tempospecialisten

Medlemmer
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by tempospecialisten

  1. Da jeg kom hjem her til aften hoppede jeg på tacxen. De sædvanlige 10 minutters opvarmning, kalibrering og så 2x250watt. I betragning af hvor tunge ben jeg havde gik det nogenlunde let. Men pulsuret VIL bare ikke fungere herhjemme, gad vide hvad der driller :sneaky2:

    post-1580-051646400 1294524568_thumb.gif

    I

    Kan det skyldes at tacxen læser din puls? for du kan vel godt se din puls på tacxen kan du ikke?

  2. Hej MOL

    Jeg har pådraget mig en golfalbue i højre arm.

    Som følge heraf kan jeg ikke lave fulde chin-ups og pull-ups, da albuen bliver meget øm.

    Jeg har imidlertid fundet ud af at jeg dog kan lave især chin-ups (håndfladen væk fra kroppen) men kun til albuen får en vinkel på ca. 90 grader, uden at dette påvirker min albue i væsentlig negativ retning. Kan også lave pull-ups på samme måde, men det synes at belaste albuen noget mere.

    Har kun trænet i godt et halvt år, så vi taler altså ikke voldsomt mange gentagelser :-), men det går stille og roligt fremad, særligt i takt med at kropsvægten bliver mindre.

    Så var det jeg kom til at tænke på hvilke muskler bliver ikke aktiveret / mindre aktiveret i forhold til at lave fulde chin-ups / pull-ups. Jeg kan ikke helt gennemskue om det er biceps som aktiveres meget til sidst, altså fra 90 grader og resten af vejen op, eller om trækket der primært sker med lats?, eller det gør måske slet ingen forskel ?

    Håber I har et par indspark.

    Det skal lige siges at jeg træner hjemme og bruger programmet her http://www.motion-online.dk/styrketraening...eningsprogram./ tillagt en omgang maveøvelser, og en eller anden form for "overraskelsesøvelse" hver gang, eksempelvis oprejst roning med vægtstang, råtræk med håndvægt etc.

    Som det ses ønsker jeg at bruge så lidt tid som muligt og vil derfor helst bruge nogle multileds-øvelser, derfor mine overvejelser om hvorvidt jeg ikke får aktiveret nogle muskelgrupper ved mine "halve chin-ups"

    På forhånd tak

    Tempospecialisten

  3. Jeg prøvede forleden dag et løbebånd, hvor jeg løb 3 km.

    Det forekom mig at være væsentligt nemmere at løbe på et løbebånd end ude i virkeligheden!.

    Det lykkedes mig at løbe med 16 km i timen de sidste 700-800 meter af 3 km distancen, hvilket jeg ikke anser for sandsynligt at jeg kan ude i det virkelige liv.

    Jeg tænker selv at det skyldes at man på et løbebånd ikke selv skal sørge for fremdriften, men "blot" flytte fødderne fremad.

    Har det noget på sig, og har I andre oplevet noget lignende, og sidst, men ikke mindst - hvis det er almindelig kendt, findes der så en omregningsfaktor mellem løbebånd og "virkeligheden", (tommelfingerregel).

    Håber I har nogle input