Skjoldhøj

Medlemmer
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Skjoldhøj

  1. "Er det rigtigt forstået at du for Dødløft og Squat i dit program laver 3x10 de to første uger, derefter 4x8 i to uger og til sidst 5x6 i to uger? Der er forhåbentlig ikke på samme dag alt sammen

    Men hvis det virker for dig så er det jo fint. "

    Jeg laver naturligvis ikke både 3x10, 4x8 og 5x6 samme dag......

  2. Efter at have prøvet HST med 1-3 sæt pr øvelse har jeg fundet ud af, at det ikke virker en eneste meter... :(

    Derfor ser mit "HST" program nu således ud:

    Squat 3x10 4x8 5x6

    Dødløft 3x10 4x8 5x6

    Bent over rows 2x10 3x8 4x6

    Skrå bænkpres samme for resten

    Military

    Curls

    Closegrip bænkpres

    Dips (altid kun 2 sæt)

    Chins (altid kun 2 sæt)

    Det er hårdt - men DET VIRKER :4whip:

  3. Mine træningspas varer lige under 1½ time ekskl. opvarmning.

    Jeg har droppet flad bænkpres, da mine 'patter' var blevet alt for store i forhold til fx. skuldrene - så dem har jeg valgt af fokusere på.

    Jov, muligvis kan man ikke kalde mit program for HST......Men jeg genbruger da nogle af principperne. I ovenstående program bruger jeg jo fx. distributed loading og forskelligt antal reps (10-8-6) fordelt over 8 uger.

  4. Vil lige poste mit nye program........

    4 x 6 Squat

    3 x 6 Dødløft

    3 x 6 Bent over rows med stang

    3 x 6 Chins

    4 x 6 Skrå bænkpres

    2 x 6 Military pres

    3 x 6 Stående pres bag nakke med stang

    2 x 15 Dips

    2 x 6 Tricpesøvelse

    2 x 6 Bicepsøvelse

    Diverse maveøvelser.

    og mine erfaringer.....

    Jeg har nu kørt fullbody i lige knap et år og det kan generelt klart anbefales. Dog vil jeg klart mene, at HST-reglen om 1 max 2 sæt pr. øvelse er for lidt - det er ihvertfald min erfaring. Både med hensyn til styrke og masse virker det bedst for mig med min. 3-4 sæt pr. øvelse og gerne 2-3 øvelser for hver muskelgruppe. Da jeg i starten fulgte HST slavisk (1-2 sæt) mistede jeg faktisk en del styrke i bla. bænkpres.

    Det der har virket bedst for mig var relativt få øvelser pr. muskelgruppe med 5 sæt pr. øvelse (med fx 10-8-8-6-4 reps). Nu har jeg dog lige modificeret mit program en smule og så taget lidt flere øvelser med pr. muskelgruppe, mens jeg er gået en anelse ned i sæt.

    Er man nybegynder kan 1-2 sæt muligvis være nok, mens mere erfarne nok skal have et lidt større workload (som det vist hedder <_< )

    Og til sidst vil jeg mene, at det absolut ikke skader at give den fuld gas min. en gang om ugen. Alt det snak om, at man absolut IKKE må køre til failure eller anvende forced reps holder sgu heller ikke helt - blot man ikke overdriver det.

    hov....og så lige en ting mere. Man bør heller ikke gå af vejen for et godt tilskud af whey et par gange om dagen - specielt efter træning.

  5. Jeg hedder godt nok ikke Onkel Jørgen, men jeg kan da godt afsløre at det er en røver!

    fibre i et måltid vil sænke hele fordøjelsehastigheden, så man kan sige det giver en mere jævn proteintilførsel, men at sige der kun bliver optaget 30% af proteinet lyder som noget i samme stil med "du kan kun optage 30g protein pr. måltid"'. Altså en røver!

    Undersøgelsen gik på, at en proteinpulver shake (flydende og let optagelig) uden fibre kun opholdt sig i den del af tarmen hvor protein bliver optaget meget kort tid. En shake på 50-60 gram protein kunne således ikke nå at blive optaget på den korte tid den befandt sig i den pågældende tarm. Hvis man føjede fibre til shaken blev gennemløbsprocessen for shaken forsinket og tarmen kunne nå at optage det hele.

    Nej....det var sgu en ringe forklaring! I får lige noget af den originale tekst:

    Most protein supplements are liquids with either no fiber og fiber of very low quality and swell ratio. Liquids travel through the intestines fst allowing very little time for breakdown of large peptides. Proper dietary fiber can greatly increase the time food stays in the proximal bowel.....bla bla bal

    .......protein drinks without sufficient quality of fiber results in poor absorption, gas and unhealthy and irregular elimination.

  6. Hvis du alligevel udelukker andre fra at svare, kan du så ikke bare sende JS en PM?

    hehe.....du må også gerne svare :lol:

    Men Onkel Jørgen plejer bare at vide en hulens masse om sådan nogle ting. Og i stedet for at PM ham så er det vel bedre at poste her så andre også kan få svaret at vide..... ;)

  7. Jeg har læst, at hvis man skyller en proteinshake ned der ikke indeholder nogle fibre så ryger den næsten lige igennem systemet og der bliver kun optaget ca. 30 % af proteinet.....

    Passer det, Onkel Jørgen? Og i bekræftende fald er det så derfor du blander havregryn i DIN shake?

  8. JS nævnte vist nok på et tidspunkt, at ost var et værdiløst produkt....  :unsure:

    Jeg kan ikke forstå, hvorfor JS skulle have sagt dette. Protein i ost er vel ligeså godt som protein i mælk, så hvorfor skulle det være et værdiløst produkt? Hvor har han skrevet dette? :unsure:

    Nu skal I jo ikke hænge mig op på det, men jeg mener det var noget med, at der var meget fedt i ost og at ost ikke indeholdt særligt mange vitaminer osv. Men giv ham en PM og hør om han lige vil svare på spørgsmålet.

  9. JS nævnte vist nok på et tidspunkt, at ost var et værdiløst produkt.... :unsure:

    "Ost er lavet af mælk, så det er primært cassein. "

    Både cassein og whey kommer fra mælk........

  10. Jeg fik stillet MB et par kritiske spørgsmål ang. hendes artikel - og nu har hun svaret. Fejlene i artiklen skyldtes åbenbart, at nogle sætninger og tegn var røget ud af artiklen efter hun havde skrevet den. Men vi kan alle læse den 'korrekte' artikel på lørdag.

  11. Efter min mening er den artikel helt hen i vejret!!

    Grundlaget konklussionerne hviler på er jo som tidligere nævnt ikke rigtigt - bla. pga. det med, at de 150 gram kylling + croisant skulle dække ens daglige behov på 160 gram ren protein.

    Tabellen 'proteiner på bordet' er også gal nogle steder. Der er fx. IKKE 22 % protein i flåede tomater ligesom kakaopulver HELLER IKKE indeholder 22,5 % protein.

    Det er således klart, at hendes konklussioner bliver fejlagtigt når hun tager så grundlæggende fejl.

    Utroligt, at JP endda har brugt en HEL side - i en ellers seriøs avis - på hende.......

  12. Man må jo alligevel give 'tell' ret - det er da luset, at de ikke vil bruge penge på et banner og så reklamerer på denne måde istedet! Det er efter min mening med til at spolere forumet.

    Burde tro, at MOL ville gribe ind overfor den slags mere eller mindre direkte reklame......Ligesom de griber ind hver gang JS kommenterer steroider :D