Hera

Medlemmer
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Hera

  1. ja ved godt jeg ikk kun skal gøre det for hende. men gør det os for mig selv og min sport(basketball).

    men de ting jeg skal træne kan min træner ikk hjælpe med. har spurgt. men er der et sted hvor man kan

    se basics øvelserne for ved ikk helt hvor det bedste er??

    Jeg vil råde dig til at læse en masse om både styrketræning OG kost! Og det kan du med god samvittighed gøre herinde på forummet, hvor der findes en del artikler om begge emner. De er skrevet så det er til at forstå, og det vil derfor være et godt sted at starte. Forsøg dig f.eks. med at læse forskellige artikler fra "Styrketræning" og "Ernæring", som du finder i hovedmenuen til venstre (på forsiden). Under emnet styrketræning finder du også forslag til forskellige øvelser for kroppen (også nogle man kan lave derhjemme). Jeg vil dog understrege, at du bør træne hele kroppen og ikke udelukkende mavemuskler, brystmuskler og rygmuskler. Dine ben, arme, skuldre osv. bør altså også indgå i programmet.

    Og ja, så synes jeg forøvrigt at det lyder temmelig besynderligt, at din kæreste "gerne vil have at du træner"! Det kan selvfølgelig forstås på flere måder, men jeg HÅBER at det er fordi, at hun selv har en interesse for netop træning og således gerne vil dele den med dig. Og at det altså IKKE blot handler om, at hun vil forsøge at forbedre dit udseende til noget som hun personligt mener er bedre. For så er I måske på gale veje.. =)

    Så ja, det er hundrede procent noget du skal gøre for dig selv, som andre også nævner!

    Men læs en masse artikler her på forummet, så vil du hurtigt få en forståelse for, hvad det hele handler om! Samt få idéer til, hvordan du kan opbygge et træningsprogram der passer til netop dig og dine mål. Læs evt. også de forskellige emner under "Styrketræning" i "Diskussionsforaet". Der vil også være en masse hjælp at hente..

  2. Jeg vil foreslå dig, at udregne dit ligevægtsindtag, hvilket du fx kan gøre her på sitet. Det giver dig ikke et endegyldigt tal, men et udgangspunkt.

    Tallet er en indikation på, hvor mange kalorier du forbrænder dagligt og derved hvor mange kalorier du kan indtage, for at bibeholde din vægt (husk, at du forbrænder flere kalorier på træningsdage og færre de resterende dage, så indret kostplanen efter det)

    Vil du tabe dig, skal du altså indtage færre kalorier end det der svarer til dit ligevægtsindtag. Du behøver ikke konstant at tælle kalorier, men prøv her i starten at undersøge hvor mange kalorier dine "favorit" madvarer indeholder, da det vil gøre det nemmere for dig, at vurdere med nogenlunde korrekthed hvor mange kalorier du får dagligt. Lav evt. et dokument hvor du skriver ned, hvor mange kalorier en skive rugbrød, et stykke kylling, en portion pasta/kartofler, en bolle, et glas mælk, et æble/klementin/banan/tomat/pære, en blandet salat, et pitabrød, en portion havregryn (osv.) indeholder. Herved er det meget hurtigt lige at regne ud hvor mange kalorier du har fået til hvert måltid og derved også på en hel dag.

    Herefter kan du så forsøge dig med at indtage x antal færre kalorier dagligt og se hvor meget du taber dig på denne måde. Hvis det ikke er nok, kan du sætte kalorieindtaget en smule mere ned, indtil du ser et fornuftigt vægttab. Efter en kort periode vil du hurtigt have dannet dig en fornemmelse af, hvor meget du kan spise dagligt og du behøver derfor ikke beregne hver eneste kalorie.

    Med hensyn til en decideret kostplan, så vil jeg foreslå dig at forsøge, at lave en selv. Du ved bedst selv hvilke madvarer du kan lide og derfor også hvilken slags mad kostplanen bør indeholde. Sørg bare for, at den indeholder en god mængde protein (som du selv nævner) fra fx. magert kød/fisk/fjerkræ, magre mælkeprodukter, æg osv. Du skal selvfølgelig også have kulhydrater og det kan du bl.a. få fra frugt, grøntsager, pasta/ris/kartofler/brød osv. Spar dog på især pasta/ris/kartofler og brød, da disse fødevarer indeholder en del kalorier. Men det ER altså helt iorden at spise disse ting, det skal bare være i en fornuftig mængde. Du kan evt. vælge de grove varianter (brune ris, grov pasta, brød osv.), da de oftest mætter mere og man derfor ikke tenderer til at overspise. Havregryn er fx rigtig sundt og ifølge mange, et rigtig godt morgenmåltid, da det mætter og giver energi.

    Det er vigtigt, at du også får fedt (af den sunde slags) gennem kosten, så det må du ikke glemme. Kroppen har brug for fedt, det skal bare komme de rigtige steder fra. Dette kan du få fra fx fisk, frø, nødder, kerner, olie osv.

    Du kan fx forsøge at sammensætte en kostplan og så smide den herind. Så kan vi få en fornemmelse for, hvilke fødevarer du spiser (og evt. komme med alternativer) samt kommentere på, hvordan det umiddelbart ser ud.

  3. Jeg vil helt sikkert også råde dig til, at læse en masse om både kost og motion, hvilket du med god samvittighed kan gøre herinde. Så snart du får en fornemmelse for, hvordan det hele fungerer i store træk (hvilket egentlig ikke tager så lang tid), vil du få meget større indsigt i, hvordan du kan tabe dig.

    Generelt vil det være bedst at koncentrere sig om både kost og motion, da det giver de bedste resultater. Men da du skriver, at du gerne vil tabe dig, uden det store besvær, så kan du evt. i første omgang koncentrere dig mest om kosten. Det er da også i de fleste tilfælde netop kosten der betyder mest i forbindelse med vægttab. Som flere andre har nævnt, så handler det om, at du skal være i et dagligt kalorieunderskud. Hvis du er det, vil kroppen tage af "egne ressourcer" for at skaffe energi til at holde kroppen kørende, og derfor vil du tabe dig. Så ja, prøv at udregn dit ligevægtsindtag (hvor mange kalorier du kan spise for at bibeholde nuværende vægt). Når du har fundet dette tal skal du så forsøge at indtage færre kalorier end det = vægttab.

    Og husk, at alt tæller med i regnskabet! Et glas mælk skal altså også medregnes.

    Dyrk dog MEGET gerne motion som supplement til kostomlægningen. Kredsløbstræning, hvor du får pulsen op, er umiddelbart den bedste måde at forbrænde kalorier på, så få en masse af det. Styrketræning vil dog også være godt for dig, da det blandt andet mindsker risikoen for et stort tab af muskelmasse under vægttabet.

    Men ja, læs de forskellige artikler herinde under vægttab osv. Det vil med sikkerhed give dig et langt bedre udgangspunkt!

  4. mask1

    Du nævner konstant, at du ikke ser nogen grund til hverken at drikke alkohol, blande protein og kulhydrat, spise junk, spise andet kød end fisk, osv osv osv..

    Hvad med den simple grund, at det da er utrolig rart, at man engang imellem kan sidde med vennerne og spise en god middag (fx en lækker, saftig bøf med dertilhørende sprøde ovnkartofler), drikke et glas rødvin og evt. nappe lidt til en skål med søde sager?

    Det kunne også være, at man på et tidspunkt, efter en travl og hård dag, vælger at snuppe en pizza eller andet junk, simpelthen for lige at få maden overstået hurtigt for en gangs skyld?

    Der er på ingen måde noget galt med, at slække på den ellers så sunde kost i ny og næ. Hvis man ellers almindeligvis spiser sundt og varieret , så er det da helt iorden at spise en bolle eller et stykke lagkage til en fødselsdag, eller drikke et glas vin eller to efter en hyggelig sammenkomst med familien.

    "Men hvorfor vil man dog det?", spørger du så?? For det er der da ingen grund til!?

    Jo! Det er der nemlig! Det er hyggeligt og det er dejligt! Det er en måde, hvorpå vi mennesker slapper af og nyder tilværelsen, UDEN at tænke på portionsstørrelser, kalorier, andres forventninger, vægt, osv osv.

    Det kan sagtens være "nemt" at leve sundt, men engang imellem har vi alle godt af, at slippe kontrollen - bare en smule. Og det skader os på ingen måde =)

    Så ja, jeg vil helt sikkert mene, at der er flere grunde til sommetider at skeje lidt ud! Og ja, vi danskere forbinder ofte hyggeaftener med en snack eller lignende, og hvad så!? Altså..

    Det er jo netop utrolig sjældent at vi har tid til at slappe af og have en hyggeaften med vores kære, så lad os da gøre det, når vi nu endelig kan. Med måde selvfølgelig!

    Og om det så skyldes kulturen eller andet, at vi spiser til sammenkomster kan vel i virkeligheden være ligemeget, kan det ikke?

  5. Jeg er helt enig med Smokey!

    Alt det her med "ikke andet end frugt indtil kl. 12" er som taget ud af Lene Hanssons mund og jeg er efterhånden ved at være træt af at høre på det, da mange nu tror, at det er den eneste rigtige vej til et vægttab. For det er det ikke!

    For det første gælder det for rigtig mange mennesker, at et godt og solidt morgenmåltid bevirker, at de spiser meget mindre henad dagen. Og det er de færreste der vil kalde to stykker frugt og et glas vand for et godt og solidt hovedmåltid. Det er nærmere et sundt mellemmåltid.

    For det andet anbefales det af langt de fleste, at hvert enkelt måltid (eller så mange som muligt) indeholder protein! Og netop dette findes som regel kun i meget små mængder i frugt. Forøvrigt mætter protein rigtig godt, hvilket er endnu en god grund til at lade dette indgå i måltiderne.

    Der er ingen tvivl om, at Lene Hanssons metoder (eller lignende metoder) virker på mange overvægtige mennesker, men det er ikke ensbetydende med, at det er den (eneste) rigtige måde at gøre tingene på.

  6. Der vist en sandhed med modifikationer. Meget taler, så vidt jeg ved, for, at det nærmere er den samlede træningsmængde og påvirkning på centralnervesystemet der er af betydning, fremfor om man træner eks. 2 dage i træk.

    Jeg mener således ikke umiddelbart at man, alt andet lige, kan sige at det eks. er bedre at tage 4x8 gentagelser hver anden dag end eks. 2x8 gentagelser hver dag.

    Når nu trådstarter er ny indenfor vægttræning, så er det selvfølgelig begrænset i hvilket omfang hans krop er blevet tilvænnet arbejdsbelastningen ved vægttræning. Til gengæld er den vægt han arbejder med formentlig også relativ begrænset, hvilket reducerer sandsynligheden for at overbelaste CNS.

    Mit råd til trådstarter må derfor være: giv gas med træningen og hvis du på et tidspunkt føler manglende lyst til træning eller tilbagegang i styrke, så reducer træningen.

    Jeg vil dog til stadighed sige, at når det handler om styrketræning med formålet at opnå muskelvækst, så er restitutionen en meget vigtig del! Når han styrketræner vil han jo nedbryde muskelmasse. Så hvis ikke restitutionsperioden er lang nok til, at musklerne opbygges til minimum den samme masse som før, så vil udgangspunktet ved starten af næste træning være dårligere end ved første træning, og man opnår derved ikke muskelvækst men muskelnedbrydning.

    Du har da ret i, at det kan diskuteres (hvis det er det man har lyst til), men jeg mener nu ikke der kan drages tvivl om, hvorvidt den generelle og som regel også accepterede holdning, stemmer overens med netop det jeg skriver. Det er klart, at hvis han bare tager ned i centret for at gå lidt rundt eller kigge på damer, så kan han sagtens "træne" samme muskelgruppe to dage i træk. Men hvis han virkelig giver den gas (som du jo selv råder ham til), så vil det også betyde at han har behov for at restituere. Og ellers står det for sløvt til! Hvis altså vi stadig taler muskelopygning. Desuden restituerer utrænede personer ofte også dårligere end trænede.

    Forøvrigt hedder det sig oftest, at utrænede ikke bør træne fullbody mere end 2 gange ugenligt, men tallet for trænede er 3.

  7. Det er en rigtig god idé at du træner fullbody, men jeg vil lige påpege, at man jo ikke bør træne samme muskelgruppe to dage i træk, da musklerne således ikke kan nå at restituere optimalt. Så du kunne jo evt. vælge at træne mandag, onsdag, fredag og søndag den første uge og ugen efter træne tirsdag, torsdag og lørdag. Den ene uge bliver det jo så kun til tre dage, men det er altså uden tvivl bedre end at træne samme muskelgruppe to dage i tærk, da du herved risikerer at nedbryde mere muskel end du opbygger.

  8. Nu kender jeg personligt ikke så meget til boksning, men baseret på den forventede intensitet og brugen af forskellige muskler vil jeg da mene, at det er en god motionsform til dit formål.

    Hvis du ønsker at smide noget fedt, handler det jo helt grundlæggende om, at du skal være i kalorieunderskud! Dette skabes primært gennem kosten, men kan jo tillige øges ved jævnlig motion. For at forbrænde kalorier, skal du dyrke en motionsform, hvor du får pulsen op. Så hvis du gør det ved boksning, er det jo helt fint. Er dette dog ikke tilfældet, bør du supplere med fx. løb, cykling eller andet, hvor du sørger for at intensiteten er passende høj. Det vil også give noget variation samt muliggøre flere træningspas (træning 2 gange ugenligt er ikke viiildt meget, så det kunne være rigtig fint, hvis du kunne sætte det op til fx 3-5 gange, som du selv er inde på). Men ja, kosten er altså det vigtigste i forbindelse med vægttab!

    Og ja, det ville være en rigtig god ide at supplere med styrketræning, da du herved, på sigt, kan blive mere mere markeret, som du jo skriver, at du ønsker. (du kan selvfølgelig sagtens blive markeret uden styrketræning, hvis fedtprocenten er lav nok, men det bliver ikke helt på den fede måde) Deslige vil styrketræning (samt et passende proteinindtag) reducere risikoen for, at du mister muskelmasse under vægttabet. Og det er du vel specielt interesseret i, som bokser.

  9. Nej, du skal endelig ikke lave det hver dag! Musklerne skal have tid nok til at restituere, hvilket vil sige, at du aldrig skal træne samme muskelgruppe to dage i træk. Udfør evt. programmet hveranden dag (nu har jeg ikke lige set programmet, men princippet gælder stadig).

    Du supplerer vel også med træning af andre muskler går jeg ud fra?

  10. Det kunne være rigtig fint for dig, hvis du kunne få sat 5 dage af til træning som du snakker om. Det vil uden tvivl sætte gang i fedtforbrændingen og give dig gode resultater! For ja, du har ret i at det oftest blot handler om prioriteringer og der er man altså nødt til at tænke på sig selv, sin krop og sit velbefindende. Når du nærmer dig dit mål vil du højst sandsynligt have det meget bedre med dig selv og din krop, og så er det jo det hele værd! Hvis man føler sig overvægtig, er det ofte et dagligt irritationsmoment og hvis du slipper for det, vil både de daglige gøremål samt træningen være meget mere overkommelig =) Og så skal du jo også tænke på, at når du først har opnået det ønskede vægttab, så kan du jo sikkert uden problemer sætte træningen ned til de 2-3 gange ugentligt, hvis du ønsker det, og stadig holde vægten, hvis kosten er på plads.

    Med hensyn til en "optimal" kredsløbstræning, så er det svært at sige. Det afhænger blandt andet af, hvor mange kalorier du indtager og altså dermed, hvor mange kalorier du gerne vil forbrænde. Hvis du ikke indtager særlig mange kalorier gennem dine måltider, hvilket du jo ikke gør på nuværende tidspunkt, ja, så behøver du heller ikke forbrænde så mange kalorier gennem træningen. Personligt vil jeg dog hellere give den gas i træningscentret i 1 time og så indtage lidt flere kalorier gennem kosten, men det er jo en smagssag. Du kan dog evt. bestræbe dig på, at forbrænde omkring 500 kalorier ved kredsløbstræningen. (det er der mange der regner med i gennemsnit, eftersom et kalorieunderskud på 500, svarer til at ugentligt vægttab på 1/2 kg). Eftersom du dog også ændrer dine kostvaner (hvilket er det vigtigste i forbindelse med det deciderede vægttab), mener jeg dog ikke, at du behøver at gå i detaljer med, hvor meget du helt præcist forbrænder ved kredsløbstræningen.

    Du kan evt. blot sætte 1 time af i træningscentret, hvor du skiftevis løber 15 minutter, cykler 15 minutter, er på crosstraineren 15 minutter eller hvad du nu har lyst til. Der går jo også lidt tid til lige at få pusten mellem de forskellige aktiviteter, men hvis du arbejder med en god intensitet i fx 45 minutter ud af en time (eller hvor meget du nu føler for), vil det efter min mening, med sikkerhed give dig en god og optimal kredsløbstræning. På nuværende tidspunkt indtager du meget få kalorier, så derfor betyder det reelt ikke specielt meget for vægttabet, hvor meget du forbrænder ved træningen. Jeg ville dog anbefale dig, at indtage flere kalorier og så kombinere det med kredsløbstræningen (og styrketræningen).

    Der er mange forskellige holdninger til hvad pulsen skal ligge på, men det er personligt aldrig noget jeg er gået op i. Så helt konkrete anbefalinger håber jeg, at andre herinde kan bidrage med. Jeg plejer almindeligvis bare at stille mig op på løbebåndet, sætte tiden på fx 20-25 min, og så ellers løbe i et stabilt tempo, hvor jeg kan mærke, at pulsen hele tiden er "oppe" og jeg bliver udfordret (men hvor jeg stadig kan holde til de 20 min.). Bliver det for hårdt efter 10 min. sætter jeg tempoet en smule ned, og når jeg så kommer op på 15 minutter, sørger jeg for at give den alt hvad den kan trække det sidste stykke tid, så jeg er godt og grundigt forpustet når tiden løber ud. Så kan man jo lige holde en lille pause, hvorefter man fx skifter maskine og starter forfra.

    Igen er det dog helt op til dig. Man kan sige, at jo højere intensitet du arbejder med, jo mere forbrænder du.

    Mange taler om, at pulsen ved fedtforbrænding skal ligge på omkring 65-75 % af max ydeevne, mens den ved konditionstræning skal ligge på 75-85 %. (disse tal skifter en smule, alt efter hvor de kommer fra) Alt snakken omkring netop denne "fedtforbrændingszone" er dog blevet kritiseret en del, så jeg vil råde dig til, at du blot forsøger at give dig det du kan, så du bliver udfordret under træningen og at du kan mærke at pulsen holdes oppe. Du kan bedst selv mærke hvilken intensitet du skal træne ved, for at du efter træningen går derfra med god samvittighed, sved på panden og røde kinder =) I bund og grund er kredsløbstræning jo forholdsvis simpelt, da det ”blot” handler om at få pulsen op, og holde den oppe så længe som muligt under træningspasset. Men som sagt, hvis du ønsker, at træne efter helt specifikke tal og metoder, håber jeg at andre kan træde til og give dig noget mere info om dette. (Du kan evt. læse artiklerne ”Glem fedtforbrændingszonen” og ”tab dig med motion” under emnet ”Vægt og fedtprocent” her på motion-online)

    Mht. de 4-5 km, så kan det faktisk gøres "temmelig" hurtigt, så du kan evt. supplere løbetræningen med en anden form for aktivitet for at nå den "optimale" kredsløbstræning. F.eks. 4-5 km løb + 15 min. cykling eller andet =) Det afhænger også af, om du tager ned i et træningscenter eller blot løber udenfor. Og selvfølgelig også hastigheden på de 4-5 km. Det vigtige er at du bliver udfordret og kan mærke på kroppen, at den får brugt noget energi.

    I forbindelse med vægttabet, vil kroppen i første omgang forbrænde fedt! Og det er helt basalt fordi, at det er det mest tilgængelige. Du skal dog sørge for ikke at spise umiddelbart før træningen, men i stedet ca. 1-2 timer før (alt efter hvad du har det bedst med – du skal jo have energi nok til at udføre træningen). På denne måde vil kroppen i højere grad tage af fedtet, da glukoselagrene ikke er fyldt op og dermed tilgængelige. Dernæst er det vigtigt, at det er noget proteinrigt mad du indtager før og efter træningen, da dette vil mindske risikoen for, at du mister muskelmasse. Vælger du at dyrke motion om morgenen på tom mave, (hvilket flere mener, giver en god fedtforbrænding) bør du drikke omkring ½ liter vand inden, og kun dyrke motion ved lav intensitet (altså gå!). Dette skal du gøre et sted mellem 30-90 minutter. Men du bør IKKE løbe, da det vil kræve så meget energi, at fedtcellerne ikke kan frigive den tilstrækkelige mængde, og dermed vil muskelmassen begynde at nedbrydes for at skaffe energien. Efter gåturen bør du spise morgenmad med det samme.

    Har du andre spørgsmål er du meget velkommen til at skrive igen =) Men sørg nu endelig for, at få nok at spise, for ellers vil det på sigt skade kroppen. Du bør evt. vælge at spise en vitaminpille dagligt, så du sikrer dig, at kroppen som udgangspunkt får de vitaminer og mineraler den skal bruge. Endvidere vejer du jo ikke særlig meget, så måske vil du efterhånden opdage, at et vægttab på 5 kg i virkeligheden er nok til, at du bliver tilfreds! Og i så fald kan du med sikkerhed uden tvivl spise en del mere end du gør nu, og stadig nå dit mål! Alt skal gøres med måde, som man jo så fornuftigt siger. Og det gælder især, når man taler om kroppen! Vi ønsker jo alle, at den holdes sund og rask og får de bedst mulige betingelser. Så tænk over det!

    Ja, det trak lidt i langdrag, men jeg håber, at du kan bruge det til noget!

  11. Først og fremmest vil jeg sige stort tillykke med vægttabet! Det er sgu godt gået, det må man sige! Og ja, når man er kommet så langt som du er, så bliver de sidste 2-3 kg pludselig meget vigtige, set i forhold til, om man er tilfreds eller ej.

    Hvor høj er du?

    Og er kosten stadig den samme som den var under vægttabet?

    Eftersom du nu har tabt dig, er dit energiforbrug derfor også blevet mindre, hvormed energiindtaget således også bør være det. Så hvis du spiser på samme måde, som du gjorde tidligere i vægttabet, er det måske dit kalorieindtag der simpelthen er en smule for stort? Du skriver jo, at de forbrændte kalorier gennem motionen fortsat er af samme mængde, så formentlig er det kosten den er "gal" med.

    Eftersom du dog også skriver, at både dine arme og ben er tynde/magre, kan det altså derfor sagtens tyde på, at det du kan se på maven, simpelthen er løs hud, som du selv nævner. Men det er svært at sige, for det kan også være fordi, at du hører under den gruppe der er "æbleformet", og derfor kan du så reelt godt kan have slanke arme og ben, men stadig have lidt fedt på maven.

    BMI er langt fra altid til at regne med, da der ikke tages højde for muskelmasse, kropsbygning osv, så derfor vil jeg råde dig til, at måle dine resultater og graden af tilfredsstillelse i spejlet istedet. Derudover kan man ofte også mærke rent fysisk i kroppen, om man føler sig tilpas med sin størrelse eller om den er generende for én (når man går, ligger, sidder, rejser sig osv.). Så prøv evt. at lægge mærke til det.

    Det er svært at sige om du reelt bør tabe dig mere, eller om du faktisk vejer lige præcis det, som du er bygget til (og at det der generer dig altså er hud der endnu ikke har trukket sig sammen). Det er helt op til dig selv at vurdere. Jeg har dog ofte hørt folk tale om, at når de vejer for meget, i forhold til det, som netop deres krop er "bygget til", så er det nemmere at tabe sig, hvorimod de hurtigt tager på, hvis de vejer under. Vejer de derimod omkring det de "skal", så kan de indtage skiftevis lidt flere eller færre kalorier, uden at det kan ses på vægten. Jeg har aldrig hørt om, eller set nogen dokumentation på, om det i virkeligheden er tilfældet, at hver individuelle krop har en "foretrukken" vægt der passer til netop denne kropsbygning, men personligt synes jeg, at det lyder meget realistisk. Især set i forhold til vores viden omkring, at kroppen er fantastisk til hele tiden, at forsøge at skabe de bedst mulige betingelser for den selv.

    Men ja, det er en vurderingssag, så det må være op til dig selv, at mærke hvordan du har det i kroppen og tillige med spejlbilledet! =) Og altså derefter vurdere om du bør tabe dig de sidste 2-3 kg eller ej.

    Jeg har ikke meget erfaring med de helt store vægttab, så de mere generelle inputs håber jeg, at andre her på forummet kan komme med.

  12. Jeg kan kun sige det samme!

    I denne periode er humøret oftest lidt dårligere, maven er oppustet og man er som regel også lidt mere sløv. Alt i alt betyder det næsten altid, at de ting man foretager sig, forekommer mere irriterende, kedelige og uoverkommelige end ellers. Så passer meget godt med, at hun så ikke finder træningen særlig inspirerende. Og at hun vejer det samme eller et kg mere. Så prøv at få hende til at holde øje med, om det er i netop disse perioder, at fremgangen stagnerer lidt..

  13. Hvis du gerne vil tabe fedt, skal du som udgangspunkt dyrke en masse kredsløbstræning, hvor du får pulsen op. Det kan være f.eks. løb, cykling, dans, aerobic, step - alt efter hvad du har det bedst med. Det er vigtigt at du finder noget som du godt kan lide, for så bliver det MEGET nemmere at komme afsted.

    Dernæst kunne det være en rigtig god ide at supplere din kredsløbstræning med noget styrketræning (gerne for hele kroppen og ikke bare mave og lår, som mange kvinder gør). På den måde minsker du risikoen for, at miste muskelmasse under vægttabet. Jo større muskler du har, jo mere energi forbrænder du også, og vægttabet gives altså yderligere et skub herved. Deslige vil det medvirke til at stramme din krop op, så du formentlig vil blive endnu mere tilfreds med resultatet af vægttabet =)

    Da muskler jo vejer mere end fedt, er det derfor (som de andre også siger) vigtigt at måle resultaterne i spejlet fremfor på vægten.

    Med en travl hverdag kan det godt forekomme en smule uoverskueligt at skulle ned i træningscentret, men det ER altså en rigtig rigtig god idé. Og hvis man både vil dyrke kredsløbstræning og styrketræning, kræver det selvfølgelig noget tid. Helt optimalt for dig havde måske været 3 x kredsløbstræning og 2 x styrketræning ugenligt, men hvis du vælger at nøjes med de 3 gange ugenligt, så bør du nok prioritere kredsløbstræningen højst, eftersom det er et fedttab du ønsker. 3 gange om ugen er da med sikkerhed også rigtig fint og det vil helt sikkert give dig gode resultater! =)

    I forbindelse med vægttab er kosten dog det helt centrale, så det er vigtigt at man har styr på netop det! Som de andre også nævner, indtager du meget få kcal dagligt. Personligt ville jeg aldrig kunne klare mig på så lidt. Men hvis det fungerer for dig, er det jo bare fint. Sørg dog for, at du får nok proteiner gennem dagen (især hvis du begynder på noget styrketræning), da det er vigtigt for kroppen og tillige mætter. Herudover er frugt, grøntsager og "groft" selvfølgelig også vigtigt, så sørg endelig for at få det. Hvis man spiser de "rigtige" ting, kan man faktisk spise en del og stadig være i kalorieunderskud. Undgå altså at sulte dig selv, for i såfald nedsætter du blot din forbrænding.

    Så spis "rigtigt" og nok! Sammen med en god portion motion vil det helt sikkert give gode resultater =)

  14. I forbindelse med et vægt (fedt) tab er jævnlig motion rigtig vigtigt, men det er især kosten der er helt central! Du er helt grundlæggende nødt til at indtage færre kalorier end du forbrænder. I den forbindelse er pizza og cola tæt på at være noget af det værste du kan indtage, da begge dele indeholder temmelig mange kalorier, uden at være særlig mættende. Og ja, det vil højst sandsynligt medføre, at du kommer til at være i kalorieoverskud og din vægt/fedtmasse vil derfor øges.

    Du er således nødt til at droppe disse ting og istedet erstatte dem med noget andet. Det kan være svært at undvære cola, hvis man er vant til at drikke det hver dag. Men jeg taler af egen erfaring når jeg siger, at efter en forholdsvis kort periode uden, så tænker du stort set ikke på det mere. Så gør som det tidligere er blevet nævnt og erstat colaen med kold vand fra køleskabet, te eller kaffe.

    Og ja, hvis du sørger for altid at have sundt mad i hjemmet, mindsker det i særdeleshed risikoen for at spise de nemme, men meget usunde, som fx pizza. Du kan evt have sunde færdigretter (enten fra supermarkedet eller hjemmelavede) som et fast sortiment i fryseren. Det tager ingen tid at varme op og mætter oftest meget bedre end usund fastfood fra den lokale takeaway. Frisk frugt og grønt er tillige et must at have ved hånden! Grovboller eller knækbrød med mager ost, magert kødpålæg eller andet guf er endvidere et lækkert og mellemmåltid og det tager ingen tid at tilberede.

    Sørg for at få en masse proteiner gennem kosten. Det mætter utrolig godt og mindsker risikoen for at du taber muskelmasse under vægttabet. Du kan få dette gennem magre mejeriprodukter, magert kød/fisk/fjerkræ, bønner, nødder, frø ovs. Spar på fedtet og de tomme kulhydrater i pasta, ris, kartofler mv. Du må meget gerne spise disse ting, men i begrænsede mængder. Sørg tillige for at drikke en masse vand.

    Din motion bør i høj grad bestå af kardio, hvor du får pulsen op. Løb, cykling, spinning, aerobic, dans, step eller andet. Vælg det du allerbedst kan lide, for så er det langt nemmere at holde motivationen oppe. Suppler meget gerne med noget styrketræning (gerne full-body), så du samtidig får strammet kroppen op. Det vil med sikkerhed gøre resultatet endnu mere tilfredsstillende! Og undgå så, som nævnt tidligere, at basere dine resultater på det badevægten siger, men istedet på det spejlbilledet viser dig. Tag evt. nogle mål af din krop (lår, hofte, talje, bryst, arme mv.), for her vil du helt sikkert opleve en fremgang og det øger blot motivationen endnu et hak! =)

  15. okay så er det det protein puler jeg skal have : )

    men der er jo en masse

    men kan se i ikke må linke til noget her på siden :(

    hvor kan jeg spørge efter hjælp til at finde det bedste protein pulver :)

    Som de andre også er inde på, så er der i princippet ingen grund til at købe proteinpulver med mindre du har svært ved at få proteiner nok gennem kosten. Men hvis økonomien er til det, så kan du da sagtens købe en spand proteinpulver, da det er utrolig nemt at have en shake med rundt, frem for så meget andet. Og ja, hvis du finder et godt pulver, så er der da også andre fordele, da det indeholder flere ting som er gode for kroppen.

    Da vi ikke kan komme ind på produktnavne, forhandlere osv., synes jeg da istedet at du selv bør søge lidt rundt på nettet og se hvad du kan finde. Det vil du helt sikkert også lære en masse ved, så det er jo bare en god ting! Forsøg at sammenligne de forskellige produkter og ligeledes udtalelser om dem og så kan du formentlig efterhånden selv se, hvad der vil være bedst for dig. Alt efter hvad du vil med din træning, skal du jo selvfølgelig blandt andet kigge på indholdet af kcal og fedt (typer) og i særdeleshed indholdet af protein. Derudover kan du selvfølgelig forhøre dig blandt dine venner, hvis du skulle være så heldig, at nogle af dem benytter proteinpulver. For ja, personlige erfaringer er da selvfølgelig altid et plus!

  16. jeg kom til at tænke på, kan det værer jeg ikke får nok mad og min forbrænding går i stå det kan jo også værer et problem. jeg ved ikke om kroppen antager en protein drik som mad ? for hvis den ikke gør er det jo et problem for så går min forbrænding jo i stå og kroppen går i faste mode. var bare en lille tanke jeg havde

    Mht din forbrænding, så opfatter kroppen en proteinshake som mad, så det skal du ikke være bange for. Det er jo blot en flydende form for mad, så der er slet ingen problemer der.

    For at holde forbrændingen oppe så godt som muligt, er det vigtigt at kroppen hele tiden har noget at arbejde med. Derfor skal der helst ikke gå alt for længe mellem måltiderne, og du skal således heller ikke forsøge at sulte dig selv. Men husk så blot, at et stykke frugt, et knækbrød, et stykke kylling eller andet er helt fint til at holde forfrændingen oppe, så hold dig til sådanne ting, så længe vi taler om mellemmåltider.

  17. Hehe.. Ja det er sjovt som nogle bare er uheldige at være allergiske over for nærmest alt =) Eller i virkeligheden knap så sjovt, men you get the point!

    Det tyder på, med dine symptomer, at det kunne være en god ide at få foretaget en priktest også. For selvom det kan udende i nogle knap så spændende nyheder, så er det jo i længden bedre for én, at vide hvilke ting man skal holde sig fra. Det vil i hvert fald mindske risikoen for at rende rundt med snotnæse og røde øjne hele tiden.

    En priktest kan godt påpege hvorvidt du er overfølsom overfor mælk, men du skal gøre lægen opmærksom på, at du gerne vil testes for netop dette, for ellers gør man det som regel ikke. (Istedet tester man "blot" overfølsomheden overfor pollen, støvmider, dyr osv.). Jeg er dog ikke umiddelbart klar over, hvorvidt denne priktest i såfald henleder til yderligere undersøgelser, underforstået at den altså viser tegn på mælkeallergi. Men det finder du vel så ud af..

    Desværre kan en priktest ikke vise dig, om du er "allergisk" over for fx gluten (så vidt jeg ved). For at få undersøgt dette skal du have taget en blodprøve ved din læge. Denne prøve vil så vise hvorvidt det KAN være cøliaki (gluten intolerans) du lider af. Den endelige diagnose kan dog først stilles efter at man har fået foretaget en mavekikkertundersøgelse på sygehuset, men det gør man altså kun, hvis blodprøven viser tegn på, at det kan være gluten intolerans. Som sagt kan det selvfølgelig også være andre fødevarer du ikke kan tåle, men nævn fx "hvede" eller "gluten" til lægen, så du er sikker på, at de undersøger for disse ting.

    Jeg er ikke hundrede procent sikker på, hvorvidt en priktest kan indikere om der er tale om fx gluten intolerans, eftersom den faktisk KAN påpege visse fødevareallergier, men spørg da endelig derhenne, hvis du beslutter dig for at få en tid. Og ellers kan du i hvert fald med sikkerhed få det tjekket hos lægen.

  18. Hvis det har stået på over en længere periode vil jeg nok foreslå dig at gå til læge med det. Det kunne jo være fordi, at der er en fødevare eller en fødevaregruppe du simpelthen ikke kan tåle. I dag er der jo mange forskellige ting man kan være allergisk eller intolerant over for, så jeg synes da helt sikkert at du skal få det tjekket. Har du andre symptomer udover en oppustet mave? Fx. kvalme, træthed, diarre, dårligt humør eller andet.. I såfald så fortæl dette til lægen. Du kan evt. lægge mærke til (i tiden forinden mødet med lægen), om det især forekommer efter at du har spist visse fødevarer. Det kunne jo være at du ikke kan tåle hvede (som fx findes i pasta, brød, kager, kiks, sovs der er jævnet osv.) Det kan også være gluten intolerans (cøliaki), hvilket betyder at du ikke kan tåle hverken hvede, byg eller rug. Disse meltyper findes i utrolig mange ting og vil derfor resultere i, at du temmelig ofte er oppustet. (slå evt. cøliaki op på nettet, og læs om symptomerne). Det kan også være laktose du ikke kan tåle, og det er jo så mælkeprodukter osv.

    Men ja, gå til lægen med det og få det undersøgt, inden du påbegynder en diæt hvor du udelukker visse produkter. For der er jo ingen grund til at undgå en helt masse ting, hvis det i virkeligheden kun er én specifik ting du ikke kan tåle =)

  19. Hej jeg er en 14 årig dreng fra Nordjylland som har nogle vægt tabs problemer. Min vægt er et problem, BMI er noget værre vrøvl!

    Jeg vil gerne tabe mig 5-10 kilo, jeg ligger oppe på de 71 kilo og er 1,75 centimeter høj.

    Jeg dyrker ikke nogen form for motion, jeg tror jeg cykler max 1-2 kilometer med frem og tilbage til skole hverdag og jeg spiller en lille smugle trommer. Jeg ser meget spinkel ud det er min krop også men jeg kan bare se at min talje er blevet større end sidste år, jeg kan virkelig godt bruge noget god infomation om kalorier og hvad man ikke skal spise selvfølgelig ved jeg at slik og chips cola etc er ikke godt, men om der er andre ting som kan sammenlignes men ikke bliver betegnet som så dårligt, eksempel sidder jeg heder med en Buko Rejeost med 220 kalorier per 100 gram.

    Først vil jeg vide hvordan Kalorie systemet virker?

    Hvor mange kalorier kræver det ca. for at man kan sammenligne det til et kilo.

    er der en normal-hver dags mild måde man kan tabe kalorier på?

    Er der mange varer som normalt sidder i køleskabet som er normalt vi spiser men feder voldsomt?

    Er der specille motion metoder man kan bruge for at have et hurtigt eller et langsomt vægttab?

    Jeg vil gerne være spinkel igen, og har prøvet at læst stofskift emnet men jeg forstår det simplehen ikke så nu har jeg taget mig sammen at ligge en ny post herinde, jeg håber jeg høre fra jer, alle tips, hints, råd eller jeg ved ikke hvad kan bruges bare kom for det, er ekstrem glad for du har læst det her og måske vil give en person med dårlig selvtillid noget hjælp - jeg siger tak.

    Jesper =)

    Hej Jesper.

    I første omgang vil jeg råde dig til at læse en masse om både kost og motion, så du kan danne dig en god basisviden omkring hvordan det hele fungerer. Det vil uden tvivl gøre det hele meget nemmere for dig! Faktisk kan du her på sitet finde en masse gode artikler som beskriver begge emner meget ligetil, så det er nemt at forstå. Også for en nybegynder! =) Så sæt et par aftener eller mere af, til at læse alt hvad du overhovedet kan. Og ja, lidt er bedre end intet.

    Som du selv siger, så kan man ikke altid regne med BMI og det er derfor langt vigtigere at se på hvad spejlet siger og i det hele taget på, hvordan du har det i din krop. At din talje er blevet større er dog ikke umiddelbart et tegn på at du er blevet tykkere, eftersom du er 14 år og derfor i voksealderen. Der vil ske en masse med din krop de følgende år og det er jo bare en god ting. Hvis du fremover kan opbygge en sund livsstil indeholdende en sund kost og jævnlig motion, vil du blot give din krop de bedst mulige chancer for at udvikle sig bedst muligt, så det er rigtig fint at du tænker over hvordan du lever, nu hvor du vokser og selvfølgelig også senere hen :) Det er dog også en farlig tid, hvor man påvirkes rigtig meget af omverdenen og dens usunde idealer, så pas endelig på med ikke at blive fanatisk. Du skal blot tænke på at spise en sund og varieret kost og på at få rørt kroppen jævnligt.

    Du skriver at du er meget spinkel og nævner faktisk kun, at din talje er blevet større? Af den grund har jeg lidt svært ved at vurdere om du i virkeligheden ER lidt "for tyk", eller om det kun er i dine egne øjne at du er det. I din alder kan det godt være svært at vurdere om man vejer for meget eller for lidt, fordi man hele tiden sammenligner sig med alt og alle, så derfor vil jeg opfordre dig til at overveje hvorvidt du overhovedet bør tabe dig. Og hvis det så er det du vil, så er 5 kg måske også nok, det er helt op til dig selv at vurdere henad vejen. Men igen, pas nu på med at gå alt for meget op i kalorier og hvad vægten siger. At spise sundt og dyrke motion er dog altid en god ting.

    Mht. kalorier, så er der i første omgang ingen grund til at tænke på sammenhængen mellem kalorier og kg. Du kan evt. regne dit ligevægtsindtag ud (hvor mange kalorier du kan spise om dagen for at bibeholde din vægt - det kan du faktisk her på siden). Hvis du så vil tabe dig, kan du forsøge dig med at indtage lidt færre kalorier end netop dette. I såfald vil du tabe dig. Du skal dog som udgangspunkt ikke gå mere end 500 kalorier under dit ligevægtsindtag. Vi skal jo huske at du er i voksealderen, og derfor er det vigtigt at din krop får det den behøver! Det kan ikke siges nok.

    Helt basalt skal du bare lade være med at proppe dig med junk, som du selv er inde på. Altså pizza, slik, chips, kager, sodavand osv. Spis istedet magert kød (fx kylling, kalkun, oksekød, svinekød), fisk (fx tun, makrel), grøntsager i massevis, frugt, samt magre mejeriprodukter (mælk, ost osv.) Det er helt iorden at spise både kartofler, ris, pasta, brød osv., så længe du ikke overspiser af dette. Du kan fx vælge de "grove" udgaver af slagsen, altså groft brød, brune ris osv. Det ville være godt for dig at få masser af proteinrige fødevarer (kød, fisk, mejeriprodukter osv.) da det er rigtig godt for kroppen mens du vokser og tillige mætter godt! Dette skal jo så spises med grøntsager, frugt, groft brød eller andet af det gode.

    Du spørger om der er noget der kan sammenlignes med cola, slik osv, men som ikke er så dårligt? Jeg er ikke sikker på om jeg forstår spørgsmålet, men hvis du mener om du stadig kan spise disse ting i "sundere" udgaver, så er det da muligt ja. Man kan selvfølgelig drikke pepsi max istedet for almindelig cola, og man kan også finde slik som indeholder færre kalorier og mindre fedt, eller spise pizzaer uden en masse ost, men derfor skal man alligevel spare på mængderne af sådanne ting. Dog kan man sagtens finde alternativer til de helt almindelige basisvarer, fx en Buko rejeost. Her laver "Cheasy" fx en rejeost med mindre fedt, så den kunne man jo vælge istedet. Og ja, der kan godt være almindelige ting i køleskabet som vi spiser og som feder. Det kunne fx være mayonaise, leverpostej, smør osv. Du behøver dog ikke fuldstændig at undlade disse ting, men kan istedet blot spare lidt på mængden. Nu er det jo nok sine forældre der handler ind, så du kan jo nævne for dem, at du gerne vil tabe dig, og så vil de måske købere nogle sundere alternativer til fx pålæg og lignende. Men husk, at det jo ikke er meningen at du skal sulte!! Du skal blot spise dig tilpas mæt i de sundere madvarer. Og så sørge for at skylle det ned med en god mængde vand fra hanen =)

    Hvis du gerne vil tabe dig, skal du lægge vægt på konditionstræning, altså træningsformer hvor du får pulsen op. Det kunne fx være løb, cykling, fodbold, håndbold, dans osv osv. Umiddelbart skal du bare vælge det du syntes er sjovest, for så er det meget nemmere at komme igang og senere at blive ved. Det hele tæller. Og husk så, at når du bevæger dig mere, har din krop også brug for mere føde (flere kalorier), så derfor kan du altså spise mere (af det gode od sunde) og behøver derfor ikke nødvendigvis at være i et kalorieunderskud på 500.

    Tilsidst - glem alt om det med stofskiftet indtil videre.. For at opsummere skal du bare spise sundt og varieret og dyrke motion, så skal du nok tabe dig. Men ja, læs en masse om både kost og motion, fx her på sitet. Det vil gøre det hele meget nemmere for dig. Og pas så på med at tabe dig mere end nødvendigt!!

    Jeg er ked af den lange smøre, men håber at du fik lidt viden til at komme igang på! Og skriv selvfølgelig endelig igen hvis du har spørgsmål..

  20. Umiddelbart ville jeg forslå at du laver færre sæt og istedet kører med højere vægt. Så har du også mere tid til at lave flere forskellige øvelser.

    Og som du selv nævner, så er det en god ide at øge vægten regelmæssigt, i takt med at musklerne vænner sig til den nuværende vægt. Det er dog vigtigt at kroppen kan følge med udviklingen, så lad endelig være med at øge vægten for tidligt, således at det går ud over teknikken i de enkelte øvelser. Men så snart du kan mærke at du ikke længere skal anstrenge dig lige så meget og at det i det hele taget bliver "for nemt", så er det på tide at øge vægten.

    Forslag til at træne den nedre ryg kunne f.eks. være: dødløft, bent-over row eller hyperextensions.

  21. Jo, tun er uden tvivl proteinrigt og det er derfor en god ting at spise - især hvis du gerne vil begynde at opbygge lidt muskler. Men du siger at du spiser ca 1 teske? Det er ALT for lidt. I en alm. dåse tun (i vand) er der ca 21 g protein pr. 100 gram, hvilket er en fin portion. Men en færdiglavet tunsalat er jo iblandet en masse andre ingredienser, og mængden af tun er derfor mindsket. At du så endvidere kun indtager ca. 1 teske begrænser mængden af protein yderligere således at du stort set ingenting får. Så er det i virkeligheden bedre blot at spise én grovbolle med en masse magert kødpålæg istedet. Og ja, når du er 16 år og tillige høj, kan du også sagtens spise mere.

    Det er flot at du har tabt dig og tillykke med det =) Men pas nu på! På nuværende tidspunkt vejer du meget lidt i forhold til din højde, så måske har du tabt dig for meget. Det er forståeligt at du er bange for at tage på igen og du skal selvfølgelig heller ikke proppe dig med en masse usund og fed mad blot for at øge in BMI (med mindre at du er MEGET tynd, for ja, så ville det nok være en god ide lige i starten). Istedet kunne du fokusere på netop at opbygge dine muskler og øge din vægt på den måde. Det ville på ingen måde skade dig at tage på, det skal jo bare ikke være rent fedt, men muskler.

    Så begynd istedet at spise flere kalorier (af den gode slags) og få din vægt op på en sund måde. Spis en masse magert kød, grøntsager og frugt. Magre mejeriprodukter er også fint i en passende mængde. Kort sagt bør du egentlig bare spise når du er sulten (gerne 5-6 gange dagligt, bestående af morgenmad, frokost, aftensmad og 2-3 mindre mellemmlåtider). Så længe det er en sund kost du indtager, er det bare en rigtig god ting. Og ja, så er en god portion havregryn eller en grovbolle med kødpålæg, bedre end rundstykker med pålægschokolade, hehe.. Men det lyder det også til, at du godt ved =)

  22. Tillykke med vægttabet!

    Der ser ud til at du er kommet rigtig godt fra start, så det er godt at høre! Hvis du fortsætter i samme stil, skal du nok opleve nogle rigtig gode resultater. Dit kcal indtag ser også rigtig fint ud og det lyder til at motivationen er i top, så det kunne jo ikke være bedre!

    Rigtig god ide med bloggen også, det giver lige et ekstra skub og øger motivationen endnu et hak=)

    Keep up the good work! Og fortsæt endelig med at poste din fremgang!

  23. Som CFK1, og du selv skriver, så er det helt sikkert spejlet - og ikke vægten - som bedst indikerer hvorledes fremgangen er! Ingen tvivl om det! Både muskelmasse, blodvolumen og mange andre ting spiller ind på vægten, og kan derfor give et misvisende resultat. I princippet kunne man fuldstændig droppe vægten, og udelukkende tage højde for hvad spejlet viser! (du kunne med fordel tage nogle mål af din krop såsom talje, hofte, arme, lår, bryst mv., da du på denne måde kan følge dine resultater: muskler vejer jo mere end fedt, men fylder mindre)

    At beregningen af dit ligevægtsindtag muligvis er sat til et for højt tal er meget muligt! (husk at man skal være meget ærlig omkring ens daglige aktiviteter og ikke pynte på tallene). Ens individuelle forbrænding har en stor betydning, og der er utrolig mange andre indre fysiologiske processer som spiller ind, og man kan, som tidligere sagt, derfor ikke stole blindt på resultatet. Du siger også selv, at du derfor har trukket lidt fra, og det synes jeg, er en god ide, eftersom det er vægttab vi taler om. Måden at beregne tallet på, passer ikke på alle mennesker, og ens fornuft bør derfor spille ind. Personligt mener jeg også at mit ligevægtsindtag blev sat for højt, og derfor har jeg sat det lavere. (du kan evt søge på nettet efter forskellige måder at måle det på, og derefter beregne gennemsnittet og forholde dig til det). Beregningen skal kun bruges som vejledning, så man har en ide om, hvor man cirka bør ligge. Men som sagt, brug din sunde fornuft, og hvis du taber dig, vil det indikere, at du temmelig sikkert gør tingene rigtigt og ligger i kcal underskud.

    At ens forbrænding sættes kraftigt ned, efter en druktur, skyldes mange ting. Groft sagt, kan man dog sige, at den vigtigste grund er, at kroppen prioriterer det højere at "nedbryde" al den alkohol som man har indtaget (som jo på mange måder er gift for kroppen), og derfor vil den prioritere det lavere at forbrænde fedt og andre kcal. Hvis man derfor spiser et stort måltid fed mad, dagen derpå, vil meget af dette ikke blive forbrændt og istedet sætte sig som fedt. Noget af fedtenergien som man indtager, vil selvfølgelig blive brugt på de mange processer som er igang, men det er langt fra nok. En helt anden ting er, at man får det langt bedre fysisk, af et sundt måltid, og efter at have pint kroppen med alkohol, mangel på søvn, osv. osv., vil man vel også gerne forsøge at behandle den lidt godt igen, så den kan komme ovenpå bedst muligt og hurtigst muligt! :smile:

  24. Først og fremmest - JA! Det vil være en rigtig god ide for hende, eller jer begge, at læse diverse artikler omkring ernæring OG træning! Den nemme vej, ville være at stikke jer en kostplan i hånden, men en sådan ville ikke fungere optimalt på sigt, da hun/I således ikke aner hvorfor I spiser som I gør. For hvad gør man så, hvis man pludselig er nødsaget til at afvige fra planen? Hvis I er seriøse omkring dette vægttab, så kig rundt på nettet - der er tusindvis af artikler som handler om netop vægttab. I finder endda en masse gode basisartikler herinde på MOL, som er rigtig gode til "nybegyndere". I er nødt til at skabe jer en grundviden omkring hvilken næring kroppen har brug for, før I kan begive jer ud i at udarbejde en kostplan.

    Som nybegynder, kan det syne som et uopnåeligt projekt, at fremskaffe sig al den viden man behøver, men faktisk er det slet ikke så besværligt. Start med at læse de artikler I finder herinde, omhandlende vægttab, og se eventuelt i de forskellige tråde også! Hvis I har svært ved at huske alle "informationerne", så læs artiklen igen, eller skriv noter til de helt basale principper, som fremføres.

    De 4-5 kg som kæresten vil tabe, er ikke meget, og det kan sagtens lykkes. Hvis hun tillige vil stramme op, bør hun selvfølgelig lægge stor vægt på at træne både konditionstræning og styrketræning (begge dele er ligeledes centralt i forbindelse med vægttab).

    Desværre er der ingen nemme løsninger, så hvis et vægttab er noget som betyder meget for hende/jer, bliver hun/I simpelthen nødt til at lægge nogle kræfter i projektet =) Du skriver at I mangler ideer til et fornuftigt træningsprogram, men eftersom du tillige skriver, at I begge er lidt "dovne", er det yderst vigtigt, at I finder en form for træning, som I finder attraktiv! Ellers vil I formentlig køre surt i programmet, og droppe det igen. Hvis det er muligt for jer, at finde noget som I begge synes er sjovt, vil det øge motivationen til at træne betydeligt. I kunne jo evt træne sammen, hvilket jeg personligt selv synes er rigtig hyggeligt! Det er en rigtig god ide at hun er begyndt til Volleyball (motivationen igen), men jeg vil dog mene, at det er for lidt, kun at træne to gange ugentligt. Træningen skal selvfølgelig passe ind i ens fritid, men det optimale ville være, hvis hun trænede 4-5 gange ugenligt (både kondition og styrke)

    Med hensyn til kosten, vil det være langt bedre, hvis hun spiste 6 gange dagligt, istedet for 3. Portionerne bør i den forbindelse være mindre. Fastfood er selvfølgelig ikke en "option", hvis man ønsker at tabe fedt, hvilket siger sig selv. Hvis denne kost er grundet en meget travl hverdag, skal man selvfølgelig forsøge at finde en kost, som ikke vil være alt for tidskrævende, og det er da helt sikkert også muligt.

    Mht forberedelser, er den vigtigste selvfølgelig at læse en masse om kost og træning! Det kommer I simpelthen ikke udenom. Som du selv skriver, kan det da ligeledes være en rigtig god ide at skrive sine mål op (jeg går ud fra at disse "mål" er en betegnelse for de forandringer hun ønsker), da det vil give en bedre fornemmelse for, I hvilken retning I skal gå, samt øge motivationen. det kan også være en god ide at skrive de fysiske mål ned (vægt, taljemål, hoftemål, benmål mv.) da I på denne måde kan følge fremgangen. Hvis hun øger mængden af sin træning, vil hun "muligvis" opbygge muskler, og der vil ske en ændring i blodvolumen, og begge dele påvirker vægten. Hun bør derfor fokusere mindre på hvad hun vejer, og mere på målene - altså om hun bliver smallere i livet, omkring lårene mv.

    det kunne også være en god ide at skrive ned hvad hun spiser på nuværende tidspunkt, da det gør det nemmere for os andre, at forholde os til, samt til at give jer en bedre vejledning.

    Du/I kan også læse mit første indlæg i tråden "Vægttab på kort sigt", da det giver en hurtig og kort forklaring omkring nogle af de vigtigste principper i forbindelse med vægttab.

    MEN: Læs noget mere, og så kan I vende tilbage, og skrive hvordan det går, og stille nogle mere konkrete spørgsmål til medlemmerne af MOL.

    (Med mindre I viser at I har brugt noget tid på egen hånd, til faktisk at undersøge noget omkring emnet, vil der formentlig ikke være særlig mange, som gider svare på jeres spørgsmål). Så brug lidt tid på det - det er faktisk meget spændende læsning! Og så er det jo bare rart at vide hvordan ens krop fungerer, og hvad man kan gøre for, at den har det godt!

    Held og lykke med det!