qedha

Medlemmer
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by qedha

  1. Da der sikker er tale om en målemetode hvor du stiller dig på en "vægt" som også måler modstanden i din krop, som så udregner modstanden til fedt, muskler, vand mv. ud fra din højde alder og vægt (og så selvfølgelig modstand). Modstanden i din krop afhænger i meget høj grad af indholdet af vand i din krop, salte og andre ting. Jeg kan nævne at jeg ofte har observeret at have taget 2 kg muskler på efter endt træning hvis jeg har mål mig før træning og så spist en protein bar og drukket ½ liter vand, så er modstanden faldet og maskinen tolker så din kropssammensætning som anderledes end før. Men i realiteten så har du jo ikke taget muskler på så hurtigt efter træning.

    som det skrives så få følg udviklingen over tid, lav eventuelt et glidende gennemsnit ved at tage gennemsnittet over f.eks. 3 målinger, så mindskes udsving.

  2. Jeg er på udkik efter bud på hvor længe man kan træne i forskellige pulszoner. F.eks. man kan køre 10 min i 95 % af makspulsen eller hvad det nu kan være. Dette set i relation af på hvilket niveau man er. Om du er begynder eller elite så kan alle cykle 90 % af sin makspuls, men elite kan køre noget længere.

    Jeg errindre engang at have set et skema hvor der er forskellige kateogriet efter ens niveau og hvor længe man kan køre i forskellige pulszoner.

    Det ville være fint hvis der både var med rent procent af makspuls og af pulsreserven.

    Det jeg skal bruge det til er hjælp til folk der spinner og korrekt instilling af makspulsen. Jeg oplever ofte at der er folk som er relativt utrænede der ligger maget lang tid i en meget høj zone som ikke burde passe til deres niveau.

  3. Det kan være en god ide at få tjekket den maxpuls igen. Der kan være mange ting som spiller ind når man får skal have målt sin sande maxpuls.

    Den første ting er at man ofte kan være et godt stykke fra de gængse formler for maxpuls. Den mest gængse er at maxpulsen er 220-alder dvs at din er 220-24= 196. Men der er også andre formler som starter lavere og hvor alderen har mindre betydning.

    Jeg har selv en maxpuls på ca. 195 og er 38 år. Jeg har et cykkelhold hvor der er en kvinde på ca. 40 år som har en maxpuls på 214, så du kan se at der kan være stor forskel på formlerne og så en reel maxpuls.

    Og hvordan måler man så den reelle maxpuls. Ja hvis du har cykler hårdt i mange dage i forvejen så kan du ikke kommer helt derop. Du skal være motiveret og udhvilet og dine depoter skal være på toppen.

    Der er også forskel på om du sidder ned på cyklen og står op. Og der er forskel på om dine fødder er klikket fast til pedalerne eller ikke. Vi har cykler hvor styret kan bevæges, som ofte bruges når man står op, det giver også et par slag mere idet armene også er aktiveret.

    Ved test af maxpuls bruges ofte metoden som ofte anvendes til konditest. (den kan findes her på siden). Man starter lavt og struer langsomt op for belastningen. Belanstningen kan dog til sidst blive så høj at kadancen falder så meget at det minder om styrketræning (dog ved høj puls) men pulsen følger ikke helt med ved de meget høje belastninger hvis ikke kadancen stadig er rimelig høj.

    Hvis du køre med en gennemsnits puls på 190 i 1 time og din maxpuls er 203 så giver det 93-94% i gennemsnit. Men hvis din reelle maxpuls er bare 10 slag højere hvilket ikke er nogen ekstrem puls i din alder, ja så er gennemsnittet faldet til 89%. Og det kan måske være 20 højere, og så er vi på 85%.

    Når det sidste er jo bare gætterier og talgymnastik. Men hvis man vil regne procenter så er det eketremt vigtigt at man kender den reelle maxpuls.

    At køre 1 time med over 90% det er nok ikke muligt, så er vi i al fald på elite niveau.

    Husk dog at din maxpuls ikke siger noget om din form.