sundance_kid

Medlemmer
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by sundance_kid

  1. Hej

    Jeg ønsker snarest muligt at starte på en uddannelse som personlig træner. Der er dog en del forskellige steder at vælge imellem, kan jeg se. Derfor kunne jeg godt tænke mig lidt vejledning eller gode råd, fra de af jer, som selv har taget uddannelsen, har overvejet det, eller bare har en mening omkring emnet.

    Det skal siges, at jeg er uddannet fysioterapeut. Men jeg brænder for træning og genoptræning, ikke behandling. Og selvom jeg har en del kompetencer indenfor træningens verden, vil jeg gerne have en anden "faglig" retning end det fysioterapien tilbyder.

    Så...

    Hvilke steder kan i anbefale?

    Er der muligheder i Århus for uddannelse, som kan bruges?

    Og hvis det store udland kalder, hvad kan så anbefales ift. uddannelsen?

    Håber på lidt gode råd herfra... MO plejer ikke at holde sig tilbage på den front!

  2. I skal ringe til politiet MENS det sker, ikke bagefter. Ellers er der jo ikke meget at gøre.

    Det gør vi også... her er et eksempel

    Et medlem kommer ind, har glemt sit kort, hvorefter vores receptionist forklarer medlemmet, at det koster penge, at komme ind og træne uden sit kort, ganske som reglerne foreskriver. Medlemmet nægter dog at betale og går ind i centret efter at have leveret en verbal sviner til receptionisten. Receptionisten henvender sig derefter til medlemmet og fortæller, at denne opførsel ikke er accepteret, og han bedes forlade centret. Personen nægter dog at forlade centret. Det ender med, at der bliver ringet til politiet. Så siger medlemmet, at han bare vil vente på politiet, modsætte sig anholdelse, blive taget med ned på stationen for at få sig en beskikket advokat. Her vil han så påstå, at vi behandlede ham racistisk, og at han betalte de 30 kroner for at glemme kortet, men at receptionisten bare puttede dem i egen lomme. Enden blev, at politiet aldrig dukkede op (meget betryggende!) og medlemmet blev træt af at vente...

    Simpelthen utroligt at man ikke kan få opbakning af the police!

  3. Hej

    Jeg arbejder pt. i et fint fitness center. Som ansat et sted, hvor folk ofte presser sig selv og yder enormt meget, kan sindene ofte koge over, hvilket unægteligt vil resultere i diskutioner og andre mere ubehagelige episoder mellem personale og medlemmer. Disse episoder bliver jo kun forværret af de tabere, som propper sig med diverse ulovlige dopingmidler.

    Inden for meget kort tid oplever man uheldige og ubehagelige episoder, hvor man er blevet truet og endda overfaldet. Det kunne være fedt med lidt feedback fra alle jer andre, som måske har stået i samme situation, eller bare har en mening omkring emnet.

    Det skal siges, at de medlemmerne i alle episoderne selvfølgelig er blevet booted og at de mere voldsomme episoder er politi-anmeldt (politiet kan/vil dog INTET gøre, hvilket er frustrationsfaktoren!)

  4. Hvor lang tid har du haft "løst og smattet" afføring?

    Du kunne evt hoppe ind på ratemypoo.com og finde noget der ligner... så kan vores ekstrement-eksperter måske hjælpe dig med deres lorteviden!

  5. Men de fleste danskere æder vel næppe flere 100 gram hvidløg ad gangen? Så antal kcal. pr. `portion´ må blive meget begrænset.

    Tja, hvad vejer et gennemsnitlig fed hvidløg? Det kan vel ikke være mere end 15 gram max?

    Når hvidløg are bruges som krydderi, så er det lidt flueknepperi at tænke kcal :tongue:

  6. Hej igen,

    Jeg tror bare at den højere vægt er pga. den ekstra blod du har udviklet pga. motionen + de større glykogendepoter + måske lidt mere volumen i musklerne pga. motionen.

    Men jeg tror nu også du skal spise lidt mere gennem dagen, og sørge for ikke at blive sulten. For som sagt så nedjusterer forbrændingen ligeså snart den føler sult.

    Men bare fortsæt - bare det dit spejlbillede bliver bedre, så gør det helt sikkert den rigtige vej. Glem vægten - brug spejlbilledet i stedet. :cool:

    Præcis... jeg glemte bare lige ekstra blod m.m :bigsmile:

    Men ja, brug spejlet... det er simpelthen den bedste resultatmåler nogensinde!!!

  7. Jeg bruger en Ipod Nano med sådan en rem til armen. Det fungerer upåklageligt og man tænker slet ikke over den når man først kommer igang.

    Man kan købe de der holdere i de fleste butikker der også sælger ipods. Jeg købte dog min i Humac butikken i århus... den kostede vist 250 eller sådan. Og så med et par sennheiser sport høretelefoner, så er du skam kørende :D Det eneste man mangler er løbeformen, haha!

  8. Hvis du køber en snorkel, kan du godt glemme alt om at bruge den på svømme stadion... det er ikke tilladt, da man som livredder ikke kan tage ansvar for om folk så også kan bruge en snorkel, sådan er det på alle komunens anlæg...

    De fleste livreddere vil gerne give gode råd, omkring svømme træning. Hvis du decideret leder efter en personligtræner kan du skrive til mig, jeg underviser allerede andre der nede på one-on-one basis...(men har ikke super meget tid)

    Dropper bare snorklen, haha. Personlig træning? Tak for tilbuddet... jeg vil overveje det!

    Har dog fået en buddy til at assiste mig lidt i poolen... han svømmer regelmæssigt, så han vil sikkert kunne give mig lidt tips og tricks.

    Mangler dog stadig lidt info omkring træning, når jeg ikke er i bassinet.

  9. Det du meget sikkert har problemer med er dine vejrtrækninger.. Noget der her vil hjælpe dig rigtig meget kunne være og investere i en snorkel og svømme med, det er her vigtigt at du køber en som sidder ordentligt fast og en der går op foran hovedet..

    Ellers vil jeg sige at noget du ska prøve er og dele godt og grundigt op i din træning, så du svømmer både ben og arme.

    Hvis du kan komme til og optage en video af din nuværende cr-teknik skal jeg med glæde hjælpe dig med nogle hints..

    Det kan du have ret i, det med vejrtrækningerne! Tror dog bare jeg skal have styr på dem uden snorklen :blush: Ville jo nødigt være ham den halvfede weirdo med snorklen, haha!

    Ang. video, så tak for tilbuddet... tror dog ikke jeg lige kan få det optaget. Tænk ham der den afrikanske OL svømmer der gik død midt i bassinet... bare lidt blegere og tykkere :4thumbup:

  10. Jeg har i de sidste par år været plaget af en ret belastende knæskade. Det er en overbelastning af quadricepsinsertionen på indersiden af knæet. Skadet knæ=inaktivitet=lettere kvabset :beerchug:

    Jeg vil gerne igang med at løbe, men knæet er ikke helt enig. Derfor har jeg kastet mig over svømningen, da det ikke burde belaste knæet i samme omfang. Men ak, jeg fandt ud af, at brystsvømning i DEN grad får mit knæ til at gøre nas efter træningen og dagen efter. Det er jo sikkert det vrid jeg laver, når jeg sparker med benene...

    Derfor vil jeg gerne kaste mig over crawl og rygcrawl, da det "lige" spark ikke generer mit knæ overhovedet. Mit problem er imidlertid, at min crawl-svømmeform er hamrende elendig desværre.

    Jeg svømmer på Århus Svømmestadion, og deres 50 meters bassin er simpelthen ved at tage livet af mig, så dårlig er min form. Brystsvøminng kan jeg godt holde kørende i ok tempo, men når jeg crawler dør jeg 100%, især mine arme syrer totalt til. Derfor søger jeg lidt hjælp herinde, da jeg kan se, at der er et par stykker, som har godt styr på det våde element.

    Jeg har følgende spørgsmål:

    1. Hvordan vil et begynder crawl program se ud?

    Har set nogle forslag herinde, men der er simpelthen for store afstande til, at jeg kan klare de programmer. Jeg svømmer ca. 60-75 minutter pr. gang og håber på 2 gange om ugen. (Har ikke tid/mulighed for at melde mig til en klub desvære).

    2. Hvad/hvordan kan jeg træne, for at blive bedre til at crawle?

    Her tænker jeg træning i f.eks. fitness Center eller andre ting, uden for svømmehallen.

    Håber der er en vandhund der kan give et par gode råd :bowdown:

  11. Yup... høvdingebold er satme ret sjovt...

    Har været med de gange Høvdingebold blev afhold i Fitness World Viborgvej i århus, og der var sgu god stemning hele vejen rundt! Og jeg skal da også være med næste gang der kører høvdingebold!

    Og dejligt at dyrke noget mere "idræts-agtigt" end lige styrke og fitness i centret.... mere af det tak!

  12. hahaha :laugh: det lyder som om der trods alt er andre end mig der må døje med den slags magtliderlig ledelse/IT afdeling (Fitness World) :sneaky2:

    Fitness World siger du :-) Ja, det kender man jo lidt til, haha! Velkommen i knubben :D Men godt at vi har MO, når nu armene er faldet af, efter at have aftørt maskinparken 3 gange!

  13. Det er efterhånden en myte at det er en myte at det ikke hjælper at strække ud... stræk du bare ud efter løb, det skader i hvert fald ikke og du vedligeholder din smidighed. DEN vil du savne når du bliver ældre!

    Når du løber så meget som du gør, så skal du simpelthen have nogle ordentlige sko. Hvad betyder flade kondisko forresten? Du skal ned i en ordentlig løbebutik og få lavet en løbestilsanalyse. Løberen i Århus synes jeg er rigtig gode, og der har jeg altid fået de helt rigtige sko.

    Så, du skal strække ud og købe et par rigtige løbesko... og spise dine vitaminer... YEAH!

    EDIT: Jeg vil hurtigt tilføje, at udstrækning naturligvis ikke hjælper på dine ankelsmerter... det tror jeg ikke i hvert fald, hehe.

  14. En hyppig fejldiagnose ved skinnebensbetændelse er faktisk træthedsbrud. Jeg vil anbefale dig en tur til lægen! Skinnebensbetændelse går i langt de fleste tilfælde væk ved aflastning. At du stadig døjer med det, kan betyde, at det er lidt værre en som så... til lægen med dig :-)

  15. Har selv døjet med det møg et par gange. Generelt skal det siges, at aflastning, udspænding og en gradvis genoptræning er den eneste vej frem, hvis du ikke vil have tilbagefald.

    Som jeg har forstået det, så er isen primært til for at mindske smerterne og dæmpe hævelsen, og har du smerter, så vil jeg sige, at du ikke aflaster nok eller er for langt fremme i din genoptræning ift. hvor meget skinnebensbetændelse du har :-) Men da det er svært at holde sig fra at være aktiv, kan du fint bruge isen efter træning. Sådan som jeg ser det, så skal du strække ud FØR du bruger isen, da en varm muskel vel er en smidigere muskel og deraf nemmere at strække ud, end en nedkølet muskel.

    Jeg brugte også massage imod skinnebensbetændelsen. Når du masserer på skinnebensbetændelse, skal du starte oppe ved knæet og langsomt arbejde dig ned ad skinnebenet. F.eks. kan du starte med at smøre massageolie på underbenet. Derefter starter du massagen 4-5 c, under knæet. Bevægelsen er rettet imod knæet, således du starter under knæet og trækket dine tommelfingre op imod knæet. Man skal ikke starte med at tage hele skinnebenet i et strøj, da dete også vil gøre pænt nas!

    Når du har masseret benet godt og grundigt kan du strække godt ud og derefter bruge is.

    I perioder med skinnebensbetændelse kan jeg anbefale svømning, cykling og rulleskøjter... det var sådan jeg kom igennem perioden :D GL!

  16. Generelt vil jeg gerne anbefale maveøvelser på bold. Det kan være super effektivt, sund og så er det sgu sjovere at træne på en bold :-)

    Grundet vores fascistiske nazi-net på min arbejdsplads, kan jeg ikke lige finde nogle gode links til dig. Men kig på youtube, der er tonsvis af simple men gode maveøvelser på fitness bolden!