Lars L Andersen

Medlemmer
  • Posts

    83
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Lars L Andersen

  1. med forbehold om den unge man kan holde ryggen ret og vægten på hælene

    Pointen var: ellers kommer han i praksis aldrig dybt nok til at det kan blive godkendt. Men ganske rigtigt, det må ikke ske på kompromis af teknikken.

    Helio, fed ref til Rippetoe, det er bestemt noget både trådstarter og alle os andre kan bruge

  2. Jeg er en pige på 15 år, og skal til at være model her til juni i London, og mangler lige at tabe mig lidt på lårene. (Select Model Management)

    Jeg er 1.73 og vejer omkring 49 kg. Det lyder ikke af meget, men jeg er også tynd, men det er ligesom om, at alt fedtet

    samler sig på mine lår, og det er virkelig træls.

    I de sidste 4-6 uger (kan ikke lige huske det præcist) har jeg trænet mellem 4-6 gange om ugen i fitnesscenter. (i en times tid)

    Her er, hvad jeg spiser stort set hver dag: (ikke den største variation, ved det)

    Morgen: Havregryn med mælk

    Mellemmåltid: En banan

    Middag: En skål frugt bestående af fire frugter (fx: En lille håndfuld vindruer, En stor nektarin, en blomme og 4-5 mellemstore jordbær)

    Mellemmåltid: 4-5 mandler eller usaltede cashewnødder og et lille stykke frugt evt.

    Aften: Salat med rucola/babyspinat, nogle grøntsager (peberfrugt, tomat osv.), kogt kylling, tørrede tomater.

    I løbet af dagen drikker jeg 1½ l. vand. Vil gerne op på 2, men det er ret svært for mig, så starter med 1½.

    Jeg er begyndt at løbe på løbebånd de sidste par dage.. men hvor mange gange om ugen i hvor lang tid skal jeg gøre det, før det virker?

    Det kan være svært selv at vurdere hvordan man ser ud. Prøv at få et par andres synspunkter på dine ben inden du begynder at kaste dig ud i alt for sundhedsskadelige ting. Det er muligt det ikke er så slemt som du tror. Husk, der skulle gerne være et liv efter din karriere.

  3. [redigeret af moderator, citat af slettet indlæg]

    Provsten, der ryger nemt flere kalorier ned end man regner med. Det bedste du kan gøre er at være systematisk i din tilgang, enten i form af kalorie regnskab og/eller at skære ned i mængden i forhold til forrige ugers indtag. Og pas specielt på med flydende kalorier, der ryger nemt flere ned end man regner med.

  4. Jeg spiser sgu da ikke alt det på en dag. Det er bare et udvalg af hvad jeg plejer at spise, det er jo forskelligt hvad jeg vælger fra dag til dag.

    På en dag kunne jeg fx spise:

    En portion cornflakes / havregryn til morgenmad.

    2-3 skiver rubrød til frokost, med diverse pålæg. Altid med agurk / tomat / avocado til.

    Aftensmad består for det meste også af en skive rugbrød eller to, måske med en dåse tun.

    Mellem-måltider består af frugt!

    Jeg drikker kun vand, mælk og en gang imellem kakaomælk.

    Hvis det med kalorie-regnskab forvirrer dig kan du tage den nemme version: Prøv at spise én ting mindre til hvert måltid. Hvis du eks kan se at du ikke taber dig med 3 skiver rugbrød til frokost så skær det ned til 2 osv. Det samme med aftensmad. Her vil kost-dagbogen være rigtig god for dig til at sammenligne med forrige ugers mængde af mad. :smile:

    Best of luck

    Lars

  5. Sweet. jeg gainede 100kg på min squat og fjernede alle rygproblemer med denne øvelse.

    og husk at lave 100-200 gentagelser, og når man bliver stærkere 300-400 ... det er da virkelig noget der følger gyldne træningsprincipper for at øge muskelstyrken :laugh::laugh: YES TO STRENGTH !!!!

  6. Hej Bjarkan, følger du ellers en kostplan ? hvis du skal smide 33 kg og kun ændrer på middags "måltidet" er risikoen at du blot spiser mere til de andre måltider for at kompensere. Hvad er dit daglige kalorie indtag ?

    En anden ting: sørg for at få lidt fedt i hvert måltid, også hvis det bare er en protein shake, eks. i form af lidt planteolie, det giver en langsommere optagelse af næringen, og derved går der længere tid inden du bliver sulten igen

  7. Hej mig2009, det er muligt du er eller ikke er en troll. Under alle omstændigheder vil en person der har det sådan have brug for mere hjælp end der kan gives herinde. Nedenfor er nogle links du bør kigge på. Du skal have hjælp til din spiseforsyrrelse fra nogle der har erfaring med det:

    BOA - Rådgivning for spiseforstyrrede

    Rådgivning fra mennesker der selv har haft spiseforstyrrelser.

    Opretter pårørendegrupper - specielt mødregrupper.

    Vesterbro 51, 9000 Aalborg - tlf.: 9813 1603, tirsdage kl. 19.00 - 21.00

    [email protected]

    www.spiseforstyrret.dk

    LMS - Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser.

    Landsforeningens overordnede formål er at give støtte, rådgivning og information til personer, der er ramt af en spiseforstyrrelse samt til pårørende og andre interesserede.

    Aldersgade 3A, 2 sal, 2100 København Ø - tlf.: 3536 4913 - Sekretariat - man/ons/fre, kl. 9.30 - 12.30

    tlf.: 7010 1818 - Rådgivning - man - tors, 18.00 - 20.00

    [email protected]

    www.spiseforstyrrelser.dk

    Rådgivning om spiseforstyrrelser

    Pårørende og mennesker der lider af spiseforstyrrelser. Rådgivning fra mennesker der selv har haft spiseforstyrrelser.

    c/o Netværkskontakten, Rugårdsvej 60 C, 1.tv., 5000 Odense C - tlf.:6611 6865, torsdag 19.00 - 21.00

    www.anoreksi-bulimi.dk

    Centrum for mennesker med spiseforstyrrelser

    Sct. Peder Stræde 39, 3., 1453 København K - tlf.: 3312 1717, onsdag 19.00 - 21.00

    Alt godt herfra

    Lars

  8. Nu har jeg bare det problem, at mine arme er blevet større pga. musklerne. Og det er altså ikke pænt til en ung pige som mig!

    Er der nogen, der evt. har en idé til, hvad man kan gøre for at få mindre arme uden at blive helt slap?

    På forhånd tak :)

    Du kan undlade at træne dine arme, så skal musklerne nok blive mindre igen. Hvis du som 17-årig har "mormor" arme hænger det sammen med en for høj fedtprocent, og så skal du fokusere noget mere på at reducere kalorierne i din kost og lave træning med store muskelgrupper der forbrænder flere kalorier (eks. squat, benpres, dødløft.... eller mere ubehagelige ting såsom jogging eller cykling)

    Best of luck

    Lars

  9. 4 Haargghhhh hehe.. jeg er lidt frustreret for ville gerne sidde med graferne nu men har dem ikke lige... altså jeg tror ikke at baseline er helt klart defineret men jeg er lidt usikker... men du snakker istedet om at måle RFDpeak right? (ret mig hvis jeg tager fejl)... det har bare været meget meget svært at skulle gøre manuelt men hvis det viser sig at jeg kan exportere rådata og smide dem ind i eksempelvis excel så vil jeg nemt kunne måle RFDpeak ikke, eller?

    Jo, men tag RFDpeak over et længere interval end fx 2 ms, jeg vil anbefale dig at tage den fx over 100 ms, da det er mere konsistent

    5 Jeg læser i Odense :smile:

    Så kan du kan evt gå forbi Per Aagaard og høre om han eller en af hans ph.d. studerende kan hjælpe, det må være lige rundt om hjørnet for dig. Jeg kan regne ud du skal aflevere opgaven snart, har selv 3 fys-stud der skal aflevere om i starten af juni :wink: Hvis det brænder helt på kan jeg hjælpe dig med at analysere det, hvis du kan få rådata ud, og komme forbi NFA i Kbh

  10. Hej Lars, tak for dit indspark

    Ekstensionen foregik i en knæledsvinkel af 120 grader

    Fleksionen foregik i en knæledsvinkel af 150 grader

    Jeg er lidt i tvivl om hvad du mener med at kunne trække rådata ud? jeg er en klovn til den slags

    Hvad hedder det program data er opsamlet med ? Prøv at kigge i det software om der er en funktion der hedder "export", eller "save as", og se om du kan gemme det f.eks. som en tekst- eller excel-fil

    Mht knævinklen betyder det noget for beregningen af MVC (den maksimale styrke), da man skal "løfte" sig eget underben oveni den kraft man skal lægge mod kraftmåleren. Dvs MVC er reelt højere end det du aflæser på displayet. Omvendt med haserne, da vægten af underbenet presser ned mod måleren og dermed øger kraften falskt. Det er muligt der er en form for justering i programmet der tager højde for dette, evt ved at nulstille inden forsøget. Håber det giver mening :bigsmile:

    Så vægten af underbenet betyder altså noget for beregningen af MVC , men det er til gengæld ubetydende for beregningen af RFD, da det blot er hældningen på kurven, som ikke ændrer sig af at hele kurven bliver forskudt op eller ned

    Der er vidt forskellige måder at beregne RFD på, hvis du ikke har en klar baseline (nul-linje inden kontraktionen starter), er det bedre at beregne den maksimale hældning over f.eks. 100 ms. Du kan se et eksempel på dette i vedhæftede artikel. At beregne som du gør nu giver kun mening hvis der er en helt klar baseline som giver mulighed for at definere et helt klart onset for kontraktionen

    Hvor i landet studerer du ?

    Andersen_LL_2008_Clin_Biomech.pdf

  11. Jeg kan godt hjælpe dig med dette, men har brug for yderlige oplysninger.

    - knævinkel for MVC'erne

    - har du mulighed for at trække rådata ud, eks. i en tekst fil eller andet format ? I så fald er det nemt at analysere

    Hvis du har brug for yderligere litteratur omkring RFD kan jeg sende dig disse i pdf:

    Andersen LL, Andersen JL, Zebis MK, Aagaard P. Early and Late Rate of Force Development: Differential Adaptive Responses to Resistance Training? Scand J Med Sci Sports (accepted for publication 22 Jan 2009)

    Andersen LL, Holtermann A, Jørgensen MB, Sjøgaard G. Rapid muscle activation and force capacity in conditions of chronic musculoskeletal pain. Clin Biomech (Bristol, Avon). 2008;23(10):1237-42

    Andersen LL, Larsson B, Overgaard H, Aagaard P. Torque-velocity characteristics and contractile rate of force development in elite badminton players. Eur J Sport Sci 2007; 7(3):127-134.

    Andersen LL, Aagaard P. Influence of maximal muscle strength and intrinsic muscle contractile properties on contractile rate of force development. Eur J Appl Physiol 2006; 96(1):46-52.

  12. Det var da en underholdene tråd at læse igennem :)

    Vil da sige tillykke med dit mål - Du er måske hvad jeg vil se som på grænsen til undervægtig, men hva' helvede det er jeg jo selv.

    Vejer 60kg (male), tilgændgæld spiser jeg som en okse, og 60kg barrieren er ikke til at komme over!

    Kan sagtens tabe mig 3kg på en uge - Og kan tage det på igen på ca. 2 uger.

    Har vel nok et problem som andre ville drømme om, så jeg klager da ikke....så meget ... :)

    Men igen, tillykke med dit mål *Highfive* :1356:

    Ps.

    Hvor er der mange sure miner herinde!

    Prøv med en plade marabou chokolade + en pose peanuts hver aften så ska du nok tage på :laugh: .... ska selvsagt skylles ned med en congo

  13. Lars L Andersen: 1 almindelig Buggi burger fra Den Sorte Gryde + 1 l cola (med sukker) + 3/4 l is fra Netto (den billige)

    CFK1: 2,0 kg risalamande med flødeskum i. Dertil 1/2 kirsebærsovs.

    Krumborg: 1 familiepizza med gorgonzola(60 cm diameter) + 2 bruchetta

    Apprenti - et sted i Miami: kæmpe burger (lidt a la buggi burger, denne smager dog godt ) normal tallerken fuld af både-skårne kartofler, ½l milk shake. Irish Coffee som "dessert".

    ThomasN; Juleaften: 3 stykker medister, 4 skiver flæskesteg, 3 andebryst + en ordentlig portion rødkål. Selvfølgelig toppet med mors svinefede sovs. Godt med cola og rødvin til. Risalamande bagefter.

    Mollerup: På Restaurant Stedet i Århus har de Coloradoroast med kød ad libitum. der er nogle gange røget over 1 kg kød og 2 * Friturestegte kartoffelbåde med pebersauce, fuck hvor langt ude

    /Niels: 1kg hakket oksefars + 2 dåser flåede tomater + ½l fløde + 500pasta + 1l letmælk.

    Helio: en othello lagkage og 2,5 liter sødmælk

    Sundance_kid: 1,5kg is (den gode trefarvede, som koster 10kr pr. kg), 2 plader marabou-chokolade (mener der er 200g i hver plade), 2 bøtter pringels (sourcreme med onioner, hvad ellers) og dertil røg der 1,5 liter coca cola.

    Sundance_kid: 3 x cheeseburgers, 3 x Bic macs, 3 x large fries, 2 x stor jordbær shake og til sidst 3 sundae ice med karamel.

    Torben F.: 5 big mac + apple pie + 1 liter cola (inden for 20 min).

    Miss Rie (60 kg): En Medium pizza, med en masse ekstra ost... Mmmm, så lige 2 æsker kyllinge stykker.... Nårh ja, var vist også nogle kartofler med, lidt ekstra salt på... Et hvidløgsbrød.... Og sluttede da lige af med 1 kanel brød med glasur... + Cola Zero

    Incognito: 30 blødkogte æg og 2 harboe til morgenmad - Roskilde festival

    Casper K: En enkelt burger

    Skumposen: omkring 3 timer: 2,5 L cola, (1 familiepizza 60 cm dobbelt bund, kebab, ekstra ost, skinke, kylling, salat, dressing), ca. 500gr matadormix.. Jeg var syg 2 dage efter kunne ikke sove om natten og havde de vildeste svedeture.. Men det var det hele værd.. :4thumbup:

  14. Den ene side påstår hårdnakket at man ikke kan tabe sig hvis ens fedtindtag er for stort og det derfor er strengt nødvendigt at ligge sine kostvaner om således at man hovedsageligt spiser grøntsager. Mængden af kalorier var knap så vigtigt, bare man var i kalorie underskud gerne kraftigt underskud.

    Jeg syntes at have forstået herinde at det centrale ved at tabe sig er at ramme lidt under sit daglige kalorieforbrug for derved at holde forbrændingen oppe og derved lade kroppen forbrænde fedt på kroppen (og lidt muskelmasse) for de manglende kalorier. Dvs. fx. ved et daglig forbrug på 2500kcal bør man indtage omkring 2000kcal for at tabe sig. Det sundeste er naturligvis at få kcal igennem grøntsager, grove fibre osv., men det hjælper ikke en meter at spise 1000-1500kcal(måske i starten, men vægttabet vil stagnere) om dagen, selvom det så er supersundt.

    Hvor bør fokus ligge, at spise sundt eller at ramme sit kcal forbug minus X?

    Du vil tabe dig hurtigere og mere jo større kalorie underskud du er i, se f.eks på anoretikere. I praksis vil det dog betyde tab af muskelmasse og et dårligere immunforsvar, helbred osv, så på længere sigt vil det helt sikkert give bagslag. Jeg vil ikke anbefale dig at ligge mere end højst 500 kcal i dagligt underskud, men det er min personlige erfaring, det er muligt det varierer fra person til person. Uafhængig af mængden af kcal skal man selvfølgelig følge de anbefalede kostråd omkring typen af mad man propper i munden :4mewantfood: