Rune

Medlemmer
 • Posts

  281
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Rune

 1. Mit mål er at tabe fedt (fedttab). Jeg har en del fedt omkring maven, som jeg gerne vil af med!

  Desværre er der ikke noget der hedder punktforbrænding. Dermed er det udelukket med et tab af fedt udelukkende på og omkring maven. Vejen frem er et generelt vægttab. Man er ikke selv herre over, hvor fedtet først forsvinder, når man cutter. Det kan være du er heldig, og det der forsvinder først er det på maven. Men det kan også ske, at du først taber det fedt du har i ansigtet, på brystet, benene, armene osv.

  Jo mere sport og motion du dyrker, jo bedre bliver resultatet. Det kræver selvfølgelig også at du har styr på og kan styre kosten. Det er ikke alt afgørende om du styrketræner eller dyrker cardio. Men styrketræning har en meget gavnlig effekt, mange føler det som knap så anstrengende og det kan medvirke til øge din forbrænding. Så kan du jo altid cykle, løbe eller gå en tur når du ikke er i centeret.

 2. Min personlige holdning er at jeg gerne betaler ekstra for et produkt hvis jeg kan mærke at det virker, men efter at have prøvet forskellige mærker er jeg vendt tilbage til Netto´s, eftersom at jeg ingen forskel overhovedet kan mærke på billigste og dyre produkter.

  Tror det er meget meget svært, at "mærke forskellen" på hvilken form for olie man indtager. Olie er jo ikke et vidundermiddel eller noget i den stil. Selvom man ikke kan mærke forskellen, kan det meget let være en forskel på de forskellige produkter. F.eks. fordelingen mellem omega 3 og 6. Det det handler om er, at de pågældende olier er dokumenteret ganvlige for kroppen og dens velfærd. Dermed ikke sagt, at dette straks kan aflæses på f.eks. resultaterne af ens træning. Det drejer sig om generel velfærd og kostoptimering.

 3. Er det bare den alm. flaske "SØD", hvor der skal 2-3 skefulde i? Det virker temmeligt overdrevet, da et par dråber kan gøre næsten hvad så helst sødt?!

  Det er bare en almindelig flaske sødemiddel. 2 spiseskefulde giver kagen/baren en rigtig god smag og ikke overdreven smag af sukker. Jeg tror de gængse anvisninger vedr. sødemiddels kraftige virkning er lettere overdreven. I mine bar/kager er smagen i hvertfald perfekt.

  Rune

 4. Jeg synes den blev temmelig kage-agtig, og ikke så meget bar-agtig. Måske jeg brugte lidt for meget bagepulver, kan det være årsagen? Måske bliver den bare kage-agtig, når man selv laver den?

  De bar jeg laver bliver også mere kageagtige. Men det ændre dog ikke ved, at smagen, enerigifordelingen og mæthedsfornemmelsen efterfølgende er helt i top.

  Min opskrift minder meget om din, dog med visse ændringer:

  150 gr. chokolade whey.

  7 dl. havregryn

  ½ liter skummetmælk

  2 æg

  3 teskefuld bagepulver

  ½ teskefuld salt

  2-3 skefulde olivenolie

  2-3 skefulde sødemiddel

  1-2 teskefulde kanel

  Ca. 40-45 min ved 175 grader.

  Smager rigtig godt og er meget luftig. Dermed slipper man for den "tørre" fornemmelse af rygbrød.

  Rune

 5. Jeg har ædt de her piller over en længere periode, og jeg kan ærlig talt ikke mærke en hujende fis forskel på noget som helst

  Det ville nok være lige lovlig optimistisk at tro, at indtagelsen af et par fiskepiller om dagen ville ændre radikalt på ens følelse af velvære. Men det kan muligvis forbedre ens hjerte- og karsystem. Desuden bidrager fiskepiller til den samlede mængde af "godt fedt" i kosten. Så helt tossede er det ikke at indtage dem.

  Rune

 6. om det er vigtigt at sluge et par omega-3 fiskeoliekapsler hver dag, og hvorfor

  Der er ikke noget "magisk" ved selve fiskepillen. Ideén med at indtage dem er, at de er med til at dække kroppens behov for omega-3. Fiskepiller/olie tilhører familien med alphalinolensyre. Dette er en af de essentielle fedtsyre, som kroppen ikke selv kan producere. Derfor skal den tilføres kroppen gennem kosten.

  Rune

 7. NaTuna - Tun i vand

  NaTuna! det mener du ikke! det er simpelthen det værste affaldstun! Ville jeg ikke engang foder min kat med, selvom jeg prøvede at tage livet af den!!!! Er helt mørkt og tørt.... uargh!

  Desuden har de tilbud på John West tun i denne uge til 6 kr. pr. stk i føtex.

  Rune

 8. Det er vigtigt med protein, som Jarvig rigtig påpeger. Hvis du skal have noget som mætter ok, uden at have mange kcal. er masser af grønt en god idé. Grøntsager indeholder desuden en masse vitaminer og mineraler. Sørg desuden for at få noget godt fedt til måltidet. En skefuld hørfrø- el. olivenolie ud over salaten er fint.

  Rune

 9. Nu er der jo overhovedet ikke nogen snak om et underskud tre dage i træk
  Eksemplet med underskud i de 3 dage, var bare brugt til at fremhæve pointen.
  Jeg kan stadig ikke se problemet med, at man ikke skal kunne komme i energioverskud, hvis du timer dit indtag således, at du får en ordentlig røvfuld kcal i forbindelse med din træning. Vi snakker altså om et beskedent underskud 500 kcal dagen før.

  Kan du så ikke lige fortælle mig, hvorfor min nedenstående forklaring ikke vil holde stik, for jeg kan ikke helt forstå dit argument.

  Jeg tillader mig endnu engang, at henvise til Stubbes udenmærkede indlæg. Han skriver f.eks.: "Men nu tager jeg et eksempel:mindst en gang om ugen vil du have haft 2 energiunderskudsdage " og senere "efter 2 dage med 500 Kcal i underskud vil der være tappet fra dem. Når du så går i overskud med 100-200 Kcal, vil kalorierne ryge i depoterne, ikke til muskelopbygning" som svare fuldstændig på dit stillede spørgsmål.

  så giver jeg sgu en bajer

  Som jeg ser det, skylder du dermed Stubbe en øl! :lol: :lol: :lol:

  Rune

 10. ***rettet af MOD***

  Jeg mener derved, at jeg så vil have opbygget muskelmasse i mange timer inden, at jeg ender i dette underskud, og ikke som I siger slet ikke opbygge noget, da det endelige energi-dagsregnskab bliver negativt.
  Problemet i denne sammenhæng er endnu engang, som du også selv er inde på, at inden denne opbygning af muskelmasse kan finde sted, kræver det at glukogendepoterne er fyldt op. Det er kroppens første priotet. Hvis du inden din træningsdag har været i underskud i 3 dage og efterfølgende kommer i et marginalt overskud, er det højest tvivlsomt om der overhovedet bliver ressourcer til rådighed til muskelopbygning. Men som tidl. tævnt i tråden, kan jeg sagtens følge din tankegang.
  Ja og du har endnu engang været inde og været "forsvarer" for een, uden at bidrage med en eneste ting om emnet - selvom du jo selv sidder inden med megen viden efter hvad jeg har forstået.

  Vil du ikke være venlig at uddybe dette. Hvis din påstand går på, at jeg ikke selv skriver side op og side ned vedr. emnet er det rigtigt! Dette kan jeg ikke rigtig se noget formål med, da Stubbe allerede havde fremhævet de generelle videnskabelige holdninger ang. emnet. Der er vel ingen grund til at skrive det samme to gange? det ville jo svare til at "opfinde" den dybe tallerken 2 gange!

  Det du ikke forstår ved lommefilosofier som du kalder dem, er at det måske er med til at folk kan lære lidt ? du udtrykker dig som om ALT er klart, og vi VED alt - det gør vi bare ikke så de ting som man kan undre sig over - er vel tilladt at spørge om ?

  Hvis folk lære noget ved at have deres egne lommefilosofier, er det da fint med mig! Men nogle gange er man altså bare nødtil at indse, at den generelle holdning på et given område er sådan og sådan. At man så ikke er enig i denne generelle holdning, er selvfølgelig helt fint. Hvor i mine indlæg læser du, at jeg mener at ALT er klart og vi VED alt?

  Rune

 11. Jeg kan godt forstå din tankegang. Men derfor må du alligevel acceptere, at den generelle holdning bland eksperterne på området er som Stubbe har givet udtryk for. At du har en anden opfattelse af tingenes tilstand er selvfølgelig i orden. Men derfor kan det ikke betale sig at blive ved med at spørge: "er der dog ikke nogen som vil give mig ret?"

  ***rettet af MOD****

  Rune

 12. Som det allerede er nævnt, er det meget individuelt fra person til person, hvilke mærker og modeller der er gode. Har meget at gøre med løbestil osv. Derfor bør man altid få foretaget en løbetest på bånd inden man kaster sig ud i investeringen. Mine egne- og mine løbekammeraters erfaringer er dog påfaldende ens. Vi foretrækker alle Asics. I øjeblikket bruger jeg den nu udgåede model, GT 2080.

  Rune

 13. Vil kroppen så begynde at nedbryde det fedt man har for at få sin energi eller vil den æde muskel massen

  Hvis kroppen kommer i et markant kcal. underskud, vil den forsøge at få dækket sit behov via kroppens forskellige depoter. Det sker ved nedbrydning af fedtdepoterne og nedbrydning af muskelmassen. Jo større og mere markant et kcal. underskud bliver, jo større bliver nedbrydningen af muskelmassen. Derfor er kunsten når man cutter, at holde underskuddet på et sådan niveau, er det hovedsagligt er fedt og samtidigt mindst muligt muskelmasse som forsvinder fra kroppen.

  Rune

 14. Derfor bliver dette min sidste bemærkning i denne tråd
  Tak for det, da du dermed slipper for yderligere at fremstille din åbenbare manglende forståelse for emnet.
  som ikke fremgår af Runes klip

  Jeg har ikke klippet noget ud af nogen sammenhæng, men bare fremhævet at dine påstande ikke er korrekte.

  Belastningen ved længerevarende "styrketræning" kan naturligvis ikke være på max. (egentlig styrketræning 2-3 sæt af max. 8 gentagelser). Herefter er der en glidende overgang over pump af muskler til konditionstræning
  Øhh.... ? ? ?
  Under alle omstændigheder er det absurd at hævde at styrketræning giver større forbrænding en konditionstræning

  Nej, ikke hvis man tager den samlet forbrænding, incl. efterforbrænding.

  Rune

 15. kilden er Per Brandgaard Mikkelsen/ professor i human ernæring, bare send ham en mail og hør hans forklaring

  Var det ikke nemmere, hvis du posted dit kildemateriale her? tror dog du får svært at finde det nævnte materiale udarbejdet af PBM....

  Rune

 16. For lidt sundt fedt: Der er ingen grund til at indtage ”sund fedt” ved hvert måltid. Kroppen har nogle fine depoter, hvor den kan lagre den slags.

  Det er korrekt, at man ikke behøver at indtage "sund fedt" ved hver eneste måltid. Men hvis de fedtdepoter som man er i besiddelse af, allerede er tømt for "sund fedt" og man generelt ikke får meget gennem kosten, er der altså ingen vej udenom. Man bliver nød til at indtage fedt gennem kosten i hensigtsmæssige mængder.

  Rune

 17. Istedet for at komme med at arrogant svar, så kan du jo forklare, hvorfor det er forkert.
  Jeg henviser til ovenstående udmærkede indlag af -Anders-.
  Det er nok snarere dig der ikke læser mit indlæg ordentligt eller forstår sammenhængen

  Jeg har skam både forstået dit indlæg og sammenhængen. Dit eksempel: "Sagt med andre ord knokker du 5 min. på fuld speed og er helt færdig bagefter - forbrændes der samlet mere ved ½ times cykling på mere moderat niveau" er ikke anvendelig i denne sammenhæng. Hvem har sagt at du skal knokle i 5 min indtil du er helt færdig? nej vel! Intetsiteten skal selvfølgelig sættes i forhold til personen det drejer sig om. Altså højest mulige intetsitet for denne person.

  Styrketræning kan af samme grund ikke opretholdes over lang tid og dermed bliver forbrændingen lavere end konditionstræning samlet set
  Hvorfor ikke?
  ellers skal vægten, der trænes med være meget lille - og er ikke hvad jeg forstår ved styrketræning)

  Hvad du forstår og ikke forstår ved styrketræning er ikke relevant i denne sammenhæng. Fakta er, at en god gang Fullbody træning giver en rigtig god forbrænding under træning og i timerne efter. Om vægten er stor el. lille skal ikke opgøres i x antal kg på stangen, men tilpasses i forhold til den enkelte person.

  Rune

 18. Mange bud, men vægttab opnås bedst ved kombinationen af kostændring og konditionstræning
  Forkert!
  Du kan da ikke for alvor mene at den bedste måde at tabe sig er styrketræning

  Det ER den bedste måde. I hvertfald hvis vi taler i forhold til cardio.

  Bl.a. af den simpel grund, at aktiviteten er begrænset til tidsmæssigt til relativt kort tid for den effektive træningstid - kalorieforbruget er derfor begrænset
  Du har simpelthen ikke fattet sammenhængen. Kig lidt i lærebøgerne igen, og vend tilbage når du har sat dig ind i de basale ting.
  Hvem siger det nødvendigvis skal være intensiv træning. Selvfølgelig giver det mere forbrænding indenfor samme tidsforbrug

  Læs: http://www.motion-online.dk/ufedt_dr.htm

  Rune