DHP

Medlemmer
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by DHP

  1. Men min "ribbede" mave forsvinder ikke hvis jeg begynder at tage på med fx. hjælp fra proteinpulver?

    Det kommer vel an på hvor meget du tager af det :P

    Det kommer alt sammen an på om du ligger i kalorieoverskud eller underskud og hvor meget.

    Det proteinpulver Salt linker til ser ud til at have fået dårlige anmeldelser på det seneste. Noget med at smagen har ændret sig. Nogen der har erfaringer med hvordan det smager?

  2. bodybuilding.dk har deres egen forumtråd, hvor programmerne på deres side kan diskuteres. Se dette link: http://www.bodybuilding.dk/viewforum.php?f=33. Der skulle være anmeldelser af både det på 7 og 15 uger.

    Tak. Det vidste jeg ikke. Vil lige kigge på det så. Kan dog ikke se nogen anmeldelser af den på 15 uger. Tror bare jeg prøver 7 uger så. Ser ud som om det har virket for dem der har skrevet på den side.

  3. Jeg har lige siddet og læst om programmerne Bliv stærkere i bænkpres på 7 uger og Bliv stærkere i bænkpres på 15 uger. Jeg ville bare høre folk her om der er nogen der har prøvet programmet eller kan vurdere om det er noget værd etc. Og hvilket af dem er bedst? Jeg går lidt ud fra den med 15 uger er den bedste til at øge 1 RM da det trods alt er mere end dobbelt så lang tid.

    Er der nogen der har en ide til et evt. bedre program til at øge bænkpres 1 RM?

    Jeg har trænet i lidt over 2 år. Min 1 RM lige nu er på 90 kg og mit mål er at kunne tage 100 kg. Jeg har haft ret svært ved at øge min 1 RM i bænkpres så jeg søger efter et godt program til dette. Indtil jeg når op på de 100 kg i bænk er resten af kroppen ikke så vigtig for mig at træne men jeg vil selvfølgelig træne resten også. Bare ikke så intensivt.

    Jeg har forsøgt at søge på tidligere posts omkring disse programmer men søgefunktion vil ikke lade mig søge med ordet "i" i søgningen...

  4. Tak for svar. Jeg tolker også dit svar sådan at man godt kan opnå gode resultater uden at give sig fuldt ud i den daglige træning? Selv efter 2 år? (Jeg forudsætter selvfølgelig her at du har opnået gode resultater).

    --

    Werner

    Jeg synes selv jeg har fået gode resultater ja men det kunne sikkert gøres mere optimalt. Det bedste er vel at have en spotter hvis det er en mulighed men det kan sagtens lade sig gøre uden.

  5. Hej Werner

    Jeg er også nybegynder og er gået igang med et fullbody program kun med frivægte efter 3 ugers maskintræning.

    Jeg synes klart, at frivægte er langt 'dejligere' at træne med, dvs. jeg har en bedre fornemmelse i kroppen efterfølgende - jeg kan desuden KLART mærke en teknisk forbedring efter 5 uger og jeg føler mig meget sikrere.

    Den eneste øvelse hvor du, efter min mening, "har brug for" en spotter er bænkpres med stang. Jeg har heller ingen spotter og starter derfor med relativ lav vægt på stangen. Når jeg så vil presse migselv yderligere i bænkpres går jeg over til håndvægtene istedet, hvor man bare kan smide dem, hvis man går kold.

    Jeg vil mene at så længe man ikke tager overdrevet meget vægt på stangen i forhold til hvad man kan tage kan man sagtens træne bænkpres alene uden spotter. Jeg har trænet i lidt over 2 år nu. Jeg startede godt nok de første par måneder med at være nede i træningscenteret sammen med nogle kammerater så jeg havde spottere de første par måneder men størstedelen af de 2 år har jeg trænet bænkpres uden at have en spotter. Det eneste "problem" er at jeg ikke altid giver mig fuldt ud fordi jeg er i tvivl om jeg kan tage næste gentagelse.

    Og selv om du så skulle ligge på et tidspunkt med en vægt som du ikke kan løfte så kan det sagtens lade sig gøre at møve vægten ned over maven så du kan sidde op og derefter løfte stangen væk (igen så længe du da ikke træner med meget høj vægt..). Det er kun sket for mig ca. 2-3 gange i løbet af de 2 år jeg har trænet at jeg har fejlvurderet om jeg kunne tage en ekstra gentagelse og blevet nødt til at køre stangen hen over maven.

  6. Tak for det uddybende svar. Det var ikke for at modargumentere dig at jeg sagde hvad jeg havde fået at vide. Det er bare fordi jeg så muligvis har fået forkert information eller forstået det forkert. Jeg vil evt. forsøge at lave et træningsprogram med TGU til sidst i programmet i stedet og så se hvordan det går.

    Jeg vil selvfølgelig stadig gerne høre fra folk der laver TGU hvis der findes sådanne her på MOL :P

  7. Tak for svaret. Jeg har dog tidligere fået at vide at det er bedst at starte med TGU da den kræver så meget koncentration/rammer mange muskler eller hvad man skal sige - i.e. hvis du er træt i forvejen er der større chance for at du ikke udfører øvelsen korrekt eller at du "vælter" fordi du ikke kan stabilisere vægten ordentlig :P

    Men det er forkert?

    Jeg har tidligere lavet TGU med 4x2 (hver arm) og så med mindre vægt selvfølgelig men er begyndt på 4x1. Måske skulle jeg prøve med flere gentagelser og så til sidst i programmet i stedet. Det vil jeg overveje i hvert fald.

    Jeg har tidligere set en enkelt tråd om TGU her på forummet så jeg ved at der er mindst 1 der laver/har lavet øvelsen også. Jeg vil meget gerne se hvordan programmet har set ud hvis en af jer der læser denne tråd har haft TGU i programmet.

  8. Jeg er for noget tid siden begyndt at lave turkish get up (TGU) og jeg er blevet rigtig glad for øvelsen. Men jeg har det problem at jeg ikke rigtig ved hvordan jeg skal få den med i træningsprogrammet.

    Jeg laver TGU med enten en håndvægt på 50kg eller med en normal barbel stang med 50kg+ (tog 1 gentagelse med hver arm med 60 kg for nylig! :D )

    Indtil videre har mit træningsprogram været et 2-split program så jeg træner 4 gange om ugen med

    dag 1

    TGU 4 sæt af 1 gentagelse med hver arm

    Squat 5x5

    Dødløft 3x5

    kettlebell swings 4x15

    mave øvelse

    dag 2

    Bænkpres 5x5

    pull ups 5x5

    millitary press 5x5

    biceps 3x8

    Mit problem er at dag 1 er utrolig hård. Jeg har nærmest ikke lyst til at tage squat/dødløft efter at have taget TGU. Det var ikke så slemt da jeg ikke tog så meget i TGU men efter at jeg er begyndt at tage TGU med 50+ kg tager det virkelig alt energien. Jeg er ikke helt sikker på hvilke muskler TGU træner. Kan den på nogen måde gøre det ud for squat eller dødløft? Jeg vil meget gerne have i hvert fald TGU, squat og bænkpres i mit program men alle disse 3 tager så meget energi at jeg ikke rigtig har lyst til at have dem samme dag :P

    Jeg tager ca. 90 kg i squat og 130-140 kg i dødløft men det varier lidt engang imellem.

    Så mit spørgsmål er vel: Hvis der er nogen af jer der laver TGU - hvordan ser jeres program ud? Eller har i ideer til et træningsprogram der inkluderer TGU?

    Et andet problem jeg havde da jeg forsøgte mig med de 60 kg var at jeg på venstre side ikke kunne løfte stangen op i startposition i strakt arm. Jeg ville prøve det alligevel så det lykkedes mig at løfte stangen ved at ligge den på et par blokke så den var næsten i den højde jeg skulle bruge fra starten. Er der nogen der har forslag til nemmere at kunne løfte stangen til startposition?

  9. Hvorfor anbefale noget, hvis du ikke ved om det virker? Det er jo bare en masse armbøjninger...

    Hjemmesiden hedder www.ripped abs fast.com så må det jo helt klart virke :P Ellers ville de da ikke kalde deres hjemmeside det? :o

  10. Det behøves nødvendigvis ikke at være hårdere at lave dem på knoerne, det kommer blot an på hvordan man tager dem, men nevermind. Det belaster uden tvivl håndledene at tage dem på flad hånd, desuden ved at tage armstrækere på knytnæverne så får du os med tiden nogle robuste og solide knoer der med garanti nok skal vække frygt hos selv de aller største :O

    men ellers der jo os altid den mulighed at tage dem på tommelfingrene ;-)

    Ellers kan du jo altid tage dem ligesom ham her (0:24-0:37):

  11. Jeg er for et stykke tid siden begyndt at lave turkish get ups. Indtil videre har jeg lavet 4 set med 2 gentagelser til hver arm ca hver gang jeg har trænet øvelsen. Dvs.

    2 med venstre arm

    lille pause til at få pusten

    2 med højre arm

    pause

    repeat x4

    Mit mål med øvelsen er at kunne lave den med en 50 kg. håndvægt. Jeg træner i øjeblikket 4x2 med en 40 kg håndvægt. (Centeret jeg er i har også en 40 kg kettlebell men jeg får ondt i underarmen af at lave øvelsen med kettlebell der hvor vægten hviler på armen, derfor tager jeg den med håndvægt i stedet).

    Mit spørgsmål går på hvordan jer der træner/har trænet TGU gør/gjorde det. Er det f.eks. nok med 2x2 til hver arm 4x1 eller skal der flere gentagelser i hvert sæt? Jeg har et lavt antal gentagelser fordi jeg har forstået at det er det der er bedst med denne øvelse. Det tager ret lang tid at lave 4x2 til hver arm især fordi jeg er nødt til at holde en del pause for at kunne tage næste sæt - TGU er hårdt! :P

    Jeg laver squat, dødløft og kettlebell swing bagefter TGU.

  12. Hvis du er irriteret i nakken, skal stangen længere ned. Stangen skal gerne hvile på dine øvre Trapz, ikke på din nakke.

    Hvis du ikke har fået nogen til at kigge din squat efter, er det en god ide', så du ved at stangen ligger hvor den skal og din teknik i øvrigt er i orden.

    Jeg har ikke stangen til at ligge på nakken. Det var bare i mangel af bedre ord.

    Det har heller ikke været noget problem før når jeg har lavet 5x5 squat. Men i Sheiko beginners 1 er der nogle gange helt op til 20 sæt squat samme dag (Week 4 - Day 1 har 20) og der kan jeg begynde at mærke det.

    Hvad er der galt med de puder, der findes rundt i fitness centre?

    Jeg synes det er nemmere uden. Jeg har fået den forklaring at puden får stangen til at ligge højere oppe og derfor skulle gøre det sværere.

  13. Kan det tænkes, at du ikke holder stangen stabil nok? Jeg tænker noget a la at stangen trækker nedad ryggen og dermed strækker i huden i stedet for at hvile fast på trapsne...

    Ja det kan det godt. Tænkte også at det er noget i den retning der sker. Nogen ideer til hvad man kan gøre? Er det bare at tænke over at holde stangen stabil?

    Hvis du er ny til squat, så er det helt naturligt. Havde det selv i ca. 2 måneder - nu generer det ikke længere.

    De fleste får ondt/irritation i nakken i starten, men det går over efter nogle uger/måneder - indtil da må du leve med smerten :)

    Og husk så ikke at tage den billige løsning. DROP de der puder der er i nogle centre - you're only making it worse for yourself.

    Hvis du har squattet i længere tid, kan det godt være at du skal have set din teknik efter.

    Jeg har squattet i ca. halvandet år så jeg ville ikke sige at jeg er ny til det. Men jeg har til gengæld heller aldrig fået nogen til at kigge min teknik efter. Har fået squat forklaret engang for længe siden da jeg begyndte at træne. Jeg har søgt forskellige steder på nettet efter hvordan det er meningen man skal lave squat og forsøgt at justere min teknik derefter.

    Ja mit træningscenter har også de der puder. Men jeg synes det er nemmere at tage squat uden dem.

  14. Jeg er i gang med at køre programmet Sheiko Beginners 1 som jeg har fundet her på mol og kører derfor en hel del squat for tiden. Jeg har det problem at min hud i nakken/ryggen/der hvor stangen nu trykker omme bag på bliver irriteret af al den vægt der presser. Altså det gør ondt - Ikke i nogen muskler eller noget men i huden fordi jeg har stangen til at hvile på ryggen. Håber det er forståeligt. Det er lidt svært at forklare over nettet.

    Er der nogen af jer der squatter meget som kender til dette? Hvad gør man for at undgå det? Jeg går ud fra at det har noget at gøre med hvordan jeg placerer stangen. Jeg plejer at placere stangen så lavt som muligt fordi så irriterer det huden mindst.

    Og så lige et hurtigt spørgsmål om programmet Sheiko beginners 1 hvis i alligevel læser dette. Når der står Squat scissors 5x5. Så er det vel 5 til hvert ben? så det i realiteten bliver 10 gentagelser i hvert sæt?

  15. Hvorfor er der ingen squat eller bænkpres i dit program?

    Jeg har selv kørt med dette program i ca. et halvt år og det virker rigtig godt. Det er et 2-split program med hvor jeg træner 2 ud af 3 dage og holder pause på den tredje. Så det ville endda betyde mindre træningsdage i forhold til det du kører nu. Det kan anbefales af mig i hvert fald.

  16. Jeg har trænet både squat og bænkpres fra dag 1. Dødløft startede jeg først på senere. Noget af grunden til at jeg ikke er nået så langt i bænkpres er fordi jeg har haft nogle problemer med at jeg fik ondt i skulderen af at bænkpresse og har derfor holdt nogle pauser fra det etc. Men jeg tror at jeg har fundet en måde at gøre det på så jeg ikke får ondt i skulderen længere. Det har det i hvert fald ikke gjort i lang tid nu. Men jeg er lidt irriteret over mit bænkpres. Det går ikke rigtig så stærkt med at få mere vægt på :P. Men den bedste måde at blive bedre til bænkpres på er vel at bænkpresse så jeg fortsætter arbejdet.

    At køre squat og dødløft sammen er rigtig hårdt ja. Jeg er tit fuldstændig smadret efter at være færdig med de 2. Men til gengæld har jeg så kun 2 øvelser ud over dem bagefter.

    Jeg vil overveje det med BoR

  17. Jeg træner i et meget lille center. Århus univeristets sport's center. Der er hverken børn, børnepasning, massage, holdtræning etc. - Dvs. mange af de ting som der bliver spurgt om findes ikke der hvor jeg træner. Men jeg er alligevel tilfreds med det fordi de har det som man skal bruge til styrketræning og så er det en del billigere end de fleste andre steder. Min pointe er bare at svarene bliver måske lidt misvisende når det er ikke-eksisterende i centeret. "Er der tilpas mange hold til holdtræning?" hmm.. ja..? der er ingen :P.

  18. Jeg har på nuværende tidspunkt trænet i ca. 1 år. Måske lidt mere. Jeg har i det sidste ca. halve år kørt efter et split program hvor jeg kører ben og underkrop den ene dag og arme og overkrop den anden dag. Mit nuværende træningsprogram ser således ud:

    Dag 1.

    Squat 5x5

    Dødløft 5x5

    Kettlebell swing 4x15

    Maveøvelse 4x15

    Mht. maveøvelsen. Jeg har skiftet lidt her men har for det meste lavet sit-ups på en bold med fødderne fast under noget. Men har senere fundet ud af at man på denne måde tilsyneladende træner meget hoftebøjere og ikke så meget mave. Jeg har ikke rigtig fundet ud af hvilken maveøvelse jeg skal fortsætte med men for tiden prøver jeg reverse crunch

    Dag 2.

    Pull-ups 4x8

    Bænk pres 4x8

    Millitary press 4x8

    Dips 4x8

    Træk til bryst 3x8

    Preacher curls 3x8

    Jeg kører Dag 1 og Dag 2 efter hinanden og så dag 3. pause. Derefter forfra igen. Så jeg træner 2 ud af 3 dage.

    Jeg skifter lidt mellem at køre 5x5 og 4x8 så nogle gange har jeg kørt 4x8 Squat og dødløft og nogle gange 5x5 i pull-ups, bænk pres, millitary, dips.

    Når jeg læser forskellige steder på internettet om hvad der er gode øvelser etc. så synes jeg tit at jeg støder ind i lige netop de øvelser jeg har i mit træningsprogram. Squat, dødløft, pull-ups, bænk pres, millitary, dips. Den eneste som jeg tit ser men som jeg ikke har i mit træningsprogram er Bent over Rows. Men jeg forestiller mig at dødløft gør op for det - at det er nogle af de samme muskler der bliver trænet der.

    Mit spørgsmål er egentlig bare som så mange andre her på MOL. Hvad synes i om mit træningsprogram. Mangler der noget? Er der noget der burde tages ud?. Jeg er selv ikke så glad for preacher curls. Kan i anbefale en anden biceps-øvelse som er god?

    Mine stats hvis der er relevant:

    Jeg er 22 år. Vejer 70 kg. Har taget ca. 6-8 kg. på siden jeg begyndte at træne.

    Jeg kører for tiden med:

    squat 5x5x80 kg. (lige under parallel)

    dødløft 5x5x130 kg.

    kettlebell swing 4x15x28

    pull-ups 4x8x7,5 kg. (Bælte med vægt)

    bænk pres 4x8x57,5 kg.

    millitary 4x8x35 kg.

    dips 4x8x12,5 kg.

    træk 3x8x75 kg.

    preacher curls 3x8x~26kg

    Håber der er nogle der gider at komme med nogle kommentarer :). Skal jeg bare køre på som jeg plejer eller burde jeg ændre noget?

    Tak på forhånd til dem der gider svare :)

  19. Du spørger om et specifikt træningsprogram. Jeg har fundet dette på nettet som jeg personligt synes ser interesant ud. Jeg skal med det samme sige at jeg ikke har særlig meget træningserfaring selv så jeg ved ikke om det er det "optimale" program. Men det indeholder en del af de øvelser du nævner: Squat, Bænkpres, Inverted Rows (i stedet for Bent over rows), Military/Overhead press og så er det lavet ud fra at kunne laves derhjemme med ikke særlig meget udstyr til rådighed. Det minder også lidt om det jeg selv træner og det har i hvert fald virket godt den tid jeg har gjort det.

    Programmet hedder:

    StrongLifts 5×5 Beginner Strength Training Program

    Der er også en version af det der hedder:

    Strength Training with Only One Barbell hvis det er det eneste man har.

    Måske de mere erfarne herinde kan komme med nogle kommentarer om dette er et godt/skidt program?

  20. om du vil bruge pengene på pulver er helt op til dig :). Det vigtigste er, at du får noget kulhydrat og protein ind senest 20minutter efter du har trænet.

    Om dette kommer fra tilskud eller alm. føde, er helt op til individet... Pulver er bare oftest meget nemmere.

    Hvor har du den grænse med 20 minutter fra?

    Og hvordan måles de 20 min? Der går jo en del mere end 20 min fra f.eks. første øvelse til man får protein hvis man indtager det lige efter træningen. Betyder det så at proteinet hjælper mindre på det man har trænet først i træningen end på det man har trænet sidst. Ved godt at det nok ikke er sådan men kan nogen forklare mig hvordan det er?

    I mit tilfælde går jeg i bad efter træningen i træningscenteret og cykler så hjem. Pulsen kommer jo også op ved at cykle hjem så tæller de 20 min fra jeg står af cyklen eller fra jeg laver sidste øvelse i træningscenteret? Det tager nok ca. 30 min ialt fra jeg er færdig med sidste øvelse til jeg er hjemme. Er det så for sent at få protein?

    Min holdning til dit spørgsmål omkring proteinpulver er, at du bør spare pengene, og købe mad istedet for. Proteinindholdigt selvfølgelig.

    Nogen gode ideer til hvad det kunne være? Som helst også er så billigt og nemt som muligt :P