ramlenaj

Medlemmer
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ramlenaj

  1. Hvor er det sødt af dig:-). Jeg havde nu tænkt at prøve i forms program. kosten har jeg rimelig styr på, så det burde være ok. Sko, må jeg ud og kigge på og evt på løbetest

    Husk også, at hvis du træner efter et program, skal du aldrig følge det slavisk. Altså f.eks hvis du kommer hjem kl.22 om aftenen, og der står at du skal løbe intervaller, så er det bedre at holde fri. Hvis du er forkølet, er det også bedre at holde fri, og prøve at blive frisk igen.

  2. Nej, det skal ikke tages så bogstaveligt. Efter min mening får du mere ud af at 12x 100m, istedet for at løbe en normal tur på 30-40min. Men det betyder ikke du nu f.eks skal løbe 100m x12 alle dine træningen. Hvis du f.eks træner 3 gange om ugen, så kunne du løbe 2 ture på 30-40min og så 1 gang 12x 100m. Jeg ville ikke løbe 12x 100m hver gang.

    Da jeg startede med at løbe nogle hurtige intervaller efter mit træningspas, så startede jeg f.eks på 4x40m, så gik jeg til 5x40m, 6x40m op til 8x40m, så gik jeg ned på 4x50m, 5x50m osv. Så jeg løb faktist aldrig det samme.

    Og når du f.eks træner de ture på 30-40min, huske ikke at løbe samme rute igen og igen. Du kunne også f.eks løbe 20min, med lidt mere tempo på. Her skal du huske at varme godt op i 5-10min og jogge af i 5-10min. Og så løbe en tur på 30-40min roligt den anden dag.

    Men pas på hvis du er nybegynder, ikke at begynde med at træne for hårdt med det samme. Og husk ikke at følge noget program slavisk, hvis du bruger noget program, at træne efter.

  3. Jeg træner ofte lidt sent om aftenen. 21-22, men så skal træningspasset helst være færdigt før kl.23! Men jeg syntes ikke det ville være noget problem hvis du træner sendt om aftenen f.eks 1-2 gange om ugen.

    tjr:

    Jeg føler det modsatte. Jeg falder ofte hurtigere i søvn da jeg træner sendt, men det er ikke ofte jeg træner sendt om aftenen måske 1 gang om ugen normalt.

  4. Egentlig mest at komme i form, og så er det jo et plus at man samtidig kan tabe sig:-)

    Jeg vil anbefalde dig at følge et program, hvis du er nybegynder. Jeg kan lave et til dig hvis du har lyst. Hvis du vil tape dig, skal du have styr på kosten også. Mange nybegyndere begår også ofte den fejl, at de løber i de forkerte løbesko.

  5. Lyder som om du, som mange andre, blot er bange for at blive forpustet. 9,5 km/t er for langsomt til at være reel konditionstræning.

    Jeg er sikker på du sagtens kan løbe med 11-12 km i time, hvis blot du vender dig til at det er normal at hyperventilere(konditionsforbedrende).

    Hvis man har løbet med det samme tempo igen og igen, så må man køre tempoet op. Men det betyder ikke at man hver træning nu skal gå fra 9 km/t til 11-12km/t. Han kunne evt lave det at 1-2 træningspas om ugen sætter tempoet op på f.eks 10,5 - 11,0km/t.

    En mulighed er også midt i træningspas sætter du tempoet op i f.eks 5-10min. Altså først 5-10min roligt, så 5-10 hvor du skal presse dig lidt mere og så 5-10min roligt igen.

  6. Det tager tid før man rigtig begynder at føle fremskridt. Det nytter ikke kun at træne i nogle uger, og så er man i super form. Jeg vil mene efter omkring 2-3 måneders træning, kan du begynde rigtig at føle fremskridt, så du skal ikke give op!

    Hvis du ikke kan løbe mere end 2km, kunne du evt lave det at sætte tempoet lidt længere ned eller du kan skifte i mellem at løbe og gå. F. eks gå 5min jogg, 2min gå, 5min jogg. Der er mange sådanne små forskellige programmer man kan lave.

  7. Hej Iglo,

    Jeg kan ikke på nogen måde anbefalde dig at løbe en tur på max tempo dagen før din konkurance. Nu skriver du ikke noget om hvor meget du har løbet før, eller om du løber intervaller osv.

    Men hvis du f.eks skullu træne op til den sidste uge før konkurancen kunne det se sådan her ud:

    Mandag - 4-5km

    Tirsdag - 4-5km

    Onsdag - Fri

    Thorsdag - 4-5km jogg med 3x200m med lidt tempo på, i ca midten af turen.

    Fredag - Fri

    Lørdag - Konkurance

    Søndag - 4-5km jogg

  8. Anyway here goes, en uge kunne se ud som følgende for mig:

    Mandag: 10km løb, på ca. 1 time.

    Tirsdag: 60min motionscykel 23-25km/t

    Onsdag: 5km løb, på ca. 30min + 30min motionscykel 23-25km/t

    Torsdag: 10km løb, på ca. 1 time.

    Fredag: 60min motionscykel 23-25km/t

    Lørdag: 5km løb, på ca. 30min + 30min motionscykel 23-25km/t

    Søndag: Fri.

    Jeg ved ikke om jeg kan ændre noget i min kost for at forbedre min præstation, eller om jeg skal til at spise proteinbarer eller et eller andet mystisk :-S

    Jeg syntes programmet ser fint ud, men du er nød til at ændre programmet også, man kan ikke altid løbe ca det samme. Du mangler også noget tempo på, her tænker jeg på tempotur, fartleg eller intervaller. Jeg ville løbe 1 gang intervaller om ugen, og så evt droppe en 10km tur, og så istedet f.eks løbe 2-3km med tempo på, og du skal varme op før og afjogg bagefter, dette skal du også gøre med intervall passet.

  9. Hej, jeg er ny her på sitet, og ikke klar over om jeg har lagt emnet i det rigitge forum :blush:

    Jeg har planer om at begynde at løbe da jeg er i dårlig form, men er lidt usikker på hvor smart det er når man er overvægtig. Jeg tænker på belastningen på knæ. Jeg vil selvfølgelig starte i det små. jeg vejer 20 kg for meget.

    Er det ok?

    Hvad er dit mål med træningen? Er det fordi du vil tape dig, for at komme i form eller måske begge dele?

  10. Jeg prøvede at bruge mp3 da jeg begyndte at løbe, syntes også at det var fint. Men jeg fandt hurtigt ud af at det var bedre at løbe uden, jeg syntes den tog for meget fokus fra træningen, hvis jeg f.x skulle ud og løbe en tur i 4.30 tempo f.x, så endte tempoet ofte på 4.45.

    Men nu er det selvfølgelig ikke alle der er så seriøse da det kommer til presist tempo. Jeg brukte bare en billig mp3 afspiller som jeg fik fra arbejdspladsen, den var rimelig lille, så jeg fik den i lommen på buksene.

  11. Hvor ser du nævnt at man skal det eller at vi anbefaler man skal??

    Det bliver nævnt at det også er en mulighed at gøre det på og at man ikke bare kan sige, at man skal løbe 2-3 gange om ugen.

    Så må jeg lige tage det "nybegynder skal gøre det." tilbage og sige "nybegynder kan gøre det."

    Selvfølgelig er det en mulighed at gøre det på, men som en nybegynder syntes jeg ikke det er noget man skal tænke på. Trådstarter siger jo ikke noget om hvad det er han vil med træningen, eller om det er nogen bestemt distance. Så det er svært at andbefalde hvilke træningsmetoder han kan prøve sig med. Der er jo stor forskel om man skal træne frem til sit første marathon, 5km motionsløb, tabe sig eller blot for at komme i form.

  12. Det kan faktist gøre det samme hvad Peder Troldborg siger om sin marathon træning. Jeg forstår ikke hvorfor i går efter hvad danmarksmesteren i marathon andbefalder. Trådstarter spørger om råd til sin træning som lyder på omkring 3,5km lange ture. Bare fordi at Troldborg siger, at man skal dele træningen i så man træningspass betyder det ikke at en nybegynder skal gøre det. Alle har sine træningsmetoder.

    #Frederik

    Det er ikke så viktigt, at du indtager ekstra protein, hvis du kun løber kortere ture, 3-5 gange om ugen. Men hvis flere træningspass, længere ture og hårdere træning, så vil jeg andbefalde dig at tænke lidt mere på kosten, fordi du har brug for at restitiuere. Du kunne f.x købe noget protein pulver.

  13. Du ligger i normal vækt, i hvertfald efter din højde og vækt.

    Har du tænkt på hvilken slags konditions træning og styrketræning du vil i gang med? Det skal helst være noget som er sjovt og som du gider. Det nytter ikke at tvinge sig til træning for at lave noget som man slett ikke gider, bare for at få en flot krop.

    Du kunne evt gå til en motionsklub/løbeklub, så f.x løbe sammen med andre 1-3 gange om ugen i begyndelsen. Jeg bruger ikke selv personlig træner, så kender ikke så meget til den slags, men jeg vil tro at hvis du kontakter en løbetræner eller i løbeklubben, spørger en løbetræner om han gider lave dig et simpelt begynder program, så kan han lave det for nogle penge eller gratis.

  14. Styrketræner du stadigvekk 3-4 gange om ugen, mens du er begyndt at løbetræne ?

    Jeg vil ikke andbefalde dig at træne styrketræning, de dage hvor du løber intervaller. Du kunne evt skære lidt ned på styrketræningen, for så at satse mere på dit mål med løbetræningen.

  15. Hej Skodborg

    Jeg træner selv styrketræning 3 gange om ugen kombineret med løb. Jeg bruger selv et program, hvor der er forskellige øvelser hver dag. Der er dog de samme øvelser nogle gange. Jeg syntes ihvertfald at det er sjovere at man ikke laver alle de samme øvelser hver gang, men deler dem hellere over forskellige dage.

    Træner du hjemme eller i fitness center ?

  16. Hej hej

    Du har løbet en rigtig flot tid - den skal du være stolt af :)

    PS. På www.aktivmotion.dk kan ud læse interessante artikler om løb, træning og fitness.

    Mvh Jens Jakob

    Hej Jens Jakob, dette er blot en ide. Kan du ikke reklamere for din blog i din signatur ? I stedet for at skrive PS. På din blog kan man læse artikler om løb osv, i hvert emne.