DJ-DJEFF

Medlemmer
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by DJ-DJEFF

  1. Hej Susanne. Jeg må sige at 3 km om dagen faktisk er rigtig meget. Måske for meget til at man kan undgå en overbelastningsskade. Det er i hvert fald det første der fald mig ind. Så mit råd vil være at starte meget roligt uanset hvor god din form er. Løb er en meget hårdere belastning end cykling og kroppen er meget længere tid om at vænne sig til belastningen.

    Mvh Djeff

  2. Måske acromioclaviculærleddet er overbelastet eller en bursa. Måske myogene forandringer i trapezius 1 da du ved fremliggende crawl bøjer nakken bagover og holder det der mere eller mindre statisk, kender ikke vildt meget til svømning, men er det ikke rigtig nok?

    Men det er kun gætterier da det er en kende uspecifikt. Start med at svare på de spørgsmål Scars stiller.

  3. Aerobt arbejde er arbejde "med ilt" (kulhydrat og fedt forbrænding)

    Anaerobt arbejde er "uden ilt" (hovedsalig kulhydrat forbrænding)

    :bigsmile:

    Tak det, men det var jeg godt klar over. jauvert brugte dem bare forkert eller i hvert fald uforståeligt. Jeg kan ikke lige se hvordan man træner anaerobt ved at stå stille, men jeg venter selvfølgelig også stadig på karakter for min fysiologieksamen :bigsmile:

  4. Dårlige undskyldninger makker! - Tag dig sammen og lad være med at leve i fortiden! Hvis du vil kæmpe imod det du mener er forkert så syntes jeg følgende vil være en glimrende løsning: Tab dig på en ordentlig måde og så tag ud og hold foredrag på folkeskolerne. Djeff

  5. Konen og jeg er begyndt at søge geocaches(en nørdet form for orienteringsløb, men for os en god fælles aktivitet hvor vi får os rørt) Resultatet er at vi får gået en masse i skoven ikke kun på stier men også ude i terren, vi går mest men i blandet terren og vi prøver at få løbet en smule indimellen, dog er det sidste mere et mål end noget vi får gjort meget.

    Nu er spørgsmålet, hvad får vi ud af det ? hvordan kan man evt beregne kcal værdien ? ikke at det skal gå op i tal, for det virker for os og det giver mening vi opnår det vi vil, nemmelig god motion samtidigt med at vi hygger os, altså en ægte omlægning af vaner.

    Det skal siges at vi begge er i den tunge ende og at selv om løb sikkert var mere fornuftigt så er det ikke der vi er endnu.

    Er geocaches ikke noget med GPS og lignende? For hvis det er, så ville det være en kanon fed investering at købe et pulsur med GPS - ved dog ikke om det er snyd? Med et pulsur kan du hele tiden holde øje med hvad din puls er og på den måde få et billede af hvor meget du får ud af det.

  6. Jeg ved, at man forbrænder det samme uanset om man løber eller går 3 km.

    Men jeg har også fået at vide af min far, at ens muskler bliver bedre/større hvis man løber 3 km end hvis man går 3 km, og at større muskler forbrænder mere end små muskler, også i den tid man ikke løber.

    Din far læser vist lidt for mange dameblade;) Alt kommer an på tempoet. Op til omkring 8 km/t vil du forbrænde det samme ved løb og gang. Dvs. at hvis du går eller løber med den hastighed vil du forbrænde det samme. Derover forbrænder du mest ved løb.

    Man får ikke større muskler ved løb eller gang for den sags skyld, det kræver styrketræning, det man risikerer ved enten at gå eller løbe er at man kommer i bedre form og får en højere forbræninding end hvis man bare ligger på sofaen. Dog skal du ligge over 70% af din maksimale iltoptagelse for at få noget seriøst ud af det.

  7. Hey. Jeg har lige brug for noget ekspertviden.

    Jeg har efter en skade i mit ben ikke kunne træne i en måned.

    Nu begynder min krop at gøre ondt. Ikke lidt ondt men rimelig ondt.

    Det er steder som (hvad jeg måske kunne tro var der hvor ribbene sidder fast på rygraden), nederste del af min rygrad, hofte og skuldre.

    Det er stikkende smerter (issyl) og de er der nærmest konstant.

    Er der et link imellem ikke at træne og det her?

    Jeg havde tænkt mig at begynde at træne crossfit, men hvis det kun vil forvære tingene, vil jeg jo ikke.

    Med Venlig Hilsen

    Stikker

    Hvis du har smerter konstant vil jeg mene at en tur til doktoren ville være en god løsning. Jeg er kæmpe fan af træning og alle de gode ting det fører med sig, men når smerter er konstante og når det kommer fra led(sådan lyder det i hvert fald i mine ører) så er det på tide at se en doktor.

    Mvh Djeff

  8. Hehe ja, det har du ret i. Er cykling en god måde at tabe sig på? Mange siger løb naturligvis er det bedste, men personligt er min form ikke god nok til det endnu!

    Cykling er en rigtig god motionsform, især for overvægtige. Problemet er nemlig at jo mere man vejer, jo mere presser man sine led. På cyklen tager man denne belastning væk. Så ja, cykling er en rigtig god måde at tabe sig på. Du kan også gå en tur med lidt forøget hastighed, ved hastigheder op til omkring 8 km/t er det faktisk lige så godt at gå som at løbe.

  9. Jeg har ofte overvejet et pulsur. Fortæller det også kalorier og andet fint?

    Hvad skal man lede efter på det marked? Der er jo fandme meget at vælge imellem :P

    Et pulsur kan godt give et nogenlunde gæt på hvor meget du har forbrændt, men dog er der nogle begrænsninger - tjek http://www.motion-online.dk/diverse/udstyr...med_et_pulsur?/

    I forhold til hvad man skal vælge så er det jo meget fedt, hvis man cykler i naturen, at uret kan fortælle en hvor langt man har kørt og hvor(gps). Dette kan være virkelig motiverende! Men det er måske knap så vigtigt hvis man sidder på en kondicykel :bigsmile:

  10. Du vil aldrig få mig til at sige at det ene er bedre frem for det andet - det kommer fuldstændig an på situationen. Dog er det i hvert fald vigtigt ikke at kigge på kondicyklen og lade den diktere hvor mange kcal i har forbrændt. Den kan i bedste fald kun gisne om udfaldet. Min bedste råd er at købe et pulsur og så køre efter pulsen istedet. På den måde kan man meget bedre styre hvor hårdt man presser sig selv - dette uanset om man sidder på en kondicykel eller cykler rundt i byen.

  11. Og det med udstrækning, skal du bare sørge for at strække alle dine muskler godt igennem, og gøre det efter du har løbet, cyklet eller andet konditionstræning.

    Kunne godt tænke mig at høre hvorfor han skulle gøre det og hvad det ville hjælpe på Johny's problemer?

    Til Johny: jeg tror selv du er på rette vej og så er Boltar også inde på noget af det rigtige.

    Skader som fibersprængninger(dermed ikke sagt at du har en) opstår næsten altid i baglåret fordi hasemuskulaturen er svagere end forsiden. Så tror ikke træning af bagsiden af lår+læg vil skade! Dog er det svært at komme med et kvalificeret gæt ud fra din beskrivelse. Hvor sidder smerten mere præcis og hvornår opstår den?

    Som Boltar skriver, så tyder rigtig meget på at du ikke giver din skader nok tid til at hele.

    Mvh Djeff

  12. En klassisk test for at teste for tennisalbue er som følger:

    Sæt dig med armen hvilende på et bord med håndfladen ned af. Nu skal du ligge modstand mod at dine fingre løfter sig fra bordet. Hvis dette fremprovokerer smerten er det en god indikator for at smerterne kommer fra en tennisalbue, men som vastus skriver så er det svært at rådgive ud fra et netforum.

    Som fysioterapeutstuderende kan jeg selvfølgelig kun anbefale dig at gå til en fysioterapeut :smile:

  13. Desuden har jeg altid trænet lige meget forside som bagside, og jeg er desuden også meget stærkere i ryg.

    Jeg syntes og stående wall slides lyder som en glimrende ide. Dog syntes jeg du skal få en fysioterapeut eller lignende til at vise dig den og andre øvelser, så du kan blive korigeret de første par gange. Har selv prøvet diverse øvelser for samme problem og de er sindssygt svære at få gjort ordentligt uden en hjælper.

  14. Få din fysioterapeut til at vise dig nogle elastikøvelser til at træne m. rhomboideus og m. serratus anterior. Det er disse to muskler som fikserer skulderbladet ind til brystkassen. Det er super vigtigt at lægge vægt på at øvelsen bliver gjort korrekt. Håber det kan hjælpe.

  15. Det lyder ikke som en helt dum ide' da mine sko også snart står til en udskiftning.. Dog ville jeg gerne have en ide' om hvad det er der er galt så jeg ved nogenlunde hvordan jeg skal forholde mig til det

    For mig, sådan en halv sen tirsdag aften, lyder det som om du falder ind i knæene når du løber og på den måde trætter dit mediale collaterale ligament, altså det ligament der sidder på indersiden af knæet. Dette kan skyldes at du supinerer i ankelleddet, men der kan også være andre årsager. Men da du siger at dine sko alligevel står til udskiftning er det nok ikke så dumt. Især hvis du kun oplever smerterne ved løb. Jeg ville nok forholde mig til det ved hurtigst muligt at få lavet en løbestilsanalyse. Hvis denne ikke viser noget der kan forklare smerterne ville jeg gå til fysioterapeut(forudsat at du ikke har haft et traume).

    Mvh Djeff