Frederik

Medlemmer
  • Posts

    437
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Frederik

  1. Hej Mol,

    Jeg har det sidste stykke tid funderet over ideen med at være i kalorieoverskud, når man vil have større muskler. Jeg spiser selv som det passer mig, og træner et par gange om ugen - dog uden at se de store resultater. Mit spørgsmål er derfor, om det virkelig er nødvendigt, at spise mere end normalt. Hvis jeg indtager proteiner nok, burde dette så ikke være nok (sammen med de kulhydrater mv. jeg ellers indtager)? Vil min krop først forbrænde muskler eller vil den også forbrænde fedt? Det må da kunne lade sig gøre at tabe fedt samtidig med at opbygge større muskler?

    Er der nogen der kan give mig en mere uddybende forklaring, da jeg ellers blot vil begynde på proteinpulver efter hver træning for at dække behovet!..

  2. Som jeg forstår, så handler det vel blot om, at få ekstra næring i de dage, hvor man træner meget og holde sig til normalindtaget de dage, hvor man ikke laver det store. Tror måske jeg har startet en diskussion, som man ikke kan konkludere på:)

  3. Sorry......er lige lidt bitter her tidligt på morgenen hehe.

    Jeg synes din bitterhed er begrundet, det virker som om en del mennesker ikke laver andet, end at komme med kommentarer til skrevne ting, taget helt ud af kontekst. Jeg synes konstant der er indlæg fra folk, hvor det eneste formål er at nedgøre og gøre sig "bedre"..

    Men for at give dig svar, så laver jeg selv smoothies ofte. Jeg benytter desuden en pulverblanding, som giver mig de nødvendige næringsstoffer. Det smager dejligt, man kan variere smagen og lave det hurtigt.

    Jeg laver oftest en blanding på 200 ml mælk + 200 ml juice + 2 spsk pulver (bruger herbalife vanille) + hindbær + banan. Smager skønt!

  4. Har slet ikke set tråden i lang tid, men I skal have tak for Jeres svar. Jeg har en idé om, hvor meget man skal løbe. Min plan bliver nok hveranden dag, men fullbody vægte på hviledage. Jeg har godt nok slet ikke lavet noget i 2-3 uger nu, har simpelthen været hængt op. Jeg håver at få implementeret den daglige træning som en fast del af min hverdag - men det er vel bare at tage sig sammen:)

    Der er ingen der har nævnt noget om kostændringer og om løb kræver et større proteinindtag i hverdagen. Det er ikke så relevant mere, men vil da stadig gerne have svar på det.

  5. Du vil vel gerne ned på en fedtprocent på 10 % eller lignende, og det tager skam nok mindst 6 måneder:)

    Jeg forstår til gengæld ikke, hvordan du kan have så høj fedtprocent, men fodbold 3 gang om ugen. Du skal skære ned på det søde, tage lidt mindre sovs og drikke lidt færre øl. Ellers kommer der nok ikke til at ske noget:) Held og lykke med det...

  6. Hej Tobias,

    Jeg tager dit råd til mig, og får set på skulderen hurtigst muligt.

    For at vende tilbage til mit spørgsmål, så ville jeg egentlig gerne vide om øvelsen med håndvægtene langs kroppen giver belasting på brystmusklerne. Det føles som om det primært er triceps, der bliver belastet. Det giver dog ingen mening, da det er den samme bevægelse, som når man laver armbøjninger med knyttet hånd.

    Hvis jeg kan få svar på dette, ville det være perfekt. Jeg skal nok lade være med at overbelaste min skulder i mellemtiden:)

    Frederik

  7. Hej Mol,

    Som emnet lyder, så vil jeg gerne vide, hvad fordelen på den ene hånd stand og den anden er i forhold til musklerne involveret. Grundet en skulderskade kan jeg ikke lave de "originale", hvor håndvægtenes linie krydser hen over brystet. Jeg laver pt den anden version, hvor håndvægtene peger ned langs kroppen (som at stå med hænderne lige ud for sig, med tommelfingrene pegende lige opad).

    Er der en stor forskel på disse øvelser? Jeg føler ikke jeg får så meget bryst med i den "paralelle" version.

    Frederik

  8. hej Onkel Troels:) Tak for svaret

    Grunden til at jeg vil løbe hver dag, eller næsten hver dag er, at jeg har fået en skulderskade, der gør, at jeg ikke kan træne med vægte. Jeg bliver nødt til at holde mig så meget i gang jeg kan, og vil gerne "cutte" eller hvad man nu kalder det. Ikke at jeg har fået store muskler som sådan, men man kan jo forsøge at få sænket fedtprocenten ved megen aktivitet, når man alligevel ikke kan vægttræne.

    Men det lyder som om, man godt kan løbe 5-6 gange om ugen, så længe det bare er korte ture som nu. Det giver også meget god mening, da det giver mig de 30 min man skal have om dagen.

    I øvrigt skal man da ikke være i kcal overskud med derimod i protein overskud ved muskelforøgning - sådan som jeg har forstået det. correct me if Im wrong.

  9. Hej Mol

    Jeg er brgyndt at løbe, og jeg føler jeg har overstået min begynder fase. Jeg har altid hadet at løbe, men de 20-30 min med musik i ørene er nu blevet okay.

    Jeg ønsker at løbe dagligt, elelr i hvert fald næsten. Jeg skal blot vide hvilke faktorer der spiller ind.

    Om mig:

    24 år

    70 kg

    183 cm

    Jeg løber pt 3.5 km, og det synes jeg er en fin afstand til dagligt. Jeg vil dog gerne op på 5 km - men er dog bange for min restitution.

    Hvis jeg løber 5 km hver dag skal jeg så ændre i mine/mit: proteinindtag/styrketræning/daglige rutine - og kan det overhovedet lade sig gøre set fra et udviklingsmæssigt synspunkt?

    Jeg håber på lidt input...

    Frederik

  10. Hvis du gerne vil have synlige mavemuskler, skal du ned i fedtprocent. Problemet her er dog, at du tror du får synlige mavemuskler ved at træne dem. Hvis du træner hele kroppen, vil du opbygge muskler og derved blive tungere (gå op i vægt). Herefter kan du så overveje din fedtprocent, og sppise sundere.

    Du skal ikke træne den samme muskel flere dage i træk (mavemuskler er også muskler)(med forbehold for perfect 10 programmer og lign.). For at få store muskler skal du tænke stort - det betyder: træn med vægt og få repetitioner, eksempel vis med 5 kilo vægt på brystet og så 8 gange mavebøjninger i 3 sæt (8x3). Dette skal du gøre hveranden dag. Husk dog også at få trænet ryggen, da meget træning på din forside og ingen på din bagside kan give skader.

    Jeg vil helt klart anbefale dig at investere i en bænk og nogle vægte derhjemme, hvis du altså ikke vil i fitnesscenter. Du kan lave et splitprogram, hvor du træner halvdelen af dine muskler den ene dag og den anden halvdel den anden dag. Det tager vel 20-30 min per dag alt efter, hvor meget du vil træne hver muskelgruppe.

    Hvis det ikke er klart allerede, så lad mig understrege, at du ikke får vaskebræt ved KUN at træne mavemuskler.

  11. Tjaaa - kunne da være meget spas, at prøve og se om det giver resultat... DOG så gider jeg ikke tage i mit center 2 gange i løbet af en dag.. Men da du har "hjemme-gym" er det naturligvis ikke et prob for dig... Diciplin!

    Tja, jeg har bare dumbells og en bænk. Man kan vel lave det meste hjemme:) Ellers kan man lave bodyweight øvelser, så man skulle kunne differentiere sin træning på de forskellige muskler uanset om man har noget hjemme eller ej.

  12. Tråden blev oprettet for små 3 år siden, så mon ikke at hun har fundet ud af hvordan hendes diæt skal skrues sammen? :smile:

    ja det kan jeg godt se. Underligt at den dukkede op på forsiden, da jeg loggede ind tidligere!! Hmm, sorry jeg bragte den op igen:)

  13. Hej,

    Jeg kunne godt tænke mig at prøve Perfect 10 træningsprogrammet. Det er primært for at øge massen på bryst og skulder området. Jeg burde have mulighed for at udføre programmet, med de dumbells + vægstænger + bænk jeg har derhjemme. Der er dog nogle aspekter af artiklen, som bliver svære for mig at forstå til fulde. Er der nogen, der har lavet en dansk udgave af dette program?

    Ud over en træningsplan på dansk - eller knap så teknisk på engelsk, er der så nogen der har prøvet programmet. Hvordan var Jeres resultater? Er det nødvendigt med "is-massage" efterfølgende? Udstrækning er jo intet problem, men ismassagen, synes jeg virker lidt tam. Kan være han får ret.

    Her er linket i hvert fald http://www.t-nation.com/free_online_articl...ect_10_training

    Jeg ser frem til Jeres feedback!

  14. 1000kcal om dagen og 5km løb oveni

    Langt fra en smart kur - jo hvis det er musklerne du vil af med og IKKE fedtet.

    DU mister sku (næsten) kun muskelmasse af den kur.

    Det kommer vel an på, om hun får protein nok til musklerne?Hvis hendes hvilestofskifte er 1500, er 1000 kcal vel fint om dagen? Så længe hun får 1.5 g protein pr. kg. kropsvægt, tror jeg ikke hun vil miste meget muskelmasse. Og det er jo ikke sikkert, at hendes mål er store muskler, altså kan hendes indtag af protein sættes yderligere ned. Ellers har jeg da misforstået mange tråde her på MOL.... Anyways, jeg synes det lyder som om, at pigebarnet skal have en kostekspert til at lægge en kostplan. På denne måde skal hun måle, veje osv. hver gang hun spiser, da hun åbenlyst ikke kan holde sig til en normal diæt. Problemet når hun har ramt sit mål, kan man tage til den tid. Forhåbentlig vil hun være motiveret til at fortsætte i samme bane. Held og lykke med det, og undskyld jeg omtaler dig i 3. person :)

  15. Så altså..

    Jeg skal holde øje med de der "kcal" som man ca. skal ha' 2000 om dagen af? Hvis jeg nu prøver at holde mig på de 1500-1700 hvis det kan lade sig gøre - så taber jeg mig automatisk med den sport jeg dyrker?

    Du skal finde dit gennemsnitlige forbrug af kcal (kalorier) om dagen. Dette gøres bedst ved at regne vægt + kcal indtag ud i 14 dage, og finde gennemsnittet. du ligger sikkert på ca. 2200 eller mere. Når du dyrker motion forbrænder du kcal. Hvis du eksempelvis løber en times tid, så forbrænder du omkring 500 kcal alt efter hvor hurtigt du løber osv. Dette kan du regne ud, hvis du søger lidt på nettet.

    Hvis du indtager færre kalorier end du forbrænder vil du tabe fedt. Dog skal du huske, at du taber muskelmasse, hvis du ikke får proteiner nok. Du skal derfor give det tid, og måske være i 200-300 kcal underskud om dagen. Du kan også sætte dig ind i den rigtige måde at være i kalorierunderskud, dog tror jeg ikke du formår dette, hvis du ikke kan forstå kcal/KJ osv som ofte bliver nævnt på siden. Held og lykke med det!

  16. kan fraråde vingummierne, de er efter min mening alt for smagløse ;) deres frugtbolcher gør det heller ikke for godt.

    Hvad med lakridserne? Jeg var lige i superbrugsen, men de havde kun spejder boltcher og for at være ærlig, gad jeg ikke have boltcher.. håber snart jeg finder de der lakridser og vingummier:)

  17. Det ser faktisk rigtig lækkert ud med de Isis produkter.. tror jeg vil prøve at købe noget af det.. Er der andre der kan anbefale nogle specielle sager derfra? Overvejer stærk at få fat i nogle cookies i hvert fald:) og så selvfølgelig nogle lakridser... Lidt ærgeligt nogle af tingene skal give luft i maven, men sådan er det vel:)

  18. 2 dl skummetmælk = 70 kcal

    200 g frugt/bær = 80-100 kcal

    Så 150-170 kcal

    Du kan få sødemiddel der ikke er energi givende, jeg foretrækker enten flydende Isis eller atwel

    Ser udmærket ud og sødestoffer har jeg egentlig ikke brug for. Det smager dejligt uden. Sådan en shake tror jeg er en god idé til de sene aftentimer.

    Jeg tror jeg vil foretrække en shake fremfor boltcherne, især da jeg kunne forestille mig 10 stykker slet ikke stiller mit behov! Tak for de forskellige inputs...

  19. Man skal bare passe på med at ikke at spise for mange :laugh:

    Ideen med lavenergislik er rigtig god, dog har jeg det rigtig dårligt med lige akkurat boltcher, da de er forfærdelige for dine tænder. Men omvendt skal man ikke afsige dem:) Er der nogen, der har erfaringer med tyggegummi? Kan det tage noget af sliktrangen?

  20. 2dl mælk, 200g bær eller frugt (jeg ville nok undgå bananerne og de andre mest energitætte frugter) flydende sødemiddel + evt vanilje essens eller korn også bare i blenderen til du har en tyk softice lignende masse.

    ellers har Isis lavet et par gode energifattige produkter - eks. Nelly dellies og mousse

    Men ellers, hvis du ikke har problemer med vægten så syntes jeg godt du kan tillade dig at spise de 3-4 frugter som du gør.

    Så jeg kan bare lave mig en frugtsmoothie eller lignende efter jeg har spist uden at det skader for meget. Hvor mange kalorier tror du der er i din smoothie/shake?

  21. Hej

    Jeg får simpelthen en trang til søde sager lige efter aftensmaden og resten af aftenen. Udover trangen til søde sager, så føler jeg mig ikke mæt, selv lige efter jeg har spist en stor potion aftensmad. Dette regner jeg med hænger sammen med et 3 måneder gammelt rygestop. Selvom jeg stadig er tynd og fit, så vil jeg gerne spise lidt sundere. Hvis jeg går i gang med frugt, så spiser jeg 3 bananer, et æble og nogle appelsiner. Det er alligevel en del synes jeg. Jeg er helt sikker på, at min potioner er store nok.

    Så jeg skal bruge noget sundt og mættende jeg kan snacke efter aftensmaden. Nogle gode ideer?

    Frederik

  22. Så at du bor i århus!? Har du spørgsmål kan du sende mig en pb. Da jeg arbejder i et træningscenter i århus, kan jeg derfor være til rådighed, hvis du vil have hjælp til at evt. tjekke din teknik eller andet.

    God træning! ;)

    Flink fyr:) Meget god all round beskrivelse i øvrigt, selvom jeg skulle læse 3x8/8x3 et par gange for at fatte forskellen.. er nok stadig lidt træt:)

  23. Umiddelbart virker det som om du træner nogle af de samme muskelgrupper hver dag. Der er ikke meget forskel på leg-curl og baglår. Heller ikke på leg-ex. og squat/pres. Hvorfor laver du ikke et program til underkrop/overkrop eller forside/bagside. en eller anden måde at dele tingene op på. Jeg laver selv ryg+biceps+ben / bryst+triceps+mave som split program.. Du skal jo ikke ende med at blive trekantet med den brede del i bunden:)

    Frederik