Princiip

Medlemmer
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Princiip

  1. Hey,

    Jeg har også svaret på din anden tråd mht kost og træning. regnestykket med kun 16g protein må være forkert - det er korrekt at protein skal indtages med kulhydrater, men ikke i den mængde når man nedbryder muskelmasse!

    Det lyder lidt forkert i mine øre - man plejer at sige 0,25g når man ikke træner....derimod 1,5 til 2g når man udøver hård træning dagligt.

    30 g protein i shake og en banan er super nu hvor du har købt det. Man kan godt supplere med mad istedet, men pulver er bare det billigste om mindst tidskrævende. Wheigtgainer er ok, men ik noget der er nødvendigt og nogle tager en del på, da de kommer i totalt energioverskud.

    Jeg vil sige det er helt fint at blive ved ren protein og spise en banan el.lign til :-)

    Prøv dig lidt frem...alle de fantastiske råd er jo fra folk der har gjort den erfaring der passede bedst til dem (eller uvidende) - find den rutine der virker for dig hen ad vejen...

  2. Hey,

    Den formulering med at træne "lunges og læg med squat", var nok lidt dum :-)

    Jeg mener bare at lunges, læg og squat udgør en god variation....men som sådan ikke noget der trænes sammen i én øvelse, som jeg fik skrevet.

    Jeg ved du har benene godt igang hver dag og det kan også være nok - jeg ser det bare ud fra styrke og evt let muskelvækst for at blive større. Hvis målet er at have en flot krop, med markeringer og et lige forhold med under og overkrop, tror jeg det er en fordel med lidt mere ben i styrketræningen.

    Jeg ved jo ik hvordan du er opbygget og ser ud, men konditionstræning er sjældent noget man får store ben af, tværtimod.

    Alt med måde og det skal blot være for at opnå en proportionel kropsbygning.

    Mht protein, så jo det er typisk omkring de 30g - også i mælk eller vand. Det er nok lidt en smagssag hvor lidt og hvor megt vand der skal i, men det du foreslår er fint. Det kan anbefales at tage det med vand og så spise en banan til, da kulhydraterne fra bananen øger proteinoptagelsen og giver dig energi igen :-)

    Der findes så mange fede øvelser, men søg lidt rundt på nettet og evt tjeck øvelsesbib. her på MOL.

    Dem du har er oge fede, men bare lidt variation er godt. Man rammer de samme muskler, men bare forskelligt med øvelser, så man ikke keder sig med tiden....

  3. Hejsa,

    Løst hud er altid en svær fjende, men fedt kan man i de fleste tilfælde reducere ved konditionstræning.

    Hoveddelen skal være konditionstræning hvor pulsen er godt oppe i en længere periode og forbrændingen er godt igang. Samtidig skal du supplere med et godt styrkeprogram. Dette gør ik fedtdepoterne mindre, men er sundt, strammer op under huden og hjælper til en god forbrænding da aktivt muskelvæv forbrænder en del mere. Jeg vil dog ikke anbefale de der inderlårsmaskiner - spild af tid. Der findes mange gode benøvelser og evt spørg i det center hvor du træner.

  4. Hej casper!

    Jeg synes det ser fint ud overordnet set - jeg kunne godt vælge nogle "sjovere/federe" øvelser, men det er jo smag og behag og ved jo ik om du varierer øvelserne en gang imellem.

    Dog vil jeg foreslå to ting:

    Træn mere ben - du har lidt med, men ikke nok efter min mening. Jeg ville supplere lunges og læg med squat. Måske du ved det, men op til 50% af kroppens testosteron produceres i benmuskulaturen og er med til at fremme muskelvækst. Dette frigives ved træning. Derudover vil jeg altid droppe læg-maskinen! den er ik effektiv. I stedet vil jeg lave standing calf-raises, altså stå på fx en stepbænk med tåspidserne, en vægtstang bag skulder/nakke og køre op og ned. Den er nemmest i et smithstativ.

    Det vil også være en ide at lave et 3-split program istedet.

    Jeg vil også mene du skal være obs på proteinindtaget. Netop fordi du ikke er voksen og stadig under udvikling. Børn skal have en del mere protein end voksne. Når voksne er inaktive skal der ikke meget til, men selvfølgelig alle de der træner skal have meget! Man siger 1,5 til 2 g pr kropsvægt ved styrketræning.

    Du skal nok regne med 1,5 g protein pr kropsvægt dvs pt 94,5 g. (skader ikke med mere)

    Jeg vil helt klart anbefale et tilskud hver dag fx i din smoothie, trods du spiser rigtig fint! Når man styrketræner nedbryder man jo musklerne og derfor skal de have ekstra til at vokse - da du derudover stadig skal vokse det du mangler, skal der en del protein til. Mælk er også fint efter træning, men vil ikke skade med lidt protein pulver.

    kroppen kan ca optage 30 g protein ad gangen, så derfor skal det fordeles i løbet af dagen og lige efter træning. Det fremgår ikke af din plan, hvor mange gram du spiser, men jeg vil skyde på du får omkring de 100g, så ikke noget problem, men bare et must at det overholdes og øges hen ad vejen med din træning, form og styrke.

    Det er som sagt overordnet fint det du har skrevet, men jeg ville dog prøve lidt forskelligt for optimal virkning og erfaring :-)

  5. Hejsa,

    Det der er da helt moderat! Jeg vil sige det er helt ok at træne på det niveau, så længe man bare lytter til kroppen. En hviledag skader aldrig og hvis man er helt uoplagt så bliv hjemme - ellers så er det da fint :bigsmile:

  6. Hej,

    nej, du har ikke behov for restitution i forbindelse m. cykelsport når det "bare" er en motionsform. Hvis nu man er cykelrytter, kan der være behov for hviledage, men ellers ikke i denne forbindelse.

    Jeg mente ikke at overbelastning og og overtræning, er vejen frem - er selv meget obs på følgerne og bruger pulsur. Jeg mener blot at let motion hver dag ikke er skadeligt! Der er så mange som træner hver dag, netop fordi intensiteten ikke er så høj, at der kræves hviledage og det er kun sundt.

    Jeg skrev samtisig også at hviledage kun er sundt, men ikke et must.

    Jeg må gå ud fra at niveauet ikke top-højt, da det er startprogram, vægttab og bedre kondi der ønskes - når man ikke har disse ting på plads, kan det da være svært at komme op på et niveau hvor restitution er et must ved cardio - vil sige det er en helt anden sag med styrketræning!

    Altså helt enig i jeres udsagn med ro og hvile, hvis man føler behovet - Er dog overbevist om der skal en hvis intensitet til før det er nødvendigt....

  7. Hej,

    nej, du har ikke behov for restitution i forbindelse m. cykelsport når det "bare" er en motionsform. Hvis nu man er cykelrytter, kan der være behov for hviledage, men ellers ikke i denne forbindelse.

    Der er også mange der fx spinner, løber og svømmer hver dag. Fint med hvil, men ikke skadeligt uden. Så lige programmet fra RuneB og godt bud, ville dog synes det var en langvarig start uden så meget progression....man skal ikke miste motivationen ved at lægge for hårdt ud, men heller ikke vente for langtid med at presse sig selv! Helt enig når det gælder styrketræningen - det hjælper til aktivt muskelvæv, der selvfølgelig bruger mere energi for at holde maskineriet igang...ergo bedre vægttab

    Hvis du har købt cyklen er det måske dumt at sige, men jeg ville klart foretrække en spinningscykel! Trådet er så meget mere behageligt, god comfort og giver mulighed for også at cykle stående, for variationens skyld :-) De fås ok billigt i brugt-stand.

    Bare et par tanker herfra...

  8. enig, du må være mere specifik med øvelser osv...

    dog studser jeg over noget, hvis du kører en 2 dages split.

    Der er høj frekvens og dvs at du rammer de samme muskelgrupper flere gange om ugen, da du træner en del. Det er også fint, så længe du er sikker på en god restituition - det afhænger af mange ting, men du kunne fx køre bryst/triceps den ene dag og næste gang ryg/biceps. Hvis du kører det som beskrevet, rammer du de samme muskler dag efter dag....

    Bare en tanke :-)

  9. Hejsa,

    Jeg tænker også det er et fint program, der er omkring de store muskelgrupper og flerledsøvelser.

    Hvis jeg skulle lave om på dit program, ville jeg dog ikke sætte en isolationsøvelse på hamstrings. De rammes i både squat og dødløft, selvfølgelig ikke som primære muskler, men nu er det jo også et fullbody program.

    Jeg synes dog det er fint med træning hver dag, så længe det er et skift mellem cardio og styrke - bare restitutionen er ok og passer til træningsfrekvensen (altså hvor mange gange du træner musklen og over hvor langtid)

    Hvis dit mål er let hypertrofi, ville jeg nok have øvelser til arme også, men igen kan det blive ret tidskrævende - de rammes selvfølgelig også i træk øvelser til ryggen, men det er jo smag og behag. Du kunne jo også lave et split program, når du alligevel har en struktureret træningsuge....Så er der hvertfald ikke nogle muskler der mangler fokus! :-)

  10. Hej alle,

    Jeg dyrker en del spinning og er netop blevet instruktør. Jeg har nogle gange oplevet en snert af krampe under slutspurt, men heller ikke mere end det. De sidste to gange jeg har kørt, er jeg blevet ramt af krampe i begge ben samtidig efter kun en halv time.

    Jeg læste mig så frem til, at dette skyldes for lidt væske, affaldsstoffer i musklen og en dårlig saltbalance. Jeg synes nu mit væskeindtag er ret ok under en time, men der skal selvfølgelig også noget indenbords før og efter træning....

    Mit spørgsmål er mest rettet mod saltbalancen. Hvad er smart at spise i den forbindelse?? Jeg spiser med stor glæde grønne æbler med salt på (lyder klamt, men smager fantastisk). Hvor meget salt er nødvendigt og skal man, som med alt andet, variere sine saltkilder??

    Tak :-)

  11. Det er ikke særlig smart at begynde på!

    Alle pillerne indeholder en del efedrin (ephedrin), man kan endda få nogle med ekstra højt indhold - dette er ret farligt da det er et middel der påvirker alt i kredsløbet.

    Man skal også holde regelmæssige pauser, tror det er hver mdr eller der omkring. Det er en form for afvænning, så kroppen ikke vænner sig til det - hvad så i perioden hvor man ikke tager det???

    For nogle virker det ikke og der mærkes ingen forskel, men tag for og imod;

    Fordele;

    - Nogle mærker nedsat appetit, og mindre lyst til sukker

    - Nogle får mere energi under træning, da kredsløbet arbejder på højtryk og smertegrænse/udmattelse er længere væk

    - iltoptagelse øges også

    Ergo så giver det jo sig selv at mindre mad og mere motion er med til at slanke, så ja det er effekten hvis de virker.

    Imod;

    - Hjertebanken og forstyrrelse i hjerterytmen der kan være MEGET ubehagelig og farlig

    - Søvnbesvær og hyperaktivitet

    - fysisk ubehag fx. kvalme, hovedpine, rysten og irritation

    - Hvis kroppen vænner sig til stoffet og oplevelsen er god, vil pauserne være ubehagelige, trættende, ovenstående bivirkninger kan forekomme og du vil få lyst til at skippe pauserne

    - når kroppen er tilvænnet skal der øges i mængden for fortsat at mærke virkning og det er jo så bare endnu farligere

    - i værste tilfælde kan ovenstående føre til hjertestop pga kredsløb og hjerte "koger over" (dette skete i 2008 i Århus for en ung mand pga therma power)

    - hvis man har behov for pillerne er det jo et udtryk for at man ikke spiser rigtigt. Hvis man så begynder at spise mindre fordi appetitten svækkes og der heller ikke tilføres nok grønt, protein, kulhydrat, vitaminer, mineraler og salte, så er bunden nået. Du nedbryder altså kroppen hvad angår muskler, hjerne, koncentration, kredsløb og måske fremtiden....

    Ved ikke hvor høje ambitioner i har, men hvorfor ikke bare finde en sjov sport...og tænke over hvor mange kcal i indtager....eller få lagt et program i evt fitnesscenter og en kostplan...

    Jeg kunne aldrig give afkald på min søde tand, men så må jeg jo gøre noget for at kunne tåle det!!

    Håber i tager budskabet til jer...det er for dumt og naivt! :-)

  12. Hmmm...ham jeg har fået programmerne af taler netop for at man kan superkompensere og at det gør udbyttet bedre! Men det er måske fordi han ikke er dødelig som andre, men har trænet professionelt i mange år??

  13. Dette program har jeg fra en bekendt, der stiller op til ufattelig mange konkurrencer - Dog vil jeg lige høre jeres mening frem for kun hans.

    Jeg skriver ikke øvelser osv, men egentlig bare kobinationen af muskler der aktiveres.

    Jeg tænker at begge udkast fungerer, men i den første tvivler jeg på restitution til ben. hvis man deler øvelser op i bag og forlår, vil de ramme de samme grupper. Forskellige former for squat går i hele benmuskulaturen, dødløft (dog noget anerledes) og hyperextension også. Kan derfor kun se at der både dag 2 og 4 er øvelser der kan ramme andet end lige dén muskel der var tænkt...Gør det noget?

    tak hvis nogen gider give respons!!

    dag 1) Ryg og læg

    dag 2) Triceps og baglår

    dag 3) Bryst, skulder og mave

    dag 4) Biceps og forlår

    eller:

    dag 1) ben - for og bagside, baller og inderside af lår samt triceps

    dag 2) ryg, lænd og mave

    dag 3) skulder og lægge

    dag 4) bryst og biceps

  14. Hej alle!

    Jeg er holdinstruktør i bl.a.

    Muskeltræning / Bodypump

    Mave-Balle-Lår

    Stram op

    Puls og styrke

    Langt de fleste deltagere er selvfølgelig piger, men jeg vil gerne droppe det helt feminine og appelere til mænd også. Holdtræning giver heller ikke gevinst, med mindre man virkelig giver den gas eller smider godt med vægt på!

    Jeg vil høre om nogle sidder inde med nogle fede aktiviteter og ideer til en gang holdtræning.

    Samtidig mangler jeg en god opvarmning. Ikke den sædvanlige step - altså noget der gør at der er variation!

    Jeg har selvfølgelig mange ideer selv, men vil da lige høre hvad de kloge siger :0) ???

  15. Hejsa,

    Jeg synes det er rigtig fint du klør sådan på! Dog er det rigtig ofte at piger ikke får nok ud af deres træning, da de ikke presser sig selv til maks.

    Her tænker jeg feks. på styrketræning og intervaltræning.

    Styrketræning er super godt uanset køn. Få feks. lavet et godt spilt program, altså hvor du deler kroppen op i grupper og træner de forskellige dele af kroppen på bestemte dage. Derved sørger man for at de muskler du feks. brugte mandag først kommer i brug senere på ugen, og musklerne får derfor lov at restituere.

    Få lagt et program der primært er med håndvægte og vægtstang. Bænkpres, squat og håndvægtsøvelser er ikke kun til mænd, det kræver blot lidt teknink! Få evt en kompetent instruktør fra dit center, til at lægge et program, eller spørg! Folk vil altid gerne hjælpe i centeret :-)

    Det er en udfordring, men når det kører så kører det tilgengæld. For kvinder tager det meget langtid at bygge kraftigt muskelvæv op - du bliver altså aldrig Miss.Olympic, medmindre du træner MEGA meget og du er genetisk egnet.

    Jeg har selv et splitprogram og kører med maks styrke. Jeg har nogle flotte (feminine) markeringer, men mere bliver det heller ikke til, trods jeg har styrketrænet i et par år.

    Derudover så klø på med lidt længere kondition - istedet for 30 min gang, så brug tiden med at forbedre kondien. Dette sker kun ved at presse iltoptagelsen. Når du har kørt sådan et par uger, vil det lynhurtigt kunne mærkes og det giver motivation, samt gør det hele lidt lettere. (når det så er blevet dit udgangspunkt, kan du jo presse dig selv igen, men det er alt efter ambition og lyst)

    Jeg er ikke meget før løb, så jeg spinner, stepper og svømmer. Jeg har selv dårlige knæ, men cykling er generelt mildt for knæene, så det kan jeg sagtens klare....

    Håber du kan bruge lidt

  16. Jeg træner selv spinning, hver dag og mener ikke der er behov for restitution som sådan...

    Selvfølgelig har kroppen brug for tilstrækkelig hvile og søvn, men så længe det ikke er styrketræning eller længerevarende konditionstræning, er restitutionsperioden begrænset.

    Med den rette kost og ok kondition, kan det godt svare sig med et døgn...

    Dog skader der jo aldrig med lidt variation i træningen....

    Mht knæ, så er spinning ret skånsomt for knæene. (taget i betragtning at teknik er korrekt og at man ikke kører skævt)

    Håber det kan bruges :-)

  17. Du får ikke mindre balder af at træne ben.

    Af inderlårsmaskinen får du større inderlår.

    Af yderlårsmaskinen får du større hofter.

    Hvis det ser ud som om, du får mindre balder af din træning, så er det fordi du er i kalorieunderskud.

    ????!!!!!! Det var da en gang vrøvl - det kan ikke lade sig gøre at får stor inderlår! Og der skal godt nok meget maskintræning for at øge muskelmassen på hoften?!

    For at slå en ting fast; maskiner til inder-og yderlår er i den grad tidsspilde. Det er tøsernes sladder-station. Udbyttet er så småt og man kan lave øvelser, der giver så meget mere. Trods ønske om vægttab, skal man stadig holde en god styrketræning, og ikke være bange for at tingene vokser...hvilket altså kræver en del, så frygt ej...man kan stadig gå et par buksestørrelse ned...

    Bildæk skal væk udelukkende ved konditionstræning....fx. interval, spinning, step og løb

    supplér med en gennemgang af hele kroppen via styrketræning. Hvis vi snakker ben, så er øvelser som squat, lunges og benpres det mest givende og effektive til helkropstræning.

    Få evt. lagt et godt program, hvor du er sikker på korrekte øvelser, teknink og ikke mindst restitution, hvilket du også selv nævner.... Det er simpelthen så lige til, når man lige får følingen med det og gider sætte sig ind i det...

  18. Af en eller anden årsag, kan jeg ikke åbne linket - men jeg synes navnet lyder bekendt..

    De piller jeg kender, indeholder efedrin og koffein...

    Hvis pillerne indeholder ovenstående, kan det være derfor du har fået det dårligt. Mange mærker ikke noget, men bivirkningerne er bl.a. svimmelhed, hjertebanken og en distræt følelse.

    Det kan også være tilfældigt, men undersøg lige varedeklarationen inden du propper dig...

    Min egen mening er dog at det er spild af penge, tid og forsøg med kroppen, da vægttab er et simpelt regnestykke...:-)