sittingduck

Medlemmer
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by sittingduck

  1. Det lyder, som om du vil have målbare resultater nu og her. I så fald synes jeg da, du skal finde lidt hjælp ved at bruge madital.dk eller madlog.dk - den første er gratis. Så får du klar besked om, hvad du må spise, og medmindre du snyder, så taber du dig med garanti. I bund og grund er du jo på jagt efter en livsstilsændring, og det handler kort og godt om at spise fornuftigt og begynde at lave lidt motion. Hvis crosstraineren slår dig ud, vil det være en god og hyggelig start, at du ganske enkelt starter med gåture til at komme i gang. Det giver appetit og forbrænder godt med energi. Tag fx god musik i ørerne, eller find fuglekvidder i skoven. Det er vigtigt, at du forstår, at en hardcore-kur ikke hjælper dig i længden - så tager du bare på igen. Du skal træffe et valg, der varer resten af livet. Start derfor langsomt, og voks med opgaven lidt ad gangen. En all or nothing-tilgang indebærer stor risiko for, at man ikke kan holde kursen og falder tilbage til de gamle vaner, når tingene bliver for sure.

    Men dine valgte madvarer fejler ikke noget - det er sund og god mad. Men brug ovennænvte sites til at styre mængderne.

  2. Der er ingen tvivl overhovedet. Du skal have en almindelig racer og ikke en tricykel. Lyt til de velmente råd ovenfor. Du ved - med al respekt - ganske enkelt for lidt om både træning og cykler til, at det giver mening at spilde din tid på at overveje en tricykel.

  3. Er der nogen, der kan hjælpe mig med navnene på de øvelser, der bliver udført i ovenstående video samt fortælle hvilke muskler, de er gode for? Jeg har nedenfor sat tider på, så det er nemt at finde rundt i videoen, samt skrevet navnene på de øvelser, som jeg tror, jeg selv kan regne ud. På forhånd mange tak.

    (0:05)Mavebøjninger med løftede ben.

    (0:40) ?

    (1:50) ?

    (3:00) Planken (med skulderhævninger?)

    (3:40 )Armstrækninger

    (4:25) ?

    (5:13) ?

    (5:33) ?

    (6:00) ?

    (6:45) Skøjteløberen

  4. Jeg er ikke læge, men som udgangspunkt er der da ingen problemer i det, hvis din krop ikke brokker sig. Du tilhører bare en lille gruppe med høj maxpuls. Hvis den var på 250, ville jeg nok være mere bekymret. Jeg troede selv, jeg var med i gruppen med høj maxpuls, eftersom jeg som 33-årig kan nå 200, men du slår mig da med længder :-)

    Hvis du flere gange har observeret en slutpuls på 209, jamen så er det jo din maxpuls. Du virker dog en smule usikker på, om målingen er korrekt. Jeg er fx ikke i tvivl om min egen maxpuls. Den har jeg testet flere gange, og det er bestemt ikke nogen rar oplevelse - det er seriøst hårdt :-) En maxpuls er ikke noget, man bare lige aflæser, når man kommer hjem fra en normal træningstur - den skal der lides for.

  5. Jeg har blot en enkelt observation: Har du vitterlig en maxpuls på 209, eller er der tale om en fejlmåling? Hvis den er god nok, hører du til en lille procentdel, som kan nå så høj en puls som 36-årig. Du vil kunne se en fejlmåling, som en skarp top, der afviger en del fra den øvrige pulskurve.

    Fedt at cyklingen kan rasle nogle kilo af, samtidig med at du har det sjovt.

  6. Jeg synes, det har været en glimrende debat - gad vide om trådstarter har fulgt med, eller om han allerede løber glad rundt i sine nye løbesko :-) Under alle omstændigheder er jeg blevet mere interesseret i dine five fingers, selv om jeg for længe siden lavede en mental note om at få prøvet et par. Nu må jeg få det gjort, for uanset at min tilgangsvinkel til løb er konservativ, så er jeg ingenlunde bange for at prøve noget nyt (eller gammelt, afhængigt af tidshorisonten). Et hurtigt spørgsmål: Hvor langt er din længste tur i dem, og er det lige meget om der er tale om asfalt eller grus som underlag?

    Og Henrik S: Hvad løber du i - if anything?

  7. Mit argument for at vælge konventionelle sko til en start er, at fx forfodslandinger og hårde sko - som du selv er inde på - kan være skrap kost at springe direkte ud i. Jeg vil selv gerne i gang med at løbe mere spændstigt på forfoden, men jeg ser det som et udviklingsområde, jeg skal starte op på stille og roligt. Jeg ville ingenlunde turde veksle mine løbekilometer til denne stil fra den ene dag til den anden, og derfor ville jeg heller ikke anbefale andre at gøre det. Du har en anden mening, og fred være med det. Forhåbentlig kan vores forskellige råd medvirke til, at spørgeren træffer et informeret valg.

  8. Hvad er den gængse måde? Du skal ikke male med særligt store historiske penselstrøg før Hailes løbestil ligner den gængse mere end dét, jeg fornemmer, du kalder gængs.

    Dét du kalder 'almindelige løbesko' (masser af støtte og affjedring) fandtes stort set ikke før 1970. Det gik da meget godt med at løbe før Nike forførte verden. Faktisk kan man argumentere for, at vi kun er blevet dårligere til at løbe med tiden (hvis man måler på alt andet end hastighed).

    Det er muligt, man kan argumentere for det - pudsigt at du så ikke forsøger. Hvis du læste, hvad jeg skrev, ville du se, at jeg netop mener, der findes et hav af muligheder for løbeudvikling. Og indtil du selv foreslår et par konkrete sko til spørgeren, så har du ikke bidraget til hans afklaring.

  9. Hej Dennis. Du har ret - det er dødhårdt at løbetræne i varmt vejr. Typisk vil du opleve lavere temperaturer om morgenen end om aftenen. Derfor er mit forslag, at du prøver at stå tidligere op og lægge din træning på dette tidspunkt, hvis der er mulighed for det, og så gå tilsvarende tidligere i seng.

    Jeg er ikke ekspert, men jeg løber selv, så du får lige et par yderligere bud fra mig. Ja, hvis ikke du kan løbe med samme intensitet, så vil det alt andet lige gå en smule ud over din kondition (iltoptagelse). Til gengæld optræner du en sejhed, man ikke kan købe sig til, ved at løbe i høj varme. Og medmindre du træner til konkurrence er konditionen som sådan jo ikke afgørende. Angående om det går ud over dit vægttab, så er det jo ikke intensiteten, der afgør, om du taber dig, men derimod om du bruger mere energi, end du indtager. Hvis varmen gør, at du træner kortere tid, så vil du også forbrænde mindre energi og skal derfor indtage tilsvarende mindre mad. Jeg er dog usikker på, om den højere varme kompenserer lidt for den kortere træningstid, men jeg tvivler. Det lyder dog, som om du har supergodt styr på det med vægttabet. Lyt til din krop - du har masser af erfaring for, hvordan du taber dig. Som du selv er inde på, er væskebalancen supervigtig, når det er brølende varmt. Jeg holder selv meget af at cykle, når temperaturen er for varm til løb - så bliver man afkølet af vinden. Men ved ikke om cykling er en mulighed for dig. Håber, du slipper af med frustrationen og kan fortsætte dine flotte resultater.

  10. Henrik S: Du bruger Haile - et unikum af en løber - som eksempel på, hvordan man bør løbe? Skal han så også løbe i de samme sko som Haile? Har du for nyligt læst en artikel om naturlig pronation og udbreder nu den banebrydende viden som indiskutabel fakta? Jøsses da. FroZties, du skal naturligvis købe et par almindelige løbesko, så du kan løbe på den gængse måde. Asics-skoen ser fin ud. Når du så eventuelt gerne vil udvikle dit løb, så skal du begynde at interessere dig for løbestilsanalyser af både dig selv og andre løbere. Der findes mange stilarter inden for løb, og man kan lande på foden på mange måder. Haile Gebrselassie er naturligvis fantastisk at se på, men lad være med at lytte til en, som stikker dig et link til den måske bedste løber gennem tiderne som eksempel på, hvordan du kommer godt i gang med at løbe. Du skal starte i et par rigtige løbesko og finde ud af, hvordan du kan lide at løbe. Og derefter kan du gå i dybden med de mange, mange muligheder der er for at udvikle dit løb - herunder også hvordan du sætter fødderne i jorden og vælger sko. Have fun.

  11. Han har pænt godt styr på cyklen, den gode Dean Tennant - det er en tand mere elegant, end når jeg er i skoven med vennerne i weekenden :-)

    Løbetræning er som sagt hamrende effektivt og styrker dine knogler som ingen anden sport. Og mine egne erfaringer er da også, at kondition godt kan transformeres fra cykel til løb og omvendt. Særligt har jeg dog haft gode erfaringer med at træne intensivt udelukkende på cykel og en måned senere konstatere, at mine løbetider ikk er blevet forværret (led og muskler bliver dog ømme). Men hvis det er marginaler, du er på jagt efter, så vil du have fordel af kun at træne på cykel.

    Angående intervallernes længde og pauserne imellem dem er jeg nødt til at melde pas. Måske du kan finde noget i Jens Bangsbos bog "Aerob og anaerob træning". Jeg fik meget ud af at læse den, men kan ikke huske, om han kom ind på intervallængder. Umiddelbart virker det dog ikke helt skævt, at du træner intervaller, der svarer til konkurrencesituationen. Jeg har svært ved at se, hvad lange intervaller skulle give dig i.f.t. den valgte konkurrenceform.

  12. Jeg har aldrig selv kørt downhill, så har ikke konkret erfaring med, hvad der gør en hurtigere. Hvor meget tramper man fx i pedalerne kontra bare det at styre? Hvis man tramper meget, så er mit gæt (jvf. manglende erfaring), at din styrketræning skal være tung for at give dig mere eksplosivitet. To minutter er dog lang nok tid til, at ren styrke ikke er nok. Der skal også pumpes noget blod rundt, hvorfor intervaltræning umiddelbart er rigtig.

    Derudover vil jeg også nævne ordet specificitet. D.v.s., at hvis du vil være hurtig på en cykel, så skal du også træne på cykel. Jeg vil derfor tro, at du med fordel kan udskifte din løbetræning med cykeltræning. Medmindre løbetræningen da skyldes hensynet til din generelle sundhed, hvor løb vel næsten er uovertruffent.

  13. 5 kilo på to uger lyder pænt aggressivt. Foregående svar er kontant, fordi du er havnet et sted, hvor folk grundlæggende ved, at der er to ting, der betyder noget, for din fysiske sundhed: Kost og motion. Så mit bedste råd er, at du går lange ture hver dag og kun spiser sund mad. I samme øjeblik et stykke slik eller en tår sodavand rammer din mund, har du fejlet - så vil du det ikke nok.

  14. Hvis det "kun" er muskelskader, kan en kiropraktor nok ikke gøre noget. Men efter et gokartuheld blev jeg repareret af Knud Bjødstrup i Park Alle. En gammel ræv med en seriøs tilgang. Det er dog nogle år siden, og han snakkede dengang om at lade sig pensionere på et tidspunkt... Held og lykke med skaden.

  15. Du får også lige min mening. Nej, du behøver ikke en gps i dit ur, men det gør helt klart træningen sjovere. Pludselig kan du løbe frit rundt i skoven uden at vide, hvor langt du har løbet. Efter i mange år at have "nøjedes" med et ur kun med pulsmåler og stopur, har jeg i år købt mit første GPS-ur, og det er bare så fedt at kunne følge sin træning på alskens parametre. Så mit råd er at bruge et par hundrede ekstra og få et ur med gps i. Før eller siden vil du indse værdien af det.

  16. Et pulsur er en rigtig god måde at motivere sig selv til at komme videre med sin træning på. Du skriver ikke noget om, hvorvidt du er vant til at træne eller ej. Hvis du er helt ny udi det at træne, så mener jeg ikke at pulsuret er nødvendigt. Så handler det bare om at komme i gang. Senere kan du så inddrage pulsen som en en træningsmparameter. Det er dog altid fedt at vide, hvor langt man har løbet, og det kan man jo også med det ur, du har tænkt dig at købe.

    Det lyder ikke, som om du ved omtrentlig hvor din maxpuls ligger. Den er ikke svær at finde - men den er hård at finde! Jeg synes ikke, den beskrevne metode lyder hård nok, men der er masser af info her på sitet - bare søg, så skal du nok finde en god metode.

    En maxpuls er principielt en maxpuls - men jeg kan når jeg løber nå op på 200, mens jeg på cykel højst kan nå 195. Du er nødt til at måle dem begge, for puls er en individuel ting.