Orsted

Medlemmer
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Orsted

  1. Ja, eller køb måltidserstatningspulver i stedet for proteinpulver. Det er (også) dyrt, men har virket fantastisk for mig. Et eller to breve af den slags oven i de almindelige måltider, samt som eftertræningsdrik har givet mig store gains.

    I modsætning til weightgainere, der bare indeholder ekstra kulhydrater, indeholder måltidserstatere ofte en masse andre gode sager: Det jeg har brugt indeholdte bl.a. "antikatabole næringstoffer L-glutamin, taurin, BCAA, L-karnitin, karnosin og ZMA". Du kan også få nogen med langsomt optagelige kulhydrater, så dit blodsukker ikke pisker op og ned efter hvert indtag, ligesom det sker med kakaomælk.

    :-)

    Christian

  2. Den gode Pavel har også skrevet en bog om emnet - jeg har ikke læst den, men hvis den er i samme kvalitet som de andre ting han har lavet er den god!

    Den ser ud til at være baseret på de samme principper som Thomas Kurz' artikler.

    Relax into Stretch

    Instant Flexibility Through Mastering Muscle Tension

    With Pavel Tsatsouline

    $34.95

    8 1/2" x 11" Paperback

    150 pages - Over 100 photos and illustrations

    Se mere på: http://www.dragondoor.com/b14.html

    Er der nogen der har erfaringer med det Kurz eller Pavels metoder?

    En anden vej er at du kan begynde at dyrke yoga.

    Personligt vil jeg anbefale Ashtanga Vinyasa Yoga, som er meget styrkebetonet. De fleste fitnesscentre har en begynderudgave af det som de kalder power yoga, som er helt fint i starten. Vær dog opmærksom på instruktørens erfaring. Det tager mange år at lære det godt nok til at undervise og specielt S.A.T.S. er slemme til at ansætte nybegyndere som instruktører og Hard Work topper idiotien med YogaFitness som en aerobic-instruktør kan undervise i efter et weekendkursus... I Københavnsområdet kan MK Fitness og Fitness dk derfor bedst anbefales. Der er også gode hold hos S.A.T.S - du skal bare vide lidt om instruktøren først. Vær særligt opmærksom på yoga timer der tager en time i stedet for 90 minutter. Det er simpelthen umuligt at nå på den tid, så hvis instruktøren går med til det er der grund til at være opmærksom.

    I yoga vil du bl.a. lære at bruge dit åndedræt i din udstrækning. Da jeg begyndte i december sidste år kunne jeg ikke nå mine tæer. I dag kan jeg nå langt ud over tæerne (rundt om dem!) og røre mine ben med panden når jeg sidder på gulvet med strakte ben og bøjer mig forover. Smidighed, balance og statiske styrke er forbedret voldsomt.

    Du kan læse en kort og interessant beskrivelse af Ashatanga Yoga her: http://www.astanga-yoga.dk/omastanga.htm

    Held og lykke med smidigheden - håber du vil poste hvad du vælger af fremgangsmåde og hvad du får af resultater.

    :-)

    Christian

  3. Du kan også gøre det på en medicin bold

    Øh, du mener vel en swiss ball? En medicin bold er nok ikke helt stor nok til at ligge og presse på ;) Men er ellers enig i at brystøvelser fint kan laves på en bold, specielt når alle bænke i centeret er optaget... Balance-træningen giver jeg derimod ikke meget for. Jeg kan i hvert fald tage det samme som på en bænk ved 8 reps og opefter. Hvis man skal træne balance er der mange bedre måder at gøre det på - også på bolden. Hvis du er symmetrisk af bygning skulle håndvægte på bænk sammen med lidt fokus være fint nok i sig selv til at sikre en ensartet aktivering i begge sider.

    Så du bør være opmærksom på om du er helt lige - hvis fx dit ene skulderblad er bare en lille smule større end det andet vil du - selv med håndvægte på swissballs :retard: - have forskellig aktivering af højre og venstre brystmuskel.

    Christian

  4. Interessant artikel! Diskussionnen om den på Elitefitness er bestemt også værd at følge.

    Med fare for at spørge om noget totalt indlysende har jeg vanskeligt ved at se hvordan vægten i hver øvelse fastlægges henover perioden. Kører man bare op intuitionen og sætter den gradvist op til det man håndtere den angivne mængde med og så 10 pct. ned fra sidste loading dag til den første rest dag? Fx:

    Typical (hvad er dette? Første uge eller udgangspunktet for programmet?)

    Week A: Fx 80 kg

    Week B: Fx 90 kg

    Week C: Fx 100 kg -- ens max i den givne rep-range

    Week R (rest) - sættes ned med 10% til 90 kg???

    Week D (high) ??? hvad sker der så her???

    Week E ???

    Week F (low) ???

    Week R (rest) ???

    Nogen bud?

  5. Har selv en Tanita body fat analyzer. Det har ekstremt stor betydning hvor meget du har spist og drukket og hvor langt du er i fordøjelsen, så jeg bruger den om morgenen før jeg spiser eller drikker noget. Om aftenen kan den snildt ligge på 17 og morgenen efter på 14%. I øjeblikket ligger den noget højere og jeg har en mistanke om at min reelle fedt procent er langt lavere end visningen, da mine mavebøffer altså godt kan ses i spejlet...

  6. derfor vil dit fremskridt ligeså meget afhænge af hvor du er nu, som det vil af din diæt og træning.

    Jep - og det der så kunne være alle pengene værd er vejledning i at bryde plateauer. Andre der har erfaringer med ringere resultater i anden eller tredje cyklus HST og bud på hvordan man igen chokerer musklerne til ny vækst? Har overvejet at køre en modficeret HST, hvor workload på fx bryst, skuldre og triceps sættes voldsomt op og workload for alle andre muskelgrupper mindskes så den samlede workload per træningssession er den samme som tidligere. Eller er det bare et spørgsmål om virkeligt at tage sig sammen og spise igennem?

  7. Forstår godt den skepsis der er - specielt med den (totalt manglende) fremgang jeg p.t. oplever i min anden HST-cyklus.

    Har trænet on and off i snart 10 år og troede selv rimeligt seriøst de sidste 2 år, men alligevel uden det store commitment til kost, progression og ordentlig frekvens (fast hver anden dag).

    Det blev der lavet om på da jeg tog min første HST-cyklus

    5. januar i år stod den på vægten på 73,8 kg.

    6 uger senere - 24. februar stod den på 80,6 kg uden kreatin.

    Der har den sådan ca. stået på siden trods progression, kost etc., så det første hak, rigtigt seriøs træning kan altså godt give ret gode resultater, selvom man har trænet regelmæssigt og længe.

    Spørgemålet er derfor nok ikke om Ellis har kunnet nå sine gains, men om ikke han snarere lå langt under sit naturlige potentiale og da han realiserede dette - ret hurtigt - er hans udvikling da stort set også gået i stå som det fremgår af billeder, målinger og vægt. Ja, han har da fin-tunet fysikken lidt, men der har ikke været tale om væsentlige forbedringer efter de 12 uger...

  8. Jeg har ikke tjek på den forskningsmæssige underbygning af det, men jeg har læst en hel del anbefalinger af ZMA - et kosttilskud af zink, magnesium og B6-vitamin.

    Nutros.com skriver følgende:

    Intense physical training can increase the risk of deficiencies of key minerals and trace elements—namely, zinc and magnesium. These zinc and magnesium losses can have a direct, negative effect on strength and endurance. ZMA™, a novel zinc, magnesium, and Vitamin B6 patented formula is made up of precise forms and amounts to help increase anabolic hormones and strength in athletes. Because of its documented effectiveness for raising testosterone levels, this supplement is used by hundreds of athletes as a safe, natural alternative to pro-hormones.  

    How You May Benefit

    Boost testosterone production

    Increase anabolic hormone production, such as testosterone, to improve strength and muscle mass

    Enhance muscle recovery

    Improve muscle relaxation during sleep, which may assist in muscle-tissue recovery

    Avoid vital nutrient deficiencies

    Avoid mineral deficiencies, which can occur as a result of intense training  

    Det er ret dyrt, så jeg har forsøgt mig med en zink og en magnesium tablet fra matas (en af hver) oven i mit daglige indtag af vitaminer i en periode. Jeg har åbenbart manglet en af delene for at få nok testosteron, for resultatet var bumser over hele ryggen og det føltes også som om at jeg fik mere muskelvækst. Det eneste jeg kunne være helt sikker på var dog bumserne, der forsvandt en måneds tid efter jeg holdt op med at tage ekstra zink og magnesium.

  9. Hov! Overhalet indenom af TJ mens jeg sad og fedtede i en mail... Som altid udtrykker du præcist hvad det drejer sig om...

    Jeg synes dog det er en suveræn bog, hvis bare man bruger den rigtigt:

    * Mange gode øvelsesvejledninger, men rigtigt gode billeder

    * God baggrund om sporten - hvad er BB og hvordan forstår man den. Hjalp mig som novice med at fatte en hel del.

    * Den kommer rundt om alle emner der er værd at tage fat i

    Men ikke alt er helt fint:

    * Den anbefalede træningsvolumen er fuldstændigt umenneskelig.

    * Arnold skriver at intens mavetræning med mange reps kan give punktforbrænding (selvom han dog også skriver at videnskaben siger nej, så fastholder han at det giver en effekt der minder så meget om det at man bør gøre det alligevel).

    * Mavetræningsafsnittet er i det hele taget ikke noget at råbe hurra for, men er totalt revideret i 2nd edition, så det er den man skal tage fat i.

    Så ja, meget af viden om programlægning og kost er bedre andre steder, men som motivator og øvelsesopslag er den rigtigt god.

    En anden god bog er Arnolds selvbiografi: Arnold - Education of a Bodybuilder. Den har hele baggrunden om ham selv - inkl. hans kvindesyn - samt en introduktion til at komme i gang med øvelser mod egen kropsvægt og vægttræning.

  10. Vigtigt at skifte øvelse. Vigtigt med lave reps!

    Hvis ikke du har læst Jørgen Storms fremragende artikel sixpack til sommer kan den varmt anbefales:

    - Baggrund: http://www.getbig.dk/vis_artikel.asp?id=393

    - Øvelser: http://www.getbig.dk/vis_artikel.asp?id=393

    Mens vi er i afdelingen for hård mave er Janda sit-ups også rimeligt hard-core. Pavel Tsatsouline anbefaler dem varmt, da ROM er stor og hoftebøjerne er helt ude af bevægelsen:

    - Janda sit-ups: http://www.maxsportsmag.com/strengthendura...sue26/26se2.htm

    - Mere om sit-ups fra Pavel: http://www.t-mag.com/html/body_96ab.html

    Er der nogen af jer der praktiserer Janda sit-ups?

  11. Umiddelbart nej

    De fleste mennesker har i mindre eller højere grad stillesidende arbejde eller et erhver der på andre måder belaster ryggen. Min yogalære sagde at hun oplevede at folk generelt blev et par cm højere efter et stykke tid hvis de vel af mærke var dedikeret!!!

    Angel: Cool - hvilken form for yoga dyrker du - og hvor? Jeg er på Ashtanga. Træner på Østerbro og på Christianshavn og kunne egentligt også godt bruge lidt bedre udsigt når jeg sidder og kigger ud af vinduet på kontoret ;)

  12. Jeg benyttede mig af tilbuddet og blev meget overrasket: Det er en anden slags designerproteinbar end dem jeg tidligere har fået. Den smager meget bedre - og rigtigt nok lidt hen i retning af chokladekage. Lækkert! De andre barer jeg har prøvet har alle krævet at man drak noget ved siden af. Det gør de her ikke - er meget mere som slik.

  13. Lidt misvisende poll - jeg træner efter arbejde - dvs. som regel ved seks - halvsyvtiden nogen gange senere, men altid FØR aftensmad, så må være efter eftermiddagsmad, men i skemaet står det som efter aftensmad...

  14. Det der kan være svært er snarere at få høj intensitet på fra starten. Når man kører så få sæt skal der være kul på fra starten (efter behørig opvarmning naturligvis) for at man får noget ud af det, men det er også noget den indbyggede progression i programmet hjælper med.

    æhhhh...hvad mener du? intensiteten er jo fastlagt i programmet.... pointen er jo lige præcis at der er MEGET LIDT kul på i starrten og det skal der være.....

    Enig - jeg tænkte ikke på cyklussen, men i hvert træningspas.

    FittSmokers spørgsmål om hvorvidt dårlig teknik kan betyde at man ikke får optimal effekt af få sæt/øvelser fremfor flere handler som jeg ser det mest om man kan tilstrækkelig intensitet i de første sæt, så eventuelle ekstra sæt kun vil give meget lidt udbytte.

    Da jeg startede på HST var det da også min største frygt - at så få sæt og øvelser virkeligt kunne gøre en forskel, men det gjorde de - bl.a. fordi jeg fokuserede på intensiteten og ikke kun på de kg der stod i mit skema. Jeg gik så markant frem i styrke at jeg blev nødt til at genberegne og øge vægten i næsten alle øvelser flere gange i den 8 ugers periode for at bevare en høj træningsintensitet.

  15. Det er klart at druk og træning ikke er optimalt, men at det ligefrem skulle sætte dig 5 dage tilbage virker overdrevet. I Arnolds selvbiografi (Arnold Education of a Bodybuilder) fremgår det da også at det bliver drukket en hel del øl i hans yngre dage hvor man må formode at han endnu ikke var på hormoner.

  16. Men min opfattelse er mere og mere, at selve "programmet" stiller en del krav til at man har sin teknik iorden ?

    Dårlig teknik kan vel betyde at man ikke får den optimal effekt udaf af få øvelser, fremfor flere ? eller hvad ?

    Kan ikke rigtigt se hvordan det adskiller sig fra alle andre programmer på dette punkt? Vil du kompensere for dårlig teknik ved at tage flere sæt? Det der kan være svært er snarere at få høj intensitet på fra starten. Når man kører så få sæt skal der være kul på fra starten (efter behørig opvarmning naturligvis) for at man får noget ud af det, men det er også noget den indbyggede progression i programmet hjælper med.

  17. Orsted >> Nu er jeg lige lidt doven - så jeg tjekker det ikke selv - men har du en logbog, og er det dig på din avatar?

    Nix, fører min log helt for mig selv ;) Tror at jeg vil smække en logbog op når jeg starter næste cyklus. Det er inspirerende at læse andres, så hvorfor ikke selv dele?

    Og nej, det er ikke mig på min avatar. Men næsten :tongue: Tog en der lignede mig og stod i en stilling som jeg er ved have fod på fra den første serie i astanga. Kragen, som den hedder, sparker virkeligt i triceps, mave og lænd samtidigt med at balancen udfordres. Yoga-stillingerne er - modsat hvad jeg troede indtil for et par måneder siden - ret krævende rent styrkemæssigt, så det er god træning og giver samtidigt den smidighed og balance som er nødvendig for at få fuldt udbytte af vægttræning.

    Jeg går ud fra at det IKKE er dig på din avatar. :D

  18. Produktets indhold af krom, l-carnitin og White whillow er helt spild af penge, rent plat!

    Hvad er der i vejen med l-carnitin? Har hørt en del om at netop dette skulle være en god idé hvis man ønsker at forbrænde fedt i stedet for muskler (sikkert et dumt spørgsmål, da jeg ikke ved så meget om dette område og med et hørt stoftskifte altid har haft en lav fedtprocent næsten uanset hvor meget jeg har spist.