Kim Dahl

Medlemmer
  • Posts

    135
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Kim Dahl

  1. Arnold Schwarzenegger har vist en gang sagt at hvis du vil forøge dine overarme med 2,5 cm, så skal du tage 5 kilo på. Begyndergains med optimal træning og kost og 4 måneder? Jo du kan godt forøge dine overarme med 5-6 cm.

  2. Hvis du siger 220 - alder tror jeg også man ville ramme de flestes max puls indenfor en margen på 20 slag.

    At bruge 208 - (0,7 x alder) vil være mere upræcist. Med den formel vil man aldrig kunne have en max puls over 208 og det kender jeg mange i 20'erne som har.

  3. Om man er i god eller dårlig form har ingen indflydelse på hvor høj din max puls er, ikke før du når op i den alder hvor den begynder at falde lige så stille (ca. 1 slag pr. år omkring de 35-40 år). Nogen siger at du ved at være i god form kan bremse den naturlige nedgang i din max puls så den f.eks kun falder 1 slag hvert andet år.

    Max pulsen er genetisk bestemt og kan både være meget lav og meget høj. Kender en gut på 26 år hvis max er omkring 180 og kender tilsvarende en gut på 46 som har en max puls på omkring 210.

    Det er rigtigt at man ved at forbedre sin kondition kan komme op og ligge tættere på sin max puls i længere tid. Hvis dine ben giver op så er det fordi du har lagt for lang tid over din syregrænse. Min erfaring er at jeg kommer længere op i puls og kan holde den højt i længere tid hvis jeg arbejder mig langsomt op i puls. Hvis man kører pulsen hurtigt op i interval træning vil du hurtigere gå død. Begge måder har relevans for træningen og kan med fordel benyttes.

  4. Du får nok ikke andet end tonet ben af spinning. Overkroppen vil endda nok blive mindre tonet da kroppen vil tære på den muskelmasse der ikke bliver brugt når du smider kilo.

    Så hvis du du vil tabe dig og samtidig have en tonet krop over det hele, så skal det nok være styrketræning 3 gange i ugen istedet for spinning.

  5. Du kan ikke smide kilo og samtidig øge din muskelmasse.

    Det ville være utroligt dumt at sætte din styrketræning til vedligeholdelse mens du smider 3-4 kilo. Du skal fortsætte med samme mængde styrketræning som du laver nu og måske med tungere vægte for at bevare så meget muskelmasse som muligt mens du smider kilo.

  6. Hejsa jeg søger en seriøs bodybuilder (gerne en som har været med til DM) til at besvare et spørgeskema i forbindelse med en feltundersøgelse til mit psykologi-hold på HF.

    Vores opgave omhandler elitesports udøvere og deres hverdag i forhold til familie og venner og de ting de er nødt til at vælge fra. Så der er altså ingen spørgsmål om doping og lign. og man er selvfølgelig også anonym.

    Hvis man har lyst til at svare på spørgsmålene (12 styks tager ca. 15 min at besvare) så send en pm til mig, så sender jeg spørgsmålene til dig.

  7. Kør 10 x 10 - 10 sæt med 10 reps. Barbell Curls med ez stang.

    Find den vægt hvor du lige nøjagtig kan køre 20 reps og brug den til dine 10 x 10.

    Kun 30 sekunders pause mellem hver sæt.

    Hvis du kan køre alle 10 sæt med 10 reps så er vægten for lav. De sidste 3 sæt skal du ikke være i stand til at lave 10 reps.

  8. Ja du kan sagtens tabe dig selvom du drikker protein shakes. Du kan i teorien tabe dig ved at spise rent fedt fra morgen til aften, så længe du ligger i kalorie underskud. Du kan evt. Indtage protein i form af BCAA i enten piller eller pulverform (blandet op med vand) inden din træning og så din Shake bagefter. Put evt. Havregryn i den protein Shake du indtager efter træning og også en banan. Så klarer du Shake og morgenmad på samme tid.

  9. Ja jeg ved godt hvad Sub-AT og AT er, jeg forstod det sådan at Contessa havde været oppe på sin maxpuls 2 gange i løbet af de 2 dage hun trænede. Hvis det er tilfældet så tror jeg ikke den er korrekt indstillet. Det er meget hårdt at ramme sin maxpuls og kræver god restituering bagefter, så det lyder ikke helt realistisk at Contessa har ramt sin maxpuls 2 gange på 2 dage.

    Jeg er selv spinning instruktør og kører pulsspinning med Suunto system og har nok sat min maxpuls op 10 gange på ca. 3 år fordi min AT (anarob tærskel) bliver ved at med rykke sig. Startede med en maxpuls på omkring 185 og har den nu til at være 209. Efterhånden som det er blevet for let at ramme de forskellige pulszone har jeg løbende justeret min maxpuls. Jeg ved fra mig selv at hvis jeg ligger meget høj i puls (200+) så kræver det god restituering bagefter og det er ikke noget jeg kan gøre flere dage i træk.

    Contessa: Hvad er din maxpuls indstillet til? og har du nogensinde justeret den?

    At du har fået den målt ved en maxpuls test er ikke nogen garanti for at den er indstillet nøjagtigt. Du kan have været træt den dag eller stresset pga. af arbejde m.m. Det kan også være at din teknik i selve testen ikke har været optimalt, f.eks. hvis du ikke var varmet nok op eller varmede op for længe, eller ikke gav dig fuldt ud på det rigtige tidspunkt.

    Det er vigtigt at man justerer sin maxpuls efterhånden som AT eller syregrænsen rykker sig op, ellers bliver det alt for let at ramme pulszonerne. Ikke dermed sagt at man kan træne sin maxpuls højere, det kan man ikke. Men har man en lav AT så vil benene højst sandsynligt syre til længe før man rammer maxpulsen. Det var derfor min var sat til 185 i starten af min spinning karriere, jeg gik simpelthen død når jeg kom op omkring de 180 pulsslag. I dag svarer 180 til omkring 86-87 % af min maxpuls. At nå de sidste 10 % op mod sin maxpuls skal være meget hårdt, ellers er den simpelhen sat for lavt.

  10. Tak for dit svar.

    Jeg har trænet 1t45min de sidste to dage (altså 3½time), hvor min puls i snit ligger i sub-AT - ved indlagte intervaller har den været i AT of et par gange omkring min max puls. Men ja, det kan sagtens være, at jeg har forbrændt lidt mindre :)

    Men jeg fik svar på mit spørgsmål. Jeg vil prøve at holde mit ligevægtsindtag - det giver også mest mening i mit hoved, men blev bare i tvivl, hvorvidt det hang sammen.

    Jeg laver meget tung styrketræning (har jeg gjort i en længere periode), så håber meget at kunne beholde min muskelmasse sådan nogenlunde.

    Du skriver du har trænet omkring din maxpuls, medmindre du var lige ved at besvime så har det nok ikke været tilfældet. De færreste mennesker træner omkring deres maxpuls. Tror måske du skal justere din maxpuls på dit pulsur.