Strasse

Medlemmer
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Strasse

  1. Hejsa,

    i stedet for bare at fordømme dig (ok, lidt vil jeg - for det ER fandme dumt), vil jeg hellere dele mine erfaringer, fra for 14-15 år siden.

    Dengang trænede jeg bodybuilding. 6 dage om ugen. Spiste derefter.

    Og ville gerne være større, for man blev jo pludselig ambitiøs.

    Så, jeg tog noget der hedder Oxymethanol. Det virkede også fint. 8kg muskler på 1½ måned (jeg har strækmærker på det inderste af overarmene af samme grund).

    Og det er så en af de få ting jeg har fortrudt i mit liv.

    Fordi, en ting er at du får store muskler. En dag kommer dagen hvor det ikke er interessant længere. For mit vedkomne kom den forholdsvist hurtigt efter de 1½ måned, da jeg begyndte at lægge mærke til, at mine testikler skrumpede (de "vokser ud" igen, når man stopper, og de igen overtager hormonproduktion osv.). Jeg begyndte simpelthen at lægge mærke til hvor snot åndssvage de der bodybuilder typer var. De blev skide aggressive op til stævner, og alt handlede om deres kost og "kosttilskud" (hvis du forstår sådan en lille en...)

    Grundlæggende kan man sige, at jo - man kan da sagtens gøre sådan nogle ting, og komme fint ud af det på den anden side. Men man kan lige så godt være hamrende uheldig. Måske slutter livet. Måske slutter ens førlighed. Måske sker der slet ikke noget nu - men om 10-15 år, er din krop måske blevet så påvirket af det du gjorde, at du i den grad fortryder det.

    Det jeg synes man voldsomt meget skal overveje når man gør sådan nogle ting er:

    1. Er du parat til potentielt at satse livet, for nogle større muskler ?

    2. Er du parat til at leve med uvisheden om din krop tog skade - uden at du rent faktisk ved det ?

    3. Kunne du leve med bitch-tits ?

    4. Kunne du leve med forlængede knogler der gør dig semi-handikappet ?

    Lyder lidt gustent ik' ? Men alt efter hvad du propper dig med, er det meget reelle bivirkninger. Og muskuløse mænd med bitch-tits er ikke bare grimme, de er også en dead giveaway - man er UDEmærket godt klar over hvordan de har fået dem.

    Jeg synes du skal overveje, meget seriøst, om det der er en sti du vil begive dig ud på - "bare fordi" du lige nu synes større muskler er sagen. Og du skal gøre op med dig selv, om potentiel invaliditet eller død, er risikofaktorer du er villig til at leve med.

    For nogen er det, og så er det jo sådan. Hvis folk vitterligt er ligeglade, så er det jo svært at stoppe dem. Men jeg vil godt vove den påstand, at tilnærmelsesvist normale personer vil gøre sig de overvejelser, og ende med den konklusion - at det er nok ikke det værd i sidste ende.

    Håber du kan bruge det til noget.

    Har intet med denne "diskussion" at gøre men vil bare lige sige at jeg synes det er et rigtig godt svar du kommer med der. Altid godt at lære noget nyt.

  2. Tjaa altså hvis man går tilbage til den gamle livsstil igen lige bagefter vægttabet så tager man lynhurtigt det hele på igen...men det er jo et spørgsmål om vilje.. jeg havde ingen rigtig interesse i at holde det mere efter 2 mdr.

    Jeg er også meget mere til den langsigtigede løsning nu. Men 4 kg. på en måned, husk på at det kan du kun i noget tid, når din vægt begynder at ligne det der passer til din højde så skal du ikke blive skuffet hvis der ikke ryger et kg. om ugen mere :-)

  3. For to år siden satte jeg mig for at skulle tabe 6 kg. fra en mandag til fredag(samme uge). Det lykkedes men vil ikke komme ind på hvordan, for det er for dumt. Men jeg vil bare sige at min mave var helt ødelagt på 5. dagen og jeg var tappet fuldstændig for kræfter, plus at det meste nok var væske, for jeg bibeholdt kun vægten nede i 2 mdr. efter.

    Så rolig, spis sundt og motioner som du gør nu, så skal din krop nok forme sig til noget som du bliver tilfreds med.

    Mvh. Strasse

  4. der er flere alternativer:

    1. spis noget mindre - ( så kan du træne som en gal, men du vil ikke vokse).

    2. Stop med at træne hvis du ikke vil vokse.....!

    3. træn mindre - eksempelvis 1-2 gange om ugen.

    4. LØB hver anden dag 45-60 minutter.

    5. løft aldrig mindrere end 15 repitationer i hvert set.

    6. Spis salat i stedet for hvad du end spiser nu - og stop med alt kosttilskud!

    tak for svaret...lige hvad jeg manglede ;-)

  5. Hej Igen MOL. Så har jeg allerede et nyt spørgsmål men håber alligevel på en masse respons så jeg kan blive endnu klogere :cool:

    Jeg har nu styrketrænet i 8 mdr. fast flere gange om ugen, og jeg synes mine muskler er vokset betydeligt og det er blevet for meget nu så jeg tænker at holde en pause på 2-3 uger hvor jeg stadig spiser sundt og dyrker cardio træning. Så er spørgsmålet jo bare om det både er styrken og størrelsen på musklerne det vil påvirke? Og om 2-3 uger overhovedet er lang tid nok?

    Mvh. Strasse

  6. Netop på grund af det du skriver der, bliver jeg personligt utrolig glad hvis nogen kommentere tydelige blodårer på min arm eller lignende.

    Men der er også en anden faktor der gør sig gældende. Det er jo klart, at jo lysere ens hud er, desto tydeligere vil ens blodårer fremstå. Hvis man derfor både er relativt trænet, og har lys hud, ja så kan det hurtigt komme til at se lidt voldsomt ud. Jeg forstår godt hvis du ikke vil havde det look som pige, selvom jeg nu personligt ikke finder det grimt :laugh:

    Hmm min hud er lidt brun i øjeblikket..det er jo sommer :-) . Men at man kan se blodårerne gennem huden er det 1. stadie inden de "popper ud" for så vil jeg nok overveje at stoppe styrketræningen :-( desværre.

  7. Det kan meget vel være forbundet med, at du har tabt dig pga kredsløbstræning. Har du selv styr på om du har tabt dig?

    Hvordan er dit vægt - højde forhold?

    Jeg har ikke tabt mig et gram på vægten, er tværtimod steget 2 kg. Men cm mæssigt har jeg tabt 7 i alt fordelt på mave, hofter og talje.

    Men jeg vejer 62 kg. og er 1.60

  8. Hejsa jeg er en flicka på 20 år..bare lige så i har lidt info om mig.

    Jeg er på det seneste blevet lidt bekymret over at jeg kan se mine blodårer mere tydeligt på især lår, læg, arme og det nederste af maven. Det ser ud som om huden er blevet tyndere nærmest og jeg er lidt bange for hvad der kan være galt.

    Jeg styrketræner rigtig meget og går utrolig meget op i kost og er den sidste måned også begyndt på en del kredsløbstræning.

    Jeg har faktisk ingen idé til hvad det kan være så ved ikke hvor jeg skal starte..men måske er der nogen der har prøvet noget lignende som måske kan komme med en forklaring.

  9. Tænk at der stadig er gang i den diskussion herinde :-P .

    Nogen der vil overveje en ny vinkel på det, f.eks. når man træner hårdt og begynder at spise mere så har kroppen vel en tilvænningsperiode hvor man tager lidt på pga. blod osv. men hvor lang er den tilvænningsperiode, inden man vil begynde decideret at tabe sig/blive markeret af sin træning og kostomlægning.

  10. Problemet er, at dét svar du søger aldrig vil være det svar du får, fordi du misforstået idéen om termet 'stofskifte'.

    Når du taler om at stofskiftet går op og ned, så tror jeg nærmere du mener tiltrædelsen af buffermekanismer og depotenergi som tiltræder, når kroppen går ind i en noget-nær fastetilstand?

    Du skal jo tænke på, at 'stofskifte' er et ord, som betegner al stofs skifte i kroppen. Så der er hvilestofskiftet og stofskiftet under arbejde, etc, etc. Min pointe er, at udtrykket ikke nødvendigvis kan oversættes kun med henblik på et vægttab. For stofskiftet ændrer sig jo markant, når du går i fastetilstand. Ikke kun på energiområdet, men de stoffer, som der flyttes rundt på.

    Derfor synes jeg, at du bør specificere din brug af udtrykket og ikke falde i samme fælde, som resten af medieverdenen, hvor stofskifte er lig med kalorieforbrug i henhold til hvor meget mindre folk skal æde, før de har forbrændt 2 marsbarer.

    Jeg kan ikke svare dig på hvor hurtigt noget af det falder og til hvilke værdier 'stofskiftet' pludselig falder. Men, jeg kan svare dig på, at med så lavt et kalorieindtag, så sker der nogle markante ændringer i din krop, som skal sikre overlevelse;

    - Glycogendepoter bruges til at opretholde livsfunktionen

    - Muskler nedbrydes for at finde hurtigt substrat til nydannelsen af glukose

    - Senere går man over i ketose, hvor hjernen ændrer sig til at 'leve' af fedt(70% mener jeg), i stedet for kulhydrat.

    Og så er der også problematikken omkring hvor disse 6-700 kalorier disponeres i næringsstoffer. Får du nok fedt, kulhydrat eller protein? Nok ikke, men hvad er fordelingen, anyways?

    Faste er dumt.

    Til dit sidste spørgsmål, så kender jeg ikke svaret, men jeg kan da kaste nogle bolde i luften med bud:

    - Har du drukket meget vand?

    - Der er ikke særlig meget blod i mave/tarmkanalen efter hårdt fysisk arbejde(det er andet steds)

    - Kan du have kvalme/føle dig dårligt tilpas som følge af hårdt fysisk arbejde, og dermed miste appetiten?

    - Tror du, at det handler om, at du virkelig følger dig MÆT eller handler det blot om, at du ingen appetit har?

    Jeg synes måske det er lidt sjovt at du svarer på spørgsmålet personligt på mig men jeg sku nok have omformuleret det, for netop det du snakker om at det ikke kan gøres op sådan sort/hvidt er det jeg synes er interessant og som jeg gerne vil vide mere om. Jeg spiser selv fornuftigt omkring 2000 kcal hver dag, men jeg hører nemlig mange snakke om "uha hvis du ikke spiser så falder dit stofskifte" og hvis du spiser så stiger det. Men det er jo to vide begreber, for anoretikere ser da ud til at tabe sig eller hvad...? og dem der er fede må jo spise over deres forbrug hvis man kan sige det sådan. Måske søger jeg svar på noget der ikke er til at svare på, det undrer mig bare da det virker som om teori og praksis ikke hænger sammen eksempelvis med anoretikere.

    Og mit sidste spørgsmål, jeg har kun prøvet det et par enkelte gange og for mig føltes det som om jeg var mæt, men dog kun et par timer, det er igen bare en sjov iagttagelse som jeg undrer mig over for det hænger jo heller ikke sammen med at man lige har brugt en masse energi.

  11. Hejsa. Har prøvet at surfe lidt rundt på MOL for at finde svar på de par spørgsmål jeg har men uden held, så derfor kommer det her.

    Hvor hurtigt falder stofskiftet på en person der stopper med at spise/spiser meget lidt...5-600 kcal pr. dag?

    Hvor hurtigt og hvordan stiger stofskiftet på en der begynder at spise mere. Og hvordan ligger man bedst sådan at stofskiftet er højest?

    Lidt udenfor emnet men, hvordan kan det være at man af og til kan få en mæthedsfornemmelse efter træning?