harald8800

Medlemmer
  • Posts

    97
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by harald8800

  1. Har aldrig selv kørt på dem (kører TREKs speed concept 7), men kender en, der har netop den du har kig på og han er vildt glad for den. Han har kørt en Ironman på noget med 10timer på den. Har stort set kun hørt godt om planet x. Så vidt jeg husker (ikke noget jeg vil hænges op på) så kan det være en idé at opgradere til nogle bedre dæk, med den du har kig på. De er nok okay, men tror det er der, der er sparet lidt. Der er vidst kommet en butik her i Danmark et sted, som forhandler dem.

    VH.

  2. Hej LaMotta

    Mange tak for dit svar.

    Der er nok flere ting, der gør, at jeg ikke er helt skudt i min tricykel.

    For det første så bor jeg et sted hvor jeg skal igennem en del by og dårlige cykelstier før den egentlige træning kan begynde. Det betyder at mine træningspas ofte bliver lidt lange selvom jeg måske bare skal træne en time. Derudover så kører jeg ikke i dårligt vejr på min tricykel fordi, at jeg ikke vil vælte og selvfølgelig også lidt fordi, at man så igen skal bruge ekstra tid på, at få cyklen rengjort. Det betyder også, at jeg ikke får trænet så meget som jeg nok ville på en mbk.

    Derudover så kører jeg altid alene. Jeg ved godt, at det sikkert var sjovere at køre med andre (og samtidig lærer man jo nok en del om at køre sammen), men igen tager det ekstra tid og desuden synes jeg ikke det er sjovt, at køre med det hold, der er i triklubben, da det er nogle rigtig dygtige folk, som presser tempoet og jeg så alligevel ikke kan hænge på særligt længe.

    Når det kommer til stykket, så synes jeg egentlig det er rigtig sjovt at køre på cyklen når jeg endelig kommer afsted og solen skinner. Tror mit dilemma er, at tiden og besværet med at komme afsted (tøj på, udstyr med, mix energidrik og drikkedunke, tjek lufttryk, tjek pulsur, afsted gennem 10km by med dårlige stier og mennesker og biler, træning i 1-1,5 time og så hjem igen og gøre alt rent og i bad)gør, at jeg ikke får trænet så meget som jeg gerne ville. Med en mbk så ville jeg jo bedre kunne starte min træning fra jeg forlader mit hjem, da man jo kan tage nogle lidt andre ruter på sådan en. En mbk stiller jo ikke de samme krav til kvaliteten af asfalt. Desuden har nogle af mine bedste venner lige købt mbks, hvilket selvfølgelig også gør, at man bliver ansporet til at springe på bølgen.

    Dog har jeg stadig mit ønske om at gennemføre en ironman og nej, ville helt sikkert aldrig køre den på andet end en tricykel, navnlig pga., at jeg gerne vil have en ordentlig tid. I hvert fald under 11 timer.

  3. Hej kære MOLboere

    Mit spørgsmål er egentlig hurtigt stillet. Er det muligt at træne sig op til at gennemføre en ironman ved at køre mountain bike?

    Jeg tænker mest på, at det vel er samme bevægelse benene skal lave, men gør belastningen og cyklens sammensætning osv., at man bliver nød til at køre triathlon- eller landevejscykel, hvis ens træning skal være nogenlunde frugtbar(med henblik på at gennemføre en ironman)?..

    Jeg har p. t. en halvdyr triathloncykel som jeg har brugt til at køre en halv ironman, men synes ærlig talt, at det til tider kan være svært at motivere sig til at tage ud og træne på min triathloncykel og tror egentlig mountain bike vil være mere mig. Dog vil jeg utroligt gerne gennemføre en ironman og vil selvfølgelig gerne køre den på en tilfredsstillende tid også. Spørgsmålet er så, kan jeg sælge min tricykel, købe en fed mountain bike, træne til formen er ved at være der og så bare skifte til tricyklen igen halvanden-to måneder inden min ironman. Tænker alligevel, at man nok lige skal vænne sig til at ligge på cyklen og styre den osv igen?

    Alle svar er mere end velkomne.

    Venlig hilsen Kristian

  4. Hællandinger belaster vel knæet uforholdsmæssigt og det er man vel gået fra igen, navnlig på grund af den forøgede risiko for at ødelægge knæet. Det giver jo nogle hårdere stød, når man ikke bruger benets fleksibilitet. Om det så er løsningen at gå helt i den anden grøft ved jeg nu ikke. Jeg synes decideret forfodsløb belaster mine lægge meget og netop på de længere distancer begynder benene at brokke sig. Helt for egen regning vil jeg sige, at mit indtryk er, at den bedste løbestil for de fleste nok vil være at løbe som man altid har gjort inden folk begyndte at snakke løbestil osv. Det vil vel sige at lande på midtfod eller hvad? Fitnessbladene skal jo have noget at skrive om, og de folk der studerer idræt skal have noget at lave forsøg på, og så opfinder man nye metoder og begreber, der nogle gange rammer lidt ved siden af, netop fordi de tager bestik af enkelte faktorer uden at se på hele billedet. Fx ved at se på løbeøkonomi uden at se på forøget skadesrisiko osv. Mine erfaringer er, at man løber bedst når man ikke fokuserer for meget på, hvor på foden man lander. Vil du forbedre din løbeteknik, så sørg i stedet for ikke at falde sammen i hoften, hold hovedet højt og hold albuerne ca. retvinklede og armene fremad. Men selv sådan forbedring af løbestilen har vidst minimal betydning, med mindre man løber relativt lange distancer.

  5. Hey

    Du ved godt, at det kan være svært at vokse nævneværdigt hvis du løber langdistanceløb samtidig, pga. at det kræver kalorieoverskud at blive større og du forbrænder meget hvis du løber meget og lange ture, ik? Dermed ikke sagt at det er dumt. Mener selv, at en god krop er en krop, der både er stærk og i god form, så synes det er meget fornuftigt. Du skal bare vide, at det ikke er sikkert, at du vokser så meget som du måske tror at du kommer til. Mange bliver i starten skuffede over deres resultater af styrketræning, da det tager lang tid og hårdt arbejde at opbygge nævneværdig muskelmasse. Derfor fokuser på, at gøre din træning til en sjov rutine og vær tålmodig med hensyn til resultaterne.

    Med hensyn til program, så har MOL et rigtig godt begynderprogram: http://www.motion-online.dk/styrketraening/styrke_-_oevelser/styrketraeningsprogram_til_fitnesscenteret/

    Har selv styrketrænet siden jeg var på din alder (dvs. ca. 8 år) og bruger selv næsten de samme øvelser. Laver nogle af dem med frivægte i stedet, men programmet kommer rimelig godt omkring alle muskelgrupper.

    Ellers findes der jo et hav af programmer på diverse sidder, getbig osv. Mange af de programmer synes jeg dog er enten lidt for komplicerede til nybegyndere, lidt for uproportionerede eller for overdrevede i henhold til indsats = udfald. Synes ikke der er nogen grund til at træne 5-6 gange om ugen, når 3-4 gange helkropstræning kan gøre det og så kan man supplere med en masse cardio i resten af dagene :w00t:

  6. Tak for svar, så tror jeg helt sikkert, at jeg vil tage ned i byen her i næste uge og få købt nogle energibarer og noget og prøve at få spist nogle af dem i den næste måneds træning.

    Det er Jels jeg skal køre. Vil det sige, at det slet ikke er tilladt at skifte til cykelbukser osv? Troede bare, man kunne gøre det der hvor ens cykel lå.

    Er ikke så klar som jeg gerne ville have været på grund af sygdom og skader, men skal nok komme igennem(målet er blevet justeret lidt ned pga. 4 ugers pause, så er mest fokuseret på, at få en god oplevelse og lære en masse praktisk, så jeg har styr på det når jeg skal igennem en hel ironman næste år :smile: ). Satser på, at komme ind på mellem 5 og 6 timer, så det er alene mig selv jeg konkurrer med.

    Hvor finder man sådan nogle gels og barer og energidrik?og kan det passe, at man skal give noget med 20kr, pr. bar? Så synes jeg hurtigt det bliver en dyr fornøjelse(Er på SU :crazy: )

    Er det nødvendigt, at løbe med væskebælte når der er depoter med vand og det kun er 20km??

    Det er jo snart en hel videnskab, at få pakket til sådan en dag :tongue:

    Jeg svømmer fint nok. Har først lært at svømme crawl for et års tid siden, så er ikke på eliteplan, men har en okay teknik og masser af gåpåmod :bigsmile: Men mange tak for rådet, vil nemlig gerne kunne spare lidt på våddraget, da det efter sigende alligevel ikke er svømmeturen, der kommer til at afgøre om min tid bliver god eller dårlig(alt taget i betragtning :wink: ).

  7. Hej Kære Venner

    Jeg står i den lykkelige situation, at jeg om en måneds tid skal igennem mit første rigtige triathlon. Skal gennemføre en halv ironman. Er efterhånden kommet lidt i tvivl om hvordan det hele skal forløbe og om der er nogle praktiske ting jeg har glemt.

    Er det strengt nødvendigt med en våddragt og hvor finder man i så fald sådan en billigt? Svømmer fint, men er kun vandt til at svømme i bassin, så det er ved at være lidt op over, hvis jeg skal nå både at have fat i en våddragt og få den prøvet :blush:

    Derudover så er jeg lidt i tvivl om, hvad man skal putte i hovedet under sådan et løb. Er det bare, at stoppe lommerne med gel og energibars og hvilke er gode?Går ud fra, at det ikke er proteinbars man skal have fat i, men nogle med et højt kulhydratindhold?

    Desuden så vil jeg meget gerne have lidt råd til tøjet og mine skift. Havde tænkt mig, at svømme i badebukser/våddragt, cykle i cykelbukser og cykeltrøje og så skifte igen til løbetights og løbetrøje(Fordi det er de ting jeg normalt træner i), men er det noget med, at det normale er, at man kører hele løbet i en tridragt, som man har under sin våddragt? Er lidt i tvivl om hvad en tridragt er, men det er vel en mellemting mellem cykelbusker og løbetights, så tænker jeg bare, om ikke både ens cykel- og løbetur bliver mindre behagelig?... Svar og andre gode råd modtages med kyshånd. :smile:

    Venlig hilsen Harald

  8. Speed Concept 7.0 er en rigtig lækker cykel i full carbon, så at du kan få den for 15.000 er en rigtig god pris, da den ellers står til 21.000. Har selv en Speed Concept 7.0 og drøner afsted på den.

    Eneste forskel rent stel mæssigt på 7.0 og 9.9 er carbonkvaliteten, hvor den er fremstillet og at på 9.9'eren er alle komponenter på forgaflen og styr helt integreret, hvor det på 7.0 ikke er.

    Hvis du kigger billeder af cyklen og ikke lige kan finde bagbremsen så er den gemt helt nede bag kranken.

    Nice. Tak for svar. Dejligt lige at høre fra en, der selv kører cyklen. Man kan læse nok så mange anmeldelser og tests, men der er altså sjældent noget der slår en førstehåndberetning, fra en der selv kører cyklen, når man skal høre om noget er kval. Tror det må blive SC 7 jeg skal ud og have fat i. Så bliver det jo en leg, at køre en halv ironman her til juni ;)

    Nu nævner du carbonkvaliteten og siger, at det er eneste forskel, men er det egentlig ikke ret væsentligt hvor god kval carbonen er?

  9. Tak for svarene.

    Planet X har som nævnt et showroom i middelfart og har også overvejet, at slå et smut forbi om end, der er lidt langt, når man ikke har bil. Det er også mit udtalte indtryk, at man med planet X får et stort pris/kvalitet-udbytte. Har lige fået et tilbud på en spritny, ikke brugt trek speed concept 7, med næsten 2 års reklamationsret tilbage, købt hos en dansk forhandler. Skal give 15.000kr. Er der nogen, der kender til den, eller har så meget forstand på cykler, at de vil byde på om de ekstra 3.700kr er godt givet ud?? Jeg tænkte også på, i forbindelse med ovenstående besvarelse, er det ikke nogenlunde til, at indstille cyklen selv, hvis man undersøger hvordan og hvorledes?? Det kan nævnes at jeg skal bruge cyklen til først en halv ironman her i juni og senere en hel(hvis alt går vel). Så det er primært langdistance.

    Venlig hilsen

  10. Hej MOLboere

    Ja overskriften siger jo næsten det hele, men et par uddybende ord skulle vel ikke være af vejen.

    Dyrker triathlon og har lige solgt min første landevejscykel med henblik på at erhverve mig en tricykel. Har ikke den store forstand på cykler og endnu mindre når det kommer til tricykler, derfor modtages råd med kyshånd.

    Jeg har kigget mig lidt omkring og navnlig to cykler har fanget min interesse. Det drejer sig om Planet x's "stealth pro carbon Ltd Edt Sram Red", der sælges ny og leveret for ca. 11.300kr.

    http://www.planet-x-bikes.co.uk/i/q/CBPXSPREDLTD/stealth-pro-carbon-ltd-edt-sram-red

    Og Trek's speed concept 2.5, der sælges ny for 16.000kr, men kan højest sandsynligt få lidt rabat på denne model, så prisen vil nok blive omkring 14.000kr.

    http://www.trekbikes.com/dk/da/bikes/triathlon/speed_concept_2/speedconcept25/

    Alle inputs er velkomne

    Kærlig Hilsen Kristian

  11. jeg vil lige indskyde en helt igennem uvidenskabelig kommentar, der alene er baseret på egne erfaringer. Da jeg var yngre gik jeg også utrolig meget op i at tage masse på i forbindelse med en hel masse bodybuilding. Havde i den forbindelse hørt en masse gode råd om, at man bare skal dyrke minimal cardio og æde lige hvad man vil og man skulle bare "bulke" hele tiden og så lige cutte 10kg inden sommerferien (hvilket stort set ingen ikke sultestrejkende tibetanere formår). Dette er ikke en god ide og jeg vil stærkt råde trådstarter til, at vænne sig til at spise nogle lidt større portioner og spise lidt oftere frem for, at spise mayonaise og drikke kakaomælk hver dag (som anført ovenfor). Det er en virkelig dårlig ide at gå på kompromis med sundhedsgraden af ens kost, alene for at tage på. Det eneste universielle sundhedsråd alle burde rette sig efter uanset situation er i mine øjne hold dig fra "processed sugar" i den grad det er muligt. Det kan godt være at vægten stiger lidt hurtigere hvis man propper sig med snickers og drikker kakao i stedet for almindelige mælk, men sukkeret er altså ikke godt for kredsløbet og den vægt du tager på kan kroppen ikke udnytte i samme grad. Derfor, i stedet for: Meld dig ind i et motionscenter (Eller begynd at træne lidt push ups og noget squat hjemme)(hvis du ik træner), spis lidt mere end du plejer, men hold det sundt og lige så stille vil du begynde at kunne se forandringer. Husk på, at Rom blev ikke bygget på en dag.

  12. Så vidt jeg er orienteret er det ikke muligt for et normalt menneske at fastholde en så lav fedtprocent i en særlig lang periode, uden at udsætte sig selv for alvorglige sundhedsrisici. Ved selvfølgelig ikke om du træner til et specielt event, eller om formålet er at slå dig selv ihjel. Men mit forslag vil da være at æde en 20 minutters løbetur inden, hvis fedtprocenten skal være så lav (ironi). Ej, spøg til side, men hvis du ik har styr på kost og du ikke træner hen til et bodybuilderevent eller lignende, så tror jeg ikke det er et smart mål, men det var selvfølgelig heller ik det du spurgte om. Hvad er din nuværende fedtprocent?

    Det vil jo være en god ide, at spise lidt komplekse kulhydrater et par timer inden løbeturen. Tror dog ikke det går i spænd med et så ekstremt mål som dit. Derfor ville jeg sørge for at spise en lille smule grøntsager et stykke tid inden løbeturen og måske et blad salat med en god gang vand til efterfølgende.

  13. Der er ingen grund til at tage proteinpulver. Ja, protein er skide vigtigt og det er ikke godt for din træning hvis du over en længere periode får for lidt protein. Når det så er sagt, så får LANGT flertallet af almindelige motionsgængere mer end rigeligt protein i deres kost, og får man ikke nok i kosten vil jeg anbefale folk at omlægge kosten fremfor at bruge pengene på proteinpulver. Proteinpulver er ofte tilsat en masse andet skidt og desuden overforbruger 9/10 proteinpulver når de først er kommet på den vogn. Drikker man tre proteinpulver to gange hver dag, så bliver du bare fed og hverken stor eller muskuløs. Tun, kylling, kalkun og bønner, thats the way to glory. Desuden blev det nævnt ovenfor, at kakao er en god måde at få protein på, hvilket efter min mening er et kæmpe fail. Mælk indeholder samme mængde proteiner og drikker du mælk slipper du for alt det ubrugelige sukker der er i kakao. Synes i det hele taget mange nye bodybuildere/styrketrænere har en efter min mening forvrænget tilgang til træningen, hvor masse er over alt andet. Der er bestemt ikke noget i vejen med at træne sin krop og med at blive stor, stærk og muskuløs, men det betyder ikke, at man skal smide den sunde fornuft ud. Man kan sagtens træne bodybuilding og blive stor og markeret, samtidig med at man spiser sundt og dyrker masser af cardio. Æder man hvad som helst og holder mængden af cardio på et minimum, så bliver man en af de bumser der går rundt og tror at alle andre sys de er nogle store kraftkarle, når folk i virkeligheden bare griner af ham den tykke, der altid går rundt med sin kakaomælk og knap nok kan gå op af en rulletrappe uden at blive forpustet :D

  14. Et lille sidespring. Sørg for, at din cykel er instillet rigtigt. Hvis sædet sidder for lavt kan det give knæproblemer, specielt hvis du kører i høje gear på en gammel havelåge. En gammel tommelfingerregel er at når din hæl er på pedalen og pedalen er så langt væk som muligt, så skal dit ben være helt strakt. Den helt korrekte måde til, at beregne højden på sædet er din skridthøjde*0,887. Det er muligt, at din cykel allerede er korrekt indstillet, nævner det blot fordi, det ville være træls om du gik igang med din nye livsstil alene for at få knæproblemer.

    Venlig hilsen

  15. Jeg har en racer med et 56" stel og er 187cm høj, så mht. stel vil jeg gætte på, at du skal bruge 54 eller 56. Når det så er sagt, så tror jeg desværre ikke du kan komme igang på en racercykel for 1500kr. Ikke for at være partypooper, men lige været ude og købe cykel selv (i den helt billige ende) og med udstyr har jeg alligevel brugt 9000kr, og det selvom jeg fik et sindssygt tilbud på cyklen. Ved godt du vil købe brugt, men du skal nok tænke over, at hvis du vil køre racercykel, så skal du som minimum også have sko, pumpe, ekstra slanger (til punkteringer), gulvpumpe (så du kan få korrekt dæktryk), vedligeholdelsesgrej (olie osv.) Evt. en cykelhjelm, hvis du har bare lidt fornuft (man kan sagtens komme op på 60km/t ned af bakke på de fleste racere), cykelbukser (sædet på en racer gør avs hvis du ik har indlæg i trussen :D), og derudover vil jeg mene, at de fleste vil sætte pris på cykeltrøje og ærmer, drikkedunk, skoovertræk, langbukser (bruger selv løbetights for at holde omkostningerne nede) og meget mere.

    Er selv ny i sporten, men måske så meget mere derfor, at jeg kan råde dig. Cykling koster lidt penge, og er til gengæld en rigtig sjov sport som man hurtigt bliver fanget af. Den cykel jeg købte er en TREK 1.5 og kører super godt, men ikke desto mindre gav jeg selvom det er billigt, stadig 5400kr. for den, og hurtigt fandt jeg ud af hvor meget ekstra udstyr man har brug for til cykling. :D Hvis du ikke ved om det er noget for dig, så vil jeg da råde dig til, at prøve at låne en cykel til et par ture, hvis du skulle kende nogen. Jeg ser det mere som spild af penge, at du først vil købe en cykel til 1500kr, hvis du finder ud af at det ER noget for dig, for NÆGTER simpelthen, at tro på, at du kan få en ordentlig cykel for de penge.

    VH

  16. Du kan ikke få sixpack af at træne alene, så nej. Six-pack får du af at have en tilstrækkeligt lav fedtprocent (og en smule muskler). Du kan have verdens største mavemuskler, men hvis de er dækket af 3cm fedt, så kan man jo ikke se din sixpack. Derfor er det mere et spørgsmål om kost, evt. kombineret med en del kredsløbstræning (løb, cykling, svømning hvad end der får pulsen op).

    Hvorvidt du kan træne dine mavemsukler, så din sixpack fremstår tydeligt, når din fedtprocent er lav nok, så vil jeg umiddelbart tro at det kan du sagtens. Desuden kunne jeg forestille mig, at hjulet træner de stabiliserende muskler ved mave-lænd-regionen utrolig godt, da hjulet vel bare er en lidt sjovere måde at lave "træstammen" på (Øvelse hvor man ligger på albuer og tæer og holder positionen), hvilket er positivt.

  17. Hej Alle MOLboere

    Jeg har et lidt lavpraktisk spørgsmål, som jeg ikke har kunnet finde svar på. Jeg har for nylig købt en racercykel og har måttet sande, at der er en del man skal vide for, at betjene sådan en :D

    Mit spørgsmål er så, hvor kan jeg se hvilket lufttryk jeg skal pumpe mine slanger op til? Jeg har fået, at vide, at det kommer an på hvilken fælg jeg kører med, men har ikke kunnet finde noget i min cykelmanual eller på selve cyklen :D Ved godt det givetvis er et dumt spørgsmål, men kan simpelthen ikke finde svaret :D Min cykel er en TREK 1.5 (ved selvfølgelig ikke om det betyder noget).

    Vil sætte pris på svar og ellers god weekend :D

  18. Det er vidst et velkendt problem. Jeg synes dog, at det lyder en smule underligt, at du får slidsårene, NÅR du løber i tights. Havde samme problem INDTIL jeg begyndte at løbe i tights, hvilket afhjalp problemet for mig. Måske du skal have nogle tights, som sidder bedre.

  19. Når man taler om bulk/cut, taler man om længere perioder. Muskler opbygges ikke på en enkelt dag, og det vil derfor være bedre at dele det op i en måned med bulk og en måned eller en halv med cut. I sidste ende får du bedre resultater af at køre energimæssigt over- eller underskud i længere perioder, selvom det måske er muligt at opnå resultater med den plan, du beskriver.

    Derudover bliver det måske lige lovligt intenst med cardio 2/3 dage, på samme tid med styrketræning, hvis ikke du er vant til at træne så meget. Tag og læs nogle af de begynderartikler der findes her på MOL, de er rigtigt informative.

    karemi

    Måske det er mig, som har misforstået noget, men muskler opbygges vel løbende, hvorfor man sagtens kan køre cut/bulk fra dag til dag. Kan ikke umiddelbart se nogen fysiologisk årsag til hvorfor man ikke skulle kunne køre det på denne måde? (Vil til gengæld personligt synes det ville blive noget rod og svært at holde styr på.)Kan dog godt se meningen i at æde meget på de dage man styrketræner.

    Meget interessant spørgsmål egentlig, er der nogen, som har lavet undersøgelser om dag til dag cut/bulk? Ved at der er et eller andet svensker system som kører 2ugers bulk og 3 ugers cut, hvilket også er rimelig korte perioder. (Navnet er muligvis ABCDE-diæten eller sådan noget? Gider ikke til at undersøge det :D)

    Mht. cardio både kan og bør man egentlig dyrke cardio flere dage i træk (Man skal helst være lidt aktiv hver dag). Cardio dækker jo over en masse træningsmetoder, som ikke belaster musklerne på helt samme måde. Du kan jo sagtens bruge crosstrainers eller langrend flere dag i træk, det samme med romaskine osv. Er man løbevant kan man også løbe flere dage i træk. Der er jo ikke nogen, som siger at du SKAL løbe 15km hver gang du dyrker cardio.

    Mht. dit daglige energibehov, synes jeg det virker til at være sat meget højt. Jeg vejer ca. det samme som dig, og dyrker motion ca. 8 gange i ugen, og mener ikke mit energibehov er større end ca. 3100-3600 kcal.

  20. 29/04 Det er et stykke tid siden jeg har skrevet. Har ikke løbet siden d. 19/04 pga. at jeg stadig har springerknæ. Er til gengæld begyndt til triathlon, hvor jeg har svømmet og cyklet på det seneste. Har og købt en TREK 1.5 med hele udstyrspakken, så jeg kan få nogle km i benene. Mega fedt at svømme og selv om, jeg har slugt en del liter vand, så synes jeg da allerede jeg begynder at få hang i crawl-delen :D Kan også mærke, at selvom jeg nu træner endnu flere gange i ugen, så bliver man mere træt i musklerne, men mindre belastet i ledende. Vil forsøge at løbe igen mandag, og tror fremover at jeg vil sætte antal løbepas i ugen ned til 2. På den måde passer det med at mit skema kan se nogenlunde sådan her ud:

    Mandag: løb

    Tirsdag: Styrketræning og svøm

    Onsdag: Svøm

    Torsdag: Styrketræning og cykling

    Fredag: løb

    Lørdag arbejder jeg og så kan jeg alt efter hvad jeg føler for og hvad jeg har tid til, svømme cykle eller løbe om Søndagen. Har rimelig meget fokus på svømmedelen her i starten, da det så vidt jeg har forstået ofte der folk falder igennem. Kan jo i forvejen løbe til husbehov, og cykledelen kan man jo snart nok komme efter. Cykling kræver jo ikke den store TEKNISKE kunnen.

  21. Lad være med at lægge alt for meget fokus på hvor mange reps du skal tage, tror for mange det bliver næsten mere religion end videnskab. Selvfølgelig er der lidt forskel på om du tager 4 eller 8 reps i hvert sæt og hvor mange sæt du kører, men hvis du er ude på at opnå optimal hypertrofi så er der ting der er vigtigere. (A) Optimal kost. Kalorieoverskud giver større bøffer (og mere fedt) og specielt når du cutter er det vigtigt at spise sundt så du har energi selvom du ligger i kalorieunderskud. (B) Desuden er det vigtigt at du træner squat med tung belastning, da det øger testestoronproduktionen (så vidt jeg husker :D) og dermed er med til at øge den anabole proces. © det er vigtigt at du løfter korrekt både når du løfter og sænker, så du rent faktisk træner musklen og ikke bare ser smart ud når du er i centeret. Desuden mener jeg, der er noget med, at du skal køre øvelserne relativt langsomt, da du så i højere grad stimulere både de hurtige og de langsomme muskelfibre.

    Mht. Reps så har jeg prøvet lidt forskelligt. Synes umiddelbart at tesen med de 8-12 gentagelser i 3 sæt virkede rimelig godt med hensyn til at øge massen. Selvfølgelig svært at konkludere en masse på egne erfaringer, men det er jo det man anbefaler bodybuildere(var det i hvert fald engang). Samtidig foretrækker jeg nu alligevel tungere løft med færre reps og 3-5 sæt, da jeg umiddelbart føler at det på lang sigt giver lige så meget. Idag træner jeg også mere for styrke og funktionalitet end udseende, men jeg synes at man stiger hurtigere i max løft, med færre og tungere gentagelser, og på den måde tror jeg at man på længere sigt også får en bedre krop. Det er måske en ide at veksle lidt imellem måderne, og på den måde i sidste ende løfte tungere og flere reps.