Casper K

Medlemmer
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Casper K

  1. Hvad kan det ellers være? Det sidder lige under knæskallen, lidt mod ydersiden af venstre knæ. Det er ikke vildt slemt og det kommer egentlig først rigtig frem under og efter løb.

    Jeg har ikke en skid styr på det her. Jeg hoppede bare lige på det oplagte mht. løberknæ, fordi det så ud til at passe godt med placering og årsag (laver næsten aldrig aldrig end monotomt motionsløb )

  2. Jeg er løbet ind i nogle smerter lige under venstre knæ den sidste uges tid og jeg går ud fra at det er noget løberknæ efter overbelastning, da jeg løb lidt meget ugerne inden det begyndte (flere ture på 20+ km om ugen). Jeg kører RICE et par gange om dagen og strækøvelser ofte (hvilket jeg ellers aldrig har gjort). Er der andre strækøvelser end dem her jeg kan lave for at hjælpe på knæet?

    Men hvad må jeg egentlig træne? Er det i orden at jeg løber stille og roligt, så længe der ikke kommer smerter eller er det bedre at forholde sig helt roligt? Jeg har taget lidt ture den sidste uges tid og det er som regel først efter 5-10km, at det begynder at kunne mærkes for alvor. Jeg tænkte lidt på at køre ture på 6-8km dagligt, evt 2x5km dagligt. Det er satme svært at sidde stille på sofaen når man gerne vil ud og ha sit endorfinfix :P

  3. Det er sq godt gjort SotD.

    Jeg lavede selv samme nummer sidste år, da mit "hyggelag" gik i selvsving over vinteren og jeg endte på 93-94kg. Jeg fik et wakeup call i marts og smed 9kg over 1!½ måneds tid. Jeg var dog i god form hele vejen, så det var sikkert lettere end det du har vaeret igennem.

    Men uanset hvad, så er det bedste jo, at når man först rigtig kommer op i tempo med motion og sundhed, så haenger det jo ved og gir lyst til mere. Og du lyder jo allerede som om du har fået smag på mere :P

    Så GL HF =)

  4. Jeg plejer at spise en stor potion grove havrefras med masse af mælk + et stort glas mælk. Til frokost plejer at jeg at spise lidt frugt og måske pasta med salat og lidt karrydressing :P Desværre er den pasta jeg får fra min kantine, ikke grovpasta :( Så overvejer at tage det med hjemmefra. Lige efter jeg har trænet, spiser jeg 4-5 stykker knækbrød med diverse kødprodukter som kødpølse, rullepølse osv. og et stykke rugbrød i ny og næ.

    Mht. vægte bruger jeg 5 kg til min højre arm, og 3 kg til venstre, grundet jeg brækkede skulderen for et stykke tid siden, og den skal lige hele og trænes op først.

    Casper, kan du uddybe det med bredstilling? :D

    Jeg ved, at jeg laver øvelserne rigtigt, da min papfar selv træner i center, og han har lært mig det :)

    Dami, Mange tak :) Tvivler på at jeg kommer til at mangle motivation ^^

    Edit: Omkring proteiner, jeg tvivler på at jeg får de ca. 110 gram jeg skal have om dagen. Bør jeg købe proteinpulver for at gøre det hele lidt nemmere, både for mig og min mor, så hun ikk behøver køber 10liter mælk om ugen :p

    Din kost ser ok ud. Maengden er måske lidt forkert, hvis du stadig har et stort behov for cola + slik ved siden af.

    Jeg har ingen forstand på skader og genoptraening, så jeg holder min kaeft hvad det angår ;)

    Hvis du laver bred stilling har du armene vinkelret med kroppen og med smal stilling har du armene ned langs kroppen. Kun så de lige akkurat stikker ud når du böjer dem.

  5. Hej.

    Jeg er helt ny inde for emnet motion, har aldrig rigtig gjort noget ud af det, hvilket også kan ses på mig. Jeg er 1.70 høj og vejer 60 kg. Jeg har næsten ingen muskler i overkroppen, og det vil jeg meget gerne have ændret : $ Min kost er slet ikke god, drikker mindt 1 liter sodavand om ugen og spiser godt med raffineret sukker (Men arbejder på at ændre det :) ). Som det ser ud nu, kan jeg dårligt nok tage 10 armbøjninger. Jeg har desværre ikke adgang til et motionscenter, så jeg har sat et lille hjemmeprogram op ved hjælp af håndvægte.

    Kickbacks

    Sideløftt

    Bend-over rowing

    Triceps siddende

    Brystpres

    Skulderpres

    Curls

    4x 15 gentagelser

    Jeg ved godt at der ikk er noget omkring mine lår, men det er fordi jeg cykler ca. 6 km til skole og selvfølgelig 6km tilbage igen :p

    Er dette et ordenligt program? Jeg har brugt det i et par uger, 3 gange om ugen, og jeg kan slet ikk mærke jeg har trænet overhovedet

    Hilsen Nicolas :)

    Som de andre også siger, skal der mere vaegt på, hvis du ikke kan maerke det. Men det betyder nu ikke, at du behöver at hoppe i center. Du kan nå enormt langt med kropsvaegt og nogle håndvaegte. Jeg er selv 24 og har aldrig traenet med andet end kropsvaegt og jeg vil godt betegne mig som godt bygget, med 185cm og 80kg. Det er klart, at du måske ikke kan presse dig selv helt vildt med et par 10kgs vaegte til pres-övelserne, men så tag da dem som armböjninger i stedet. Din max på 10 armböjninger er alligevel et rigtig godt antal reps og husk du kan traene bryst ved bred stilling og triceps mm ved meget smal.

    Pröv at sög på siden engang. Der er et ganske godt program til med ren kropsvaegt övelser (tror det var noget med en specialenhed). Der er sikkert andre her, der kan huske den.

    Og angående din kost... Du siger selv, at det er et problem. Det giver sig selv ;). Du ved du spiser for lidt, hvis du kan maerke traethed og blir "svimmel" i stedet for ömhed og smerte ;)

  6. Ja, der er andet mellem dig og underboen end dine gulvbrædder, hvis huset er gammelt er dette træbjælker. Selve kollapset tager ikke lang tid, det sker på et splitsekund, men du vil blive advaret i forvejen af store deformationer og træ, der knager, voldsomt. Med til historien hører at træs styrke faktisk nedsættes jo længere tid det bliver belastet, det er derfor det er så godt til konstruktioner, der skal optage vind, og træer...

    Summa summarum: Find det sted du skal træne, læs langsomt, trin for trin, alle dine vægte hen på dette sted (over flere dage). Holder det til dette uden at ligne noget der er ved at gå i stykker, så sker der heller ikke noget fremover. Vær dog klar over at du under træning sandsynligvis vil tilføje noget dynamisk last da du jo bevæger dig, og vægtene, men hvis gulvet kan holde til vægtene ligger der i flere dage skulle det ikke være et problem.

    Super! Tror nu, at jeg er rigtig langt fra graensen, men det er da rart at vide, hvad man skal holde öje med.

    Foresten er vores trappe lavet af nogle kaempe hele beton elementer. Jeg kender dem fra de byggepladser, jeg har arbejdet på för. Bör resten af huset så ikke vaere holdt oppe af det samme armerede beton eller er det normalt at traebjaelker, kan holde de her satans tunge ting i vejret?

  7. Hmm

    Så jeg kan regne med at et staerkere lag (bjaelke eller beton) bremser mig uanset hvad? (altså under det svage traegulv, der er synligt)

    Du siger jeg ikke saetter livet på spil fordi et eventuelt kollaps tager nok tid til at jeg kan loebe vaek?

    Du siger at jeg er langt over belastningsevnen (MEGET OVER på grund af at det er et gammelt hus ) og alligevel siger du at jeg bare skal stable alt min vaegt for at finde ud af om det holder eller ej?

    Altså når jeg ligger og traener med vaegt vil jeg gerne have tillid til at mit grej det holder.... og jeg vil have endnu mere tillid til at mit gulv holder

    =)

  8. Det er virkelig fedt med nogle fornuftige svar =)

    Kan jeg eventuelt ligge nogle vaegtfordelingsplader ud i lejligheden. Jeg har för haft 20 personer heroppe ad gangen, så fordi jeg öger vaegten med 150kg på et bestemt sted gör vel ingen ting, hvis jeg spreder den ud over et störrer område. Men kan det overhovedet lade sig göre i lejlighed eller er det kun på blödt (mudret) grundlag, at plader hjaelper?

  9. De tunge ting loefter jeg med baenk, der fylder omkring 0.5 m^2 og selvom det måske er i naerheden af 200kg, dvs 400kg m^2, så betyder det vel ikke noget? For så kan min personvaegt kontra fodareal vel ganges op til et halvt ton / m^2 ? :P

    Når du snakker om dimensionsgivende og nedböjning er det vel taenkt på vaegt for det samlede areal? Lidt ligesom hans 150kg /m^2 eventuelt har vaeret.

    Og jeg har sq knagen bare jeg går normalt rundt i lejligheden, men er der ikke altid armerede betonblokke under et svagt traegulv? Jeg falder vel höjest en 10-20 cm, hvis det kollapser?

  10. Jeg har lige investeret i lidt styrketræningsudstyr til hjemmet og efter at have kæmpet med de 250kg op til 2.sal, kaster min ven den ide op i luften, at mit gulv måske ikke kan holde til det, da de lige havde bygget et loft til 150kg/m^2. (En anden teoretisk bygning, et sidespring som maskiningeniör)

    Lige siden jeg begyndte at taenke på at bestille har jeg altid taenkt, at selvom det er en rigtig gammel bygning, så er lortet vel for fanden da bygget til at kunne baere naesten hvad som helst?

    Selv hvis jeg tar stativ, stang+skiver og min kropsvaegt inden for en m^2, så er det jo stadig ikke mere end vaegten af en 3-4 voksne mennesker.

    Selvom jeg kan komme med 200 argumenter for at 150kg/m^2 ikke holder, så nager det mig stadig, da det jo trods alt er med livet som indsats.

    Det er som sagt en aeldre bygning, men er jeg virkelig så taet på graensen at jeg burde vaere bekymret?

  11. Hey

    Jeg står for förste gang og skal ud og investere i et setup til et lille traeningsrum. Jeg regner med at starte med en baenk, squatstativ, en 140kg stang med skiver, et par håndvaegte og evt en baenk til maven/ryggen. Men jeg er lidt våd bag örerne, hvad styrketraeningsudstyr angår, da jeg altid kun har traenet med kropsvaegt. Derfor kunne jeg jo godt taenke mig, at se noget af alt det her udstyr og maerke og föle mig frem til, hvad jeg har brug for i stedet for at bare rive 10k fra en tilfaeldig webshop.

    Jeg kan se på forhandlerlisten på siden at Saga Trim ligger i naerheden med en god stor butik, men kender i andre butikker i hovedstadsområdet / Nordsjaelland, som er et besög vaerd?