cykeltaxa

Medlemmer
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by cykeltaxa

  1. Mange tak for jeres gode svar.

    Grunden til at jeg ønsker GPS i uret er så jeg kan følge med i hvor langt jeg løber, imens jeg er ude.. På den måde vil jeg ikke være bundet til at løbe de samme ruter gang på gang. Tænker at det kunne gøre mine løbeture lidt mere interessante, nu hvor de begynder at blive længere.. Og samtidig, som Mollerup også nævner, til at give mig en ekstra motivationsfaktor når jeg kan se min hastighed og sammenligne fra gang til gang. Det er i hvert fald det der motiverer mig når jeg løber på løbebånd.

    Bruger selv løbeopmåleren her på siden pt., men tror det vil fungere bedre for mig at kunne følge med undervejs i stedet for først at kunne gøre det når jeg kommer hjem..

    Jeg tror jeg vil kigge nærmere på 305'eren :)

  2. Hej MOL

    Jeg er på udkig efter et nyt pulsur da mit billige dameblads-pulsur har sunget sit sidste vers. Pulsfunktionen her virkede dog meget dårligt, så jeg er lidt tilbageholdende med at bruge en masse penge på et nyt pulsur hvis det bliver det samme, og derfor spørger jeg lige jer til råds... :)

    Jeg ønsker at kunne holde øje med både puls, fart og distance..

    Jeg har fået anbefalet Garmin's ure, og har lige pt kig på enten Forerunner 305 eller Forerunner 60 (m. puls og løbepod) - men jeg ved ikke rigtig hvilke af disse to der er bedst?

    Er der forskel på om ens løb måles via GPS i uret eller en løbepod i skoen?

    Kan i anbefale andre ure end disse to?

    Hilsen Amanda

  3. Jeg har også døjet med skinnebensbetændelse gennem snart 4 måneder.. Og jeg kan stadig ikke engang holde til 20 min gå/løb på løbebånd. Prøvede sidst for nogle uger siden med 5 min gang, 5x1min intervaller og så 1 min gangf imellem og 5 min gang til slut.

    Så jeg er hoppet på crosstrainer, styrketræning, step og spinning indtil i hvert fald 1. august..

    Min erfaring fra tidligere er at det eneste der hjælper er at styrke området vha. styrketræning inden man begiver sig ud at løbe igen, men som dig vil jeg gerne undgå for store lægmuskler så det er lidt en kattepine.. Savner at løbe :(

  4. Hold jer fra det opreklamerede pis.

    Lad mig prøve kort at pointere nogle ting for jer, uden at konkludere på det. I kan stille specifikke spørgsmål bagefter, hvis det er. Jeg vil bare lade tallene stå for sig selv. Det er ikke for sjov, at der findes anbefalede værdier indenfor mad.

    http://nupo.dk/produkter/

    Pr. 100g:

    342 kcal

    44g protein

    21g kulhydrat; heraf 18 er sukkerarter

    9,5g fedt, heraf 2,7 mættet

    14g kostfibre.

    Til mikronæringsstofferne har vi adskellige ting, hvor _alle_ er enten = eller > 100% ADT(Anbefalet Daglig Tilførsel) pr. 192g. Det svarer vel til, at Nupo indeholder en halv multi-vitamin/mineralpille pr. 100g.

    Hvis man skal foretage sig et fornuftigt vægttab, bør man finde sit stofskifte og bakke det nogle kalorier ned. Lad os være rigtig venlige og sige, at en kvinde skal indtage 2500 kcal om dagen for at tabe sig. (Mine damer og herrer, husk, at daglig bevægelse også tæller med i kalorieregnskabet og 2500kcal er fint sat, for en overvægtig person, som aktivt prøver at tabe sig igennem motion, hvilket må siges at være et absolut must). Lad os være venlige at sige, at en tredjedel af kalorierne kommer fra Nupo, på baggrund af at trådstarter erstatter de 2 største måltider med dette flydende bras.

    Vores person bør så indtage 1665 kcal fra Nupo. Det giver ca. 500g Nupo, hvilket giver:

    220g protein

    105g kulhydrat, heraf 90g fra sukkerarter.

    47,5g fedt, heraf 13,5g fra mættet fedt

    70g kostfibre.

    Hvis vi regner disse kalorier sammen, så har vi

    Protein: 880 kcal

    Kulhydrat: 420 kcal

    Fedt: 427,5 kcal

    I alt: 1727,5. Det er okay ramt, synes jeg. Jeg gider ikke til at forklare hvorfor tallet er skævt.

    Herunder er energifordelingen på makronæringsstoffer:

    51 % fra protein

    24 % fra kulhydrater

    25 % fra fedt

    Derudover indeholder denne 'kostplan' hvad der svarer til 2½ vitaminpille om dagen. Vil du spise 2½ vitaminpille om dagen? Det svarer til, at du, fx i Nupo's tilfælde, får 640% kobber af den daglige anbefalede tilførsel. Wikipedia fortæller mig:

    "The DRI Tolerable Upper Intake Level for adults of dietary copper from all sources is 10 mg/day". Indholdet af vores Nupo-kostplan leverer 5,75 mg.

    Det var bare et eksempel jeg tog for at pointere, at ekstra vitaminer/mineraler skam er farlige. Jeg vil dog gerne pointere, at ovenstående ikke er helt korrekt i praksis, da mineraler har det med at 'dominere' over hinanden. Der er også andre ting der spiller ind, men faktum er, at det er en uhyggelig høj dosis for en drik.

    Lad os også se på energifordelingen af makronæringsstoffer. Den anbefalede energifordeling er som følger:

    10 – 15 % af protein

    50 – 60 % kulhydrater

    max. 30 % fedt

    Lad der ikke herske nogen tvivl om hvilken kur denne Nupo-kur minder om. Atkins til en hvis grad, selvom mængden af mættet fedt selvfølgelig er en del mindre, grundet det lavere kalorieindtag.

    Når man er på en Nupo-kur kommer man jo ikke i nærheden af 500 g. Nupo om dagen! Så det at man når op på 5,75 mg copper hvis man indtager 500 g er jo på ingen måde relevant.

    Mener at huske at der er 55 g pr. brev eller noget i den stil. Og anbefalede indtag er max 6 om dagen, og det er hvis man ikke indtager andet.

    De fleste kører vel kuren som trådstarter og holder sig til 2-3 breve om dagen.

    Efter min mening er Nupo en glimrende måde at cutte ned på imens man samtidig er dækket ind mht. vitaminer og mineraler.

    Desuden har det en god mættende effekt, smager fint og er let at tilberede.

    Når jeg har lange arbejdsdage fra 8-21 spiser jeg ofte Nupo enten til morgenmad efter træning (let at medbringe og blande op i en vandflaske) eller til aftensmad når jeg kommer hjem efter en lang og hård dag og ikke orker at bevæge mig ud i køkkenet.

    Nupo er jo ikke noget man skal leve sit liv på, men en fantastisk kickstarter eller som måltidserstatning i perioder. Og det er jo det det er lavet til.

  5. Mit gæt vil være at din krop slipper nogle væskeophobninger.. Dermed vil din samlede masse blive mindre = højere fedtprocent.

    Får du også målt værdier for fedtfri masse og massen af vand i kroppen? Tror svaret kan findes her...

  6. Tusind tak, det var lige noget som USG jeg ledte efter!

    Tror deres letøvede hold er lige det jeg har brug for...

    Er der nogen der kan fortælle om de listede priser er for hele sæsonen eller pr. måned?

    Jeg er lige pt. ikke studerende :)

    Og hvad vil jeres vurdering være ifht. at lære teknik ved blot at træne 1 gang pr uge? Jeg har ikke travlt, men vil selvfølgelig også gerne se en udvikling indenfor en nogenlunde nær fremtid.

    Har mulighed for at svømme alene udover og cykler (pt spinning og transport) flere gange om ugen.

    Løber også (er dog skadet nu) og dyrker pilates/yoga samt lidt alm. styrketræning med vægte ved siden af, så udvikling af kondition og styrke er der styr på. Skal kun lære teknikken og have noget erfaring i vandet.

    Mvh. Amanda

  7. Hej,

    er der nogen her der kan anbefale en svømmeklub i KBH med let øvede/begynderhold der ikke kun er rettet imod børn?Har prøvet at søge men møder kun enten børne- eller elitehold...

    Svømmer sådan ganske hæderligt men vil gerne lære noget teknik så jeg kan komme til at svømme bla. crawl uden at være komplet færdig efter 15 meter ;)

    Det er med henblik på at kunne prøve kræfter med noget triatlon engang i fremtiden :)

    Mvh Amanda

  8. Tak for jeres svar begge to. Vil i hvert fald kigge lidt på nogle crossfit-programmer, selvom min opfattelse altid har været at det mere er et "brand" end blot en træningsform...

    Kan desværre heller ikke sjippe pga. skinnebensbetændelsen.

    Har aldrig prøvet cirkeltræning udover noget ala det til motionsboksning..

    Men er det ikke bare at vælge forskellige styrkeøvelser med ca. 30 sek. pause til skift imellem øvelserne?

  9. Hej :)

    Jeg plejede at løbe omkring 40-50 km. om ugen + spinning og styrketræning, men fik for ca. 3 måneder siden skinnebensbetændelse i begge ben. Min træningsmotivation faldt drastisk da løb var det der plejer at drive mig ud af døren, og jeg finder både spinning og crosstrainer ganske kedeligt i længden.

    Holdt så noget pause med max. en tur i centeret om ugen pga. eksamensperiode, arbejdspres osv... Men har i de 3 måneder jeg ikke har kunne løbe nu taget over 9 kg på. Det er helt selvforskyldt og også pga. at jeg har ladet kosten sejle og drukket alt for meget alkohol. Maden hart jeg dog fået styr på igen og har har tabt det første kg siden mandag.

    Men mit spørgsmål går egentlig på om nogen har et godt cardio-program, gerne med noget intervaltræning liggende? Min form pt. er stort set ikke-eksisterende. Jeg plejede at løbe 10 km. på lige knap 55 min, så var i fin form inden skaden og vil gerne tilbage på det niveau. Gerne med lidt forskellige cardio-maskiner så jeg får lidt afveksling :)

    Det må må ikke indeholde løb, da bare det at gå på et løbebånd desværre gør at jeg bliver øm igen.

    Jeg kan desværre kun træne på temmeligt skæve tidspunkter pga. arbejde (6-7 morgen primært) så det må heller ikke være bygget op omkring holdtræning.

    Ved det er besværligt, og det er derfor jeg prøver at høre jer herinde :) Håber i har nogle gode programmer liggende :)

  10. Jeg synes det lyder som om du er super motiveret for at ændre dine motionsvaner og få en sund og slank krop :)

    Jeg mener dog at 3xdaglig træning er alt for meget, og jeg tror ikke at det vil give en flottere krop meget hurtigere end max. 1 eller 2 daglige træninger.

    Kroppen vil simpelthen blive for udmattet i længden når den ikke får tid til at hvile og restituere.

    Vil også anbefale dig at tage en ugentlig fridag. Både for kroppens og motivationens skyld. På denne dag kan du evt. gå eller cykle en lille tur, hvis du slet ikke kan sidde stille ;)

    Du bør nok også udarbejde en kostplan der sikrer at din krop har grundlaget i orden til at blive stærkere og sundere, i stedet for at blive nedbrudt i længden, især hvis du vil konditionstræne hver dag.

    Held og lykke :)