sune18

Medlemmer
  • Posts

    152
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by sune18

  1. Super god og lærerig artikel! :4thumbup:

    Jeg er ny herinde, og har ikke meget forstand på hverken vægttab eller stofskifte, så derfor har jeg et spørgsmål omkring stofskiftet:

    Jeg har hørt, at hvis man ligger i energiunderskud over en længere periode, vil stofskiftet tilpasse sig dette energiindtag, så man ikke kan tabe sig længere. Hvis dette er sandt, hvad vil der så ske, hvis man begynder at spise det, der svarer til ens oprindelige ligevægtsindtag? Vil man så tage på eller vil stofskiftet så igen tilpasse sig, og i så fald - hvor lang tid vil det tage?

    Håber på, at en er i stand til at svare på mit spørgsmål, for det er noget, jeg virkelig undrer mig over. :smile:

    Trækker lige en gammel tråd frem, men jeg sidder med en bachelor opgave omhandlende vægttab. Jeg har brug for at finde noget litteratur omkring BMR og hvordan dette kan påvirkes ved at ændre i fordelingen af muskel- kontra fedtvæv, altså hvordan man ved at lave fysisk aktivitet (øge muskelmasse) også kan øge BMR - someone??

  2. Jeg er klar over Vo2 max både relativ og absolut.

    Hvad vil i sige fordele og ulemper er ved de to forskellige tal?

    Lad os antage at jeg har en iltoptgelse på 4900ml/min og et kondital på 48,7 - hvad siger dette så om min arbejdsevne i henholdsvis vægtbærende sportsgrene og ikke vægtbærende. Det jeg mener er om man kan sige, at jeg har en større arbejdsevne i en ikke kropsvægtbærende sportsgren fremfor en vægtbærende - eks. jeg vil performe bedre i cykel på fladvej end løb på fladvej?

    Kom meget gerne med links til litteratur, gerne på dansk.

  3. I hvilken grad hænger eksempelvis et lavt blodsukker sammen med ens blodtryk?? Tænker hvis man er ekstrem og ikke spiser stort set noget, kan dette have indflydelse på ens blodtryk eller er det 2 forskellige ting, som intet har med hinandne at gøre??

  4. Kan godt være det bare er mig, men taget i betragtning at du skal til at begynde med at træne, ville jeg ikke umiddelbart kaste mig ud i dødløft lige pt... Start med at lave back extensions eller find en "maskine" og få oparbejdet noget muskelkraft, inden du går igang med frie øvelser, som kræver en del teknik, især dødløft.

  5. @ Stubbe

    Har du mulighed for at uddybe hvilke forhold der skal gøre sig gældende for om transittiden enten forkortes eller forlænges i tyndtarmen?

    Hvordan kan det være at transittiden i ventriklen forlænges? Umiddelbart vil jeg mene den forkortes i alle dele af kroppens "fordøjelsessystemer", men er som sagt ikke professor og vil derfor meget gerne have en forklaring. Har fosøgt at Google det, men har ikke lige umiddeelbart kunne finde nogen nærmere forklaring.

  6. Jeg sidder netop og diskuterer kostfibre med en studiekammerat.

    Ved indtagelse af kostfibre hvad gør sig så gældende? Opstiller nogle forskellige udsagn i meget genre må kommentere på.

    - Hvis fiberindtaget øges - øges ligeldes fødens tid i tarmen.

    - Hvis firberindtagaet øges absorberes flere næringsstoffer.

    Kom gerne med flere uddybende kommentarer og tanker omkring kostfibre?

  7. Træner du dit program hver anden dag + spinning og boksning ? Ang. opvarmning ville jeg nok bruge 10 - 15 min...

    men ok, hvis du føler dig varm efter 6-8 min er det måske fint ?

    Hvis du vil ned i vægt kunne du også kombinere med løbeture på min. 45 min. da det er efter 45 min ca. at kroppens fedtforbrænding øges. Men du træner

    måske også spinning over 45 min pr. session ?

    Som Mugge skriver er det måske ikke det mest optimale interval-program du har valgt ? Hvis det var mig ville jeg helt klart vælge at Køre styrkeintervallerne igennem først og derefter så sætte løbebåndet på et interval program. Når du er helt flad i de sidste 15 min af dit program

    er det helt sikkert nemmere bare at koncentere sig om at holde sig oprejst på løbebåndet end at holde balancen med håndvægte, trætte mavemuskler, fråde om munden og samtidigt kigge efter hende den lækre ovre på stepmaskinen... :o)

    Rob

    Træner det et par gange om ugen er min plan - alt efter hvordan min øvrige træning kommer til at se ud.. Tja opvarmning er stadig noget jeg går og er igang med at finde ud af..

    Ja jeg vil ned i vægt. Hvad bygger du din udtalelse på at fedtforbrændingen højere efter 45 min? Efter min mening har tiden intet at sige i forhold til min kredsløbstræning - det er intensitet og tid der sammen afgør mit forbrug af kalorier og derved i sidste ende min frobrænding af fedt.

    Jeg kunne vælge at køre styrkeprogrammet, men så skulle jeg ligge ekstra pauser ind imellem de forskellige øvelser for at kunne løfte noget. Det samme gør sig gældende for intervaltræningen. Meningen er jo netop at presse musklerne når jeg er presset på pulsen. Jeg er ikke interesseret i hvad der er nemmest men hvad der er mest givtigt på kortest muligt tid.

  8. Gode overvejelser mugge..

    Med hensyn til pause (styrketræning) imellem intervallerne tror jeg umiddelbart ikke at det skader udbyttet af min intervaltræning nævneværdigt? Med hensyn til skadesrisiko vil den nok i mindre grad være påvirket i negativ retning - dog tror jeg ikke det er noget vildt. Jeg er aldrig blevet skadet af løb og syntes generelt jeg er ret god til at afkode min krop. I dagens træning følte jeg mig ihvertfald klar til alle intervallerne både fysisk og psykisk - nok endda i højere grad psykisk end jeg ville have gjort ved normal intervaltræning.

    HVad vil jeg have ud af det på styrketræningssiden? Ja jeg forventer ikke at jeg hverken vokser eller bliver ekstremt stærk af det. Dog forventer jeg at mine muskler i højere grad bliver i stand til at arbejde hårdere/mere optimalt under pres (læs. med høj puls) end ved konventionel muskeltræning. Endvidere syntes jeg det er interessant at se hvor meget man kan nå på kortest mulig tid - forstået på den måde at jeg i dagens træning har nået både en omgang interval træning som måske normalt ville tage 50 minutter. Derudover har jeg også fået presset mine muskler ekstremt hårdt.

    Jeg prøver meget denne træning af fordi jeg gerne vil presse mig selv mest muligt på kredsløbet og øge mine musklers evne til at arbejde med mindre ilt og restitution end normalt.

    Giver det mening?

  9. Kørte det første gang i dag. Tidsrammen blev holdt 100%.

    Træningen blev som følger:

    5 løbeintervaller af (1 min 8 km/t og 4 min 13 km/t)

    Styrkeøvelser:

    1) Armbøjninger 75 repetitioner.

    2) Rows 100 reps med 40kg.

    3) Mave situps 105 repetitioner.

    4) Skulder siddende Rnold presses uden ryglæn 70 repetioner med 12kg dumbells.

    5) Dødløft 60 repetitioner med 60kg.

    Som skrevet i det originale indlæg blev løbeintervallerne og styrkeøvelsere kørt skiftevis med 1 minuts pause - udelukkende for at kunne nå at komme fra løbebånd til den pågældende øvelse og tilbage.

    Næste gang satser jeg på at løbeintervallerne skal være lidt hårdere end i dag. Bliver enten 13.5 km/t eller 14 km/t. Ligeledes vil jeg selvfølgelig forsøge at sætte nye rekorder i styrkeøvelserne - med det i mende vil vægten i de pågældende øvelser blive bibeholdt. På længere sigt vil jeg satse på at køre forskellige øvelser fra gang til gang og måske kun have i retning af 2 træninger med samme øvelser. Endvidere vil jeg på længere sigt sætte kg op i de pågældende øvelser for derved at undgå stagnering.

  10. Jeg sidder og gør mig lidt tanker om et nyt program jeg godt kunne tænke mig at prøve af. Baggrunden for at prøve dette program er at komprimere tingene, udnytte pauser, få lavet interval træning og presse kroppen til det maksimale..

    Min baggrund/generelle træning i øvrigt: Jeg er for tiden i en fase hvor jeg er på vej ned i vægt. Dette gøres bl.a. ved løb, boksetræning og spinning. Derudover fokuserer jeg selvfølgelig meget på kosten. Udover min konditionstræning forsøger jeg at få lavet styrketræning ca. 4 gange om ugen primært for at bevare muskelmasse og styrke.

    PÅ det seneste er jeg blevet meget bidt af tanken ideen om funktionel styrketræning, syretræning og generelt presse kroppen på måder jeg ikke har prøvet før ved konventionel styrketræning.

    På baggrund af ovenstående går jeg med ideen om at lave et program som jeg kan lave på præcis 1 time, hvor jeg får trænet hele kroppen rent muskelmæssigt og samtidig får lavet hård interval træning. Jeg har dog ikke prøvet noget lignende før og vil derfor gerne have en masse råd med på vejen både udfra egne erfaringer, generel videnskab og hvad i ellers har at byde ind med.

    Jeg forestille mig programmet kommer til at indeholde en 6-8 minutters grundig opvarmning af hele kroppen hvorefter jeg vil være klar til at kunne køre på i alle muskler og led.

    Derefter hedder den:

    5 min. løb (1 min roligt efterfulgt af 4 min på max) - 1 min. pause

    5 min. max. reps. armbøjninger/bænkpres med ca. 60 max. 1 min pause

    5 min. løb (1 min roligt efterfulgt af 4 min på max) - 1 min pause

    5 min rygøvelse max reps. evt. dødløft - 1 min. pause

    5 min. løb (1 min roligt efterfulgt af 4 min på max) - 1 min pause

    5 min. skulderøvelse max. reps. forestiller mig en øvelse som stående Arnold presses eller lignende der stiller krav til balance. 1 min. pause

    5 min. løb (1 min roligt efterfulgt af 4 min på max) - 1 min pause

    5 min. rygøvelse max. reps. evt. pullup eller tilsvarende.

    5 min. løb (1 min roligt efterfulgt af 4 min på max) - 1 min pause

    5 min. armøvelser max. repetitioner biceps/triceps.

    Generelt kan det siges om intervallerne at de skal være lige hårde. Eksemeplvis 1 minut på 8/kmt efterfulgt af 4 minutter på 14/kmt.

    I styrketræningsøvelserne står det mig frit for hvor mange repetitioner jeg vil køre af gangen. Målet er dog for alle øvelser at tage så mange repetitioner som overhovedet muligt over en periode på 5 minutter.

    Pausen på det ene minut ville jeg egentlig gerne have undgået. Jeg ser mig dog nødsaget til at inddrage denne for at ensrette det og samtidig have muligheden for at komme fra løbebånd til vægttræningsøvelse.

    Jeg forestiller mig jeg vil køre programmet 1-2 gange ugentligt og forsøge at slå rekord hver gang både med hensyn til løbet og antal repitioner i de forskelllige øvelser. Udover dette vil jeg så ligge noget fullbody træning ind alt efter hvad der passer til mit ugeprogram.

    Hvordan syntes i ideen lyder og tror i det vil være givtigt for mig og på hvilke områder? Jeg er meget åben overfor forslag til øvelser, ændring af intervaller eller andet. Det eneste jeg umiddelbart har en ide om er, at jeg i starten helst vil undgå chins og dips, da jeg stadig er for tung til at kunne give den rigtig gas med disse 2 øvelser.

    Håber på en masse input:)

  11. Sidder og søger efter spinning events indenfor landets grænser. Tænker på 24-timers spinning, marathon spin og lignende arrangementer.. Hvis folk ved noget så meld gerne ud, da jeg ikke lige kan finde noget via google..

  12. Jeg har selv købt cykel igennem bike-discount.de for nylig. Købte en Cube LTD SL 2007, som jeg indtil videre har været meget tilfreds med. Har kørt på den et par måneder og kan mærke at gearene lige skal justeres snart, men det må man vel forvente når man bruger dem hårdt:)

    Skriv bare pm hvis der er noget i er i tvivl med i forhold til køb igennem bike-discount.de. Så kan jeg da sige hvad min erfaring er.. Kender dog ikke det vilde til cykler generelt.

  13. Hej

    jeg laver for tiden en del shakes bl.a. bestående af protein, jordbær, mælk og udos. Jeg søger derfor et godt råd til hvad jeg kan putte i for at få en masse kostfibre? Jeg så gerne at disse fibre kom "alene" - altså uden en masse kulhydrater eller andre næringsstoffer.

    For tiden spiser jeg det med axa fibersund oven på, men ville være lækkert hvis der fandtes andre alternativer, gerne som egenede sig til at komme i blenderen:)

  14. eg søger lidt hjælp indenfor et område hvor jeg stort set intet ved.

    Mig og et par kammerater har netop invisteret i mountainbikes og nu kunne vi godt tænke os at komme ud og bruge dem. Vi overvejer derfor kraftigt en cykelferie til sommer i eksempelvis norge.

    Jeg søger derfor brugbar info til planlægning af en sådan ferie. Jeg kunne godt tænke mig at høre om nogen ved hvordan det er i Norge, må man sove i telt som man vil? Ligesom i Sverige hvor naturen er "allemands" eje.

    Hvordan får vi lettest planlagt en rute i grovtræk?

    Hvilket udstyr er et must til en sådan udendørs ferie? Kom gerne med forslag til en udstyrsliste. Overvejer til denne tur at investere i en taske som er brugbar til et sådan formål - nogle forslag?

    Kom gerne med supplerende info hvis i kommer tanke om noget ala evt. ting man burde komme forbi eller lignende.

    På forhånd tak..

  15. Hvis du vil have spinning cykel så skal 1 prioritet være af mærket bodybike, det er de bedste. Hvis du ikke kan få fat i sådan en så gå efter fitness bike, men bodybike is the master of spinning! Du kan ofte finde dem brugt på den blå avis til omkring 2000-3000 i en udemærket kvalitet. Jeg har selv solgt en bodybike derinde for 2000 som var kanon kvalitet.

  16. Er der nogen der vil sælge eller ved hvor man kan købe dem biligst? Link gerne eller PM.

    Hvilke skal man have for at have et godt udgangspunkt trainer og 1 eller også 2. Tænker til at starte op med?

  17. Ved ikke lige om det er det rigtige sted at oprette denne forespørgsel! Det jeg søger er et chin/dip stativ, som man kan klappe sammen. Jeg har tidligere set reklamer for det i et magasin, men kan selvfølgelig ikke huske hvilket. Det var forholdsvis dyrt, men tilgengæld også super smart og handy! Er der nogen der kan hjælpe mig til en side på nettet hvor noget lignende kan købes? Gerne indenfro EU.

    på forhånd tak for hjælpen.

  18. Ved der allerede er et pinnedopskriftsemne, men kunne godt tænke mig at denne tråd kunne blive inspiration til alle os der er ejer af en mikroovn. Jeg har selv lige anskaffet mig en. Så kom med alle de gode, velsmagende opskrifter.

    Det kune være fedt hvis det primært var til diæt. Jeg selv den er genial til diverse slags grød, som er velegnet til diæt. Bl.a. havregrød, øllebrød osv.

    Så smid dem ud hvis i har nogle gode ideer..