rambo

Medlemmer
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by rambo

  1. Ved ikke om de kører det samme koncept længere, men før i tiden var de danske vægt konsulenters program, at man spiste sindssygt meget af den "rigtige" mad, og fik et rimeligt effektivt vægttab (op til cirka 1 kilo om ugen)

    programmet gik kort ud på masse af grønt til hvert måltid (min 300g)

    masser af kød fisk æg og kylling til hvert måltid

    meget begrænset indtag af kulhydrater, bortset fra frugt, her 5 om dagen

    en kontrolleret mængde fedtstof (olie,eller minarine produkter)

    det er ret effektivt, og kan man holde diciplinen og undgå at ryge på druk, så er det et rigtigt godt program

  2. ok detder det fattede jeg ikke en meter af!! :blush::blush:

    grunden til at jeg har kørt med den samme vægt, har været at jeg ikke har følt der har været overskud til at smide ekstra på.

    Men hvis jeg nu f.eks gik fra at køre 4*8 pr øvelse, som jeg gør nu til at køre 4*6, med højere belastning, så burde der vel komme progression igen, eller har jeg helt misforstået dig????

  3. Min Computer valgte så lige at gå neden om og hjem, så har ikke haft mulighed for at skrive tilbage før nu.

    Det er er "galt" er at jeg ikke længere føler min træning har så stor effekt mere. jeg har kørt med nærmest den samme belastning på mine øvelser i et par måneder nu, og rent fysisk sker der heller ikke så meget mere, dvs at jeg syntes ikke jeg kan se den samme udvikling af min muskelmasse, som jeg kunne i starten.

    Jeg træner i Fitness World på Jens Baggesensvej i Århus.

    Jeg kører et split program med 8-9 øvelser til hver gang, og har kørt med en frekvens så jeg har været afsted cirka 4 gange om ugen. træner primært med stænger, frivægte og kabelmaskiner (plus den satan jeg kalder for tårnet).

    har på det seneste også krydret det med noget boksetræning, f.eks 1 times boksning + styrketræning bagefter. det har ikke haft nogen effekt på den mængde kilo jeg har kunnet køre på de enkelte øvelser.

    jeg varmer op i minimum 10 min inden træningen, enter på en crosstrainer eller i en romaskine.

    min kost syntes jeg personligt er ganske god, spiser stort set aldrig junk food(MAX 1 gang om måneden), forsøger at holde igen med alkoholen, og spiser gennerelt sundt, og med et højt niveau af protein.

    et eksempel på en kost dagbog kunne være således:

    Morgenmad: 100g super spelt müsli, med 200g ylette + en frugt og vand

    Frokost: 100-150 g rugbrød(her talver vi godt rugbrød med masser af kerner og andet sundt) 100-150g mager kylling,tun eller mager ost. 2-300 g grønt

    Aftensmad: 50-100 g fuldkorspasta eller ligende, 200-250 g magert kød eller fisk, 2-300 gram grønt.

    derudover spiser jeg 3-5 stykker frugt, og er jeg lidt sulten hen på aftenen tager jeg gerne lidt müsli med ylette. desuden spiser jeg normalt en banan + 50 gram mandler lige efter min træning, som oftest er tilrettelagt, så jeg tager hjem og får et af mine hovemåltider efter min træning

  4. Hej!

    Jeg har styrke trænet det samme splitprogram de sidste 4-5 måneder, og nu er udviklingen gået noget i stå.

    Har selv på fornæmmelsen at det handler om at jeg mangler varition i min træning, da jeg jo har trænet det samme program, i så lang tid.

    Det jeg vil vide ldt om er hvor meget skal jeg lave om??? er det nok at f.eks gå fra 4*8(4 sæt med 8 reps) pr øvelse, som jeg kører nu, til f.eks 5*5?.

    Er ret tilfreds med sammensætningen af øvelser, og vil jeg få noget ud af at lave de samme øvelser, men med noget andet udstyr??

    eller er vi ude i at jeg får lagt mig et program mere????

  5. Jeg har tit problemer med maven i forbindelse med løb - derfor jeg spørger om det kan blive for meget :)

    Hvad kunne være et sundt alternativ til det grove?

    tja, hvordan kommer du op på så højt et fiberintag???

    ville være fint hvis du kunne skrive hvordan du spiser fibre....

  6. Når man tænker kcal ind vs. kcal ud, så nej - man kan ikke tabe sig, hvis ikke man ligger i energiunderskud (set ift. til ligevægtsindtaget naturligvis)

    Men hvis man tager f.eks. en person, som til dagligt spiser langt mindre, end energibehovet er, samt mangler en hel del mikronutrienter, så hjælper det ikke at gå efter et kcal underskud som det første. For kroppen er stresset, stofskiftet er sænket og al fedtforbrænding er sat på standby. For hvorfor male hus under stormen, hvis det lige er ved at blive revet ned? Og der skal altså ikke mange pulverkure til for at kroppen når dertil.

    Sætter man personen derimod i et kcal overskud ift. deres nuværende energiindtag, så begynder alle de processer, der er gået i stå, lige så stille at køre igen (fedtforbrændingen kræver jo også en hel del nutrienter), og når man så samtidigt tilfører mere protein og større mikronutrienttæthed i kosten, så kan kroppen begynde at prioritere fedtforbrædningen igen.

    Med al den fokus på kcal er det min personlige erfaring, at folk groft undervurderer, hvor mange kcal de rent faktisk har brug for. Jeg har f.eks. en kunde på 90 kg, som til dagligt spiste 1200 kcal og simpelthen nægtede at spise mere - for så ville hun jo tage på! Men efter vi gradvist har sneget mere protein og fedt i hendes kost, samt flere grøntsager, rodfrugt og bær, således at hendes samlede energiindtage nærmede sig noget, der lignede de 2200, begyndte det lige plludseligt at gå stærkt.

    Så min pointe er, at før man siger til en tydeligvis frustreret person, at hun bare skal sørge for et kcal underskud / skal helt sikkert spise mindre, end det hun gør nu, så skal man lige tænke sig om, for det er ikke altid dér, det er smart at starte.

    helt og aldeles enig! tabte mig selv cirka 25 kg for nogle år siden via De Danske Vægtkonsulenter, og de bygger netop deres program på de principper du kommer med her. At folk der sulter sig ikke taber sig, fordi deres forbrænding dør!

    har aldrig dyrket så lidt motion og spist så meget mad, som jeg gjorde i den periode (cirka ½år) men formåede jo så alligevel at tabe mig 25 kg.

  7. Hvad er det for noget ævl? Du kan ikke omdanne fedt til muskler?!?!

    - Den rigtige vej frem er sund kost og cardio - styrketræning er dog fremragende som supplement til din cardio!

    tror den skal forståes som at hun taber fedt og samtidig opbygger muskelmasse (ikke at fedten direkte "forvandles" til muskler)

    og så giver regnestyket jo mening da større muskelmasse jo sætter forbrændingen i vejret.

  8. hvor meget motion dyrkede du inden du begyndte i fitness center????

    du har højest sandsynligt opbygget en del mere muskelmasse efter du er begyndt at styrketræne. desuden ophobet væske i kroppen og udvidet din blodmængde, via al den motion du får. dette kan sagtens opveje det fedt du burde have tabt dig.

  9. Hej!!

    jeg leder efter en tabel på nettet eller i bladform, der kan informere mig mere i hvilket næringsindhold der er i diverse fødevarer. (protein,kulhydrater,fedt osv)

    leder mest efter en der har masser af frugt og grønt på listen, men gennerelt m¨å den bare gerne være meget omfattende med de madvarer der på den.

    jeg har ledt herinde og på google men har ikke rigtigt kunnet finde noget, så jeg håber der er nogle derude der kan hjælpe mig

  10. goddag de damer og herrer..

    jeg startede for små 4 mdr siden til boksning, og i den forbindelse tog jeg springet og hoppede på kampholdet. jeg fik en lille hentydning om, at det nok ville være smart at smide en håndfuld kg plus det løse, og dette er så gjort. Mit problem er nu, at da jeg har trænet længe og ret hårdt, føles det som om min krop er træt konstant. I starten var der sselvfølgelig lidt "naturlig" træthed, men nu føles det som om kroppen er tung og formen er gået i stå eller blevet værre.

    det jeg søger, er hjælp til en fornuftig kostplan, hvor der er godt med energi i, samt at jeg undgår vægt-forøgelse.

    mht træning kan jeg oplyse, at jeg mandag til og med torsdag, er til boksetræning i 1,5 time, derudover kan jeg godt have en formiddagstræning, som dog mest består af øvelser der løsner op, så som gang, let løb, cykling osv..

    fredag-søndag har jeg 1-2 fridage, ellers træner jeg 1 times fitness boksning lørdag og søndag, plus nogle få øvelser for at løsne op.

    det blir i snit til 6-8 træninger pr uge.

    såfremt der skal bruges flere oplysninger, så er du/velkomne til at spørge, hvis det er nødvendigt for at strikke en mere præcis plan sammen.

    nogle der skulle ha et godt forslag.?

    mvh dennis

    ps: også vil jeg gerne spørge mht protein pulver, såfremt jeg begynder at drikke det, vil det forøge min muskelmasse, oftest ser man jo gerne et stor brød i centrer som ik kan undvære "sutteflasken" med proteinshake i ;-) er noget jeg vil overveje, hvis det hjælper på energien i kroppen og restitueringen..

    for mig lyder det nærmere som om du overtræner. kroppen og dine muskler har brug for tid til at restituere efter træning. det du jo gør når du træner, er at du nedbryder dine muskler, og hvis du ikke giver dem den nødvændige tid til at genopbygge sig selv(og fylde mere på) ja så kommer men faktisk i dårligere form, da men nedbryder, uden at bygge ordentligt op igen. prøv og skru lidt ned for træningsmængden, så du kun kommer afsted 1 gang om dagen, og gerne med en enkelt hviledag lidt oftere, så du giver din krop mere tid til at bygge sig selv op igen.

    Kosten (som jo reelt er det du spørger om her) er da også en vigtig faktor omkring din genopbygningsperiode(restitution)

    undgå så vidt muligt hvidt sukker,hvidt brød alm pasta og hvide ris.

    Spis istedet groft brød(helst groftrugbrød med masser af kerner), nødder/mandler, fuldkornspasta og brune ris. få godt med frugt og grønt hver dag. undgå ikke helt fedt, men hvis du kan få spist nogle forskellige nødder og mandler(som indeholder en masse supersunde fedtstoffer og masser af protein), så er det fint.

    når du har trænet så få hurtigt nogle proteiner og gode kulhydrater i kroppen (bananer er lidt en klassiker) men prøv også med nødder og mandler, eller drik et par store glas mælk kort tid efter træningen det indeholder også en masse protein.

    ellers kan mager ost(max 10% - +20) og tun anbefales, dog skal det siges at tun indeholder en masse tungmetaller, så det skal nok begrænses til et par gange om ugen maks.

    en solid gang morgenmad kan altid anbefales, havregryn/grød med frugt og mælk er godt, ellers prøv groft rugbrød med ost, har selv lige investeret i en spelt müsli fra urtekram, og den ser ihvertfald supersund ud!

  11. Det er egentlig sjovt. . . Præcis den holdning som trådstarter prøver at markere kommer du med. Jeg opfatter tråden som, at man har mål for meget i fokus i stedet for at nyde og opleve. Som du siger Dami, træning til optagelsesprøver.

    præcis. jeg går selv meget op i mål og resultater, og er nærmest fanatisk med hvad det er jeg propper i hovedet. og det som jeg kom frem til under min tur igår, og da jeg kom hjem, var at man måske skulle sætte sine mål lidt i baggrunden, og i stedet have mere fokus på glæden ved at træne og det at få brugt sin krop.

    mål og fokuseret træning er godt, men jeg håber da at folk også nyder deres træning og føler de får nogle fede oplevelser ud af det.

    personligt ligger der en stor fornøjelse i at komme ud i naturen og bevæge mig, istedet for at sidde i en maskine i mit fitnesscenter. Luften er friskere, og ganske enkelt hele oplevelsen af at komme ud og lave noget, er for mig meget mere tilfredstillende end at sidde i en romaskine og "glo" ind i en væg, eller på en storskærm der viser en eller anden musikvideo, mens at popmusikken drøner ud gennem højtalerne i centeret.

  12. Nu har jeg fulgt dette forum som gæst i et stykke tid, og jeg syntes bestemt at der er en masse gode saglige og informative debatter herinde.

    Nå men tilbage til det jeg gerne ville dele.

    fik hevet racercyklen frem fra sit vinterhi, og givet den hurtig klargøring her i eftermiddags. Kom jo så herefter ud på forårets første "rigtigte" cykeltur.

    og hvor var det dog bare FEDT!! :4thumbup: vejret var eminent, måske ikke så varmt, men det findes der pålædning for. cyklede ud i marselisborgskoven (ved århus), og kom også en tur rundt om brabrandsøen. havde ikke planlagt nogen rute på forhånd, men kørte som jeg nu lige fik lyst til. Naturen var skøn og som sagt for vejret perfekt! hvor var det da bare helt ubeskriveligt fedt at drøne rundt i den danske natur, høre fuglene synge, og få den friske forårsluft i lungerne og bare NYDE sin tur på cyklen! :bigsmile:

    syntes at emner omkring kondital, fedtprocenter, muskelmasse, protein indtag, maxpuls og jeg skal komme efter jer fylder rigtigt meget herinde. Dette er ikke en kritik, og disse emner har helt sikkert sin berettigelse, og kan være vigtige, men vil da håbe at folk ikke glemmer at det hele vel reelt handler om velvære og at have det godt med sin krop og sig selv. håber at folk ikke glemmer at nyde deres motion, og forglemmer sig i alt muligt teknisk omkring det at dyrke motion, men gør det af lyst, og af rent og skær ved glæden af det at bevæge sig og bruge og mærke sin krop.

  13. Hej!

    jeg ligger og bakser med ideen om at købe mig en vægt der også kan måle min fedtprocent.

    men jeg aner absolut intet om dette marked, og ville derfor høre om der var nogle herude der havde nogle erfaringer med brug og køb af sådan en vægt.

    jeg er fattig studeredne så vil maks bruge 700-1000kr på et køb, men det ville være "fedt" hvis der var nogle der kunne give lidt rådgivning!