Fidonanda

Medlemmer
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Fidonanda

  1. Ja DROP BULK OG CUT

    Lad vægttabet komme stille og roligt. Folk som taber sig hurtigt i vægt, tager ofte meget at det tabte på igen efter kort tid. Fokuser på kost ændringer du er i stand til at efterleve på lang sigt. Fortsæt styrketræningen som SMLMEA siger. :bigsmile:

  2. Hey RuneB

    Det er rigtigt at der er rigtig mange ting man skal inkludere hvis man vil danne sig et fyldestgørende billede af virkelighedens verden. Jeg svarede isoleret omkring RFD. Man kan jo også diskutere om det udelukkende er øget RFD man ønsker? Træning er jo specifik dvs. man blir bedre til det man træner. Hvis man kun laver squat er det det man bliver bedre til. Der er selvfølgelig en vis overførbarhed. Men styrketræning er jo kun et suplement til fx. løbetræningen.'

    P.s UNDSKYLD jeg har helt glemt hvad tråden startede med. Læser lige på det.

  3. Det er ifølge muskel fysiologien tung styrketræning med 1-5 reps. i hver sæt som øger Rate of Forca Development. Det er her man træner CNS (centralnerve systemet). Let styrketræning med flere reps. øger primært muskel tværsnit. Selvfølgelig er der overlapninger, men det er altså teorien.

    100 meter-løbere vil f.eks. gerne øge RFD uden at tage på i vægt (øget muskel tværsnit). Derfor træner de tung eksplosiv styrketræning.

  4. Hvordan udføres din balle-træning? Hvis du træde bagud med strakt ben, så bruger du også haserne, hvilket du også gør når du laver leg-curl. Ved ben-pres, bruger du både musklerne på forsiden af låret (m. quadriceps)+ haserne på bagsiden af låret + baller. Benpres eller endnu bedre squat er en god all-round benøvelse, som dog mest træner forsiden af låret. Når det er sagt ser dit program ikke helt tosset ud, selv ville jeg dog undlade at træne "inder og ydersiden" da disse muskler ikke går over knæet.

    Mit råd er: træn squat og leg-curl (haser) med let vægt og 2-3 sæt med 10-12 gentagelser. Nu ved jeg ikke have du er operertet for? hvis det er foreste korsbånd, så er det meget vigtigt at træne haserne, da disse hjælper med at holde knæet(underbenet) på plads.

    Hvis du træner squat istedet for benpres-maskine, for du desuden trænet stabiliteten i knæet bedre.

  5. Tak for Svaret.

    Endnu et sprgs: Når man finder fx sit 15 RM, skal man så starte med denne belastning og så gradvist øge vægten eller skal man starte lidt under og arbejde sig frem mod sit 15 RM??

  6. Ang HST:

    Jeg har trænet intenst i snart 2 år, så mine sener og andre ikke-muskulære strukturer er allerede stærke.

    Så mit spørgsmål er om jeg stadig skal starte med perioderne med 15 og 10 reps.? tænker på om det bare er tilvænningsperioder eller om det er vigtigt at udføre hele 8-ugers programmet?

    Og..et spørgsmål til:Hvad skal der ske når man har fuldført de 8 uger. Skal man starte forfra bare med højere vægt eller er målet herefter at træne udelukkende 5-rep. træning??

    Er målet ikke at blive i stand til at fortsætte med 5 rep. træningen? jeg kan nemlig ikke se formålet med at gå tilbage til 15 reps.