olesen82

Medlemmer
  • Posts

    627
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by olesen82

  1. hej

    der kan være ret mange forklaringer på det....Jeg var også begyndt at få meget ømme lægge under og efter løb, dog grundet skiftet til midtfodsløb (som i starten var mere forfodsløb), og jeg prøvede trods min modstand nogle tubes når jeg løb, og som jeg så beholder på bagefter i ca 20-30 min. Efter 2 ture var smerterne væk, og de har ikke været der siden.

    om det er er tilfældigt ved jeg ikke, men det virkede for mig :)

  2. Jeg har fået en forerunner 405 og vil gerne igang med at planlægge træningsturer via garmin training center. Men jeg kan ikke finde ud af at komme igang. Findes der en guide til at komme igang? Kan man f.eks. lave ruter på forhånd og så bruge GPS'en til at finde rundt på turen? Findes der ikke nogle på forhånd forslag til at træne op til marathon o.l.?

    Håber der er nogen der kan hjælpe mig. Jeg har også været inde på Sporttracks men det synes jeg er lige så ulogisk at komme igang med.

    Hvis jeg var dig ville jeg sælge uret utroligt billigt til mig, da du garanteret ikke bliver glad for det alligevel :)

    Der burde vel ligge en manual inde på garmins side omkring brugen af uret går jeg ud fra?! Hvis du ikke gider rode med det kan du oprette dig på trainingpeaks.com. Er selv medlem og får lavet mine programmer derinde, og kommunikerer med min træner osv via sitet. Fungerer perfekt. og så er det gratis.

    Nu er standard programmer ikke lige verdens fedeste ide efter min mening, men det kommer selvfølgelig også an på ens ambitioner...Ønsker man fx "bare" at GENNEMFØRE et marathon er det sikkert fint, men hvis man har ambitioner om en god tid, bør man planlægge sin træning individuelt :)

  3. ok. lyder godt. :) ja sådan som det ser ud nu kan jeg godt tilrettelægge det mht tiden. Der bliver ikke tid til så meget andet men det er jeg også indstillet på :) men regner med at købe programmer af Aleksandar Sørensen-Markovic..

    nogen der har erfaringer med ham?

  4. har lavet en foreløbig ugeplan der ser såldes ud:

    Svøm; 4 gange pr uge: ca 1000 meter pr gang fokus på teknik

    cykel: 3 gange pr uge, både spinning og udendørs

    løb: 3 gange pr uge. den ene gang er intervaller ca 5 km, de andre er 10 og 15 km med relatiov lav intensitet

    styrke: 3 gange pr uge ( ved godt det ikke skal vær eså meget men indtil videre er det sådan det er :) )

    men ovrevejer at få "professionel" hjælp til programmet, selv om det er lidt dyrt :(

  5. Hej

    Da jeg ikke kan dyrke min primære sportsgren mere pga en skade, har jeg brug for nye udfordringer, og her tælnkte jeg på en ironman. :) Ved godt det er kongedistancen og ikke bare lige noget man gør. Det er også derfor jeg "allerede" nu skal have tilrettelagt min træning, så jeg kan komme igang. JEg har styr på alt det styrkemæssige osv, og til dels også løbedelen. Det jeg mangler at fåp struktureret er svømme og cykeltræningen.

    Det jeg umiddelbart forestiller mig er en 2-3 mdr opsartsfase, hvor der skal ske tilvænning til fx cykel og svømning, med fokus på teknik i svømning.

    JEg har læst mig frem til, at det er en god ide at deltage i nogle klassiske triathlon stævner inden Ironman, så det planlægger jeg også...

    Jeg har en ok løbetid ( ca. 19 min på 5 km ) men det halter gevaldigt med svømmedelen, hvorfor det nok er der jeg skal lægge en del kræfter.

    Er der nogen der har erfaringer med planlægningen af træningen. Altså for et helt år. Hvordan man bygger det op, hvor meget træning der skal til osv osv...

    Jeg planlægger at melde mig i en TRI klub snarest, men ville gerne lidt igang selv før det :) Nogen der kender nogle gode klubber omkring Virum/holte?

    Håber i har tid og lyst til at hjælpe :)

  6. fuldstændig enig.... :bigsmile:

    er helt med på definitionen rent teknisk, men det er mere i forhold til inddelingen...er sgu i tvivl om hvad jeg skal gøre ved øvelser som brystpres maskine, dips i maskine, skulderpres maskine osv osv.... Teknisk set, som du også siger, er det jo flerledsøvelser, men "forsåtelsesmæssigt" rent trænismæssigt er det måske en anden sag...

    Olesen

  7. Hej¨

    Hvordan definerer i flerledsøvelser...?? Som jeg ser det, er det, som ordet jo også siger, en bevægelse der går over flere led, fx squat som går over knæ, hofte og ankelled...

    Men er en øvelse som fx. alm. armstrækkere også. ? Da går bevægelsen jo også over 2 led...? Men jeg synes ikke helt den kan "sammenlignes" med øvelser som squat, frivend osv.... Hvis fx armstrækkere er en flerledsøvelse, må brystpres i maskine jo også være....

    Hvad er jeres syn på sagen :bigsmile: ?

    P.S: jeg skal bruge det til at inddele øvelser i forskellige kategorier, derfor jeg spørger :wink:

    Olesen

  8. hej

    Impuls Motion i Holte ville måske være et godt bud. Der er i hvertfald 3 power racks og mulighed for at køre dødløft. Eneste minus er at skiverne ikke er 50 mm men alm technogym skiver, dvs udgangspositionen er lidt lavere end normalt i dødløft.

    Olesen

  9. hej

    Nej den er god nok det er DØDLØFT med stang over hovedet... ka godt høre det lyder lidt forkert så her kommer en forklaring.

    1. lig en stang med vægte på ved siden af dig, så den liger parallelt med dig ( så man kan gribe direkte fat i den som i en kuffert fx !! )

    2. derefter bøjer man sig ned ved at dreje i maven/kroppen ( fødderne bliver det samme sted ) og tager fat i stangen

    3. så løftes stangen i en' bevægelse over hovedet i strakte arme, og sænkes ned på modsat side

    Det er en super hård øvelse, som dog kræver lidt instruktion til at starte med... men jeg havde i hvertfald de ondeste DOMS i maven dagene efter....

    .

    P.S: overhead squat er skam også OK.... eller -zercher squat for den sags skyld :)

    Olesen

  10. hej

    der er jo tonsvis af muligheder. Fx:

    1. "Woodchops" i kabel

    2. "omvendt woodchops" i kabel

    3. liggende mavebøjninger med benene liggende til siden

    4. Hængende i en ribbe og træk så benene op til siden

    5. Squat med håndvægt i en hånd

    6. "dødløft med stang over hovedet". . lidt indviklet :)

    7. twist crunch

    8. Full contact russian twists

    Det var et par stykker du kan starte med. De fleste er tilmed meget funktionelle :)

    Go fornøjelse

    Olesen

  11. er programmet kun for IT nørder, eller hvad filan kan man bruge det til?? har aldrig hørt omdet, og kan sgu ikke lige gennemskue hvad det kan ?

    Nogen der kan give en kort forklaring som er forståelig? :bigsmile:

    Olesen