Superbrelts

Medlemmer
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Superbrelts

  1. Hvad er det for noget vrøvl at fedtet nødvendigvis sætter sig på maven? Ligesom du ikke kan punkt-slanke dig tager du heller ikke på på den måde.

    John, det er bestemt ikke sikkert du vil blive "tykkere" af at drikke olivenolie, faktisk er det et udemærket tilskud til din kost. Du kan evt. blande det i din proteinshake efter træning for at få endnu mere energi mens du er i det såkaldte window of opportunity.

    De fleste der styrketræner opdeler deres træning i to faser, en hvor du tager på i masse (bulking) og en hvor du skærer fedt fra (cutting). Selvom du godt kan opbygge muskler uden at skulle øge din fedtprocent er det en noget langsommere process end at være i et generelt energioverskud.

    Nu hvor det er vinter er det et udemærket tidspunkt at bulke på. Du kan evt. begynde din cutting i marts. Så skulle du være klar til stranden til sommer :)

  2. Hej Lowdog

    Der er et par ulogiske ting i opbygningen af dit program.

    For det første har de 5 træningsdage i træk efterfulgt af to dage med træning eller cardio. Hvad er din plan med din træning? Skal du tabe dig eller tage på i muskelmasse?

    Det er ligeledes ulogisk at træne biceps og triceps på samme dag.

    En meget effektfuld måde at træne på er et 3-split program: 3 dages træning efterfulgt af 1 dags pause. Hvis du samtidig kører med træningspas hvor du træner

    Dag 1 : Biceps + ryg

    Dag 2: Triceps + bryst

    Dag 3: Ben + skulder

    Denne kombination af træning kombineret med 1 dags hvile vil sikre at dine muskler får de 48-72 timers hvile de har brug for mellem hvert træningspas.

    Samtidig er det en fornuftig kombination da bænkpress f.eks. træner både triceps og bryst mens latteral pulldown træner biceps samt lattisimus dorsi (vingemusklen)

    Hvis du har problemer med din skulders kapsel og ikke har trænet i noget tid er det vigtigt at starte langsomt ud.

    12 reps på 12-15 RM de første par måneder indtil du er stærk nok til at træne tungere.

  3. Hej Bimmer

    Når man styrketræner er der flere ting i din krop der bliver påvirket af dette:

    Dine musklers tværsnitsareal

    Dit neurale drive

    Dit bindevæv og dine ledbånd

    Af alle disse ting er det dit bindevæv og dine ledbånd der styrkes langsommest. Det vil sige, at hvis du starter med ekstrem hård styrketræning risikerer du at beskadige dit bindevæv og det vil føre til pauser og i værste tilfælde til overrivninger af disse.

    Dit program ser fint ud. Alle disse øvelser kan udføres excentrisk, bare husk at have en spotter på når du gør det!

    De første 3-4 måneder bør de lave øvelserne med en belastning på 12-15 RM og lave 12 repetitioner. På denne måde undgår du at overbelaste dine ledbånd.

    Efter disse indledende måneder er du klar til at træne tungere. Du kan her gå over til belastninger på 6-10 RM og det er her du vil kunne opleve at du bliver stærkere.

    Man skal ikke være bange for at løfte tunge vægte, men det er vigtigt at din krop er klar til det, ellers bliver du skadet og så er det hele bare spildt.

    Håber det hjælper