt ;) )

    Jeg har prøvet mange gange at starte i trænningscenter og så droppe det igen efter en uge fordi jeg gjorde det for meget ... jeg ville nok foreslå dig at se om det ikke var nok at træne man, ons og fredag. Det har virket for mig, og så har man jo også tid til at lave andre ting. F.eks. er der et løbeprogram for begynder her på siden som jeg er gået igang med at følge så jeg løber lidt tirs og tors. Fordi det er let at kunne hoppe ud og løbe som motion og så fordi jeg godt kan lide ideen med løb. Har dog altid hadet at løbe, men det er faktisk så småt begyndt at ændre sig.

    Med den madplan du har skrevet så kan jeg ikke se at du skulle kunne tage på. Hvis jeg bare kunne holde mig til at spise lige så disciplineret så ville det være skønt, men jeg er nød til at bruge en hjemmeside til at holde styr på kalorierne. Men sådan er vi jo så forskellige.

    Faktisk kan en lille 20 km cykeltur bruges til at forbrænde lidt energi... man kan jo gøre det som man har lyst ... og ruteplanlæggeren her på siden virker også fint til cykler :)

    Men som sagt...

    1. snak med en instruktør i dit center og få lidt hjælp til at få udnyttet træningstiden bedst muligt.

    2. træn kun så meget at det stadig er sjovt ... f.eks. er mine weekender tæt på hellige for mig for der trækker vennerne og hyggen lidt mere end trænningen...

    3. hold evt. styrketræningen i centret men kig på andre konditionsformer udenfor centret ... f.eks. løb eller cykling er gode (for mig ihvertfald, men find det som du synes er sjovt)

    Mine 5 cents, som måske kun er 4 værd da der er mange andre herinde som ved meget mere end mig om træning ... :)

  11. Hej

    Jeg ville lige give mine 5 cents med da jeg var i ca. samme situation for 13 år siden (dog med 10 kg. ekstra på) og jeg gjorde ikke noget. Hvilket er noget jeg har fortrudt lige siden. Så det er det helt rigtige du har gang i, nemlig at gøre noget aktivt ved det. Ellers risikere du at ende som mig der først har fået gjort noget ved det 10 år senere, og med 74 kg. så er vejen ikke så længe igen, det bliver betydeligt mindre morsomt når det er 35-40 kilo der skal smides.

    Hvis jeg skulle komme med nogen råd så ville de være sådan her...

    1. Tilegn dig viden. Dette kan du f.eks. gøre gennem denne side som indeholder rigtigt meget god information om motion og lignende. Men jeg vil nok også foreslå dig at sætte dig lidt ind i hvordan din bruger den mad den får ind.

    2. Vægttabet er simpelt, spis så din samlede mængde indtaget energi i mad altid ligger under hvad du skal bruge for at holde kroppen kørende. Men indse at det er ikke noget der sker hurtigt, du kan finde udregnere på denne og andre sider der kan fortælle dig hvad din krop ca. har brug for i energi. Og begynd at læse på det du spiser hvad der rent faktisk er i det.

    3. Nu er jeg lidt af en kontrolfreak når det gælder om at holde styr på ting, såsom ens kalorieindtag. Jeg er nød til at skrive det ned for at holde mig selv i ørene, men vælg den metode der virker for dig. Jeg bruger selv en side der hedder madlog.dk som jeg synes er glimrende, men hvis du kigger på forummet her så er der også andre alternativer. Men at skrive ned hvad du spiser er et godt råd.

    4. Lad være med at følge alle mulige kure og lignende. Hvis nogen giver dig råd så tag det til dig, men ingen har den hellige gral i hvordan man taber sig hurtigt. Tag alle råd til dig, men tag det ud af rådene som du kan bruge til noget. F.eks. kan en "diæt-bog" fra biblioteket indholde mange gode råd, men at følge bogen slavisk er ikke altid det bedste. F.eks. fandt jeg løsningen til mit vægttab i en meget lille bog der hed politikens kalorietabel, simpelthen fordi det stod meget simpelt hvad der gav vægttab. Den bog fandt jeg for 3 år og 32 kg. siden.

    5. Få styr på kosten og vægttabet først, inden du begynder at træne. Det er ikke så lækkert at træne hvis man ikke er tilfreds med sin krop, og for mig selv var det svært at holde mig selv motiveret. Hvis du har muligheden så brug hellere pengene til 3 måneders medlemskab i et motions center og få en motionscykel, eller hvis lysten er der så brug en rigtig cykel, hvad end der virker for dig. Det er en nem måde at bruge energi på og det belaster ikke kroppen synderligt.

    ...

    Træning ved jeg ikke noget om i forhold til mange af de andre herinde, så der kan du få meget bedre hjælp af dem. Jeg kommer selv til at trække lidt på deres ekspertise når jeg når det niveau hvor jeg mener jeg bør begynde at træne (100 kg), men der mangler lige 5,7 kg. endnu :)

    Men som sagt ville jeg få styr på de ting i din hverdag som forårsager overvægten (for stort energiindtag), inden jeg ville begynde at bygge muskler på. Og det selvom mange vil sige at man skal da bygge muskler på fordi så stiger din krops energiforbrug, men det er ikke det jeg vil anbefale dig at starte med.

    ...

    Nå ja, lad være med at fortvivler over din vægt, find en enkelt dag i ugen hvor du så vejer dig på det samme tidspunkt hver uge. Vægten vil gå op og ned, og den vil kunne forblive uændret i et par uger af gangen selvom man mener man gør så meget. Det handler bare om at kunne holde gejsten oppe og være vedholdende så skal vægten nok følge med. :)

    Held og lykke med det :)

  12. Måske jeg lige skal gøre opmærksom på, at den pizza jeg spiste var hjemmelavet. Derudover holder jeg igen med grøntsagerne. Jeg er skeptisk over for den med "6 om dagen". Grøntsager og frugter indeholder også kalorier!

    Jeg har skåret ned på mine portionsstørrelser, så jeg kun spiser 1-1½ portion til aftensmad, og 2 skiver rugbrød med flad fedtfattig pålæg eller skrabet pålæg til frokost og 2 dl havregryn med minimælk og til eftermiddagsmad spiser jeg 2 stk. fuldkorns-knækbrød med hvidløg på eller skrabet smør.

    Og det er en pinsel for mig!

    "6 om dagen" ... med en far som har haft en engros-grønthandel i 40 år, og som har forsøgt at proppe mig med grøntsager og frugt hele min barndom så opbyggede jeg et had til den type mad, og det har nok været med til at give mig den vægt jeg har været oppe på ... jeg opdagede først mit problem for 10 år siden da jeg blev sendt til kontrol hos min læge da militæret ikke troede på at min vægt og min højde var næsten ens ... jeg var 169 cm høj dengang ... at jeg så er jordens største slacker gør at det har taget mig så lang tid komme hertil hvor jeg er nu ... 114,3 kg. (179 cm)

    jeg spiser aldrig frugt ... den del af mit had har jeg ikke fået bugt med endnu, men grøntsager har jeg indset er gode ...

    Jeg ville ikke kunne leve med den kost du klarer dig med, kan godt forstå den pinsel ... lidt ligesom dengang jeg faldt over "æggekuren", se det er pinsel ...

    Grøntsager indeholder også kalorier... meeeeeeeeennnn ... hvis du laver en salat en dag bestående af lad os sige 600 kcal grøntsager og 400 kcal kød efter eget valg ... så vil du nok opdage at det er fucking mange grøntsager :) ... og kød SKAL der jo til ... grunden til at jeg spiser det hele blandet sammen (kød+salat) er at saft og smag fra kødet gør at jeg ikke føler jeg mangler dressing :) ...

    jeg tæller kalorier, det virker for mig ... motion er noget jeg så småt leger med, men har sku ikke helt rygrad til at holde det ved lige ligegyldigt hvor godt det ville være for mig ...

    hvis din måde at tabe dig på er en pinsel for dig, så gør det på en anden måde ... der er måder nok, jeg har været igennem de fleste lige fra min læge der smed en bog og maddagbog i hovedet på mig da han sagde jeg ikke ville blive 30 ... til de mest tåbelige kure jeg har kunnet finde på nettet, lige fra ferskenkuren til æggekuren ...

    sjovt nok var det en bog jeg fik af min chef for 3 år siden til 29 kr. som har fået mig derhen hvor jeg er idag

    men hvad du skal gøre, det kan ingen sige, bare prøv forskellige kure til du finder en der virker for dig ... :) ... eller find selv på noget, undersøg tingene hvordan kroppen virker med fedoptagelse, forbrænding og mange andre ting ... MoL er den eneste side jeg har bookmarked, simpelthen fordi der er så mange superkritiske folk herinde som godt kan lide at rive teorier i stykker hvis de ikke holder vand ... og så er der virkeligt meget info at hente ... :)

  13. Nu skriver jeg normalt aldrig noget på denne side ... :) ... lurer generelt bare på gode råd og inspiration til mit eget vægt project ...

    Jeg har haft et lignende problem med bare at være i stand til at spise og spise indtil det ikke var mæthed der stoppede mig, men følelsen af kvalme og oppustethed når maven blev fuldstændig fyldt...

    og tja ... jeg er ikke stolt af det, men min BMI er i skrivende stund på 35,7 ... for et år siden var den på 41 ...

    Min løsning har været at lave mad selv ... generelt ikke købe færdig mad ...

    faktisk er det eneste tidspunkt jeg føler mig mæt på, når jeg spiser kød + salat ... spiser jeg ris, kartofler eller pasta så kan jeg smide så meget i ansigtet som jeg vil ...

    F.eks. i aften laver jeg følgende ... og jeg ved at jeg bliver mæt, og at der nok er til frokosten imorgen...

    Det hele skæres i "portionsstykker" ... f.eks. jeg skærer ikke det for småt for ellers bliver det noget misk mask på panden ...

    1 stk. Pebermix (alle 3 stk./farver)

    1 lille bakke champignon (250-400 gr.)

    1 bundt porre

    1 pakke kylling (2 fileter, ca. 280 gr.)

    2-3 fed hvidløg eller 2 chilipebre

    lidt olie på en stor pande, bruger masser af krydderier til (salt, peber, oregano og timian er godt til denne sammensætning)

    og så steger jeg det hele sammen, og ryster panden godt ind imellem så det bliver stegt lige meget ...

    tricket er at finde ud af at retten er færdig lige efter porren er blevet "blød" og inden peberfrugten bliver det ...

    Sidder jeg ved computeren hele aftenen så kan jeg sagtens have panden stående ved siden af og spise af det mens jeg spiller/arbejder ... så slipper jeg også for at blive sulten i løbet af aftenen :)

    Det har virket for mig at gøre sådan 3-4 gange om ugen ... og man kan variere utroligt meget, med forskelligt kød og tilberedning (bruger jeg "rodfrugter" så synes jeg det bliver bedst ved at smide det i ovnen, men man kan også lave det adskilt som salat og så bare smide steget bacon, cocktailpølser eller kylling oveni)

    Der er dog også sindsygt mange andre gode råd at finde hvis du søger lidt på de her forums, eller bare få ideer til noget at lave...

    men en ting er sikkert ... grøntsager er vejen frem, for der kan jeg spise så meget jeg vil uden at skulle få det dårligt dagen efter ... :)

    håber du kan bruge det :)