Bueskytten

Medlemmer
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Bueskytten

  1. Jeg har lige læst lidt om tabata, og der er en ting der undre mig:

    Hvordan kan man komme op på 170% af VO2max?

    Sådan som jeg har forstået det, så er VO2max den volumen ilt kroppen maksimalt kan forbruge, altså ligegyldigt, hvor meget intensiteten øges, så forblive ilt forbruget det samme.

    Betyder 170% VO2max så at det er 170% af den intensitet, hvorved VO2max opnåes?

  2. Nu har jeg ikke en klap forstand på bueskydning, men det lyder nu til, det du bør træne er udholdenhed/statisk styrke, så du kan holde buen spændt i længere tid uden at stresse.

    Det lyder meget rigtigt venaN. Har du nogle god råd til hvordan man gør det bedst muligt?

  3. Tak

    Det lyder som om jeg bliver nødt til at snakke med min træner om hvad han mener.

    Neural aktivering og teknik er svære at adskille. Både hurtige og langsomme bevægelser kan bidrage til muskelvækst. Hvilken situation ønsker du at blive stærkere i?

    Mvh Andreas

    Jeg er bueskytte så jeg har brug for smidige muskler, som stadig er stærke og langsomt kan øge spændingen og når jeg slipper skal musklerne eksplosivt øge spændingen fra ca. 80-85% til 100%.

  4. Hej alle sammen

    For nogen tid siden læste jeg et Topic om hvad der har indflydelse på ens styrke, der blev nævnt 3 ting, men den 3. havde kun indirekte indflydelse. De 3 ting var

    1. Muskel størrelse

    2. Nervesystemts evne til aktivere muskelen

    3. Teknik(har kun indflydelse når man måler styrken)

    I sidste uge sagde min træner til mig at jeg skal sørge for kun at træne nervesystemets evne til at aktivere musklen, selv om det ikke er muligt fuldt at skille træning af muskel størrelsen og nervesystemets evne til at aktivere musklen ad, så sagde han at den bedste måde at træne nervesystemets evne til at aktivere musklen er at udføre øvelserne i meget langsomt og kontrolleret tempo.

    Men jeg vil lige høre jer om i har flere gode råd til hvordan man træner nervesystemets evne til at aktivere musklen frem for muskel størrelsen?

  5. Hej alle sammen:)

    Når jeg tager armstrækkere(armbøjninger, hvad du nu vil kalde det) får jeg meget ondt i mine håndled, når jeg tager dem med flad hånd, mens der ingenting er når jeg tager dem på knoerne. Men mine knoer er ikke hærdede nok til at jeg kan gøre det endnu, men jeg har set noget udstyr engang, som skulle gøre at hænderne har samme position, som når det bruger knoerne, men uden at knoerne rør gulvet. Det ser nogenlunde således ud: Set forfra, set fra siden og set ovenfra. Man har så en i hver hånd.

    Så hvis nogen kender det, vil det virkelige hjælpe mig, hvis I kan fortælle mig hvad udstyret hedder.

    post-23183-126244371541_thumb.jpg

    post-23183-126244372723_thumb.jpg

    post-23183-126244374491_thumb.jpg

  6. Jeg var endelig begyndt at kunne se fremskridt med min styrketræning, men så her for et par dage siden kunne jeg blev antalet af gentagelser jeg kunne tage i hvert sæt reduceret med ca. 30%.

    Jeg har ikke ændret noget i mit træningsmønster, så jeg ville vide om det er noget der sker for alle når de lige er begyndt at styrketræne?

    Hvad kan jeg eventuelt gøre for at komme ud af det igen, og tilbage på rette kurs?

  7. tak for hjælpen, Jesper Vejle, passer meget med det jeg også hørt men ville lige være sikker.

    Ps jeg vil skal ikke have store muskler da det kan ødelægge min bueskydning, og da jeg endelig er på vej mod danmarks toppen, ville det være synd at ødelægge det med store muskler.

  8. Jeg er bueskytte og har brug for lange, smidige men stærke muskler. Men jeg har ikke så meget tid i daglig dagen til at styrketræne, og vil derfor gerne vide om der er noget jeg kan gøre for at optimere mit udbytte af den tid jeg har? Her tænker jeg på eventuelle opvarmnings øvelser, kost, drikke eller noget helt andet der kan hjælp mig?